Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Сакам да кажам...

СДК дека ми доаѓа да си ги гушнам чаршафине еве вака:Арно ама, како што рекле Блуз Браќата, на секој му треба некој да го љуби.
    Така и јас, треба да го љубам фрижидерон, а и тој мене.

Ајт феминки, пријатен ден ;)

Прикачени фајлови:

• cheryl-cole.jpg
      cheryl-cole.jpg
      Големина на фајлот:
      30,8 KB
      Прегледи:
      198
    На zhap4e и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  2. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

Добро јутро радни народе Црне горе :drunk:

Има ли нешто поубаво сабајлечки од
    Вкусот на слаткото Ice caffee на мама :mm: , мирисот на свежо набрано цвеќе од срцето мое татичко :f: , милување од сончевите зраци кои се пробиваат во собава :sun: , читањето на (повеќето :?: ) постови на Фемина,и звуците на Дејвид Гета во позадина :music:
    ????
    Не,не :shake: ..Нема !

На k.i.m, Strumfeta93, caroline.costa и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.818
    Сакам да кажам...

Има ли?
    Неееема, неееема не ќе се роди!!! :lol:

Во склоп на муабетов, петочки петуликански петков Петок. Денес сакам да земам ќебе во левата, книга во десната рака, наочари на очи, шешир на глава, винце и чавче во кошница и да му ја залегнам негде на некоја ливада.
    И сакам да уживам. Сакам хедонистички, егоистички и алтруистички истовремено да се социјализирам со природата и виното, и убавиот пишан збор. Сакам да шмекам под цвикера убави машки примероци кои знам дека ме меркаат, поготово кога лежам на стомак, шта ќеш :wasntme: :D
    Сакам да сакам. Сакам да ги сакам за да ме сакаат и да не ме отсакаат ниту несакајќи а сакајќи уште помалку!

САКАМ! О колку сакам! Да сакам :)

Честит петок на сите. Има ли поубав ден од петокот? (сабота ти затни си ги ушите не слушај сега)

НЕ-МА, нееее - мааааа, не ќе се роди. Поубаво денче ОоооОООооод ПЕ ТО ЧЕ!

Со 4етвор4е! :D

На Theodora, Strumfeta93, beached и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Сакам да кажам...

... Петок е.:nod:
    Е не дека петок е и јас сум во љубов (да ги поддржам колешките од темата за гуглопребарување :wasntme: ), ама има и нешто поинакво од љубов, а што ме прави среќна.
    А тоа еее.. .еее... еее... миење мрсна коса. ^_^ |(

Фала Богу, си се затворив дома, па ниедна од вас не ме виде за да прави среќни фаци. :wasntme:
    Си спуштив нов правнички филм, и го најдов во РАР фајл со пасворд. Ела најди го пасвордот. |(

Демек јас не сум нинџа, па не ќе го најдам. Ха! Се зезнал. :!:

И нас за се што не бива не ни е лесно. :wasntme:

Да ви посветам една убава, лесна, како пролет-весна, верувале или не - песна!

http://www.youtube.com/watch?v=__1GvhLT ... re=related

Say you just can't live that negative way,
    If you know what I mean;
    Make way for the positive day,
    'Cause it's news (new day) - news and days -
    New time (new time), and if it's a new feelin' (new feelin'), yeah! -
    Said it's a new sign (new sign):
    Oh, what a new day!

На Strumfeta93, beached и LivingGlam им се допаѓа ова.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Ја гушнааааав Дани... :D
    Лелееее каков провод вчера... Неочекувано, недоговарано и се најубаво испадна... :)
    Бев ко тинејџеркине на Идол и трчав да ја гушнам Дани... Не бе, тоа коктелите не се на арно, ви кажувам.... :rofl:
    Да се најде добра душа некоја сеа и вода да ми донесе... плаќам за чаша вода...
    А после може и кафе некој да ми свари... мммм мерациии :lol:

Расположена сум петочно, мамурна, но среќна.... без трагични последици од два и пол-те лонг ајленди....
    Дури можда малце и сум заљубена... ама можда, и ако да, малце... :$

6. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
  7. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК...ејј, прва смена рокс! :rofl: Имам време за сто искачанки денес...Јее ;) 8)

8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

:D Ме разбуди една досадна мува што ми се заплетка во косата. |( Толку ме расони, што земав да ја бркам низ цела соба за да можам пак да си легнам. :D Сега некаде отиде, не ја глеам.
    А да не ми пишеше другарката „Од колку саат сме во школо?“ јас ќе си отидев во 1 ипол на прв час, а немаше да отидам на предчасот што го имавме закажано. :D
    Сдк. не знам вечер што да правам - од една страна ми се седи дома, кафенце, интересно филмче и партија бриџ со brother-от, а од друга страна ми се денса некаде - онака да се изнаиграм убаво за мојава душа.
    А од трета страна пак сакам да се собереме цело друштво некаде на пиење и грицки и да се испатосираме од смеење цела вечер - сакам реприза од вторникот вечерта. :)
    :D Си се изнасмеав вчера кога ми кажаа дека утре ќе било крај на светот - а и уште кога ја видов сликава... бетер.. :D :D :D

Прикачени фајлови:

• untitled.jpg
      untitled.jpg
      Големина на фајлот:
      55,3 KB
      Прегледи:
      211
    На zhap4e и Hipica им се допаѓа ова.
  9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Сакам да кажам...

СДК... Петак је, а ја нисам с‘оним који волим.

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам да кажам...

:music: Није мене душо убилооооо, убилоооо, вино румено [​IMG]

*Чичкото од Австралија ги поздравува младоженците со куќа во Подмочани !
    -Ајде чичино да ви тргне [​IMG]

Е, кога ќе се сетам на прекрасните денови од студентскиот живот, кога по три дена откако си ја зел стипендијата почнуваш да ги броиш деновите до наредната стипендија и тоа ги броиш според стотинките в џеб, пошто три дена си бил Богот на хедонизмот свој, но и на најдобрите ти пријатели, вклучително и локалните питачи.
    Е, тоа беа времиња кога дур се чекаше во редица за освежување на џебот се разменуваа и информации за тоа шушкавецот што кружел низ студентски дека од наредниот месец стипендијата ќе била поголема, макар што истиот муабет се правеше секоја година и секој месец, али се уживаше у тие неколку минути дур ја чекаш теткицата со цвиќери од зад шалтер да ти се насмее дур те кешира.
    И дали до нејзе беше таа мила нејзина фаца и убавите коментари што секогаш ми ги даваше со убаво да си ги трошиш, па ај што за убаво ги трошев, но ги трошев, бре ги трошев со неосетно убава брзина.
    Пак тука си беа деновите кога теглата со ајвар на мама се лижеше до последната семка од тоа пиперката залепена околу. Да е жива и здрава, ама богами и тоа беше освежување.. да чекаш саат и пол и повеќе дур да стаса чика шофер да ти го донесе торбулето со замоткани баници, панцероти, кифлички... е тука и шеќер мама знаеше да прати, солца, кечап.. и увек беше смеа за тој дел, ама увек бе си имаше намена во некои од дождливите денови во студентството.
    Ама најубав ден ми беше кога последните пари си ги дадов на дедото со двете внучиња демек што просеше крај Софијски, а заборавив дека немам дури ни карта за до студентски да се вратам, па ај пешки што се одеше два саати, па кога ми се јавија од дома дека за три дена ќе ми пратат пари е тоа беше момент кога се издржа со една супа и свежа краставица.
    Но, затоа сега со задоволство ќе си ја чекам свадбата.
    За тогаш, ќе си ставам едно дрво крај врата и одмда да се закачи пара, не плик ова-она, не мислам јас да ги пребројувам вечерта, да правам список, одма иде фотограф слика нас со вас, ем успомен за вас ем доказ за нас
    да се знае и памети, е не 8)

На Strumfeta93, Phyramide, LivingGlam и 7 други им се допаѓа ова.
  11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

ПријатеЉ Жика :D
    А, бре кога и да го гледам си се смеам.
    :rofl:

Еве го пак на пинк, кога ќе излезат на модна писта, абе ќе си умрам :rofl:

На lolyta777, Hipica и zhap4e им се допаѓа ова.
  12. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Сакам да кажам...

Дека претенциозноста во пишувањето не донесува повеќе лајкови, ами создава некое непријатно чувство дека силуваните зборови плачат.
    Дека питата на татка е подобра од било кој бурек на светот. Дека сестра ми и покрај своите многу години, малку се однесува за нив. Дека денес ќе постојам како минијатура закачена на ѕид.

Сакам да кажам дека добриот глас надалеку се слуша. Добив покана за читање романска поезија во Александар Палас денес, и се радувам, плус попладнево со Ју ќе одам на пиво и идеи за концептуална фотографија, ќе смислуваме фотеми, т.е хибриди од фотографии и поеми.
    Којзнае каков вкус ќе има денов.

Нема да се убедувам во нештата што се факти, наспроти мојата зезната идеалистичка природа.

На Strumfeta93, Phyramide, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

Ме потсети Жапчево на моите студентски денови.
    Кога сите бруцоши се оддадоа на скитање јас се оддадов на домаќинлук, се растопив во домаќинскава улога како прашок во вода.
    Сите на актуелни журки јас на Зелено пазарче душкам магдонос, па сечкам морковче дома за во супи, па варам грав и ги собирам дома сите колеги да ги нахранам со топол домашен оброк :) .
    Не знам и јас што ме спопадна да се фрлам на готвење и чистење како од тоа да зависи дали светот ќе го здрма катаклизма.
    Дури и долен веш вриев во тенџере за таа намена, да не праќам дома торби полни со валкана облека бидејќи јас сум сега голема со големо Г и сама ќе водам грижа за себе и ќе се перам и хранам ол бај мајселф.
    Кога ќе ми стигнеше прилив од дома или од државата со цвикера на пола нос формирав буџет.
    Го шетав Скопје вдолж и попреку за да ги запознаам неговите улици да ги втиснам во нив моите чекори, еднаш се загубив и лутав повеќе од час во лавиринтите на некои ќор-сокаци дури излегов на главниот, веќе познат булевар :lol: .
    Не дека не видов ништо од колоритот на ноќниот живот и културно-уметничките ивенти во градот далеку од тоа - само се правев плански и по потреба, сакав да имам пристап како на веќе изградена возрасна личност во главниот град, а не како тинејџерка која не знае да се снајде во простор, време и со финансии.

На bittersweet, Strumfeta93, Phyramide и 4 други им се допаѓа ова.
  14. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Сакам да кажам...

СДК другарката од бебиња што се дружиме има бебче, вчера се породила :) Ептен ми е драго, ептен, само што не можам бе да ја замислам со дете :lol: Ај нека и е жива и здрава ќерќичката :)

15. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Честито :) Да и е жива и здрава ќеркичката. :)

На LadyN му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.272
    Допаѓања:
    67.877
    Сакам да кажам...

СДК имаме нова категорија- Хуманитарни акции :clap: :clap:
    Требаше вакво нешто на форумот, да си ја покажеме хуманата страна :bow:

На Gordana10, lolyta777 и zhap4e им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.629
    Допаѓања:
    126.316
    Сакам да кажам...

СДК дека се утепав од смеење со жапчево наше. Да ми крекаш радосно уште 10000 години :D

На LivingGlam, lolyta777 и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    881
    Сакам да кажам...

СДК ми недостига мирисот на пролет,копнеам по него.Веќе 20ти мај,а јас седам дома облечена по блуза со долги и дуксерка - типично зимско издание! |( Сакам да уживам под сончевите зраци со огромен сладолед,да можам да се шетам без кожно и дуксерка,САКААМ! ;(
    И конечно дојде Петок,само 4 часа и дома :) Правам тест математика - wish me luck ;) ( се си знам јас,ама сепак :) )

19. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

СДК фино лепо си се спружи Дафни на сред плоштад, у желудник на гужвата на КОКТЕЛФЕСТ... лупосав у несвест синоќа.
    И не бев ВООПШТО пијанаали нели, кад те Марфи је*е он те поштено је*бе, така што не постоеше ни најмала шанса за презумпција на невиност, со оглед на тоа дека изгубив снага на сред КОКТЕЛФЕСТ.

Да. На плоштад. На Коктелфест. Во центарот на гужвата.
    Пошто изигравам Маргарет Тачер и спијам по 4 саати минатава недела, вчера од премор тоталка се снеможтив...
    Уште и викам на другарка ми, фати ме под рака ..не гледам.. А она ми вика, ај ма не се зезај со мене ме вадиш од памет... Кога веќе почнав да паѓам - и текна да ме фати за да не завршам со глава на плочник.
    Следното на што ми текнува е вода на лицево мраз на вратот... Едвај се исправив.

Многу возбудливо. Или ме бркаат алфи за брза вожња, или се онесвестувам на сред плоштад у срце на општа пијанка...нималку пијана.

Марфиозно суштество сум, нек си е*е матер!

Дензел ин факинг дистрес....

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.311
    Допаѓања:
    28.094
    Сакам да кажам...

дека животот е прекрасен со пријатели кои се тука кога ти требаат.
    Ги сакам.. Фала им.. И знам дека мојот живот не би имал голема смисла без нив! :* :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.