Форумџика на годината

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам животот е право срање.
    Да, срање си е.
    Што ме чека утре ... гајле ми е !!!! Сигурно уште некоја каша и збрка. Проблемче некое. Ма проблем ли е тоа бе, јас се можам да решам. Јас сум супер девојка со челични нерви и бескрајно трпение.

И нема луѓе. Ниту еден човек не се наоѓа меѓу луѓето.

Моите кога ја земаа новата кола, наредниот ден целата со клуч беше испогребана. Срце ги болеше. И мене со нив.
    На брат ми му купија моторче, можеби не беше кој знае што, ама сегде одеше со него, и на тренинг и излегување и се правеше со него, ем штедеа за бензин. Кој знае колку време го плаќаа, можеби уште го плаќаат.
    А за што ... за вечерва да го остави 5 минути отклучено додека да испрати другарка или девојка сеедно и да му го украдат ... на 5 минути возење од мало ...
    Знаев дека нешто ќе се случи ... излезена бев, си дојдов порано, чекав некој нешто да ми каже ...
    Ме боцкаше нешто ... само мислев ќе биде нешто со бившиот ми.
    А не пак проблем дома. И за што сега се испокараа татко ми и брат ми ... за што јас плачам ...
    за џабе ... да не ќе се смени нешто ??? Ма како да не ...
    Да, ќе речете не е крај на свет. Не е ама и е. Секој ден нешто ново. Утре нема да можат пак да му го купат ...
    Претходно телефонот му го украдоа, од џеб ... едвај го натераа моите пак да земе убаво телефонче ...
    Сега како се осеќа тој си знае ... за нигде е ... не можам ни да замислам како му е ... го гушнав ... само ме погледна, а во тие очи видов се.
    За брат ми живеам, за него се би сторила, воспитуван е да биде културен и да не лаже, да биде добар, и добар е, зошто бе него ова да му се случи ...
    А мајка ми не е тука, јас сама меѓу два мажи ... не умеам повеќе да смирувам тензија, не можам. татко ми кога е бесенс вашта може да каже, или направи.
    Нека си дојде мама ... кога не е тука сфаќам колку ми фали.
    Ама и мајка и не е добра, може да ја снема во секој миг ... греота е да ја остави ...
    Има има и полоши работи не викам не ... ама има и мал милион подобри животи.
    Мојов ми е скур*ен моментално.
    Со еден родител со тотално нестабилна работа, искичмен и болен, а друг родител со операција до две или три, што работи по цел ден и таа си знае како не одржава.

И што ... Зарем треба само слепиот да го цени видот затоа што го нема ...
    Зарем треба само глувиот да го цени слухот затоа што не слуша ???
    Ништо не вреди ...
    Болен е оној момент кога ќе сфатиш дека се е за џабе ... тотално се. Се што правиш и се што кажуваш .... и секој труд што си го вложил. Викаат најдобро е да се потрудиш. Како па да не .. па да ми биде криво од после ...

Не, не можам да сфатам ... барем да заслужувавме вакво нешто. Барем. Сега мајка ми онаму 200 километри од нас се нервира и со нас и со баба ми, татко ми во дневна фрчи од нервоза, а брат ми ... брат ми сега е приказна за себе.
    Јас пак плачам ... како божем солзиве нешто ќе решат. Ништо не решаваат, ама добро е она дека сите кога си одат солзите остануваат. Да, да постојано ме дружат не можам да се пожалам срцки се.
    Тешко ми е. Ова ќе биде долга и тешка ноќ.

А знам дека утре ќе се чувствувам подобро, спротивно од ова и со нови сили. Ама ете моментално, го проколнувам животот. Не ни требало да ми биде доделен кога е ваков, бомби од сра*а да ми приредува секој е*ан ден.

Потпишувам, заверувам.
    Ваша ужасната Мечка.

На xxAngelxx и angel92 им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Сакам да кажам...

Млади луѓе умираат секој ден и само што умрат одеднаш сите им стануваат фанови. гладем тука по фоумот и по фејсбук почнаа сите да пишуваат колку е жалко и колку му се убави песните и колку го слушале, искрено, прв пат слушам за него... жално е да... ама... секојдневно умираат млади луѓе

3. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Сакам да кажам...

teddybear,ако пријавите во полиција можеби и ќе го најдат моторот на брат ти.
    И,таков е животот,никогаш и никој не е комплетно среќен.Ниту пак комплетно несреќен.Во секое добро има и нешто лошо,а во секое зло има некое добро.

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Сдк дека ми се оди на некој убав пикник со некое убаво друштвенце... машки и женски мешано... :) Да си го поминеме цел ден во природа, да играме фудбал, да се сончаме и да се прскаме... па на крај да се почастиме со некој убав ручек.... :P

На palavoto.devojce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    2.482
    Сакам да кажам...

is going to be okay, is going to be okay , is going to be okay .. and will keep repeating it until its true !

На la-chicka, TammyDeyn, lovely91 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека се вратив од прошетката и си поминав баш онака како што јас сакав. Крај :clap:

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.422
    Допаѓања:
    68.587
    Сакам да кажам...

СДК две партии
    секс
    и партија
    зумба
    , рај за телото 8)

На Diamond и lovely91 им се допаѓа ова.
  8. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    551
    Сакам да кажам...

;( ;( ;( ;( Зоштооо ?!?!?! :( ;( ;( ;(

9. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Сакам да кажам...

Повторно истата приказна...не ми се верува дека јас се наоѓам во ваква ситуација. Најмногу ми е криво што самата сум си виновна. Разочарана сум од се, не знам кој пат да го фатам...смачено ми е веќе глупости да ми го расипуваат животов. Постојано си повторувам дека има и многу полоши работи кои секојдневно ги мачат луѓето, на моменти се тешам со тоа, но што да правам кога животов постојано ми плеска во лице некои работи. Зошто токму она што го сакам ми го носи пред очи, а толку тешко можам да го имам. Можеби и јас премногу барам, но џабе имаш се ако не е токму тоа што ти е потребно.

Можеби постов ми нема смисла но морав негде да се испразнам :(

На palavoto.devojce и Alanna им се допаѓа ова.
  10. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Сакам да кажам...

Сдк дека се срамам што живеам во државава :x
    Некој цел живот го поминал тука и ќе дојде некој од страна и пред нос ќе ти земе тоа што си се трудел да го добиеш подолго време......... :doh: :envy: :devil:

11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Сакам да кажам...

Откако го прочитав постов, сфатив. Јас на себе си си имам поставено, една дебела фасада. Ми го покрива тоа што навистина го чувствувам. Си се покривам самата себе си. Можеби несакам никој да дознае. Незнам. Ама знам дека над мене има маска, под која се крие друга личност. И никој не ме знае до тој степен. Не можам да продолжам.

Се‘ памтам совршено.

и никој нема да дознае се‘. Ниту дел, макар и причината. Болестта ли е, или напорот?

what goes around comes around.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека не е на арно ова тука :rofl:
    Ептен сте се расфилозофирале во ова време алал да ви е-дур да ве разберам :?: ;)
    Јас пак си пишував некои мои поеми преска :lol:
    Ццц :tmi:

13. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    Сакам да кажам...

СДК кога Бог истурал памет, некои луѓе носеле чадор!! И тоа од оние големите за сонце што се! |(

На Theodora, Phyramide, julie77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    6.626
    Сакам да кажам...

Досадно ми е... на кого исто така му е, нека пиши ЛП :)

15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.449
    Сакам да кажам...

СДК најубава вечер досега.
    Имав партија квалитетен муабет со генијална личност како Нико Ѓорѓиевски.Супер дечко е.И добив комплименти од него,дека сум била несекојдневна убавина.И добив број.
    Помниш Трендафилке кога ми чеституваше именден и кога ми рече ти посакувам Нико да ти пее под прозор?Епа ете,слично на тоа беше вечерва,само не на прозор него на увце. :$ :)
    Прекрасна вечер поминав,многу сум задоволна после долго време.

На marama, skyAngel, mims-89 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.179
    Допаѓања:
    166.854
    Сакам да кажам...

Сдк...тужно,тужно...дур стоев на железничка и го чекав својот воз,а претходно...се држев подалеку од нечии похотни зборови,погледи и намери...ех животе,Лилит ако не ти се ...изуринира културно,нема кој друг.Вечерва се почувствував ко лик од филм,со тежок блуз и позадина дур си ставав на тест 1001 завет.Сите поминаа со одлиЌен 5,сега уште сон да ме фати...Радован...е радосен,иако го загрижи мојата замисленост.Фино е да знаеш дека некому си му почеток,крај и репер,те чува во стаклено ѕвоно и прави магија околу твојот лик,натпревар и борба која за некој е немила...Нејсе,се изнатресов...јас се разбирам,а и не многу романтичното пиво се труди да биде романтично во 4 наутро.

На skyAngel, Strumfeta93, Marilyn-Monroe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

СДК дека ми е премногу смешна сликава од статијата на почетната страница на фемина:

Како да рипа пред позадинана за десктоп:

:D :rofl: :rofl: :rofl:

На Monna.Monna, Marilyn-Monroe, mims-89 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

СДК...
    На крајот, големи луѓе се оние кои умеат да простат, дури и кога гордоста ја проголтуваат поради тоа...
    А оние што грешат? Е, тие се само жртви, родени на погрешно место, во погрешно време...

19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Сакам да кажам...

Ако некој бил во Хавана вечерва, мило ми е што се запознавме :x :tmi: :tmi: :tmi:

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.393
    Допаѓања:
    28.350
    Сакам да кажам...

Ах ми се спие... :( Ич не се наспав :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.