Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Сакам да кажам...

Бев излезена и си поминав преубаво. Брзо со вклопив во ново друштво, па се изненадив од самата себе. Морам да почнам почесто да излегувам и да се запознавам со нови луѓе.
    СДК и дека со новион мобилен мака мачам ама ќе го научам :doh:

На blond, ehrgeizig123 и Nightwalker им се допаѓа ова.
  2. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

СДК Шмизлс, мило ми е што барем кај едниот од нас двајца работите дефинитивно одат на подобро... :(
    Имаш поддршка од мене, не ни треба мсн ни фб чет за да ти го кажам тоа, змаеш. :)

На TheCandy880 и marama им се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Сакам да кажам...

СДК дека очигледно ми нема рамна... ајде луѓе отидов да си легнам треба да станам во 5...

ЕДИТ: ако успеам да си легнам до 4 ипол сум чудо од човек...

4. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Сакам да кажам...

Го сакам градот(Скопје) во 6 наутро. Свежичко, сончево, мирно, сонливо... Најубав дел од денот за возење, за утрински муабет.. Па дури и за одење на работа. Уште еднаш сфатив колку го сакам утрото... раното утро :) Имајте прекрасен ден

На 2468, Dushica-sk, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    177
    Сакам да кажам...

Денес ич не ми се работи |( Ми летаат мисли накај Хвар и како уживам на плажа, ме пече сонце. И нормално телефонот ќе заѕвони и ќе ти скрши филм и ќе те врати во реалноста.
    Со душа го чекам тој одмор, да одморам, да напунам батерии за пак да се вратам во Мк насмеана, расположена и среќна. Денес ептен лев почеток на денот ја удрив колата, ми се скина сандалата, а тек е само 9 ч.
    http://www.youtube.com/watch?v=TPE9uSFF ... ure=relmfu

Имајте најубав ден :hug: :*

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Сакам да кажам...

ееееј биди храбра,ако го сакаш навистина бори се за него,разговарај ,освој го повторно,не пропуштај го низ прсти ако мислиш дека тој е твојата среќа ...бори се за неговата љубов :nod:

7. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    263
    Сакам да кажам...

Сдк дека ми недостига другарка ми... Не сме блиски како што бевме порано, не е тоа тоа. ;(

8. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК ОФИЦИЈАЛНО, НАЈОФИЦИЈАЛНО:
    SCHOOL'S OUT FOR SUMMER!

Уживајте во убавите летни мигови и со почетоков на распустов распуштете се во буквална смисла на зборот! :rock:
    Доаѓа еден убав период од три месеци во кој ноќта и денот ги имаат заменето местата, период на дружење, смеа и мигови кои ќе ни останат во сеќавање. Жал ми е што се разделивме со мојата генерација, но секој по својот пат успешно ќе продолжи да гради успеси во животот. And always look for the bright side, некои ликови повеќе за среќа нема да ми го расипуваат секое утро со нивната смрштена фаца, ќе останат да скапуваат на катедрите и да им ги вадат нервите. Што наставниците на учениците, што обратно. :P
    Користете го одморот максимално. :* Доаѓа лето 2011то! :dance: :rock: :music: :sun: :sun: :beer:

http://www.youtube.com/watch?v=qga5eONXU_4

На baguf4e, nesa, Monna.Monna и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Сакам да кажам...

Погледот никогаш не го спуштам долу - освен ако им се восхитувам на моите чевли :)

Сдк- на работа сум си јас, денес сум многу вредна :)

На Gordana10, lolyta777, Hopeful и 4 други им се допаѓа ова.
  10. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

:D :D :D :D ЈАКОО!!! :D :D :D

11. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

Zoshto protestiram?
    Полициска бруталност е само површната причина за која протестирам
    Ќе пробам да бидам краток јасен и концизен, зошто протестирам на овие протести:

Драги читачи на овој пост, ова што се случи во неделата ја прели чашата, и строго ја обвинувам полициската бруталност. Но дали е бруталноста единствената причина заради која излагам на улица да протестирам?!

Не, воопшто не е единствената причина. Барам распуштање на специјалните единици кои постојат во државава и формирање на нови. Една држава мора да има специјални сили. Но, во Лондон требаат 5 години да се стане таксист, а во Македонија треба ќелава глава и стероиди да се стане специјалец. Човек кој треба мене да ме штити од законот! Човек кој ако го погледнам криво ме дроби од ќотек. Да, се сложувам дека откако се алфите во градов е помирно, и помирно си одам дома, но не смеат никако да покажуваат сила. Да, за алфи, правилно донесени, кои претрпеле тешко учење и подготвување и ПСИХО-АНАЛИТИЧКИ тестови за да станат специјалци. Не туку така напукани со стероиди. Зошто ако нив не им се дига поради стероидите, немора да малтретираат деца.

Но дали распуштањето на алфите е главната причина заради која протестирам? Или дали оставка на Јанкуловска?

Не драги читачи. Протестирам многу повеќе од тоа. Вистинската цел се општествени промени. Зошто вакви немили настани ќе се случуваат кој и да е на власт. ВРМО, СДСМ, ДУИ, ДПА… Кој и да е. Знаете зошто?! Затоа што овој народ трпи. Не за џабе ние во нашето именување на луѓето имаме имиња од типот на ТРПЕ, ТРАЧЈЕ, итн. Трпи си, трај си. Тоа е македонскиот народ! Трпиме постојано! Никогаш не сме излегле на протест да го изразиме незадоволството. Мислите дека само 1500 луѓе се незадоволни од се што се случува. Не, 1,500,000 се незадоволни, ама 99% од нив го имаат тоа толку потиснато што неможе ни ваков ГРОЗОМОРЕН настан да им го извади на површина. Нивното мото е „Навикнат сум, што ќе протестирам, увек е така“.

Јас младич, инженер по професија, нема да го дозволам тоа. Бидејќи ние живееме во држава во која „НАРОДОТ ЈА СЛУША ВЛАСТА“ а не обратно „власта да го слуша народот“.

Ова за мене е повеќе од полициски протест, протест за бруталност и протест за распуштање на алфите или другите сили. Ова е општествтвен проблем, кој се наметнува веќе декада наназад. Од 1997ма не се памти протест за незадоволство. Дали вие верувате дека 14 години кај нас тече мед и млеко?

Не. Ова ја прели чашата. СЕ ВЛОЖУВАМ целосно во овој протест. Доколку не успее, јас како млад и потенцијален инженер ќе си барам своја нова татковина! Имам еден живот, и нема да го потрошам во општество кое ги гази моите права, во општество во кое немам право на збор! Не благодарам. Доволно сум интелегентен да го најдам своето идеално место за живот.

Искрено,
    Младич на кој му е смачено од Македонштината!

http://zoshto-protestiram.tumblr.com/ ТОКМУ ТАКА!!!

На mims-89, Mygirl, BoaVista и 10 други им се допаѓа ова.
  12. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Сакам да кажам...

Е јакооо е душо ! :D како мене :D ;)

На x.Daisy.x и SexyLady им се допаѓа ова.
  13. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Така треба! ;) :clap: :up: :*

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Сакам да кажам...

Сдк дека вчера за прв пат не помислив подолго време на него :emo:
    А тоа беше така пошто цело време бев зафатена со други работи.
    Али затоа го сонував вечерта :lol:
    Како и да е, полесно ми е и среќна сум заради тоа.

15. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Сакам да кажам...

денес конечно се откачив од ова школо. :)

Полуматурантка сум :rofl: :rofl: :party:

На Monna.Monna, Mygirl, Miss-Independent и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

СДК дека сите зраци од сонцето се џабе, доколку во душата владее мрак... Сиот весел чрчор на птиците е залуден, доколку светот околу нас го доживуваме како нем... Шаренилото и пејсажите за нас не постојат, затоа што сме слепи... Пријатните ароми на летните парфеми и цвеќињата не ги ни осеќаме, зашто сме „затнати“ од сопствените јадежи... Имуни сме на топла прегратка, а го осеќаме само студот на самотијата... Заробени сме во она што било, не ни помислувајќи на убавото што допрва следи...

На Monna.Monna, karak, teddybear и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Сакам да кажам...

Хороскопот ми вели да си легнам порано, а денес славам полуматура.

Ехх би си легнала, ама ај нека помине и ова. |(
    Цеело утро сум таква никаква, не ми се спрема, не ми се оди во кафана, абе ништо не ми се прај.
    Ај нема врска. Можда диското вечер ќе ме расположи! :dance: А можда и ќе одам дома да си поспијам фино лепо! |-)
    Можеби, можеби.

Ај отидов јас. За 24 часа ќе дојдам и ќе ставам слика во критиките.

Поздрав. :*

На Doozy, pink4ever и kate-the-great им се допаѓа ова.
  18. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    Сакам да кажам...

Баш исто вака се чуствувам !

19. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Официјално, чао, папа, пријатно, доникогаш, збогум на тегнење до факултет, расправање со имбецилни “претпоставени“, на полагањето испити, на повторување број на индекс, на чекање резултати, на доџи јуче...
    Со здравје, аста нунка, збогом љубави, хакуна матата, држ недај, ојдов јас, не доаѓај по мене. :wasntme:

Ги положив сите испити на последипломски студии!
    Ајм дан де... :wasntme:

Ми остана уште магистерската, а за тоа вас ви е дозволено да нафрлате теми кои ќе бидат дополнително разгледани.:nod:

Ве честам на сите еден собир под ладовинка во топливе про-летни денови

Хајмо да се брцкамо и ништа да не радимо. :lol:

Бидете ми живи, здрави, долговечни и бериќетни, да ме радувате со големи успеси.

Ве љуби будучи мастер оф папетс, Мерлин од II-б.
    :$

На Sparks, mims-89, sweetheart10 и 27 други им се допаѓа ова.
  20. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.455
    Сакам да кажам...

СДК, дремам на работа, чекам часовничево да чукне четили :lol: , палам куферите и адиооос...
    Шарм хир ај кам :lol: ....
    Се читкаме за 2 недели ... :*

На JuLleE, tigerlady, Blanca и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.