1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Сдк од убаво испланиран ден,денов ми се ќе ми остана празен никаков.....па и главава уффф како тепмирана бомбичка сум,мислам дека ќе биде доволно само уште некој нешто да ми пререче и ќе изнакажам се.... :x

Прејадувам,само да се преживувало нешто како некоја крава сум станала само нешто да мелам и :!: по можност да е благо...па не сум јас крива што по матурскиве се носат бомбоњери,слатки и тн.... :lol: :tmi:

ај да си апнам еднаш се живеее,може ќе се оправам :| :?:

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Сакам да кажам...

СДК дека додека има такви што слушаат команди диктаторски и трепките на очите им се тресат од страв за една 6ка, ќе има и такви што ќе пребаруваат, ќе бараат влакно во јајце и ќе се инатат.
    Ако некој твој не те зафркне - никој друг!

Имајте си пријатен ден феминки и занемарете на мојава исфрустрираност. Ќе ја излечам со весела радио програма.

Ве сака вашето цветче :f: :*

Прикачени фајлови:

• 62190-main.jpg
      62190-main.jpg
      Големина на фајлот:
      17,8 KB
      Прегледи:
      158
    На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

I said YES to my prom dress :P
    Леле какво ми ееееееее........Најубавоооооооо фустанче што сум го имала :clap: . Уф уф уф мераци :wasntme:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  4. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Сакам да кажам...

ајде чекаме слика и ние да го видиме :D

5. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

Важи важи обавезно иначе е слично на ова т.е исто само што наместо 2 големи има 4 мали балончиња :wasntme:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека иронија е кога комшиката ти е ВМРОвка, а ти ја викаш на кафе од СДСМ.
    Ја убив од зезање мајка ми да ја викне, и не сака. :( :rofl:
    Друго не знам што да продрндам денеска, освен дека ми доаѓа да вриснам од среќа што утре не се учи. :lol: Конечно еднаш ќе можам да ислушам Лав сонгс до крај, ги немам од летоска цели слушано. :inlove:
    Многу се опседнав со Michale Graves, не ќе е на арно. :(
    http://www.youtube.com/watch?v=J3qdxr1U ... re=related

На Angelche, mims-89, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  7. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

СДК - Ах... Потребно ми е некому да изнакажам се’ што мислам... Не можам веќе вака. Преку глава ми е од се’! Уф. Не сакам дури ни на мајка ми да и’ кажам, да не ја секирам. Ах, колку само се нервирам. Достааа ми е. Доста! А и колку да се трудам тука да најдам барем нешто полезно, ништо. Само лоши ствари. :| Ах, ми доаѓа сега некому силно да изгушкам и да му кажам се... Барем ќе ми биде полесно... :|

И, ајде, да не биде се’ толку црно, да ви кажам една добра вест - ќе имам кученце. Го видов вчера, ах, малечко, преслатко. Стискајте ми палци да ми го донесат после! Ах, се би дала за кученцево, барем оно секогаш ќе ме слуша и никогаш нема да ми се противи. Ќе ми влева надеж и ќе ме гледа со натажени очиња, а јас ќе дознаам дека ме разбира. Паа, понекогаш миленичињата разбираат многу добро.

Изнервирана сум, ми се плаче... не е до мене, до тета е. На гости ми дојде. Не сакам да се нервирам, ама то је. Ајде, белки денов нема да пропадне.. Нема да дозволам да пропадне!!!!!!!!!!!!
    И, ми доаѓа цел фрижидер да изедам, како бишка сум. :lol:

8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614
    Сакам да кажам...

... сакам да кажам дека по којзнае кој пат се чувствувам апсолутно поинаку од другите, дефинитивен аутсајдер дури и во ова мало семејство.
    Дедо ми по долго боледување денеска почина.
    Не бевме којзнае колку блиски, човекот проживеа 90 години, нека му е лесна земјата, живееја сами со бабичката, никој не сакаше да покрене иницијатива да ги прибере (тука ги вклучувам и моите родители) |( , никој особено не го посетуваше додека беше жив и одеднаш утрово, гледам река од солзи се лее.
    Мајке му, како да не се нервираш од такво буквално лицемерие?
    На 5 минутки му беше куќата од сите роднини, не го ѕирнале со години, сабајлево се јавија испотресени, чиниш којзнае колку им е гајле.

Јас смирено ја дочекав веста и ќе одам да му укажам последна почит, бидејќи беше човечко суштество.
    Но, нема да глумам уплакано и разлигавено хипокритско створење, колку да не речел светот дека сум ладна кучкетина.
    Ме заболе за светот.
    Не бевме приврзани, ретко се гледавме, сега некој може да си поплаче само ако се кае за сето изгубено време.
    Не дека покојникот навистина му недостигал или ќе му недостига.
    Преку глава од ваквите драми.

И секако, како и секогаш, јас сум лошата, бесчувствителната.
    Се соживеав веќе со улогава, светот демек не сака лицемерие и лаги, не знам кој е тој паралелен универзум, зашто дефинитивно не е овој во кој сум заглавена јас. :headbang:

На dancing.queen, la-chicka, mims-89 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Сакам да кажам...

СКД дека претерувам. И тој нема никакво право да ја трпи мојата нестабилна психа, и мојата љубомора, мојата несамодоверба, моите сцени и моите барања цело време да ми искажува љубов, за јас да се чуствувам сакана и задоволна од себеси.
    И на мене ми е преку глава да избувнувам така без причина. Знам дека ми се лути, знам дека трпи. Моите другарки велат, уште 2-3 сцени и ќе ме откачи. Е ако се случи тоа незнам што ќе правам.
    Го сакам премногу, ако треба за него да се променам, ќе се променам. Али кога човек страда од параноја и сл...

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.054
    Сакам да кажам...

Сдк помочан животе,еве ти ги 5те мин.во кои треба да ми ги понудиш моите 5 часа,50 години и маестрално да се докажеш дека те бидува,дека ме бидува мене да виреам на ова парче земја покакана наречена Македонија!

И јас се придружувам на контра банда која цел живот не се чувствува како да е дома!Татко ми ми вели,ќе видиш дека дома си е дома,тука ти е срцето.Кога ќе излезеш надвор од оваа дома и почнеш да живееш во друга дома,ќе видиш како ќе ти тупка срцето.Зарем мислиш дека бедуините не можат да живеат подобро од тоа што живеат?!За нив тоа е животот и смислата.Цел ден да се караат,да бараат оази и подобри утра со свежа вода,да собираат суви какушки од камили,ама навечер колку и да се скарани сите легнуваат на едно место,се топлат покрај оганот,се чуваат и спијат,затоа што таму припаѓаат и тоа за нив е дома.Според него,јас ќе бидам номад во урбана смисла на зборот,ама ќе знам секогаш каде ќе сакам да се вратам.Си велам,ок,тато,со мене е сосема ок да бидам било каде на планетава,освен тука!Па дури и во некоја светска метропола во стан два на два,ама бар мирна ќе ми биде душава што пред да ми дојдат гости ќе ми се најават,а ако ги одбијам нема да се налутам,ако се сексам гласно нема да ме гледаат попреку,ако немам пријатели исто така никој нема да ме сожалува,зошто така сум одбрала,ако имам дечко црнец ќе ми викаат ууу блазе си и и ништо повеќе,а поверојатно е дека нема ни да го забележат тоа дека тие двајца што минале покрај нив и се проклето заљубени имаат различна боја на кожата!

Не,не сум за тука!!!Ако ме прашувате мене,би живеела и во пустина,би живеела во африканско село да им помагам на мештаните и да играм фудбал боса со сите мини црнчиња во прашината кога сонце е во зенитот!Да си лепам од пот со сладуњава и егзотична миризба.Ма би да бидам и млада тајланѓанка која води љубов со странец на одмор!Да бе,да!Ете до толку!Само да не бидам тука!Не дека не би ми пријале и малце поурбани и асфалтски приказни,напротив...се што е поинаку од ова е сосема во ред.

На bittersweet, skyAngel, Gordana10 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Сакам да кажам...

Ја читам Трендафилка и не можам да поверувам, како јас да сум го пишувала тоа.
    Во истата ситуација бев лани. Буквално во истата. И додека седев во капела и се поздравував со испотресените во солзи облеани роднини, пробав во себе да пресметам колку пати последните години го имав видено.
    Ако нешто мразам во животов, тоа е преувеличување и драматизирање. На страна што сакам да бидам глумица, драмата во животов ми оди на нерви.
    И друго што не сакам, е да треба да седам и да се смешкам на луѓе кои едвај ги гледам. Присилно другарство е нешто многу, многу гадно и заебано.
    Како ми тргнал денов....
    Понеделнички, кенкаво и гладно.
    Имам уште неколку часа да се поправам, во спротивно не планирам да мрднам вечер од дома. Ваква, ни јас не се сакам, а другите можам да замислам.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам да кажам...

Абе секогаш мислев дека сум од конзервираните, оние пуни стереотипи, предрасуди.
    Секогаш за се’ пресекував од прва, водејќи со по некакво си претчувство за луѓето. Па мислев дека баш ради тоа и не им давам шанса, мада тоа мое шесто чуло увек слушаше и се услушуваше безпрекорно, да не речам ама суперфункционален радар за детектирање и од старт деактивирање на евентуални непотребни експлозии во мојов и без тоа експлозивен живот.
    Али побогу, колку повеќе стојам у ќошињата по канцеларија, по кафичи, дискотеки и каде годе да е, гледам дека оние што себе си се декларираат ко отворени умови со либерте сфаќања за светот и сенештото во него, па они да ти биле либерални само за себе си де. Али ти се ежат на туѓите либерални сфаќања, поради тоа што очевадно им ги електризираат нивните либерал погледи и ги потсеќаат на грешниот им ум и тело.
    Епа брига ме со кого се препелкаш в кревет, брига ме дали со лева или десна рака пишуваш, дали слушаш турбо или ѕенѕаш на хард кор, дали одиш на раце или јадеш преку анусот... мислам аман, што ми е брига што си правиш у слободно време, макар тоа слободно време ти бил цел живот.
    Прави што ти душа сака и игнор на сВе што не те поштува.
    Впрочем, што потреба да некому се правдаш и бараш нечие одобрување за било што.
    Што фактор се тие, макар биле толпата.
    Ма што фактор сум ти пак и јас, да ја тебе те штитам, а ти да молчиш?!?
    Ајде да!
    Цела држава и цел свет сите до еден нормални, совршени little miss and mister perfect :wasntme: .
    Јас фрик де се разбира.
    Нејсе не се ни стремам кон совршенство.
    Адиос и не ми зуј на уво... ќе те папам!

На Smilly, teddybear, Strumfeta93 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Ragazzina

Ragazzina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    56
    Сакам да кажам...

Абе луѓе, не знам од кај никнале овие кај мене дома кога моите не се за ниедна партија и нема да гласаат. Ама мајка ми некој инат ја спотерал, па вика дека немало да гласа ама барем да собере тоа што даваат. :D
    Тоа е се ставено во бела хартиена кеса, со знакот на СДСМ и внатре има упаљач, за на врат такво, две пенкалца, наполитанки, локум, кафе Паскалин и на него знакче СДСМ и програма за какви реформи ќе направеле.. |(
    А од ВМРО на плоштад што си стаиле штандови земавме такво за на врат привезок и топка црвена и пишува нешто „ВМРО бла бла“ за брат ми да си игра. Е ако де, нека се радуваат децата. :D

14. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сакам да кажам...

СДК понеделничко тмурнило, полиено со зејтин од прегорени пуканки. Неделава ми е цела испланирана, и што да се прави кога се мора. Немам многу што да кажам само нешто ситно:
    http://www.youtube.com/watch?v=uBmwdlBFs1s
    блага опсесија со песнава

15. aloxa

aloxa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
  16. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

и ајде да го гасам комп. ова времево ментално почна да грми :@ . срам да му е :devil:

17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Грмиииииииииииииии
    Среќна сум без некоја посебна причина... За инат на сите лицемерни, користољубиви и завидливи околу мене... Не се многу, ама не им дозволувам да ми го расипат расположениетоо...
    Си се депилирам, си гледам серија и уживам бре :)
    Иц сач а вуандерфл лајф...

18. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Сакам да кажам...

Ејј,ма не е можно.Па и јас сум имала среќа во овој животот бре ^_^
    Значи да си објсанам јас ситуација.Петок,испаршување биологоја јас појма немам.
    Фино-лепо си се ослободивме од класниот(јас со упте 2 другарки).
    И сега оваа по биологија не запишува |(
    Не велат другиот час приви сте,бла бла.Ма кој му е гајле,има цел викенд до другиот час :wasntme:
    Си мина и викнедот-а јас со ставот,ма нема шаниси да се сета на тоа :wasntme:
    И денес:Смајли... ајде на таблата.Аман бе! :sweat:
    Си излегувам јас како ништо да не било со уште 3-ца и јас последна(абе кавалери се овие моите соученици :!: )Идам јас на ред(цела ваква) :sweat: и ми вели биотички фактори,абе ми идеше да вриштам, па од цел материјал само тоа го знев :$ Кажувам јас ова она,и наеднаш ЅРРР..кога почнав да рипам како лудак таму:tmi:Па + ми вели за оваа тема не треба да одговараш,само за Еволуција :party:
    Кој би рекол! :dance:

На la-chicka, marama, Miss-Independent и 2 други им се допаѓа ова.
  19. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Сакам да кажам...

Јас не сакам само да кажам туку САКАМ ДА СЕ ПОФАЛАМ :D дека денеска го полагав мојот последен испит од факултетот и 100% ќе го положам. Неизмерно сум среќна :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :hug: :hug:

На la-chicka, marama, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК обожавам дожд....а уште повеќе сакам кога грми :devil: ;)

На snegulka21 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.