Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    Сакам да кажам...

Леле јас официјално сакам да кажам ...дека ... повеќе нема ШКОЛОООО...Фала му на Бог ни ѓи послуша молитвите

2. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Сакам да кажам...

Конечно чекав да ми завршат обврските за да уживам..и што? Повторно исто. Зошто се чувствувам вака глупаво, нервозно, напнато...можеби затоа што ме плаши тоа што следува? :worried:

3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Сакам да кажам...

Тадаам.

Последните подготовки за на Тасос, коњаче од сабајле за дипломската на Д, багери и скршени липи на Партизанска, точакот ме моли да го возам, јас се препотувам од помислата на жештините што го опфатиле градов, во секоја смисла!
    Малку дува ветер, си најдов фризурка во весник и после одам да се шишнам, зошто со мојата никаква должина личам на Гоце Арнаудов кога имаше џигерици. Ооох. Друго - сладолед до недоглед, Баскерфест и студенило во неговите очи, но ако, така ми треба, мене топлата и секогаш романтична женка што врска нема од реалноста, нели!

Пиво и титкање, досада од едни те исти разговори, сфаќање како некои луѓе глумат оргазми, а некои цели врски, патиките ми ги прават ноџињата сини ко на Штрумф, даде ја има во списание за венчаници, мама вари гравче и кажува мрсни вицеви по телефон, мене ме мава промаја, прслукот со ѕвездички некаде ми исчезна, а треба да перам црни алишта, ме боли стомак, предменструалниот апетит ќе ме совлада таман на море, па ќе го убивам со пливање и грчка салата. Сонувам во аквамарин, плачам во килибар, спијам на шилци од зборови и верувам дека Љубовта, ме чека.

Ако ништо друго, некој дискутабилен Грк ќе најдам, да ми лакира нокти.
    Одам на протест после, се надевам на масовност.
    Време врви, врви...

На mims-89, Monna.Monna, tigerlady и 5 други им се допаѓа ова.
  4. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Сакам да кажам...

Ке јадам и тоа многу, ке се препукам ке станам дебела и срекна :doh: Не е фер, на секаде фрчат планови за лето а јас гревче само си молчам и си траам. Па мене ми се оди повеке од сите вас заедно бре луге. Ама кога не се може не се може. :doh:

-Ако почнам со работа сега од јули, ке неможам да одам на одмор бидејки нема да ми дадат одмор, треба најмалку 6 месеци да работам за да стекнам право за одмор.
    -Ако не почнам со работа ке го имам сето слободно време на светот, ама не и пари :doh: Е ајде сеа де
    Не ми е пишано да одам некаде да се одморам од се. Очајно ми треба тоа, очајно. Само гледам понуди по агенции па на гугл слики, па гугл мапс. јбг тоа ти е живот црешо, тоа ти е. :(

5. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
  6. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

Сдк..заврши годината за мене. Денес.
    Дали конечно јас која сум голем, најголем малер доживеав денес чувство кое е наречено среќа.
    Да да. Среќна сум што вака заврши. И се заблагодарувам на личноста која цело време беше обвинувана од сите, а на крај испадна да им помага на сите и тие ''ја фалеа'' дека е најдобра. Лицемерие. Дволичност.
    Такви луѓе ме опкружуваат во моментот. Ама не ми е гајле. Си гледам за себе. Денес среќна сум. И така.
    Ви посакувам на сите најубав и среќен ден.

На Miss-Independent и Doozy им се допаѓа ова.
  7. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Сакам да кажам...

Денес во училиште атмосфера како на погреб, посебно последниот час. Се разделуваме, готово. За година-две ќе се заборавиме, исто како никогаш да не сме биле. Од една страна ми е мило што некои фаци нема да се дел од моето секојдневие, ама сепак... Уф. Тежок период. Да помине јуни, ќе поминат и дилемите, колебањата - се до септември.

Верувам дека утре ќе заплачам. Исто така верувам и дека нема да бидам единствена. :l:

8. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Сакам да кажам...

СДК дека кај и да си во Менада да си. Таму се случуваат возбудите мои овие два дена. Преубав концерт на Корејците, а Зоран Маџиров направи лом.
    Бев на протести, денес одам пак. Не знам револтот во мене е голем, не знам колку би сменило сево ова што го правиме младите, одредени луѓе се слепи и глуви. Ама сево ова ме плаши. Бруталноста е голема. Убаво кажаа вчера живот не се враќа. И ние сме потенцијален Мартин. Не сакам ни да помислам за болката на родителите.

П.С- Ливинка наша мома најубава, ме израдува многу, доволно да ја погледенеш на фотографија и да ја забележиш нејзината сличност со Одри Хепберн, женственоста и добрината. :*

На la-chicka, mims-89, lolyta777 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Сдк ги сакам тато и мама најмногу и сестра ми....Ме израдуваа со нов лаптоп како поклон за матура и за роденденот кој ми следи за 2 дена....
    Семејството е најголемо богатство,најголема среќа ...чувајте го ;)

На la-chicka, Miss-Independent, lolyta777 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Сакам да кажам...

Пеперутка сака да каже дека сака да оди да се сонча некаде!! Ама ќе си почека до 15ти Јуни, па има да се сонча после до крај на август!!!

11. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    502
    Сакам да кажам...

СДК сите завршуваат со школо а мене допрва, на оваа горештина ме чекаат предавања и испит, за среќа претпоследен. Хух :sweat: Ама ако, сите кога ќе учат, јас ќе одмарам. 8)
    Имам потреба од промена. Може е време да си побарам нова работа, а? :^) Сакам нови луѓе околу мене, сакам нова канцеларија по можност со поглед на море или на Вардар, сеедно, ново биро и побрз лаптоп од овој, сакам згоден колега, скоцкан и напарфимисан да ми се шуња низ канцеларија...ма сакам јас еден шамар за освестување. :!:
    Не, дефинитивно ми треба одмор. И тоа 15дневен. Да си го сунчам газето на некоја плажичка, да си пливам во морската шир. Без телефонски повици и пораки, без лаптопи и тв. Вистински пензионерски одмор. Ама не, не можам. Обврски ли се обрски аргатски маки големи. :swear:
    Ај ќе си почекам до август, еве го каде е, САМО скоро 2 месеци треба да поминат |(

Уживајте во распустот девојчиња...верувам си го заслуживте одморот. Јас ќе уживам во цигара-муабет со колегава, надвор на 35 степени.

12. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

Да ми простите на годините и на паметов, кој се надевам сеуште не сум го изгубила, ама мене ми надојде а ла Дунав, така една манијачки опсесивна желба.

Сакам да се
    ЛАПАМ
    ^_^

У Булевар, у Манда, дали два пути, дали три пути, битно ми се сака бре.
    Лапање
    е правата ствар. Ништо друго не ми се прави. Сакам да ми се затресе желудникот џанам roller coaster, сакам да почуствувам возбуда која ќе ми помине ко струја од пети до увце, во секунда, и ќе се повторува и ќе ме дрма.
    Сакам да седнам во темницата на по некоја клупа во парк, и криејќи се во неговите прегратки да
    лапам
    , ама онака поштено.

Море фармерки нека пукаат, ништо друго не правам! :!: Сакам само страст, неизвесност, ги знаете оние првите мигови кога не можете да ги спуштите рацете еден од друг. Зошто бре тие преубави мигови се губат после извесно време?!
    И немој да сте ми рекле дека не е така. Колку пати едно по друго и да се заљубите, оние сосема први моменти со љубениот се доживуваат само еднаш, и само на почетокот. Па ви брмчи во стомакот, ви гори главата, броите секунди до вашето гледање. Сеуште се срамите во некои моменти кога ќе го погледнете длабоко во очи. Си играте со косата, го наведнувате погледот. Чекате да ве бакне, да ве допре, да ве погали.
    Абе девојчиња сме сите во тие моменти ;)

Што би рекла другарка ми, relationships are so overrated! И во право е.

Ајде, отидов јас да
    лапам
    :D Евентуално да смислам како првите моменти во една врска, каква и да е, да ги ставам на касета и истата да ја расипам за да мора постојано да се враќа од почеток ;)

Ах што не сум Дори од Немо. Краткотрајна меморија, долготрајна хемија.
    What?
    Who are you?
    What you're doin' here? :^) :D

На la-chicka, baguf4e, Sparks и 15 други им се допаѓа ова.
  13. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Сакам да кажам...

Жо сои уна десперада мучача и имав многу деспераден ручек (пиперка ,домат ,пола виршла и милиметарско танко лепче)
    Па кој го јаде само тоа бе?! Имам диетална криза-Да.
    Сакам да извадам се од фрижидерот на маса и се да изедам, баш се. Толку добро а толку погрешно.
    ПМС ис колинг ,уште тоа ми фалеше.
    Очајно ми треба работа , очајно ми требаат пари, очајно ми треба да заминам некаде далеку 928462846287642 километри одовде и да го пуштам мозокот на пасење.
    Oчајна ми е ситуацијава во државава.
    И се чуствувам виновно што изедов 1 лепче ,даа уште грижа на совест ми фалеше. Другото ''се ''во ред.

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    606
    Сакам да кажам...

СД дека се испадна во најдобар ред. :) Пресрекна сум :D

15. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Сакам да кажам...

Сакам да одам на протест, ама сама не се оди !!!!!!! :?:
    Другарките не одат :|

16. Happygirl13

Happygirl13 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    60
    Сакам да кажам...

Чуството кога ке се разбудиш наспана :rofl:.Чуство коа сега прв пат го почуствува во текот на овој месец.И морам да признаам дека е прекрасно :D.

Вечер сум на полуматура кај другарка се надевма дека убаво ке си поминам 8)
    И да добив :@ ,кај баш сеа најде како ме боли стомаков а за кичмата да не зборам. :(

17. sugar

sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    67
    Сакам да кажам...

Само нека не врне,несмее да врне.. НЕ,НЕ,НЕ :swear: :@

18. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
  19. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

СДК...
    Одлична претстава!
    Беше добро додека траеше, но сега е готово... Ти останува уште да се поклониш...
    http://www.youtube.com/watch?v=J3UjJ4wKLkg

20. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Сакам да кажам...

дали ти сакаш ние џенските од фемина да се собериме сите и да ја изтепаме таа што те изнервира :?: :D

На Nightwalker му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.