Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Сакам да кажам...

СДК значи мразам чаеви :@ да, може чудно дека тука а и секаде зборам за здрава исхрана итн., ама чаеви неможам да поднесам :worried: чудно човече сум |( таков тип на човек сум да јадам и пијам тоа што самиот организам ми бара и точно знам колку треба да јадам или пијам,знам за доста што се вели :D
    Ама понекогаш пијам чаеви, кога тоа е потребно,заради здравје, ама едвај ги пијам :worried: :doh: уф... :worried: а и мајка ми, ми се чуди,ама што да правам, тоа е :D може ќе ги засакам чаевиве некогаш :wasntme: ама не ми се верува :wasntme:

2. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Колабрација...
    Отидов во кревет.
    СОН,СОН,СОН! :l:

3. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сакам да кажам...

Во последно време како се да ми се сје*ува. Ме мачат некои глупи безвезни мисли, фикс идеи, точаци у боја. Никако да си го средам паметот. А не дека нешто стварно не чини, туку онака, 24/7 сум нафурана. И ова школово ме полуди веќе, цела година вредно си учев, и во два дена расипав 3 оценки. Толку бев убедена и верував дека можам оваа година да завршам 5.00, онака за ќејфот да ми се направи, и не успеав. Сепак не сум била доволно јака за да го издржам притисокот. А можев... само да ја напишав таа писмена за Крпен живот, само да одговарав маркетинг читајќи, само да ги проверев задачите математика и да видев дека 4x0=0, а не на 4... Не се притресувам многу за тој просек, како да е којзнае колку важен... Мака ми е што бараше само 1/4 од тоа што го вложував цела година.
    Ама ај, нема везе, помина возот. Ќе биде следната.
    До тогаш можеби ќе научам дека не мора моето да биде најдобро напишано, или најбрзо решено. Не мора да се докажувам, како да ќе имам некоја корист од тоа подоцна :^)
    Замарам,м? Ај, утепа 1 минута читајќи за моето школо хахаха :D Насмеј се де :geek:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Сакам да кажам...

О, да!
    Последено испрашува биологија за мојот живот.
    Го чекав денов 3 години, а во меѓувреме страв, трепет, утринско повраќање, безброј неспиени ноќи.
    И покрај сиот труд петка немав цел тој период, а сега? Со нула знаење, малку читкање на час, ја добив. |(
    Господ постои драги мои, а моето средношколство беше одбележано од токму овој предмет (професорка).

и...
    На форумов мора да се направи некој не знам, тест на интелигенција пред да се стане член. Какви се глупости се изначитав, ќе ме држат цела година.

Почнав да трескам глупости, се уште сум под импресии од денешната петка. :D

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.257
    Сакам да кажам...

СДК дека мразаммм некој ко ќе чекамм..а кажал време кога ќе дојдиии!! :@

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.293
    Допаѓања:
    81.868
    Сакам да кажам...

СДК.....ПРОСЕК 5.00 !!! :angel:
    писмената од дотичниот предмет по кој ви се жалев - 5ка со 96/100 :bow:
    Одиме појачано и следната година, сега прво да ја поминеме екскурзијата с'с всички екстри. :angel:

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Сакам да кажам...

Вчера се појави тој. Знае кога да се појави и што да направи за да ме врати назад. Тешко ми е да одам против своето срце. Се убедував не го сакам, не сакам да го видам, а се стопив како шеќерче пред него. А тој, тој станал најнежното суштество. Му недостигам , знам ама не можам сега да попуштам, не!
    Денес Охриѓанецот пак. Толку е мил, ама па и на моменти лигав. Ме прегрна и освен некоја чудна пријателска топлина искри немаше. Знам дека заслужува шанса, ама па не верувам баш во тоа - подобро да си сакан, отколку да сакаш. Ги сакам двете со една личност. Тој пак си прави планови со мене, а јас јасно му кажувам дека не сум за врска.
    Не знам зошто секогаш сум го имала тој проблем. Момците ме гледале како девојка за врска, а јас едноставно сакам сега да се забавувам, не сакам врски. Денес П. ми рече- не сакаш врски затоа што се уште мислиш на него. Не знам зошто, но сега не, не сакам.

Утре одам за Куманово со мајка ми. Се надевам нема да ме нервира по пат. Ме нервира затоа што секогаш прави некои разговори кои јас сметам дека се прават дома. Мразам и кога ми дава некои заблешки, како: види колку си слаба, веќе на лицето ти се познаваат годините, што направи со твоите години, девојки на твоја возраст имаат фамилии. Јас не сум тие, ниту пак тие не се јас. Сепак ја смиривме јас и таа топката, добро е сега за сега освен некои испади. Загрижена е за мене и тоа колку сум слаба, па само трча по мене- касни ова, касни она, а да ти донесам?

Имам многу работи за кажување. Но, има моменти кога со никој не ми се разговара. Ме мрзи да куцам, онака седам на нет и ве читам, се восхитувам на некои постови, а на некои се смејам ко луда.

На Nightwalker, Miss-Independent, Theodora и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Сакам да кажам...

На Marilyn-Monroe, mims-89 и zhap4e им се допаѓа ова.
  9. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

Не бе не се разбирам ја со мажите изгледа, или они со мене. Оноа норвежанчето си фати жена пред мене, пред еден час, после цела нок ласкање хаха. Се смејам како луда. Не знам што да кажам. Ма убаво мие сингл си е сингл. Аирлија две години со тој статус..

Туку вечерта беше прекрасна, во буквална смисла луд студентски живот. Само се прашувам турчинчето после 10 ракиички дал ќе преживее, почна да мења бои.

Лунд навечер е магичен, секоја уличка, секое ќоше, секој велосипедист. Се го прави посебен.

На Strumfeta93, la-chicka, Phyramide и 6 други им се допаѓа ова.
  10. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.654
    Сакам да кажам...

Учам и оваа вечер, а така ми се дреме пред тв, или ми се гледа филмче ама нема...

Денес расположение тапа, оној факултет ме уништи тотално, полагање, преполагање, есеј, мини есеј... ќе дојде ли некогаш крајот ???
    Имав поприлично амбициозни планови, но очигледно требаше повеќе време да си дадам за да се остварат, вака остануваат за некои подобри времиња...
    Во вакви моменти се запрашувам зошто ли немам некоја супер моќ па да предвидам што ќе ми се случи, а не вака едно планирам друго ми се случува и расположението оди во минус...
    Оваа денешна нервоза си ја предизвикав самата, очекувам од себе многу повеќе отколку што реално можам да остварам, прееска во недостиг на мета за истурање нервоза морав да се расплачам, таква сум јас лигла и плачка секогаш кога ќе ми згусти си плачам, па полесно ми е така на душава. Проблемите не исчезнуваат сеуште стојат и чекаат на мене, ќе почекаат до Август кога ќе морам да го извадам максимумот од себе.
    Можам јас, имам време да седнам и да научам, и да ја завршам оваа агонија која сигурно ќе ме мачи еден одреден период, но што да правам јас никогаш немав проблеми со учењето а сега заглавив со факултетот. Но има време и наредна шанса која ќе ја искористам.

А сето ова ќе се трудам да го гледам низ призмата на позитивноста, дека не секогаш во животот се ќе ми биде сервирано на тацна, туку морам да вложам повеќе труд и време и се ќе биде во ред.[​IMG]

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Сакам да кажам...

Тарататаааааам, там тааам....
    Итс таааајм... фор пмс. ]:)

Првата мисла?
    Лубеница

Па затоа јас денеска генералка сум правела. :D
    Лелелее, што ми е? |(

Ми се разговара сама со себе. :D
    Мој месец. :rock:

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сакам да кажам...

Фенинки и феминковци да ве почастам нешто за роденднот :)
    ПолеЛе :)

П.С. Вие што сте на диете, не се секирајте торатата е овошна и нискокалорична :)
    Добар апетит :*

На Theodora, Strumfeta93, broken099 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Што да кажам вака посабајле :lol:
    Мразам кога некој ќе ми врти сабајле во 8 како да дошол крај на свет и ќе ми каже некоја тотално непотребна глупост. :D

Друго, 8 пати, точно осум пати ме додаде за пријателче на фб, и точно толку пати беше одбиен. Сега изгледа се откажа, може толку вредам, а може не ни седнал да види дека пак го икснав. Сеедно, додека ме додава ќе го тргам, тој беше оној што ме делитна првично.
    Може ако запне доволно да го прифатам. Ако пуштам срце малку. :lol:

Трето, папагалов беснило фатил. Ме чуди дури на моменти :D

И четврто, бре животот е прекрасен, убав, вреден за живеење. Додека не не фати пмс :D
    А моево јели ќе наближи за некој ден ... енд ај вил кик итс ес.

Цветни цветосани, срцкасти, слаби, буцкасти, останете ми со здравје.
    Јас одам да учам и растур после да го напраам испитон :muscle: :wasntme:

На Strumfeta93, Marilyn-Monroe и beached им се допаѓа ова.
  14. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Сакам да кажам...

СДК добро утро, имајте пријатен, весел и речиси летен ден (дур не дојде 15.00 и да истури и да се изнагрми :rofl: ) :D
    Ајт, ве поплавувам со позитивна енергија, ојдов јас да чекам гости :hug:
    Повелете :wasntme: Да ви чувам манџуле? Добро, тогаш од мевцето :lol:

15. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

Не можам да ви опишам колку потенцијално може да ми го сецне, да не речам зае*е цел ден, а ќе речам, она лиглено Бруно Марс кое правилно го фаќам на VH1 кога и да го упалам телевизорот. Чиниш сум видела чудовиште, кријам очите и инстантно менувам канал.
    Не знам од кај искочи човечево неталентирано и раскенкано, ама мене ми иде максимално на живци, дали со изглед или со неговите сосема обични песни кои иритираат уште повеќе со фактот дека се форсирани секаде каде што е можно.

Епа не! Не му давам. Се накремисав со светлуцкава крема, прснав парфемче, ставив слушалките на уво, стиснав плеј на Jamie Woon - Mirrorwriting и чекорев во ритам. Мажево го форсирам јас, лично, на мојот репертоар и не можам да ви опишам кој коnтра ефект го постигнува чисто како споредба со онаа црвенана планета со густа коса која ја спомнував пред некој ред.
    Кој не го симнал албумот - трк до вашата P2P програма и пушЧајте download ;) Да ја цитирам Теодора, посексоповикателна музика немам во мојот телефон моментално, буквално ми ги растрепери колениците и ме натера да си мечтаам, сосема живо.

Лепо је богами лепо! А и заслужив некоја убавина после оној армагедон сон кој го имав синоќа :tmi:
    Јас во разурнат град. Сонцето повеќе го нема бидејќи светот веќе доживеал една апокалипса. Секаде облакодери, никој повеќе не шета по земја, сите летаме. Европа не постои, сега е сето тоа Виетнам. Косооки човечиња насекаде околу мене. Ја прашувам мајка ми - што се случува. Таа ми вели - тивко, некој ќе не чуе бидејќи не зборуваме на нивниот јазик, и нешто што наликува на мојот полнач за мобилниот, ми го збрцува во штекерот кој магично постои помеѓу моите гради. Се вџашувам и ја прашувам што е тоа?
    - Де бре ќерко, што се чудиш? Одам да ти дополнам батериите бидејќи само така ќе преживееме. Твојата е на 13%, малку е тоа. Мораш да си силна за да го преживееш следниот напад на вонземјаните.
    Се погледнувам во огледало и на челото имам зелен дисплеј на кој гледам јасно - charging. Јас се полнам :o
    Одеднаш доаѓа Бен од Фелисити и ме бакнува и онака, речиси шепотејќи ми вели - we will work this out! :^)
    Ме фаќа за рака и ме носи во засолниште, во неговиот стан кој се наоѓа на 158 кат, високо над облаците. Одеднаш слушаме силни звуци. Бен ми вели - доаѓаат. Јас ги тргам завесите за да видам низ прозорецот што се случува надвор и ја гледам комшиката од карши со ќерка и како припремаат пита со спанаќ на балкон. Ме канат на ручек. Им велам - во ред е тетка М. јас чекам вонземјаните да нападнат, не можам сега, покасно!
    Одеднаш се појавува вселенски брод кој е идентичен на друг изваден од еден музички спот. Take That во комплетен состав се појавуваат и почнуваат да пеат - there will be trouble when the kids come out!
    Бен ме бакна за да ме заштити. Се чуствував убаво во неговите прегратки...
    ...и потоа се разбудив :|

Ви ја претставувам мојата луда потсвест. А сега му се враќам на Џејми. Салут! :emo:

На Theodora, LivingGlam, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.751
    Сакам да кажам...

СДК-велат дека заздравувањето на душата е долг процес,ти остава време да размислиш.Се обидуваш да си објасниш како и зошто дошло воопшто до тоа,и каде да и најдеш место да ја сместиш...

Болката може да престане,но раната останува дел од тебе..

а можеби ако добро се извежбаш, ќе сватиш дека без неа ќе стануваш бессмислен и празен..

...има неколку рани кои ги сакам и неколку кои ги кријам..

сакам тој добро да ја знае мапата на моите рани,посебно оние за кои мислам дека ме прават грда :emo:

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.731
    Допаѓања:
    126.823
    Сакам да кажам...

СДК си се снабнив со

ПМС мој мил, добродошол!!!! :D :D :D

На zhap4e и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  18. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Oд 8 па досега..неколку пати се расположив и неколку пати се онерасположив.
    Едно е сигурно,мрчам..не се трпам.
    Место грмам не се трпам..јас сум мрчам не се трпам.Ама и грмам :!: .
    Сакам да бидам на диета,ама не ми иде нешто..а шо да иде,ко чекам..чекам црвено.
    Драги пмс..а не сум единствена.
    Моментално се што правам не продуктивно,али јебига..се дешава.

Најтешко од се ми паѓа што ќе се разделам од графитите и трајбалот во мојата соба.И вратата..со потписи на сите кои влегле и излегле во гетото..фак фак фак.
    Сега имам соба во црвено корална боја..совршено варосана.
    ФАК ФАК ФАК ФАК ФАК ФАК ФАК ФАК ФАК ФАК ФАК.

Ништо паметно од мене..одам да доучам последен пат хемија,никогаш повеќе..сега и никогаш.

19. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Сакам да кажам...

Cдк дека нема човек со поголема главоболка од мојата! :^)

20. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

СДК т.е да соопштам, пензиите се пуштаат денес. Не се зае*авам.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.