Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    529
    Сакам да кажам...

СДК се плашам од промени... :|
    Секојдневие, па секојдневие. А не го сакам.
    Сакам нешто ново, невообичаено. А ако дојде, го избегнувам.
    И да, близнаци сум, се мислам за секоја мала еб*на ситница по цели денови....И се одлучувам 5 минути пред настанот. Дилемата ми е за утре да одам или не? Ќе го мислам ова уште долго знам....

На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    6.832
    Сакам да кажам...

Koлку сум јас налудничава тоа шудо едно ..наместо на другар ми да му пишам на фејзбук , јас му пишав на еден познајник што е колку мене .. и не било што туку : ajde be pisi sho se stegas ko tele pred mochanje :D

3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Жими Господ, многу ни е јак форумов. 8)

На TammyDeyn му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Сакам да кажам...

СДК идам си дома и има шо да видам..... мајка ми ставила ми го кебето надвор а дож си заврна фино лепо, никој да не го тргне,, и сеа ке се покривам со на баба ми чергите :D аа и уште нешо сакам да кажам... пиам си пивце, меше како на бабура имам (некој ке помисле ваа трудна :rofl: )
    и се нервирам скајп нема бреееее и шо ке праам јас цела вечер :?:
    ке ја мерам собата :D
    цц забегувам со теко на годините ама не е до мене до времето е :lol:

5. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    Сакам да кажам...

СДК имам за учење 3 скрипти од по 400 страни во рок од максимум 20 дена :angel:
    Има да го загреам сега столчето,ќе научам колку шо не сум учела овие 4 години ...Ете така да си знајте ! :D

Држете ми среќа,ќе ми треба :lol: :rofl:

6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Сакам да кажам...

МНОГУ ГЛУПАВИ ЛУЃЕ ПОСТОЈАТ НА СВЕТОВ!!!!

7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сакам да кажам...

Точно 666 мислења. Ауу страшна работа. :sweat: :devil:

Инаку, веќе половина час се спремам да си легнам, а никако да дојде до тоа. Постојано си наоѓам некоја занимација, а богами имам и обврски, само што нив си ги одложувам. За утре, задутре... :rofl: А утре како и по обичај ќе се жалам колку сум уморна, со подочњаци до земја. :rofl:

Зошто баш пред спиење ми се вртат вакви мисли во глава? Како за инает сега размислувам најмногу. :swear:
    И неверојатни идеи ми паѓаат на памет. Ретко кога сум вака креативна. Уште да беа остварливи, се ќе беше во ред.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.770
    Допаѓања:
    10.458
    Сакам да кажам...

Е многу ми е филмска вечерта. Ептен.
    Прв пат во животов ми пријде странец и ми рече: Може последниот танц за мене?
    Добро сега не беше Ричард Гир ама не сум ни јас Џеј Ло. :wasntme: И танцувавме. :)
    Убава вечер. И да, коктелите секогаш идат со балетанки. Штиклите ќе тропкаат утре.

На Strumfeta93, TeddyGrey и marama им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Сакам да кажам...

Одвај се држам, се чувствувам малаксано, одвај сум жива, одморена и свежа за пола саат добив подочњаци до устата, никогаш предходно не сум имала подочњаци. Тешко ми е, се радувам а солзите сами течат, се смеам, а плачам, очите ми се затвараат, а страв ми е да заспијам. Што се случува со мене?

10. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Сакам да кажам...

Hurts, Hurts, Hurts!!!
    Уште ми зујат ушите од дерењето по нив. Толку топла енергија, британциве нема никогаш да почувствуваат! Сите срца биеја како едно.
    Толку моќ на сцена, браво.
    Јас... Пресреќна сум, зошто ги држев за рака најважните личности во мојот живот, додека пеев, викав, плачев од возбуда како тинејџерка.
    Фантастичен, до перфекција настап.

Елементал ме потсетија на летото лани и смешките после настап. И погоди што? На излегување од саем, се видовме со Реми пејачката, се изнагушкавме, а јас под дејство на алкохол, перфектно зацепав хрватски! :lol: :rock:

И така, гајле ми е за се` друго, душата ми е полна со музика.
    Фала ти животе, за овие убавини што се случуваат.
    Добра ноќ на сите, јас спијам со ноти вечерва.

На Theodora, Forgotten, TammyDeyn и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

Во исчекување на уште по некој впечаток за вчерашниот концерт на Hurts освен овој на Шелеа кој доволно ми ја пренесе атмосферата и сосема пријатно ми нанесе биберче на ранава, уживам во доручекот и читам разноразни глупости и колумни.

Почнувајќи од тоа како на Македончето му е најмал на Балканот, па како Другар Тито не бил толку другар всушност, него бил бараба кој не треба ниту да се спомнува во денешно време, се до тајните на Големата Пирамида.
    Е ај да видам кои се моите тајни?
    А и немам многу, но сепак ме замисли малку натписов. Дали тоа јас сосема случајно си избрав форумско име кое, види мајката, сосема ми одговара.

Луѓето кои ме познаваат постојано ми велат - ти си отворена личност, не се плашиш да си кажеш отворено многу работи, но некои се резервирани само за тебе и толку тешко се отвараш, човек да се чуди! Пирамидата ќе ја истражи човек побрзо од тебе и твои некои внатрешни, закопани стравови и чуства.
    :|

А можеби се во право. Дрдорка сум, знам да зборувам со часови на билокакви теми, од доматите на Зелено па до планетарни констелации. Не дека за сите знам да зборам, ама битно зборам. Не запирам.
    Но навистина некои работи остануваат само за мене. Колку и да си мислам дека си се отварам, не е така. А можеби е тоа и добро. Интимата на еден човек не треба да се предава и дава туку така.
    Не би ја да ширам нозе - па навали народе.

И сега прочитав последно нешто, за жените кои се секси. И ми се допадна една реченица - не може побогу да биде секси жена која не знае да оди исправено ниту пак да чекори или издржи на штикли. Парафразирам.
    До некаде е во право типот. Секако е во право, но се сеќавам на зборовите на мојот бивш - нема посекси од девојка во тренерки, ненашминкана, мила, со насмевка која ти го разубавува цел ден.

И едното и другото си држи вода. Уа за намќори, браво за насмевки, за самоуверени, квалитетни, гордо чекорејќи по жешкиот асфалт - ЖЕНИ!

Бидете ми кокетни, викендот се ближи. И бидете секси. Знам дека веќе и онака сте!

Ајт гит сега на по еден crazy, sexy, cool - ВИКЕНД!

На Theodora, sesilija, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

SDK dobro utro na site feminki
    imam eden kup obvrski koi treba da gi zavrsam pred da otidam na praksa vo kozmetickiot salon, ne znam dali ke mozam da izdrzam denes, a osobeno ako bide denes ko vcera... se nedaveam deka nema da se onesvestam

pozdravce do site, se citkame :*

13. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

што е оксиморон? нашиот глупав министер за образование е она...класичен пример.Кај глуп..кај министер, па уште и за образование :rofl: ...
    Медрано не ни е рамен. Ајт цела македонија на тркалца, две три магаренца и пет шест слона, идемо на туренју! :D

На sesilija, Strumfeta93, julie77 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Сакам да кажам...

Многумина од нас сакаат промена но им недостасува самодисциплина, верба и мотивација за да навистина го направат првиот чекор кон промената. Ништо нема да се промени сè додека не почнете да дејствувате поинаку. Животот наградува дејствување, а не намери, мудрости и разбирање.

За да ја направиме промената прво треба точно да знаеме што сакаме, а не што посакуваме. Треба да сме свесни дека ние сме креатори на нашата иднина. Одговорноста е во наши раце. Секоја испратена добра или лоша енергија секогаш се враќа со ист интензитет. Но само позитивни мисли не се доволни за промена, потребна е и акција.

Па дечки Карина се впушта во акција :angel: Имајте убав ден ;)

На TammyDeyn, mims-89, sesilija и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Сакам да кажам...

И после ќе речам Не! Мене времето не може да ми влијае на расположението!
    Море ми влијае и тоа како!

Еве денес, сончко и врапчиња ме разбудија од сабајле... Абре убавини. И веднаш си на нозе, полн со енергија. За се‘ имаш волја, не ти е мака ни да миеш садови.

Ах, ви посакувам на сите секогаш вака да се будите... секако како зачин додавам сочен утрински бакнеж од саканата личност ;)

На Marilyn-Monroe, zhap4e и teddybear им се допаѓа ова.
  16. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

Што да кажам... Подобро да се покажам за да сфатите што сакам да кажам.
    Ми требаат три дела пижами (долен, горен и среден), не ме собира, не.
    Ми ја утнаа фарбата. |(
    Жешко пука. И јас со него.

На Marilyn-Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.615
    Сакам да кажам...

... ноќеска, по којзнае којпат се вљубив во дечко ми, на совршен концерт од кој ми трепереше срцето и колената.
    На крај не можев, а да не испуштам и едно солзиче на Stay, се расплакав од совршена музика и убавина.
    Не издржа срцето јуначко.
    Наравоучение: сите настани се подобри кога таму пристигнувате налеани претходно со минимум 3 чаши вино. ;)
    Доследна на своите правила, си ја натопив душичката со македонско црвено и ја искусив најфината енергија во универзумот која не врзува - среќата.
    Кога никој нема време да погледне кој што носел околу него, како застанал или заиграл и да се растрачари во духот на македончето, значи дека се' околу него и пред него било совршено.
    Така и беше. :)

На sweetheart10, Theodora, TammyDeyn и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.195
    Сакам да кажам...

Ех кога ве читам колку убаво сте си поминале на Хртс, ме фаќа носталгија за еден концерт. Јас сеуште се прашувам како може да има луѓе кои порадо би ги слушале препукувањата на Груевски и Црвенковски наместо да пуштат нешто кое допира до оние делови на душата каде што друго не може да допре. Не можам да разберам како некој сака да слуша празни муабети, муабети кои се веќе слушнати еден мал милион пати, ветени се милион работи а исполнети ниту една. Некој чичко добро рекол, музиката е она кое ни представува како емоциите звучат. Подобро не можел да каже.

Денес а богами и утре и задутре и така натаму сум изолиран систем за политика. Ниту ме интересира, ниту ќе се заинтересирам некогаш. Пробав да дешифрирам како луѓево сеуште гласаат, ама изгледа таа информација не се обрабутва во мојов центар во мозокот. Ниту едниот ме одгледал, ниту другиот. Мајка ми и татко ми ме одгледале, тие си знаат како, без помош ниту од едниот ниту од другиот.

Затоа место да ги слушам нив, ги слушам arctic monkeys. They are too good to be true. После тоа ќе си пуштам музика од 90тите каде што се ценеше навистина гласот и кога хип хопот и ар ен би музиката во пар не ти предизвикуваа нагони за повраќање. Кога можеш да ја осетиш целата енергија на групата или пејачот без притоа да има разголувања, глупости за да се направи кој од кој поинтересен. Ера кога слушаш што пејачот сака да каже а не дали на Рајна ќе и се видат гаќите или на Лејди Специјалка бодито ќе и се помрдни за 2 милиметри и ќе открие тоа што не треба.

Да живеат 80тите и 90тите!!! Во контекст на постов
    http://www.youtube.com/watch?v=aTNC9l46oR4

На bittersweet, Strumfeta93, sesilija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
  20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

... Туфче умрел. :(
    Ги чував вчера три часа за да се стоплат, со шприц ги ранев, за да дојде и да ги брцне во подрум. Е алал ти вера, не е стварта во галење само. Глупак несмасен. |(
    Толоку се изнервирав, не можам да ви опишам. ;(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.