Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.195
    Сакам да кажам...

Добро утро... Ова е прв пат да пишам олку рано, не се случило досега...
    Обврските веќе започнаа, го допишувам постов и се фрлам на нив. Него што сакав да кажам... А да, и мене ми фали кревет и тоа многу. Ама сепак спремна сум да ги поминам и овие два дена. Овој денес ќе биде еден од најтешките, полн со искушенија. Денес треба да ја донесам конечната одлука за она за кое се двоумев некни. И донесов одлука, ќе го жртвувам летово што иде за амбициите. Сепак тие ми се моментално на прво место во животов.

И да, ми треба некој да ме гушне, да ме тапне по рамо и да ми рече ти го можеш тоа! Не дека не знам, ама некогаш едноставно ми треба потсетување. Не знам дали ја носам правилната одлука, ама што и да се случи, нема откажување. Sky is the limit, цел живот сум се водела на тоа, цел живот и ќе се водам.
    Ајт така.

На Strumfeta93, lovely91, Phyramide и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. bejbi.91

bejbi.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    27
    Сакам да кажам...

СД си кажам дека доста беа нервози, доста беше со депресии и меланхолија, доста беше со навраќање на минатото кое и така не ми донесе ништо посебно, од денес без терет, со позитивна мисла, живеење живот за сопствени задоволства, обавезителен шопинг што си го должам одамна, многу шетање, многу забава, многу нови луѓе, радост во секој момент од животот :) :) :)

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.863
    Допаѓања:
    101.713
    Сакам да кажам...

Си го пијам кафенцево,погледот низ прозорецот ме убедува дека и денеска времево ке биде без врска СДК до кога веќе аман,и пак добив негативен одговор за работа,и сега сум лута не ги чепкам огласиве :swear: една недела..
    СДК многу сум тажна се е исто ,ништо не се менува, само времето тече,сакам да запознаам нови луѓе,нешто убаво да се случи...сдк да не забегав јас од темава??? |(

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека ме наку*чи (pardon my French) музиката која ја слушав пуштена од секаде од кај што можеше да ечи.
    И така мрчејќи ко Картмен си стигнав на работа, а мене ајподот истрошен, па не можев да слушам она што сакав да слушам.
    Сакам да кажам - побогу ШТО и се случи на музиката? Најсериозно сте забележале какви измети се прават веќе некое време? И ШТО побогу слушаат луѓево? Зарем сите станаа музички имбецили и се задоволуваат со тупцс тупцс звуци и преработени стари хитови?
    Дури и јас некогаш подлегнувам на целиот тој шунд и многу лош терк кога излегувам, па ми се нуди на тацна само такво нешто и јас си велам - ајт. Келнер! Вотка&мартини за мене!
    Ајде некако за во клуб и разбирам ама по дома ШТО слушаат луѓево?!

Ужас! Го сакам времето кога се знаеше ШТО е музиката. Кога луѓето кои правеа музика сеуште знаеја ШТО се ноти а не само имиња на славни продуценти кои се одлични и умешни хитмејкери!
    Го сакам времето кога сеуште можеше да се игра стискавац и сентиш на нешто. Ова денес, не го сакам.
    Време кога повеќе се цени кој каков стајлинг има и како изгледа, па мора да се претерува со сателити на главата и рокчиња на лицето затоа што да бидеш само убаво облечен не е доволно.
    А ова другово? Не знаела да пее? Е де голема работа! Ќе средиме тоа.

Море гонете се на Марс! Денес гледам дека повторно ќе ме спаси само Jamie Woon, единственото нешто што ми се допаѓа од почетокот на оваа година и по нешто старо-ново - Incubus. Ми недостига згодново типче кое освен тоа што е убиствено згодно е и убиствено талентирано :)

Уа за Жане Жоржет изработки по нарачка. Не ве сакам. Не ве слушам. Не ми ги наметнувајте. И не ми праќајте бугарски певаљки - НЕ ме интересираат. Ако сакам да гледам нешто згодно со силикони, си пуштам забрането филмче а не бугарски спот!

Фала, молам, пријатно, довиџења, good night and good luck! ;)

На Strumfeta93, LivingGlam, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  5. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

сдк дека утринските мислења на пирамитка во сдк ми станаа како колумни, таа средна големина и секогаш на одредена тема и се знае сабајлечки!

бацки пирамитке ме насмеваш секое утро

На Strumfeta93, mims-89, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  6. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    5.535
    Сакам да кажам...

Today I'm better but not best...
    Не е лесно да оставиш некого во минатото. Но, бик сум ... Можам се, колку и да е тешко.
    Па и порака ми пишал да се извинува :fubar: |( .. оф оф.. Нема потреба од извинување.. Што е направено,е направено. Веќе неможе да се смени.

http://www.youtube.com/watch?v=aC6cn8w9 ... r_embedded

Многу ги обожавам двајцата.. Оваа ми е поубава верзија од оригиналот. Си одговараат а и добро звучи.

Феминки,имајте убав ден - бидете среќни,исполнети,задоволни ... СЕ она што неможам да сум јас во моментов.. :*

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сакам да кажам...

Michael Buble, свежо цеден сок од рибизли и мокра коса. Вторник никогаш не бил посебен.
    СДК сакам една кутија Нирвана, дал сладолед дал нешто друго. Битно да биде моќно и нирванистичко.

На afroditaa, Phyramide и zhap4e им се допаѓа ова.
  8. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Да , иронично е.
    Кога ти е потребно најмногу енергија , ја немаш.
    Фала Марфи , срце си.
    Тапа е.
    Мај е , а јас седам до камин..и ај не биди метеопат.
    Е ку*ац .
    Знаете , во вакви денови..верувам во 2012.
    Ама ај , кој ме зема во обзир мене..секако ќе преспијам , па ќе се премислам.
    Вторник , посебен си мајкеми.
    Јас , јас..да , игнорирам понеделник , вторник..сабота.
    Ама , вака организиран си ко лајно на дожд.
    Имам се што не ми е потребно , пмс , едно затворено око , затнат нос , болки во стомакот.
    Еве , вака
    http://www.youtube.com/watch?v=gH476CxJxfg
    Aма ќе се премислам , уште вечер..
    Е , е , ама , е..
    Имајте прекрасен ден , заслужувате.

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Сакам да кажам...

СДК Спаркс правилно си одлучила. Сега е времето за остварување на амбициите, а подоцна може да е предоцна.
    Еве да те гушнам

И да те тапнам по рамо

На Sparks и Phyramide им се допаѓа ова.
  10. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Сакам да кажам...

И мразам неодговорни луѓе, ги чекаш не доаѓаат, мразам кога некој не го почитува моето време, мразам што сум мрза. Ај се изнервирав, идам у турска чаршија да јадам салата и вино ми се пие од сабајле. 8)

На zhap4e и Phyramide им се допаѓа ова.
  11. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    Сакам да кажам...

СДК ... нека помине денов ... да се повратам во живот :devil:

12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам да кажам...

Tигрице, Бублето мене не ми пее, но Melody Gardot чучулика од прееска.
    Kоса мокра, намирисана, свежо јакобс, со пена como una puta до врвче поткачена и јас libre, но, LIBRE, колку и Куба што е либре, но тој муабет, секако го оставам за некој друг ден.
    Денеска ќе се лечиме психички, а богами и физички. Оле !

За уметноста на нотите.
    Та’, јас чувствувам дека од раѓање ми е направена некоја неправда. Или прерано ме зеле од едно време кога вистинскитe рокeри твореле артистично-фантастични склопови од ноти, инструменти, вокали и зборови
    што веројатно било некаде помеѓу двете бели цртки, пијанствата и згодните моми, но уметник си е уметник, не суди му за начинот на кој ја лови инспирацијата или ја молзи музата
    , или едноставно ме заборавиле во редот на to be born тогаш, пак за да ми надокнадат, ме фрлиле во денешниов блед, сакате речете го рециклиран по милионити пат свет на тотално утнати за мене „уметнички“ филмски, музички и останати форми на продукции. Пак, како и за филмовите, така и за музиката, или нотите некако ми се во дисхармонија со мојата внатрешна не хармонија, или дополнителните ефекти ми создаваат континуирани, репетитивни контракции од мигрена... a текстот?!? E тој обично ми е толку ведар, ко да ја слушам Ведрана од Канал 5, како зборува за доумерените и силни ветриштата што дуваат од сите страни.

Денот?!?
    Денот денеска секако е прекрасен. Но, тоа што не е прекрасно е што никој не се сетил да ме удри со тоа што ги потчукнале по глава оние чија карма по секоја несреќа им враќа со дупло или тродупло добро... или можда веднаш штом се родиле ги држеле надвор на бел ден, чекајќи некое пилче да ги пок*ка за да им потргне тркалото на животецот нивни.
    Како би јас сега некаде далеку, далеку во хоризонтот, пак нека ми дојде таму да ми наплати, ако ме најде во работно време тоа ;) .
    И, не ме принудувај да ги обединам сите на кармата огорчени жинички, we are more than enough. Мада, и не знам кому да се лутам, на кармата или просто на баба ми бидејќи не го начула овој адетов за бериќетлиски живот со сите салтанати, на мајка ми и татко ми, што се грешни души, повеќе или помалку од другите, пак нивните гревови некој решил да ми ги трансплантира на плеќиве, или на себе што сум си грешник из роџење, впрочем, како и сите останати?!?
    Ма на себе ќе удрам, помалку бар ме боли. А и зашто да не, сам на себе си го убивал и не е нешто ново. Та’ и тоа е рециклирано од поодамна.
    Хм, денов?!? Сепак не е баш сјаен али јбг, не може секој ден фантазијата да ти ги потполнува дупките во руинираниот ѕид. Не ти е ова Офицерскиот дом, не :shake: .

На Miss-Independent, Phyramide и LivingGlam им се допаѓа ова.
  13. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Сакам да кажам...

Ослободена сум од школо ради натпреварот, ама затоа морам сега на проба . Мора некој и да пее :D :D

14. blagicabane

blagicabane Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Сакам да кажам...

:@ :@ Dобар ден на пријателите на фемина иако деновиве не се убави и ни здосадија`сепак да гледаме од поведрата страна и врнезливото време има свои убавини.Nема потреба да бараме изговори за неизлегуванје кога не ни е до тоа.Vремето барем сега ни е сојузник ха ха.Aзгора на тоа моземе слободно на мира да процитаме некоја книга која никако да стигнеме од сетанје.Uра за дождот ке гледаме од ведра страна насмејте се сите и ке видите дека монотонијата ке ја замениме со радос за мирот дома.Pоздрав до сите и писувајте си ги маките ке ви олесни барем малку`позззззззззззззззззззззз.

15. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Сакам да кажам...

Учење? Што беше тоа учење? Заборавив како е, се гледам да се извлечам некако.
    Ветувам дека ако никој не ме испраша овој ден, ке направам пуно добри дела.

На Strumfeta93 и Angelche им се допаѓа ова.
  16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сакам да кажам...

Карма ис а бич!
    Ми треба кафе под хитно!
    Ко капак на се имам и испит денес во 6 :o

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    Сакам да кажам...

Крши нога! ;)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

Не ги трошам "последните" пари за гардероба. Го носам она што ме прави да се чувствувам женствено и секси.

Не ги трошам парите на цигари и алкохол, но не значи дека сум без пороци.

Се радувам на туѓата среќа (воедно нека и е честито ќерка на мојата фризерка), па зошто не би се радувал друг на мојата?

Dum spiro spero.

19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Сакам да кажам...

СДК ако денес не поцркам - никогаш. Ваква сум на!во очиве, ако ме верВАте. Ооо болки мои, маки мои... :yawn:

Прикачени фајлови:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Сакам да кажам...

Никогаш не ме интересирало што прават комшиите мои...ама баш никогаш.Но, овоа што го дознав сега ме запрепасти. Комшијава мој пред неколку дена се ОМАЖИЛ во Италија и си донел тука италјанец за зет. Татко му иначе можеби и најбогатиот човек во Велес а и Македонија со неколку фабрики и богзнае колку имот паднал у шок, сакал да се беси, да се труе па го хоспитализирале. Е ај сега :^)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.