Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Сакам да кажам...

Сакам да кажааам дека КОНЕЧНО И ЈАС ПОЛОЖИВ МЗИЧКОООООООООООООООООО :clap: :bow:
    После толку маки, викање, тешкотии, одење 7г. по автобуси конечно му дојде крај на моето музичко патување.
    Незнам дали ќе ми недостига виолината, дали ќе ја гушнам пак или пак ќе ја оставам да стои во некоја сриена полица. Но сепак се симнав од бродот и нема враќање насад.
    Честам! :D Мартини за сите форумџики :d: :d: :d: :d: :d: :d: :d: x 20.000

На la-chicka, Theodora, Strumfeta93 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Сакам да кажам...

Господе зарем го упропастија и мојот омилен цртан!!
    Јас сум дете на Картун Нетворк, израснав со Декстер, The Powerpuff Girls и Courage the cowardly dog, што убави времиња...
    Значи сега, уште повеќе ги мразам А1. Не гледам веќе, бојкотирам! :x

А јас во овој напорен ден за мене, едвај издвоив еден час да си направам кафе како човек и да седнам на компјутер. Главата ми е преполна со информации и мислам ќе ми прсне за некоја минута.
    Ама тоа е, без мака нема наука, па ако треба ќе жртвувам уште некој сончев ден, ама сакам диплома со пристоен просек.
    Колку амбиции, растат обратнопропорционално со времето и парите. Жално е.
    И така женски, ве поздравувам, па ако шетате на прекрасниов ден, смилувајте се и шмркнете едно кафенце за мене.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Сдк ми се плака !
    Не знам зошто :?:
    Само сакам да ги пуштам вишокот на солзи во мене,да течат по образиве полни со чоколадни бомбончиња.....

Нека течат...не знам што ми е :^)

4. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.438
    Сакам да кажам...

Дилеми, трилеми и веќе не знам како да ги наречам.
    Не се некои големи работи, но доволно простор ми заземаат во мозокот. Сакам да не се замарам со ништо, ама ете.
    Има некои ствари кои нон-стоп ми се враќаат, едноставно не знам дали е до мојата меморија или до чувствата кои што владеат во мене кога ќе се присетам на нив. :^)
    Ми фалат некои личности, ми фалат некои времиња, ама пробувам да не се оптоварувам премногу. Она чувство кога имате се`, а сепак ви фали нешто. “Она„ нешто, ви текнува?
    Грдо е, бре.
    Ама ќе помине. На овој или оној начин ќе помине. Мора!

На zhap4e и Jojoba им се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Сакам да кажам...

Ете, знаев дека денеска е голем ден. :D

Титови млади сили - Друже Тито, ми ти се кунемо! Вива Ла Титов Велес. :D

Денес Опра го завршува своето шоу. Што ќе гледам јас насабајле кога јадам јаболко, ќе треба да јадам сендвичи од денеска. ;(

Ииииии јас денес чекам матура. Ви реков, голем ден денес. :rofl:

Само што го добив првиот официјален поклон - бањарка. :emo:

На karak, Theodora, Phyramide и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека воопшто не ми е јасно што му фалеше на таксените марки. Си одиш во трафика, скриптара, книжарница и "пари на рака, Мара за рака", си земаш пријави и фино лепо си се упатуваш во студентски прашања, каде уште минимум 100 студенти во 30 квадрати величенствено ја нанесуваат својата ДНК на задната страна од марката и потоа со палчето напнуваат да ја залепат. Ех, убави стари времиња, каде заминавте - каде отидовте. А, јас па уште тогаш се жалев дека свечениот настан наречен "пријавување на испити" претставува малтретирање. НЕ!!! Според тоа денес што се случува, порано пријавувањето на испити беше рај бре луѓе.
    Чекам 15 мин в банка да земам уплатници, уште пола сат се тепам со уплатниците дури да ги напишам, да ги скоцкам, па грешки да не има па ова, па она. Следува сат време чекање да стигнам на ред да ги уплатам. Пред мене ТОЛКАВА редица и сите по еден тон уплатници со насловот : АДМИНИСТРАТИВНА ТАКСА!!! И секое битие во банката фучи, вработените на шалтер не знаат главата кај им е од уплатници, а од другата страна на шалтерот општ хаос. Некој се тепа преку ред да земи уплатници, па да ги пишува, друг згрешил една цифра па крева паники, трет прв пат гледа уплатница во животот па ги малтретира останатите, други 2-3 се скарале кој попрв дошол и кој е на ред.
    Добро е, преживеав, и само сат и пол останав во банка. Можеше и полошо да биди. А и голема благодарност до мајка ми, срцката ми купи малечка хефталица, да сум си ги хефтала уплатниците на пријавите. На се мисли палената :D .
    Да ни живее државата, прејаки сме. Македонија - зошто да биде едноставно, кога може да биде комплицирано. Слободно нека го употребат ова како предизборен слоган.

На lolyta777, la-chicka, Theodora и 5 други им се допаѓа ова.
  7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сакам да кажам...

Епа и мене не ми е лесно да се рассонувам со Ламбада и мохито 8)
    (смајлиштосепротегаиужива) и (смајлиштоимастомаченвирусамамуегајле) ;)

8. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Сакам да кажам...

Сум испрала куп алишта, сум направила ручек, си купив фустан небесносин, сега задоволно мљацкам бадеми и си ја слушам ултраегоевската песна од Сидо 93, Аааааа, Ана е моја мала згодна дамаааа...
    И така!
    Вчера на работа ни го расплакаа мамичето. Демек празник, порелаксирано, жими Ашима!
    Јавувања ко у Брза Помош (со двете големи се пишуваше? Поим неам).
    Денес, ми е гајле за сиот тој надрндан свет. Морам само да си направам пријави за одмор и да прашам кој ќе ме мења на еден ден плус за да си ја исончам задницата а богами и предницата у Грција.
    Фрчат локуми, наполитанки и кафиња на Фејсбук, јас ништо од тоа не разбирам, т.е се трудам да не го разберам, сконтав колку сдсдмфили и вмрофили имам за пријатели на фб и некако ме фати жал.
    Не дека ми е гајле и за едните и другите, ама запран мозок на 23 години не сакам и нема да имам.
    Мене ни на онаа ни на оваа страна не ме чека подобар живот, за него се грижам самата, па затоа - фак оф, без опроштење.

Утре е денот за музика, коњак, руке у вис, потење и после тоа кикотење. Љубовот го премести роденденот во петок, јас ќе флертувам со фустанот и освен подарокот, ќе му приредам некои мои вратоломности. :devil:
    Баш сум фина, што да ти кажам!
    Сестра ми кенка да и сварам кафе, а вчера ме будеше дека сум хрчела, грчела и не знам уште што. Али ај! Даде е, башка ми позајмува ташни и штикли кога ми требаат :)
    Со Иван вчера јадевме ролат и боза во Палма и се церекавме на околните глупавштини што ги заприметуваме. Во понеделник идеме за Куманово, ќе ја промовираме книгата му, јас пак ќе бидам дежурната читачка и перформативна драматичарка, но заради тоа и сум повикана. Како и да е, јако ќе е!
    Еден куп работи треба да се направат. Чекаат на мене, а јас само си викам немам време.
    Како не, се фолирам само.

И да! Да си се изјаснам!
    Ужасно ме нервираат луѓе што не знаат да се изразат.
    Сум станала граматички фашист...
    Тоа е! Книжевноста напред, глупавоста чувајте ја во саксија и на сопствениот балкон! 8)

На la-chicka, sesilija, Theodora и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

Шкрткам по скопјево, се тетеравам како улава по булеварите со смрдеа на свеж асфалт за перење пари, кинење апостолки и кршење штикли... Оние ќошиња сред нигде и сегде, за пцуење пешаци и флегматични ауто школи.
    Се мислам дали ќе ја биде работава, дали ќе гори скопјево и дали ќе го збеснам мојот блиц на истиот жар..Или ќе се топам во удобноста на еден кауч, како мед лепејќи се на едни прсти и едни усни со вкус на сладуњаво меручесто шампањско...
    Меурче... Мојот мал меурест универзум.
    Убава средава. Меурчеста. Ја дувнав низ вретенко и има уште многу пред сапуницава да ми прсне на врвот од носето...
    Ако ме прашувате мене... моето меурче е вечно.

На marama и Phyramide им се допаѓа ова.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

СДК дека имам моменти кога просто обожавам да ги нервирам луѓето.... :devil:

11. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Сакам да кажам...

СДК дека денес ја направив најубавата торта за најубавиот татичко. Мојот татичко ви е баш посебен човек. Да не го знаеш ќе си речеш огрома карпа со баритон глас кој одекнува низ ѕидовите ко си иди од работа. Ама всушност една огромна душа за која сеуште е срамота да се гушка и покажува емоции. На кој сум јас вакво отворено ко буквар никој не знае. И знам дека можи ќе промрмори дека ете шлагот е многу благ или бананите се многу поцрнети, ама знам дека и срцето ќе му се наполни ко ќе ја види ишлакана од сите страни но направена со многуууууу љубов. А потоа ќе следи неговиот посебен начин на искажување радост,другарско поттупнување по рамото и она стандардното, ќе биде партизан од тебе цуро! Ах татичко, многу те сакам... :inlove:

12. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Сакам да кажам...

СДК дека кога грми-јас подобро се концентрирам на кингите... -.-
    Чудно, знам! :^)

13. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК еј како ме зезнаа наставнициве :@ :swear:

14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Дожд :rain: главоболка .....најдобар лек ми е книгата во раце и релаксација ...

Ај отидов да ги збрмчам и последните страници од 11 минути-П.К.

брб... 8)

15. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.359
    Сакам да кажам...

....А всушност, мислев да. :wasntme:

16. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека сум како времево. Однадвор шарена и насмеана, а одвнатре бура. Темни облаци и ветер.
    Можеби многу нихилистички размислувам периодов, но не можам да си помогнам.
    http://www.youtube.com/watch?v=oE4yBvzl ... re=related
    Since I was born I started to decay.
    Now nothing ever ever goes my way.

Зошто воопшто сакав да пораснам. Колку повеќе растам, растат и проблемите.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сакам да кажам...

СДК дека сум среќнаааааааа!!! :inlove: :sun:
    И ништо повеќе. :D

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.275
    Допаѓања:
    67.882
    Сакам да кажам...

СДК некако претерано ми делува ова со индигово. На сите теми се потсмевате со истото. Не знам зошто не си се задржите на темата на којашто дискутирате за ова, вака делува потценувачки за другите форумџики.
    Ова грдово времиште сите планови ми ги уништи, го мразам дождот бре. И застој. Еден гооолем застој во сакоро сите области во животов.

На Gordana10, wings, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Сакам да кажам...

СДК дека си ја купив книгата "Се плашите ли од темница" од Сидни .... :)

20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Сакам да кажам...

Сдк ми се смачи од времево цел ден ме вртат нозеве цел ден сум омалаксана, и нерасположена, сакам лето и сонце а не лето и дожд !!!!!! ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.