Форумџика на годината

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Па која сум јас да не кажам нешто, а да сакам? :wasntme:

Сакав да кажам, денес добив работа.
    Сакам да кажам, втора сезона, денес пристојно си одбив понуда за работа, која ми носеше приходи нееднакви со моите трошоци за престој во местото на работата. Конкретен опис: приход < кирија, сметки, автобуски карти, психички тортури на база на домаќинлук.
    |(

Ќе биде подобро. Ќе станам градоначалник. И тоа само за почеток. :$

Приказнава денешна беше само опис колку тешко можеш да добиеш нешто, а лесно да го изгубиш.
    Не.

Приказнава денешна беше само опис колку тешко можеш да добиеш нешто, уште потешко да ти се погоди.
    Не.

Приказнава денешна беше само опис колку тешко можеш да добиеш нешто, а сепак да одлучиш дека заслужуваш подобро.
    ДА!!!

Дај Боже сите да имаа сили и волја да се бореа за нешто подобро. За подобра работа, подобра насмевка, подобра душа, подобро утре, подобар живот. Да се бореа за себе си, да го победеа конформизмот.
    Ова беа последните зборови на Мерлин пред нејзиното откажување од трката во локалните избори на ниво на општина Струга.
    :wasntme:

Оди директно на претседателски!!! ]:)

На Monna.Monna, Strumfeta93, julie77 и 15 други им се допаѓа ова.
  2. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    6.627
    Сакам да кажам...

Многу мразам луѓе кои ќе ветат нешто а не го исполнуваат.... а за жал,многу ги има ...

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  3. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.094
    Сакам да кажам...

Дека воопшто не сум разочарана иако очекував барем малку да се натажам што работите на овој или оној начин одат можеби не во сосема надолна линија , но сепак доста искривена.А знаете што велат таа кривата линија понекогаш е само насмевка - таа една крива линија што може да исправи многу нешта.Смело му се насмевнувам на животот со полн здив и наполнета песимизам.Веќе ништо нема да ме изненади , повеќето од работите веќе ги доживеав и го знаев исходот на истите ,сега ми е полесно да се помирам со нештата.Ќе растегнам една голема насмевка од уво до уво и во себеси врескам -Живот тоа ти е ! Никогаш нема да паднам на колена , колку и да е силен ветерот , цврсто сум закована за земјата! Не ме плашите , ни тој ни ти ни таа , ни сите ваши валкани тајни.Јас имам некој кој ги мие моите гревови.
    Покајте се додека е време , судниот ден доаѓа ....јас не стравувам дека ќе задоцнам ,едноставно не ми се умира сега !

4. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Сакам да кажам...

Сдк дека ради мојот фин дечко јас ќе останам дома..па нели ќе прославевме бе маци, да се расположевме, да се релаксирам и јас од стресот, не бре брате, таа твоја работа секогаш све пореметува!! :devil:

Ми должиш: милувања, бакнежи, гушки, вино, пица, заемнета просторија, или негдека да лумпуваме да се ослободиме од се, и да си се олеснеме во кревет после ... еееееех зошто спомнав сега?! АБЕ ПУСТА ТАА ТВОЈА РАБОТА НИ ГИ СКРАТИ ЗАДОВОЛСТВАТА !!!!! ПА И ЈАС УЧЕВ ПА ПАК ЌЕ СЕ НАЈДЕШЕ МАЛЦЕ ВРЕМЕ,ПАРИ ЗА ДА СЕ ОЛАБАВИМЕ !!!! Абе многу работи ми должиш, и те како ќе се искупиш за ова денес!!! И плус да додадам на листата на желби: ДОЛГА МАСАЖА!(макар и еротска :$ ) абре ми фалиш, кај те спомнав и тука бееее :(

Колку те сакам бре муле мое :inlove:

5. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Сакам да кажам...

Еднаш одамна постоеше еден остров кад што живееа сите чувства и вредности.
    Добриот Хумор,
    Гордоста,
    Тагата,
    Знаењето,
    Смеата,
    како и сите други, вклучувајќи ји и Љубовта.
    Еден ден им беше објавено на чувствата дека островот може да потоне и тогаш сите ги подготвија своите бродови и заминаа само Љубовта остана да почека до последно време. Кога островот бил на работ на потонувањето, Љубовта одлучила да побара помош.

Љубовта го виде Богатсвото во луксузен чамец како поминува блиску до неа и го запраша: "Богатство, можеш ли да ме земеш со тебе?"
    "Не, Јас има толку злато и сребро во мојот чамец и немам место за тебе. "- и одговорило Богатството.

Љубовта потоа одлучи да побара помош од Гордоста што поминуваше со еден величествен брод.
    "Гордост те молам, можеш ли да ме земеш со тебе?"
    "Не можам да ти помогнам, Љубов "- рече Гордоста," тука е сè совршено, можеш да ми го уништиш бродот.

Љубовта тогаш побара помош од Тагата, којашто поминуваше блиску до неа:
    "Тага те молам, дозволи ми да дојдам со тебе.
    "Ах љубов", рече Тагата -"Толку сум тажна и сакам да сум сама "

Исто така и Добриот Хумор помина во близина на Љубовта, но беше многу среќен што не го слушна нејзиниот повик.

Одеднаш еден глас рече: "Дојди Љубов, те земам со мене!" Беше еден стар човек.

Љубовта се почувствувала толку благодарна и пресреќна што заборави да праша за името на стариот. Кога стигнале на копното, старецот си замина.

Љубовта тогаш реализира колку треба да се заблагодари и го праша Знаењето:
    "Знаење, можеш да ми кажеш кој ми помогна? "

"Тоа беше Времето" - рече Знаењето.
    "Времето? "- Праша Љубовта -" Зошто Времето ми помогна? ".

Знаењето полно со мудрост, одговорило: "Бидејќи само Времето е способно да разбере колку Љубовта е важна во животот. "

На palavoto.devojce, Maria.cupcake и angel92 им се допаѓа ова.
  6. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    413
    Сакам да кажам...

"Драги" Драге,
    Утре доаѓам со малку масло на мојата глава.. можеби не доволно да си спржиш компирчиња за ручек, ама сепак.. и плус со подочњаци како модри сливи. Се надевам ќе се смилуваш над нас и нашите маки
    Со почит,
    ________

7. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Сакам да кажам...

:D Спикај се негде во крај, за да нема време да те измерка и да ти даде полесен тест. Сврти убаво во збирката сигурно ќе има некоја иста/слична задача ;)

На Em4e711 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.080
    Сакам да кажам...

Се гушам.
    Нема простор за да си ги раширам крилјата колку што сакам.
    Не се осеќам дека живеам вистински, како да не сум јас, неможам да се препознаам.
    Јас сакам други работи.
    Тесно ми е во сопствената кожа.
    Мора да летнам.
    Ќе и одам во лице на опасноста, мора да се преживее, на било кој начин.
    Што биде, нека биде.
    Јас продолжувам.
    Ако ме снема, знајте, се наоѓам таму кај што сакам.

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.196
    Сакам да кажам...

СДК немам инспирација :worried: за ништо, едноставно цркна :worried: секна изворот :D :worried:

Некои нешта се премногу тешки за нивна реализација :doh: ама ќе им го најдам крајот :geek: кога -тогаш ]:) порано или подоцна :!: битно ќе ги решам, со еден удар, две муви :D ]:)

10. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
    Сакам да кажам...

Дојдов до ниво во животов кај шо можам сите освен своите постапки да ги предвидам и разберам.Не е муабетов дека се каам за нешто или слично,само..заклучок дека сама си го барам.
    И си го барам,не е ова никаков господ..никаква надприродна сила.Тоа сум јас,јас во себе..јас од себе,јас со себе,јас над себе,под себе..сите форми ЈАС. Само шо не цело време сум свесна.
    И ко малку прашалници да имав,сеа имам уште еден голем ..уствари слободно може да се викам ?
    Снег,зајдисонце,дожд..се ќе ме потсеќа на него.А цело време (и сега) се убедувам дека надминав..и сите ги убедувам.
    И не планирав..а ко глупа јас,секогаш стојам зад спонтаноста.
    А грижава дека некого предадов ме гризе ли ме гризе. ФАААААААААААК.
    Ете така..сега шо и да кажам не би личело,излишно е.
    Го сакам него така,него поинаку. А ги сакам двајцата..а двајцата меѓу себе се мразат.
    И јас на крстопатот на животот..да откријам..не никаков крстопат.
    Секогаш ќе бидам со тој тука..
    И се изнатрескав а не кажав то шо сакав да кажам..а шо да кажам , шо има врска..бидна.

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.080
  12. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    Сакам да кажам...

Сакам побрзо во Македониијааа, ми фали се’ од таму ;(

13. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Помизерна серија со помизерна синхронизација од онаа ‘‘Магична привлечност’’ на Сител немам сретнато цел живот. :puke:

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Сакам да кажам...

Mногу напорен ден, но сепак убав!
    Завршив со обврските околу земање на оцените на факс... морам да се пофалам со просекот (9,4) :D
    И се прибрав конечно дома и немам никој од моите... Совршенство...
    Многу го сакам месецов Јуни... Имам некое чувство дека чуда се случуваат во Јуни... :lol: :tmi:

И да додадам:
    - Јас дома имам една самовила.
    - А што прави?
    - Чуда.

Срциња се детенцата од рекламата.... Забегав скроз....
    Ајде сабото доаѓааааај :D :D :D

15. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

СДК...
    И официјално, минувам низ меланхоничен и несреќен период...
    Ја немам онаа личност од другата страна на која ќе можам да и’ се јавам, да ме разведри, да се видам со неа, едноставно да ми го разубавува секојдневието.
    А ако нешто е факт, тоа е дека јас не сум навикнат на самотија, ниту пак ја сакам...
    До каде ќе терам вака, немам појма... Ама што убаво и депресивно сум си тргнал, секоја ми чест. :/

16. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.449
    Сакам да кажам...

СДК не` имаш нас овде,цела екипа девојчиња што те сакаат. :)
    Немој да си тажен.После дождот доаѓа сонце. :)

На Nightwalker му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.247
    Сакам да кажам...

СДмуК и тука на ова ѓубрево дека кога ќе го видам ќотек ќе јаде :lol:

СДК дека досадно ми е, а само што се прибрав. Лето! Денес прв пат облеков летен фустан и се чувствував задодливо, плус црвено карминче мх, мх :rofl:

18. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    716
    Сакам да кажам...

75-годишен, Столе од Лаковичко :D Лооооооооооол..... :D Овој изгледа растура вијагра... :D

На Kika30 и mims-89 им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.179
    Допаѓања:
    166.868
    Сакам да кажам...

Сдк ајде да излеземе,да се пошегуваме,да се порадуваме...досада ме фаќа,а и мрза да излезам.А да зумбам?!Ај за пола саат...досада бе досада!

20. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

Се’ е тоа во ред, и навистина сум благодарен, но доаѓа моментот кога таа нега и внимание е потребна вон виртуелниот свет, односно во реалноста... А таму, пустелија... :)

На skyAngel и baguf4e им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.