Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.344
    Допаѓања:
    5.893
    Сакам да кажам...

СДК поубаво јадење од она што си го направил со сопствените раце нема, па колку и да е лошо за тебе е најубаво. :) Така и со штрудлата моја. Од корите неколку испукаа, а во една остана слаткото од вишни, но колку само беше вкусна. :mm:
    Си потпевнувам тивко за да не ме чуе никој, бидејќи и онака неможам да зборам, па уште за пеење сум.
    И пак се е испомешано. Сакаш се да склопиш во една реченица, кога излегува цел реферат во кој спомнуваш едно исто цело време.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Сакам да кажам...

СДК дека дечко ми дефинитивно ќе ми се налути сега. Ме остави за да учам на мира а јас сум цел ден на форумот и уште не решив ни една задачка, а полагам за 3 дена, ех форумче мое мило драго што ми направи, ме зарази, по цел ден бдеам само, разгледувам, читам. Додека гледав серии ми се караше, рече дека ќе ми ги избрише сериите, ама душичката моја не ми се буни за форумот, не ми вика да не се уклучувам, веројатно знае колку убаво ми е тука, ама златценце, ме моли да учам, а јас... абе ич си немам гајле, битно да не остане форумот без мене ни на секунда...

3. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

Вака кога чуствувам немир, среќа , страв...преубаво ми е , се ми е измешано. :inlove:

Се надевам и чекам дека и мене една огромна среќа ќе ме стрефи! :)

4. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Што по ѓаволите се случи со светов ? Каде е човечноста , каде се сите мразачи на лицемерие и злоба , каде се сите искрени и чисти души.
    У курац , сигурно.
    Демек јас не сум лицемерна..сум како не. Незнам како секој ден се воздржувам да ве гледам и да ви се смешкам .A богами и непоштена сум. Пред година две , на дечкото со кој излегував му викав дека многу ми е битен во животов..а јас уствари 16 година сум имала. И лоша сум , како не. Чат пат и асоцијална , не одам на глобалнит журки ..кај шо има потни мишки.
    И така , јас најлоша од сите.

Не , гневна сум..се разочарав во име нејзино. Другарка ми е , ме повреди и мене.
    Онака , се намуртив и сега ајде насмеј ме.
    Немој , не се труди..нема.
    Не е е веќе ништо медено , сега сум јас намуртена..очиве минуски.

А Марфи едно копиле шо е..ај ај , гајле ми е и за Марфи и за компанија.Убаво си пее Едо , свее пролазии ејј , немој се живцирате неее...и сега ми се вози кола , би ја рокнала Кад се возимо , би ги собрала кучките и некаде би возела по обала.
    Ама , ама ..уште некој месец.

Фала на внимание културни дами , а вие драги чесни души..останете у 3 лепе..
    Толку од мене , слушалките..и Џорџе Балашевич.
    Чао

На la-chicka, teddybear, Strumfeta93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    На beached му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Сакам да кажам...

Доволно гледав наместени фацички и платени оценки. Ученици што незнаат која река тече под мостот на Вардар се китат со одличен успех, насмевки и честитки, незаслужени.
    Пофалувани се оние кои глумат лудило, за совршениот нивен живот. |(
    А мозок ? :^) Тоа не се бара.
    Убедена бев дека исто ќе биде во средно, ми се превртуваше стомакот при самата помисла дека тоа треба да го гледам уште 4 години. :puke:

Се надевам, не не се надевам, сигурна сум дека го направив вистинскиот избор. :sun:
    Од ова полошо нема. :)
    Со нови сили, насмевка на лице, срце отворено за нова дружба се запишав во средно, каде се вреднува трудот - барем од тоа што се распрашав. А се распрашав доволно, за да сум сигурна. :D

Не ми се оделува од блиските другарки, тешко ова ќе го прифатам, ама и така патиштата ни се разидуваат :)

Среќна сум :sun:

На Smilly му/ѝ се допаѓа ова.
  7. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

Сдк седиме во кафичот на кафе, а до нас има две жени така примладички, едната со женско детенце.
    Лелее срце е. Кога ја видов искрено посакувам едно такво па макар и сама да си го чувам.
    Такво мало, со плава косичка едно мило лиценце :inlove: :inlove: преслатко кога ти се насмее...
    Сакам и јас такво едно :$

8. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    6.817
    Сакам да кажам...

:$ :$ :$
    Денеска , на овој ден правам 4 месеци со либето!!!
    ..Треба да ме земи за 2 часа , да се молам комшиите да не се излезени на тераса оти после: ja зеде од дома , видовме ние како беше скоцкана којзнае кај ќе одат :rofl: ( 300 филмови ќе има ) :devil: Комшии што ќе ти кажат друго освен портарски муабети . Но сега тие се најмалку битни нели :wasntme: ..Настаниве ми се некако со ред..прво денеска на вечера , утре на име кај другар му , в сабота на веридба заедно сме поканети кај братучеда ми и в недела Крушево ќе одиме :rock: :$
    Стануваме поблиски :angel:
    п.с. цел врат ми е шарен ... :x

Прикачени фајлови:

На broken099, zhap4e, Nightwalker и 2 други им се допаѓа ова.
  9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
  10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

:sweat:
    одење о доктори ЗБРЛАВУВА-проверено
    одам денес јас на радиологија, и сестрата гледа пишува мамографија и ехо на дојка,и ме праша колку години имам, па ми објасни потоа да се вратам кај неа-за заверка и каде треба да одам(а таму била докторката) што требаше да ме гледа на ехо, и таа ми вели дека без таа да одобри не може мамграфија-се вршело на зени во 40тата година од животот, а и објаснив дека ми е препорачано од доктор-и објаснив дека ми е матичен, и ми рече дека може да си ја поништи дипломата(оти не смеела да препишува мамографија), и испадна дека имам цистички на едната дојка, а не цисти, и не препорачува пунктирање
    (вадење на течноста која се насобира во градите, оти повторно се ствара пред циклус) инаку да си признаам не знаев што значи пунктирање-мајка ми многу пати го споменала, ама ако ја прашам ке знае дека не е само онака, и ке крене врева, па сватив од разговор мегу жени додека чекав, и една госпога ми препорача една докторка од СИСТИНА-Маја Чапова била многу добра, и на госпогава и вршела анализи, пунктирање и што ли уште не(инаку госпогава ја оперирале од рак на дојката, и едната и ја извадиле, а било само масно ткиво, а докторот кој ја оперирал, ама не ја довршил 6 месеци операцијата, и друг доктор едвај се согласил, и открил дека тоа е масно ткиво, а не рак на дојка :!: ;(-жената си изгубила една дојка , греота-толку слаба, на човек не личеше.ИНАКУ ЖЕНА КОЈА ВО ФАМИЛИЈА-ПО ЖЕНСКА ЛИНИЈА ИМАЛЕ ОПЕРАЦИЈА НА ДОЈКА; ЦИСТИ ; РАК НА ДОЈКА; ИМА 10% ПОГОЛЕМИ ШАНСИ ДА ИМА НЕШТО НА ДОЈКИТЕ-инаку моите две тетки(од страната на мајка ми, се оперирани од дојка, па затоа мајка ми има фобија од гинеколози, и не сака да спомнам за тоа, ама јас внимавам на мене и одам еднаш на 6 месеци, или во годината на ехо на дојка, и секако ехо на јајници.

поука:
    внимавајте каде одите на доктор, оти само ке ве извадат од памет-како мене денес, и барем еднаш во годината закажете ехо на дојка и секако на јајници :!:
    отидов да гледам МЈУЗИК АЈДОЛ-да ми се одмори малку мозокот:)

11. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Сакам да кажам...

Kоцките полека си се редат на своето место
    друго што сдк е дека време е да седам да јадам денес (арно ми текна цел ден помина)
    сдк среќна сум :rofl:

На TeddyGrey и n.a.t.t.y им се допаѓа ова.
  12. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

Денес бав на чекор од давање отказ и сега е на стенд бај моментот на соочување со колегите од другата страна, нешто како препукување кое во секој случај ќе биде без некои позначајни промени како финален исход.
    Веќе си се видов себеси како невработена и тоа доволно долго за да одам на некој заслужен одмор после милион години, па потоа пак да се вработам некаде каде што ќе сретнам исти проблеми само спакувани во амбалажа на други луѓе таканаречени колеги кои се метаморфозираат во ајкули, а во базен не се плива заедно со ајкула без да ти прети опасност да останеш без некој екстремитет. А работниов амбиент во земјичкава ни е нехлориран базен, иако јас сум за отворен океан, ама џабе...
    Уморна сум од доста нешта и оставив многу голем дел од себеси за луѓе кои не се вредни за тоа и што ако бев доследна на принципи кои мислев дека вреди да ги следиш, кога се‘ е проклето сеедно на светот, а јас сакам само парче душевен мир како парче леб намачкано со маргарин и мармалад.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

СДК - Имам кученце... Ептен е слатко. :inlove: Сега ми го донесоа, срценце е. :) И само се крие, сеуште не е навикнато.. :lol: Јесс, ми се исполни желбата! :)

На Marilyn-Monroe, broken099, mims-89 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека сакам да се сакаме додека сакаме ние. :wasntme:

Денес е денот на власите.
    Утре е денот на сесловенските просветители.
    Задутре е Денот на младоста. Ќе ми простите, ама живеам да го видам Денот на младоста. Како порано што бил. Да трчам со штафетата на младоста, да му оддадам почит на другарот Тито. Да се облечам барем еднаш како титово пионерче.

Мислете не ќе дојдам на власт? :^)
    Е ќе дојдам. :!: И Денот на младоста ќе се врати да биде државен празник. Активно ќе се празнува, не само со воздржување од работа. ^_^
    Ќе се пеат песни, ке се вртат ора, ќе се љубиме како први другари, ќе се гушкаме како утре да че нема. Ќе славиме се што Тито направи за нас, ќе го цениме без крајност. Да не беше Тито, немаше и ние да постоиме. :!:
    Од Титов Велес до Кумровец. Без престан. Без граници. Да живее младоста. Почит за другарот Тито. :bow:
    http://www.youtube.com/watch?v=M0UvKkzqo9Q

На Offspring, sanjaeva, julie77 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам да кажам...

Јас гласам за Клинтон да му се даде македонско државјанство!

Човекот нас не љуби повеќе одошто не љубеше дури и Буш.

Та тој не мисли и кога ние не мислиме на него!
    Тој не спомиња и кога треба други да спомне.
    Tој не сања.
    Не љууууби... реков веќе |(

Лов ју Клинтон :inlove: , дојди си ќе ти најдеме македонска Моника Левински ... come as you are

:smoke: ^_^ so what do you say :wasntme:
    http://www.youtube.com/watch?v=pesIGuV9 ... re=related

На TeddyGrey, Marilyn-Monroe и Miss-Independent им се допаѓа ова.
  16. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

SDK... Srceto cesto go primenuva ona sto i razumot ne go razbira...

На firequeenn и teddybear им се допаѓа ова.
  17. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

СДК дека фемина ми помага на некој начин, барем можам да си се искажам, знам дека не би земала ова до го запишам во дневник. Затоа ова ми е како некој еден виртуелен дневник, можеби ќе прекинам да постирам еден ден можеби и не, ама знам дека некогаш ќе се навратам и можам да си ги видам моите падови издигнувања што и да е. Признавам дека сум приврзана на еден начин, има прекрасни луѓе, различни животи, различни приказни, различни поуки.

Како и да е фала ви на сите што сте дел од ова виртуелно патешествие.

На Strumfeta93, la-chicka, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам ... сеуште треперам. :$ :D

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Сакам да кажам...

I’d rather be a friend’s loser than have a bunch of friends who secretly hate me . Тоа сакав да кажам :)

На Primavera му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Сакам да кажам...

СДК понекогаш е потребно човек да ги контролира своите чувства, едноставно да биде ладнокрвен кога е потребно, без разлика на неговата моментална емотивна состојба...еве јас да кажам како некој што секогаш успешно знае да ги крие своите емоции, ама некогаш едноставно работите сами по себе излегуваат од контрола :| :| :@

На Strumfeta93, afroditaa, FBI и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.