Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Сакам да кажам...

Логото на гуглево е многу интересно денес. Нека го остават подолго, може ќе успеам да искомпонирам нешто. :D

На FortuneTeller.xD, mims-89, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Сакам да кажам...

СДК дека се гордеам со критичната маса на млади луѓе кои се вечна опозиција и овие 3 дена го кренаа својот глас против неправдите во името на човечкиот живот и човековите права...
    Драго ми е, што после многу долго време наместо пасивната угушлива апатија...почувствував дека и во земјава постои емпатија и луѓе кои веруваат во себе и сакаат да го кренат својот глас во име на своите идеали.
    Вчера врнеше... Никој не замина.

На Mygirl, FortuneTeller.xD, mims-89 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Сакам да кажам...

Вчера протест
    Денес протест.
    Протест секој ден!

Зошто ние живееме овде, и не сакаме да бидеме следна жртва!

Одам на работа, после тоа, да кревам транспаренти.
    :rock:

На Mygirl, FortuneTeller.xD, mims-89 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.819
    Сакам да кажам...

ОДЛИЧНО Е! Google е едно екстремно креативно парче на планетава земја. Мајке ми ко од друга планета да се дури си помислувам, ко да не се од овде. Сабајле 10ина минути си свирев на гитарата :lol:

И на девојкиве над мене би им рекла - се гордеам со вас и со сите кои протестираат! Ме наеживте! :bow:

На Bozica1980, maja8 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Сакам да кажам...

И јас си свирам на Гугл од сабајле :D

На julie77, zhap4e и Phyramide им се допаѓа ова.
  6. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Сакам да кажам...

СДК дека Есма му посакува среќен роденден на пријателот заедно со своите 40 деца и 128 внуци со песната „роденден, мала забава, еве дојдов без да ти се најавам “ !

На Phyramide, zhap4e и ph.orhideja им се допаѓа ова.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Сакам да кажам...

И така.Си завршив со кречење,чистење,прередување на плакари,перење ,пеглање.
    Се изначудив колку само непотребни ситници имаме по дома.Затоа неколку црни вреќи и правец ѓубре.
    Целата сум расштрафена и укочена,ама не се жалам ,барем една поголема физичка активност за топење целулит.И вчера како награда за сработеното се исфарбав.
    Таман на време се сум постигнала,да им е чисто на децата за распуст,да можеме да читаме лектири...и да си отидеме на еден јунски одмор.

Гледам во меѓувреме,колку успеав да прочитам изборнава кампања се префрлила на форумов.Таман на ТВ не олабавија,читам овде само препукувања,ниски удари,се на се неубави работи.

И една голема поддршка за протестантите,сестричето ми најмало е во први борбени редови,а мајка ми се плаши и и вика немој ќерко ,пази се.
    Ама храбра е она.
    Се читаме поредовно,и да си прашам само јас ли имам чувство дека не иде лето или има уште некој кој го дели ова?

8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Сакам да кажам...

СДК моево расположение се менува како и времето. Еден момент ,,грмам,, па малку ќе ,,поврнам,, - тоа од силината на грмењето де - и на крај, оп, Сонценце, ништо не ми е. :D Сега си седам и внимателно ја следам состојбата со времето, барем ќе знам што расположение ќе ме фане. Не е лошо дома да им направам една ,,временеска прогноза,, со моите ,, дождови и сонца,,. :rofl:

Вчера умрел Влатче, глупиот лебојад. ^_^ Го најдов како лежи наопачки, и во чест на нашата дружба и неговата голема популарност, не го шутнав. Не не. :D Со лопатчето и метличето го собрав и го погребав достоинствено. Се надевам нема да имам одмазда од неговата фамилија Лебојатки. ]:)

Денеска па, се изакав до на школо. Да видам, што, како, зошто... Кога тоа, списоци ставени. ЕЕЕ која радост беше кога видов дека не полагам на роденденот. ЕЕЕЕЕ :D До 22ри туто комплето, бај бај матуро, гоу фак јурселф. 8)

Е сега, откако хронолошко метафорички ви го прикажав моето деноноќие, ќе одам да учам. Крвави две недели следуваат. :swear:

Едит : посакувам да бев барем 1/8 креативна како луѓето во гугл. ех, кај им текнуваат. :wasntme:

На teddybear и la-chicka им се допаѓа ова.
  9. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.304
    Сакам да кажам...

Сдк ма уживам брееее!

Таков ми е денот.. :lol: 8) кафенцето до мене и се е ОК

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    Сакам да кажам...

На здравје нека ти е кафето Кенди! :) И јас со моето до мене .... ;)

СДК ... на светов и веков се' има само мир нема.

На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.439
    Сакам да кажам...

Немам големи очекувања од денов, затоа што секогаш кога се надевам на нешто премногу, ми излегува сосема обратното.
    Ќе кажам само дека ми е мило што сум жива и што имам нова шанса секој ден за нов почеток, останатите коцки од мозаикот знам сами ќе се наредат.
    Не ги предизвикувам работите да се случат, не повеќе. Ќе оставам се` да биде случајно, непланирано и ќе уживам.

Последен ден од школо ми е денес, губење време да одиш и да се вратиш во рок од два саати, башка денеска ќе биде денот кога сите ќе глумиме лудило и ќе се сакаме, ама да ви кажам право планирам да се поздравам само со оние што знам дека ќе ми фалат, а енергија и бакнежи на останатите не планирам да трошам. Кога ќе дојдат тие моменти фино лепо ќе си се тргнам на страна, патетични ми се, а и нема зошто да се преправам, нит утре ќе ги канам на свадба, нит нешто друго ќе добијам.
    Кој сакам сакам, кој не, метла нека фаќа. :wasntme:

Ајт.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.344
    Допаѓања:
    5.893
    Сакам да кажам...

СДК сите работи се под контрола. Исчистено, измиено, испрано, закачено да се суши и сега и мене ми е потребен одмор. Е овој одмор го заслужив. Сакам и уживам додека и помагам на мајка ми. Па домаќинка ќе бидам или што? :D
    Временцево е убаво, но прееска од високо видов еден темен облак доаѓаше, па нека заврне веќе и да сака.
    И секој ден ги изненадувам моите со некоја убава и радосна вест, а денес ќе им кажам дека оценките ми се многу добри, за во понедленик да се изненадат кога ќе го видат сведителството. Да се изненадат во позитивна смисла, бидејќи е 5.00. :wasntme: :P Кога се смеам, стварно се смеам, ама кога учам тогаш е озбилна работата. :)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  13. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Сакам да кажам...

Леле колку многу сакам топло-ладен десерт во моментов. :(
    Додуша може и само ладното. Мх, мх, мх...

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Сакам да кажам...

ЗАЛУДНО Е на слепиот да му намигнуваме, на глувиот довикуваме и на глупиот докажуваме....

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

... не можам да поверувам дека се` е готово. :( :( :(

16. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.654
    Сакам да кажам...

Се разбудив целата облеана во пот и крв, оф леле мори мајко од што ме боли стомакот сум се препотила, а крвта претпоставувате од каде е :^)
    Се чудам како е можно да добив :o , едно што непамтам дати но секогаш го чуствувам по она пмс, и си се спремам влошки, едно, друго, трето... :D овојпат најмалце кенкав и плачев пмс ми помина незабележително па сеа морав да трчам од соба у соба целата крвосана за да пронајдам некоја чанта на свекрва ми таа секогаш има влошки, а јас денес немав ниту една но си позајмив :lol:

И доста ве гњавам со мојов циклус, пред неколку дена го замразив факултетот поточно го презирам Драги (кој е на Правен го знае) но кога вчера случајно положив испит, поточно случајно појдов на факултет и ајде ќе одговарам а не ни прочитав се, ама паметна сум ти била јас све сум знаела :lol:

Ми почна распустот ова беше последната обврска за месецов до Августовска или Септемвриска сесија ќе одмарам, нема баш да одмарам, наместо да читам книга некоја така феминистичка, јас трт-мрт ќе си ги читам Политички теории 1 и 2, чунки 1000 страни имале заедно, морам да ги откачам и плус нешто друго ситно по 200 страни :rofl:
    Немој некој погрешно да ме сфати нема цело лето да учам, јас ќе читам рекреативно ;)

Ете така мили и драги мои феминистички суштества примете еден топол поздрав и ладно сокче од мене, малце да ве освежи во тешкиов спурен ден :D[​IMG]

17. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Сакам да кажам...

Драги БЕЛИОТ ? :devil: Самата помисла на него ми создава чуство на бес . Јас бар дипломирав, откако се изнамачив со него. Ама радо би да го плукнам у фаца за 3 годишното малтретирање :@

На najubava2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    Сакам да кажам...

There's always a right time to end something.

19. Arhangel-maniac

Arhangel-maniac Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    124
    Сакам да кажам...

:whew:
    Заврши завршии,поминааа! Нема веќе три саати спиење, нема! Нема ни хемија учебник отварање! Ау! 8)
    Битно се заврши како што требаше, скоцкано, наредено, 5.00 и ајт со здравје у осмо :rock:
    Кога ќе помислам пред 2-3 год. колку далечно ми изгледаше, а осмооделенците беа „големите“. Кои големи бре, сега кога ќе си ја видам генерацијава, сфаќам колку сум била во заблуда.
    Ама ќе ми фали седмово бре! ;( NOT! :shake:
    Ми фали 2004, тие слатки убави шест годинки, ама живот иде даље.
    Сега дружење на раат, скитање, јадење кило сладолед дневно, точаче возење, прскање, да се смилува братчето драго и да ме научи конечно на гитара да свирам, па не е на одмет ни море да видам! ;)

И, да не се заборави! Сочувство до родителите на Мартин и повик до сите феминки и феминци да излезат и да се придружат на протестите! Мене моите не ме пуштаат, но се трудам да привлечам повеќе внимание за настанов. :!:

20. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    177
    Сакам да кажам...

Их какви ли се луѓе држи оваа земја?! До кога ќе треба да климам со глава или поштено да игнорирам луѓе како неа?! Треба, значи дефииииинииииииинитивно треба да се направи испитување во земјава- Колку си сељак на скала од 1 до Жаре Бербер.
    Да доловам ситуцаија- Седната спроти мене во дреч зелено/розев ф'стан со пластика менѓуши колку тањир. Пола кармин на уста, а пола на заби |( Сандала црна лакована ама битно е некое звучно име. Е таа госпоѓа е донесена за да ни објасни што било дрес код за на работа :^) Па уште се дрзна да ми каже дека веќе на работа несмеам да носам ленена кошулка палто и панталони, строго костимчиња од дедо Ное- Марди, Маркос имале убави модели :o ?! Колегата нејзин така поприлично голем момак(од 200 кг) ми објаснува дека за нашава работа бил многу битен изгледот :o

Побогу, каде живеам???? Што доживеав??? Па има ли памет овој мој директор?!

Колегиве се внесоа во муабетов, а јас л'жам дека имам работа и пишувам на форум.

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.