Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    601
    Сакам да кажам...

СД споделам една убава порака :
    Немој да му дозволиш на некој да те има кога ќе сака и да си игра со тебе зошто ти си кукла што може да се гледа од излог и никој да нема пари да ја купи :)
    Поздрав до сите :*

2. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека конечно дојде петокккк!!!!!! :D :rofl: :rofl:

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Сакам да кажам...

СДК дека времето итекако влијае на расположение.

Но не и на шаренилото во мене. Тоа е непроменлива константа, физички изразена со скратеницата const. И иако денес бев на црно сВе иде, суштината кај мене е дека на се‘ - сВе иде.

И тако то.

Имајте пријатен ден и носете си ги очилата за сонце 8)

Au revoir...

Прикачени фајлови:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    81.863
    Сакам да кажам...

Јас сум си Тина татина, знам дека мама ме роди,
    ама пак малку повеќе тато по ќефот ми оди.
    ...
    Не ви го давам татко ми, ниту за 1000 марки, ама и мама си ја сакам!!

Е алал да ви е Феминки мои, со темата за омилени детски песнички ме потсетивте на прекрасните денови од пред некои добри 13-14 години, кога секоја недела татко ми ме будеше и ми ги пушташе касетите со детските песнички од Златно славејче, Си- до, емисиите и песните од Здраво генијалци, кои ги снимил раано наутро и заедно ги гледавме и си пеевме. :)
    Си појадувавме во кујна и си гледавме Штрумфови, Мики Маус и бајките на браќа Грим со македонска синхронизација, се смеевме и се смеевме по цели денови и се' беше толку проклето совршено.
    Се прашувам дури, кога и како летнаа годинкиве, си мислам вчера бев малецко прцулче, а еве за месец ипол и 18ката ќе си ја раситнам, не дека сум којзнае колку голема веќе, ама муабетот ми беше летнале годинките дур да трепнеш.
    И уште си стојам на тоа дека не го давам татичко ниту за 1000 марки, море ни за 1000 евра не би го дала да знаете. И уан деј ај уилл мејк ју прауд татенце, ај промис, па тогаш нек пукну душмани! :*
    Me разнежнивте да непукните, ко што би кажале битолчанкиве наши! :D

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

"Mислев дека знам , а поарно да не знаев ... "
    Шо знам јас бе , ништо незнам.
    Ама знам дека НИШТО и СЕ се бесконечно бесконечни , поточно дека не постојат.
    И од тука , следи дека знам нешто.
    И тоа , ми е доволно денес.
    Денес знам дека е мај , 6ти календарски.
    Знам дека ..ништо не е битно.
    Трипам , сабајлечки .
    Се заебавам , мене веќе ми е ден !
    Прилично досадно ми е , скептична сум за претстојниов викенд.
    Ми е гајле , поинтересно ми беше во школо хаха !
    Ништо нема да се дешава , ко по обичај можда Бени ќе е во Кадмо .
    И пак истите песни ќе ги пее : Ај ма пиши ми , Сам , По навика , Марина , Џурџевдан , Неко те има ночас..
    Е , преку цеф ми е од песниве.
    Сакам да сум Скопје , ебано сакам да сум во Скопје.
    All in music , art festival утре во стара чаршија. Илузионистите се во парк.
    Вечерта журка во Капан Ан.
    Охриѓани , закаржлавени сте .
    Подосадни сте од шаблон со јајца.
    И шо ќе правам јас викендов ?
    Ништо , ќе одам на алгебра. Ќе си пишувам проект за политички партии и избори..зошто да не.
    Ќе пијам можда кафе во Аквариус со стариот ми добар пријател.
    Phuck it .
    Денес знам како се чувствува Ице.
    А зошто ?
    Зошто Ице мрази се.
    И Бичд исто така.
    Ама , сега ќе продолжам да слушам добра музика .
    Можда и ќе се мотивирам , шо знајш.
    Плус , приметив дека секоја наредна кутија со јагоди ..да јагодите се све повеќе јагоди.
    Супер.
    :doh:

На Strumfeta93 и angel92 им се допаѓа ова.
  6. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    5.535
    Сакам да кажам...

СДК, имајте добар ден феминкииии :*

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    Сакам да кажам...

Home alone Volume 34565626. ;)
    Мамо, татеееее (кокошката снесе јајца со две ж'чки), бладогарна вечно што ме оставате сама да лудувам. :makeup:
    Комшии, подгответе тампони за вашите нежни увца. :*
    Имам нов микрофон, спржено цд со караоке матрици и блудни, перверзни намери врзани за секси суштество со фацка на манијак.

Понекогаш си мислам дека додека средното ми донесе вреќа сериозност и саде умни мисли, денеска, во доцните младалачки години јас лудувам.
    Задоцнет пубертет, минус бубуљиците и со сопствени приходи.
    Е ај не. 8)

Ко Господ се осеќам, еве тргнувам да поодам во онаа барата во населба со крекави жабетини.

И ... вака за крај, знам дека веројатно ќе ме прогласат за предавник на нацијата, ама мразам К15 скечеви.
    Посебно овие демек поновите, толку се плитки и глупави, не ми се ниту смешни.
    Мразам кога при мојата омилена рутина - стискање на копчето кое ги тера сите канали по ред на рутински марш, некој ќе ми рече - Ејјјјј врати, К15 има... |(
    Голем таков, не се веќе смешни од мојата матура.

8. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    701
    Сакам да кажам...

Сума сумарум..
    Сите сетила мои задоволени ! Све је окупљено у једно...
    Па оваа е многу неверојатно за мене ,верувале или не..
    Јас сум си таква..Се мора нешто да ми фали..Имам штикла-немам лажиче, се вели тоа.
    Денес,петок ...Се чувствувам подготвена да ја зграпчам сабота,а неделата ќе ми ја снема спиејќи.
    Викендот е жива превара,демек ЌЕ ВИДИТЕ ШО ЌЕ БИДЕ БЕ (ја фаќаат Цеца за цицка) а она да ти била Скопската шмизла.
    Со тоа сакав да кажам..Сите имаат онака преголеми очекувања од викенди..Па шо људски нешто можеш да направиш,освен да се опиеш ко магарица :drunk: ,да останеш окубена ко кокош :$ или пак еве нешто нај Да личиш на варен зајак у очињата од (не)спиење.Се тоа ми е гледан филм веќе,ма ајде да ми дојде Бред Пит во некоја улога да ми праи друштво,више преку глаа ми е од Шабан Шаулич и Кеба спремни да го даат срцето за мене.
    Мене ми е гајле за сите викенди на светов...Моментално сум маченце што задоволно се чисти и преде .
    Сексуално задоволено,најадено,наспиено... Та нели де,човек сум? |(
    Нејќаааам више вакви досадиии...Од утре станувам НИНЏА !
    Животеее мој,сакам предизвиции,сакам мотивација и адреналин..да правам лудории,да летам високооо на небово со орлите..Го мразам секојдневието ..Еден огромен мидл фингер за него..
    Ај сеа луѓе да се симнам ја од поткровјето и да баталам желбите за банџи џампинг,ми текна варев ЈАЈЦЕ доле :wasntme:

На beached му/ѝ се допаѓа ова.
  9. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Сакам да кажам...

сдк дека се искрадувам помалку на работа да пишам и читнам. Се надевам не ме гледааат на камера :devil: :devil: :devil:

На pink4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Сакам да кажам...

Дека сум среќна и успешна денес биологија и дека сеа треба да читам за Чешка да ја претставувам за утрешната расправа за влез во Турција во ЕУ :rock:

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.343
    Сакам да кажам...

Исто и јас само нема камери кај мене :smirk: псттттттттт

12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.401
    Допаѓања:
    17.632
    Сакам да кажам...

Кај мене има една камера во ходник ама тука е распашана команда па исто ко да ја нема, не влегуваме со картички така што пуши кој кај и кога ќе стигне, а јас како непушач вака ги користам моите слободни моменти и на секое влегување од непристојните женички пред пензија по не знам кој пат се штрекнувам и шекнувам.

А сада му го пијем на кавето :coffee: ела ец (се надевам ќе успеам да го голтнам додека е уште топло)

п.с. не ми се верува, мува со големина на бумбар сака да ми се удави во кафето :punch:

13. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

сдк денов конечно виде сонце па редно е малку позитивно да се почуствувам

сдк дека завршив со личност која ми ги кинеше живците и сдк дека кој последен се смее најслатко се смее кажано и докажано.

имајте убав ден :*

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Сакам да кажам...

СДК денес многу се увреднив, максимално се посветив на работава, дури ни Фемина не ми текна да отворам. Kамо среќа секој ден вака :)

И да, денес се исплаќаат пензиите за април, сигурно ги интересира некои од вас. Уште во 8 саат пред сите банки имаше редица, а на МИА објавија во 11, замислете.
    Чудна работа како пензионериве ги добиваат информациите пред да бидат објавени официјално во медиумиве. :)

15. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Сакам да кажам...

Јас никогаш нема да се променам и никогаш нема да седам мирна и да трпам неправда или пак нешто да не ми оде според план. И одма правам стратегии (за 1 мин) и избувнувам и правам тешка глупост и после нема назад. И сега? Мама ако дознае готова сум, а секако дека ќе дознае, ќе ја известат од школото. Уфффф значи човек како што може да си направи на самиот себе, никој друг не може.

16. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    Сакам да кажам...

Сдк
    Ratujemo ti i ja, ko Izrael i Palestina
    Ratujemo ti i ja, ko sila i osovina
    ko pivo i rakija, sistem i anarhija
    ratujemo mi, ratujemo mi…

Ratujemo ti i ja, ko plima i oseka
    Ratujemo ti i ja, ko gitara i harmonika
    ko Bill Gates sa hakerima, ratujemo ti i ja
    ko Bin Laden s Amerima, ratujemo ti i ja…

Rartujemo ti i ja, kao Rim i Carigrad
    Ratujemo ti i ja, ko raskoš i pustinja
    kao gužva i praznina, kao buka i tišina
    Ratujemo mi, ratujemo mi…

Ratujemo ti i ja , kao krpa i prašina
    Ratujemo ti i ja, ko visina i dubina
    ko Mladić i Gotovina, ratujemo ti i ja
    kao mačke s kerovima, ratujemo ti i ja…

Nemogu vise, majke mi......
    :sweat:

17. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Јас имам проблем што одам еднаш на два месеци да плаќам сметки во банка или луѓево се мрднати што редовно сакаат да доживуваат гужви? :^)
    Страшно.
    Прееска решив да направам добро дело и да ги спасам јавниве служби од макотрпна работа што се вика исклучување на моето домаќинство од системот.

Влегов во банка, имаше огромна гужва, чекав, чекав...
    Помина пола сат и реков ДОСТА Е!!! И си заминав.
    Храбро, нели? ^_^

18. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Сакам да кажам...

Кога веќе спомна, во Комерцијална имам чекано некоја минута повеќе од 2саати. |(

19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=9ckv6-yh ... re=related

I'm just a soul whose intentions are good, оh lord, please don't let me be misunderstood... :smoke:

Душава ми пуцќета од жал по едни времиња, кога ти требаше виза за Европа. Сеа, и без пасош патувам околу светов. Сега таму, па одма ваму. „Еф Би Ај !“, отвараш тоа пасошот, коти значка американа.. ајнц цвај полицај, драј фија. нема сега тоа нема. Лисабон. Утрово скокнав на еден состанок, на брзака. Хефе ме побара. Два саати лапачка, пола саат квалитетан рад, ем слушаш: Запеј, запеј бистра водо. Мераци. Они ти лафат, ти им викаш, еспањол?!? Е, жалете се после у Македонија не збореле Македонски, а овие види ги, ниту дума ;). И не пеат по сокаци и кафиќи. :music: Сега слушни ме сакам без трошка срам да ти покажам, колку очајно... Ех „С“ и в Лисбон те мислев. „С“ еден :* . Младичу, дај, што имате, Ел хефе ми е гладен. Мезиња, со мезиња, уз мезиња, благиња, со благиња... му пени устата на човекот, пак и до сржта на Лисабон треба да стасаме, а патов долг. Такси?!? 30-40 евра идими-дојди ми. Пари?!?. Ќе ми плати, ќе ти платам, ќе си се исплатиме, наплатиме, претплатиме, доплатиме.. без плата секако е бесплатно. Што зборував?!? А, да, манастирот. Голем, чист, милина. Природа, пилчиња по сабајле пеат на гранки, циу, циу, водичка ти жуборка од тоа фонтаната под пенџер, абе да си легнеш да си умреш таму да не жалиш. Знаев дека ќе сум голем човек, кога ќе пораснам. Еве ме 120 килограми без чевли. Ви ар уан со хефе. Он е мен ин блек, ја сум ти Блеки д’ доги. Соул мејтс?!? Ма секој, втор, трет, четврт.. и прв збор на хефе сум ти јас. Јас сум ти идејата и мислата на хефе. Секоја прва и последна порака во денот, 6 саат, 2, 3, 4 саат, ма ја сум ти се’ на хефе. Еј, како бе стварно тоа зборови пишуваш на мобилен и стигаат до друг мобилен, во секое време?!? Големец сум јас. Баш сега, си се преслушав себе си и тоа добро се преслушав, се што реков пред Лисабон, си повторив. Милина ми е така, кога моите зборови можам да си ги повторам и тоа ги гледам како ноти до-ре-ми лебдат, се врткаа во круг, лево десно, мамбо-џамбо, салса и меренге од тоа устенцето со лабело намачкано на хефе. Вака-така, „биг шот“ се сторив. Мисија Лисабон прегледана. Хефе го пратив да ми одмори. Јас ќе му ги средам алиштата по фиоки, папки, на меил ќе ги закачам, се да е цакум-пакум. Ајде, останете ми создравје, догиво отиде да ја ископа коската од двор. Најс доги сеј пу-пу :toivo: .

20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.401
    Допаѓања:
    17.632
    Сакам да кажам...

Во која банка? И мојава боља половина била у банка пред саат време и ми рече невидена гужва е се степаа овде и сега уште го нема да ми се јави, почнав да се загрижувам да не го фатила тепачката :lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.