Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    На Buttterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ecen4e

ecen4e Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    Сакам да кажам...

СДК дека досега никогаш не вервав кога ке речеја дека во она што нјамалку се надеваш дека се остварува е зато денес живото ме увери во то :)
    Овај период мислев дкеа ништо не ми оди од рака ма брате и ткаа беше учењето ткаа го пропуцкав 4 година со сите 5 па сега кај ме оставаат да не поминам така осмо смее ејј 8) то ми беше оправдание бидејки мене не ми работеше мозокот и ме фатии мраза за учење абе книга не ми се ваќаше :tmi:
    Но дојде на ред да се полага испито по француски за интернационална диплома 2 степен DElf a2(лани го полагав првиот) си ојдов на испит си напишав што си напишав без тронка надеш дека ке положам сите викаја ти учишш 100 % ке положишш ама јас не шо ви е на вас и денес тримм ми се јавуват и ми викат ПОЛОЖИВ еее си реков доста беа не убај работи редно беше нешто убо и пак тупп Септемврии заминвам Парисс 8)
    ЕЕ така убо ми дојде на душичката оти се си изнакажав :lol: :tmi:
    P.s ке ми фалии мојата генерацијааа иако немав некој посебен однос со нив сепак зад себе ке останат само убавии спомени со личности на кои вреди да се сеѓавашш :) Чао генерацииоо ке ми недостигате :*

3. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    5.537
    Сакам да кажам...

Кога не е до мене, тешко е да промениш нешто. Подобро да ми е досаден животот и без промени отколку да јадам нервози секој ден.

4. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сакам да кажам...

СДК не јас не можам овде да седам, не јас не можам глупости веќе да гледам.

Дојдов до заклучок дека имам милион работи за правање а јас пак некако мистериозно умирам од досада. Утре полагам усно, аман веќе преку глава ми е сите завршија, само ние во испитна сесија полагаме колоквиуми. Нога, плус лакт гратис давам само да завршиме наредната недела.

Армстронг ми пее колку е вундерфулистичен светов. Се гледа човекот не дошол кај нас. Бре можно ли е сите да се толку негативни, стмурени, како исушени мушмули ми се. Живнете бе луѓе живнете. Вдишете малку радост, малку магија, малку летен дожд.
    Да ја опфатам и тематиката за времето. Зимо моја златна, колку ти ме сакаш па со дожд ме поздравуваш. Не се секирај мислам јас на тебе. Кога тогаш ќе се сретнеме љубов.

Ковам планови како да останам будна цела вечер, до сега смислив да си мавам шамар на секој пола саат. Страв ми е чачкалици да ставам во очи,леќи носам не за друго.

Прееска како недоквакана си се цереав низ тедико и кој знае колку ме испоговараа продавачкине. Ама не е секој ден да добиеш писмо од затвореник по име Арло од Калифорнија кој сака да се допишува. Само јас знам како ми беше кога на пликот видов црвен печат: Interwood state prison :rofl: :rofl: :rofl:
    Уште сум во дилема, да ми вратам или не? Па слика залепил типот, како изгубен германец е.

5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека ептен сум исплашена за во средно. :worried:
    Далеку ми е, а и немам ниту една другарка или другар од основно кој ќе оди таму. :( Страв ми е како се` ќе испадне, не сакам да останам сама од цел клас, а сите да се во друштво со по барем една или неколку другарки. :(
    Колку што сум среќна дека е распуст, толку и ми е жал дека се разделуваме. Ептен се исполнив со тага вечерва. Се освестив дека е се` готово. :( За срце ми пораснаа речиси сите соученици, едноставно не знам како ќе биде понатака...

Преплашена сум. :worried: :worried: :worried:

6. mirandakerr14

mirandakerr14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека повеќе не им верувам на другарките :) онаа на која најмногу и верував, најмногу ме повреди. Не живее во Македонија, но кога се врати каде што живее дознав дека одела со мојот дечко зад грб :)

7. All-that

All-that Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    67
    Сакам да кажам...

Вајлд, верувај ми дека знам за што збориш. Јас се преселив во друг град. Немав никој таму, ама баш никој. Ми велеа мене дека знаат како ми е, дека ќе си запознам нови другарки. Ми збореа дека ќе го заборавам старото друштво . И знаеш што? Никој не знаеше како ми беше, па не ни ги преболев старите другари из клупе. Ама, за едно беа во право. Нов почеток е, и запознав прекрасни личности по пат. Не велам дека ќе биде лесно, барем за мене не беше. Ама знаеш како велат, all good things come to those who wait. Ќе биде во ред :)

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.961
    Допаѓања:
    164.257
    Сакам да кажам...

Сдк можеби на 10-20 години од сега ќе бидам среќна што изгледам мнооооогу помладо од моите години,ама денес...не,не ми оди во прилог.Добар ден девојче,ти треба нешто додека сите фацки ме гледаат збунето,шо праи детево у штикли,со фризура,дотерано,си игра ваљда нешто,па уште и документи у раче,пааа...јас сум таа и таа од таму и таму,тука сум за тоа и тоа ми треба тој и тој,ааа ВИЕ сте таа,повелЕТЕ навака. |( Среќа по муабетот ги импресионирам со по некоја идеа,досетка и поентата на средбата и на крај со констатација дека многу младо изгледам,небаре за прва средно.Не,не ми е комплимент и не се фалам!Ту мач трудење потоа треба за да им оставиш сериозен впечаток.
    Ова ми се дешава со помлади тетки,постари тетки,помлади чичковци,но не и со постари чичковци.Секогаш манијачат(или бар во добар дел од случаите,впрочем ко и секоја млада девојка,млад копан и пилеча груда)!Е сега ај што по пропис сум помлада од нив и ги прави педофили,а што ги прави што и изгледам и уште помладо од тоа што сум?!Сик! |(
    Друго,денес ме излажа ѓаволот да се качам у нов бус од чиста радозналост,а можев да се качам у такси или пеш да си фатам.Си викам,а ќерата,ќе ти се качам,па што сака нека биде,климатизиран си бил и ми налета еве баш сега...се качувам,сауна.Седнувам на седиштето и почнувам да се топам,си велам,јас сега се потам,некој пред мене и многу после мене,до крај на денов седиштево ќе има глазура од потоини,бактерии и солоини,ќе лепи брате боље од супер лепак! Гледам празно беше,па викам на нареднава,станувам и отворам џам,да не се утепам уз вожња зошто работава геноцид...станав,отворив и Марс напаѓа,се накрца автобусов и почнав да си се колнам у себе...На нареднава...се качува едно чиче,со арогантно-циничен поглед воедно и изненаден од жештината на внатрешноста на бусов (да,сите не заеба оваа одвратна оптичка варка,а јас баксузот не искористив во предизборие кога прописно возеле со клима...е тоа е) и само се смешка,демек ние глупи прозор сме отвориле,затоа не се осеќала климава и...направи глупост над глупостите,го затвори единствениот отворен прозор во бусов и ... вакуум!Почна да снемува воздух,да ми се прилошува,мишки да смрдат...и луѓево...не реагираат,ко да уживаат у реата и тој вакуум простор,ми одеше да почнам да ги цицам прозорите да дојдам до воздух.Бар у старине за летно време беше топ,фура од сите страни,прима воздух...овие новиве,запечатени!Бидете сигурни дека зимава ќе биде топло и да нема греење пуштено и полесно ќе фаќате вируси! :D Видов-не видов се симнав на наредната,се потрудив да му фрлам злобен поглед на чичето проследен со едно ха дур се симињав.Си поодев уште малце,ама бар у облак парфем што го испошприцав откако се симнав,сто пати премив раце и се завлажнив со влажни марамици... Моето превозно средство е мое,а мајка ми се изнасмеа ко виц да и раскажав дур денес од жал за неа си се возакаше до онаа банка,до оваа банка,до ујп,до оваму и онаму...каде е жалот бре?! |(

Битно,денес овците ми се прибраа у трлото,па сум се некако расположена.Си добив нежност,комплименти,те сакам,на сета топлина во Скопјево,се изгушкавме додека ме зезаше за по некоја зелена што стандардно ја тресам дур му паметувам!Сакам да си го шетам,ко странец е,па си се перчам. :D
    Што би рекла Пирамидата...јас денес си
    лапав
    и чувствував пеперутки у стомак! :D И ручавав и пиев кафе,ама тоа и не е толку битно!И се изнасмеав со другар ми по телефон дур му ги раскажував моите перипетии,а тој ми раскажа една невообичаена приказна,а јас заинтересирано го слушав и ми рече,љубопиството ја убило мачката,го измислив ова,не постои такво нешто на светов,само ти го правев забавен патот!Ха! :D Сонце најубо на свет ми е!
    Фино ми е последождовски...ште си спијам лепо право да ви кажам!

Сонот ми значи бизнис зделка...од првата ги добив парите!Сега уште ова...

И така,се олеснив...да не речам,ама ќе речам,вербално се
    искакав
    :D

На la-chicka, LivingGlam, teddybear и 9 други им се допаѓа ова.
  9. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Сакам да кажам...

СДК колку тешко да кога ќе паднеш, да станеш, да ги избришеш колениците и да шибаш понатаму. Демек животов бил полн со падови и предизвици...кис мај ес ! Крвави ми се колената од толку паѓање.

И уште нешто сдк. Си чекам денес со еден дечко, и си правиме разно разни муабети додека чекаме "боговите" да се одважат и да речат дека ни дошол редот. Гледам дечково нешто помлад од мене, ама почна да ми се набацува. Знаете кога од некоја причина почнува да збори за своите успеси, како е он добар, успешен, желен за нежност, патем додека ги полни дробовите со воздух за да изгледа покрупен, гласно во неколку наврати кажува како нема девојка, а има причина да части кафе па му треба друштво... и се се одвиваше така додека не ме праша колку години имам. Јас гордо велам: " Јас сум 86та."
    Така се издиша, си се врати во нормална положба и направи ваква фацичка :o .
    "Леле па ти си била стара, јас мислев мое годиште си" ( он имал 21 ) . И едно 5-6 пати ме погледнуваше под око, со чудење, како демек да сум годиште со мајка му.
    И навистина се почувствував старо, ама само за момент, потоа дојде внука ми со куп играчки и чудно прашање: " Зошто птицата раѓа јајца " ? :?: :D

На Phyramide, marama и zhap4e им се допаѓа ова.
  10. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.278
    Сакам да кажам...

Aaaaaaaa се исцрпив максинално... |( :sweat:
    60-те минути на орбитрејкот си го направи своето. После ужасниов ден полн грижи, болка и плачење ова добро ми дојде. Ми требаше малку да ги растерам мислите.
    И да да, факт е дека слабеам лично за себе но и за другите, еве признавам искрена сум :!:
    Незнам што е со денешниве луѓе бе. А видат некој подебел веднаш му измислуваат прекари, надимаци и се со цел да го навредат.
    Денес страшно ме навреди еден коментар кој го чув од оние кои неможам да ги поднесам...
    Коментарот беше ,,мрсната'' ;( И тоа ми даде дополнителна мотивација да свртам денес повеќе од вообичаено. И цела недела ќе одам со ова темпо до крајов на распустов. Решена сум да ослабам што е можно побрзо по секоја цена. Да се ишишам, офарбам, средам и во септември да бидам новата девојка!
    Феминки да знаете, одмаздата се сервира ладна и јас нема да ги поштедам. Ќе им вратам за се! Само ме застрашува фактот дека одмаздата ме води напред а не ми имаат тооолку лошо направено колку што јас циничам. Другаркиве (т.е. другава група од класов) ми викаат дека е од љубомора и моето понекогаш дрско понашање. Но факт е дека сите имаат свои моменти, не сум само јас. Но кога си подебела на сите им бодеш трн во очи и уште полошо зборуваат за тебе.
    Но најискрено и тие не се далеку од мене! И тие се ДЕБЕЛИ што е најтрагично! Лол :x
    Но книга не фаќаат бе прости се, од село паднати, немаат речник како прво и основно, што не доликуваат такви зборови на едни девојки (без разлика од каде се дојдени). Или можеби грешам?
    Но и после се вината ја барам кај себе. Се преиспитувам по 10001 пат да не сум им згрешила нешто и доаѓам до заклучок дека е во прашање љубомората и омразата.
    Желбата да учат повеќе и фактот дека не ги рецкам сите оние недолични коментари. Впрочем за сите зборуваат, и навредуваат, не сум само јас но јас сите работи ги земам при срце.
    Но сепак не се разочарувам до тој ужасен степен, знам, утре е нов ден и ќе биде многу подобро!
    Поголемата група од класот ме сакаат и се дружиме и тоа ме радува. Имам поддршка и не сум сама. А после овие 3 месеци нова песна!
    Јас повеќе добра - НИКОГАШ! Се надевам само кон добрите, ако не ме обзеде горчината во целост и не направи од мене егоцентрична кучка која ќе се грижи само за себе и своите потреби!
    А дека ќе дојдам до посакуваната цел?! Не се сомневам во себе! Дадов ветување и ќе го остварам. Ќе дадам се од себе, ветувам :)
    Ете, толку од мене...

11. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека сум 150% разочаран од Македонскиот народ, но денес ми се потврди нешто во што верувам откако знам за себе.

Денес на протестот можно е да немаше ни 1,000 луѓе. Другарчето што беше со мене само ме чукнува по рамо после некое време и ме прашува ироничнo: "Брат, мислиш дека на концертот таа малоумната ретардација Лејди Гага ќе се соберат повеќе луѓе?". Навидум толку едноставно и разумно прашање а како шамар да ми залепија на дождот пред три ипол часа на Рекорд. ПА МНОГУ ЈАСНО ДЕКА ЌЕ СЕ СОБЕРАТ ПОВЕЌЕ ЛУЃЕ!!! Види ги околните зјапачи, исплашени и неписмени зомби курци чија највисока цел живот е си апнат нешто БРАТ, да се напијат БРАТ и да легнат/смуват нешто...БРАТ. Патетико Македонска, ми се гади од таквите како вас!!! На сите вас што би биле имуни да ве силуваат на јавно место, око нема да ви трепне, овци инертни, ги жалам децата што ќе ги имате, каква средина ќе им овозможите, кои вредности ќе ги пренесете?!!?!?!? Не се случи во вашето семејство тоа нели, па затоа зошто да се трудите да излезете надвор, па јадете си сладоледче и седете си по паркови, ладете си ги!!!

Едно ќе ви кажам...кога играа Англија и Македонија фудбал, ЈАС БЕВ ЗА АНГЛИЧАНИТЕ!!!!! Јас се разболев психички од мака што Македонија извлече 2-2 резултат на гости!!! Никогаш не сум верувал и не сум поддржувал ништо Македонско!! Продадена држава полна со безрбетници, со никакви вредности!!! Ете денес кога ја видов толпата на протестот сватив колку сме ние народ на црви, на канализациски глувци. Денес сватив дека и не сум бил во целосна заблуда со мојата НУЛА верба во било што македонско.

СИТЕ НИЕ СМЕ МАРТИН!! СИТЕ НИЕ СМЕ МАРТИН!!!!!

На julie77, la-chicka, AnoreXic и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Сакам да кажам...

Брее шо ми е убав аватаро :D :P па и фризурката :emo: :D пунџа теткаста :rofl: па и разиграна :dance: :music: :music:

се надевам не е зафатен аватаров ]:) :D

На teddybear, shiningstar и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  13. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

Е многу е проблематично кога дома имаш машко во пубертет ! ]:) :devil:

Уф коските ми ги јаде :envy:

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Сакам да кажам...

Добро бе мајката биваше 2 пати денес да излезам од дома и 2 пати утоп мокра да сум :!: И ПОКРАЈ ТОА ШТО ИМАВ ЧАДОР СО СЕБЕ , да не го земев со мене помалце мокра ќе бев!? Осеќам некој ќе е болен :@ :@ , носот уште од сеа ми објави војна!
    Времиште глупаво те мразам :@

15. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека ме немаше долго време на форумов.
    И така,во некоја ваква вечер,како што е вечерва,ќе ми текне на моите форумџиски пријателки. И на ова место каде понекогаш само тука можам навистина да си ја одморам душава.

До дождот е. И до времето.
    Не плаче само небото. Не плачам ни јас многу често,ама...
    Некогаш не е многу добро да си јак. Тогаш луѓето мислат дека можат што и да е да ти кажат и дека нема да те скршат. А грешат.

Многу ми се случува во животот. А тоа многу е ништо. И се шири како оваа озонската над нас. Бавно,но еден ден ќе ме убие.

Е тежок бил животов бе. Не сакам да се вратам како мала,нема смисла да се живее во минатото. Тоа е бесцелно. Она што било нема да се врате.

Ама што да се прави,кога минатото ми е поубаво од сегашноста? Да,јас се трудам од петни жили да си ја направам реалноста убава,розева,да ми мириса убаво,ама некако слабо ми оди.
    Понекогаш самата се кочам,понекогаш другите ме кочат сакајќи или несакајќи,но само во границите на она колку јас ќе им дозволам,понекогаш и кочниците ми се расипани.
    И тогаш кога сакам да ги пуштам кочниците по удолницата,ми доаѓа кола на сред пат и приморана сум да закочам.

И ... И во момент како овој слушам James Blunt - Carry you home и се докрајчувам себеси.
    Некогаш сум тежок садомазо тип. Сакам кога ме боли.
    Ама ова е премногу.

Велат,среќата кога тогаш ќе те најде.Не знам,дали јас сум толку добра во криењето или среќата е лоша во пронаоѓањето.

Фала.

На julie77, la-chicka, skyAngel и 4 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам да кажам...

Фин завршеток на уште една вечер и уште една среда, колку што останува од неа де.
    Дур се истураше надвор читав некакви си глупости за светлината во светот и светлината во нас.
    И вели, во секој од нас имало светлина :wasntme:
    Мааа |(
    Јас многу добро знам дека во некои од нас има саде темнина!
    Но, книгава очајно се труди да ме разубеди дека оние со темнина во себе, се само луѓе кои не успеваат да си ја најдат светлината...
    Маа пак ќе и речам „бул!“
    Измишљотина на оптимистите за да ги асимилираат песимистите и ништо повеќе, ништо помалку. :!:
    Некои едноставно се родени со темнина, а некои го имале тој „ксмет“ да некој им всади темнина.
    Па сеа.. мисли му ја. :wasntme:

http://www.youtube.com/watch?v=7T-c1x0I ... ure=relmfu

17. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Сакам да кажам...

Kaко јас да сум пишувала. :x е многу ме нервира што скоро 21 година имам и ме мислат 15-16 години. :^) Како што рече лилит може некој ден ке ми претставува комплимент да ми кажат така но сега не! Дури мислам и дека заради тоа неможам асална работа да најдам. Епа на кој му треба дете да му работи, многу јасно. |(

18. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

Брат Љубе and Велија Рамковски are now friends. [​IMG]

:rofl: :rofl: :rofl:

На Monna.Monna, thelittle17 и velesanka им се допаѓа ова.
  19. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Сакам да кажам...

Вчера си дојдов дома конечно, среќна што ќе можам да поуживам малку во мирот и безделничењето. Вечерта некаде околу 2 часот излегов на тераса за да го почувствувам вкусот на тишината кој толку ми беше потребен, внатрешниот мир кој го чувствував секогаш кога ќе излезев на тераса во ниедно време во ноќта...
    Но, вчера беше поинаку. Нешто се сменило во мене, не знам да кажам што. Осетив чудно чувство во мене, чувство што никогаш не верував дека тој мој мал акт на спокој би ми го предизвикал... Почувствував СТРАВ... :( Но не страв од темницата или пак психички страв од паранормалното... Страв, измешан со неспокој, немир... Како некое грдо претчувство... :(

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  20. devilbaby

devilbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    9
    Сакам да кажам...

исплакај се мила,изгледај добар филм не мисли на темницата,или легни да спиеш фати еден убав сон а претчуствата мафни ги.. уживај на сите ни е некогаш малку збрка , ќе помине :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.