Форумџика на годината

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Сакам да кажам...

Само што си го зедов свидетелството. :lol: Сега го чекам тато да дојде да ме почасте за петките. :rofl:

На TennisBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

Само продолжи така :lol: :lol:

На beached му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Сакам да кажам...

Искрено, ми фали времето кога имаше вистински детски песни, сите ги пеевме, сите ги знаевме
    и уште си ги пееме
    , абе ние бевме деца и знаевме што е детство, знаевме што се детски песнички, знаевме како се расте, а сега децатапораснуваат уште пред да се родат, можеш да го згазиш некаде да не го ни видиш од што е мало а тоа расправа пари. Абе какви се тие родители? Јас до ден денешен не знам колку плата земаат моите, зашто ме учеле дека тоа не е моја работа. Од платата на моите знам само дали може да купам сега нови чевли или после 15ти :P а сега... Уште од 3то одделение почнуваат со дечковци, со СЕКС. Абе јас тогаш не сум ни знаела што е дечко... Не тргнал овој свет на арно...
    Инаку, што сакав да кажам... Станувам утрово викам ајде, усте страна-2 од семинарската и ја носам на ппреглед кај професорката... И... за неполни 10 минути реши Word да се бунтува и се избаци сам, ќе се убиев луѓе. Пропадна, ни трага ни глас од се што бев напишала синоќа :( (имав среќа што барем попладне бев зачувала еднаш, инаку... ќе паднев во несвест, а што е најважно морав утрово да ја однесам. Ми идеше да се убијам... ама, се ставив во карантин, и ја седнав и направив некоја малце пократка верзија на сето тоа, барем сфатив дека ако сум планирала да пишам се што мислев, како прво и онаа немаше да имам време, а како второ, немаше да биде семинарска, туку роман, трилогија... Од таму со трчање да ја печатам, па и таму се задржав без веза, само некои глупости се случуваа, опа правец на факс. И барем во едно нешто среќа да имам, ја сретнав професорката на врата, само што сакаше да си оди... Ајде, барем тоа излезе добро... ќе видиме што ќе каже во петок за мојата чорба од семинарска...

4. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

На Theodora, kate-the-great, esperanca и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Да ви кажам право, денес сум дефиниција на смотаност. Денес сум недефинирана дефиниција.
    Да ви кажам искрено, се чуствувам плус и многу лелеаво и летно, пастелно и спарно. Знаете како кога правите слики со полароид, ви излегуваат боите онакви меки, летни, жолтеникаво - портокалови, епа така некако се чуствувам.

Мастика, плукни залепи. Под која клупа ќе ме залепиш таму и ќе останам :D

Онака шашаво ми е ама убаво. ПМС ме пука, час се нервирам, час сум заљубена, час сум хорни, час сум лута, час мила, час ми се јадат кисели краставици, час нутела и свежи капини...НЗС е за мене денес чист надреализам. Ми се чини дека и да сакам да најдам некоја поента на денешниов ден, нема да успеам.
    Ко преживи - причаче. Плус ми влезе у канцеларија еден колега кој стигна денес со цела делегација секси телца во одела. Момаков се обидуваше да ми се додворува едно време. Симпатичен е, амбициозен и се тоа, ама...многу фин бре, плус колега. Не иде. И јас обично настапувам доста самоуверено, ама денес е поинаков ден. Денес се збуни тој, ме збуни и мене, и изгледавме ко во глуп амерички филм не знаејќи дали да си подадеме официјално рака или да се бакнеме онака француски - цмокити цмакити, на лев на денес образ. Абре ужас! Па и од кај го извадив тоа црвенило на лицeвo :$ :D
    Ете зошто сакам самоуверени фраеришта, со нив ја играм играта, на ти дај ми - ти закуцај јас тебе блок, и така. Полесно ми иде. Со ова нежново и финово некако и јас станувам нежна, фина и збунета. Не дека не сум :lol: ама онака смотано сум нежна, фина и збунета а тоа не го сакам .

Затоа, си се затворив во канцеларија, пополнувам механички некои табели и си ги слушам Telepopmusik - Breathe, нема поубава летна песна. Нема!

Another day. Just breathe.

8)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Arhangel-maniac

Arhangel-maniac Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    124
    Сакам да кажам...

Не знам што да правам со себе. Толку многу планови и очекувања, а ме мрзи
    'гзов
    да го мрднам. Како се чувствувам? недефинирано, ни сама не знам како. Тапа. Глупо. Така некако.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    135.420
    Сакам да кажам...

СДК дека громов ме скокна од столица. Буквално!!!

8. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    Сакам да кажам...

СДК дека не мора секогаш кога ќе облечам сандали наместо патики, да се спојуваат небо и земја надвор! |(

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    135.420
    Сакам да кажам...

ај сум со чевли на плута!!!

10. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    Сакам да кажам...

same here :worried: на плута ама отворени

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    135.420
    Сакам да кажам...

Е нека ни е на здравје!! До кола додека дојдам кје биде интересно!

12. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Сакам да кажам...

Од кога немам пишано тука ехее....
    А и немам што многу да кажам.
    Сингл сум веќе некое време, се правам како да ми е сеедно а всушност не ми е.
    Само јас знам колку сакам да го гушнам и да си седиме така.
    Само јас знам колку ми фалат неговите пораки навечер.
    Ќе го видам деновиве и???
    Не знам ни како да се однесувам ни ништо.
    Не мислев дека е толку тешка разделбата со сакана личност :)

13. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    Сакам да кажам...

Богами ќе биде...

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сакам да кажам...

Сдк дека од денеска започнува мојата трансформација да бидам онаа старата и нов живот во кој тој нема да биде присутен.
    Се осекам добро.И јадам сладолед од лешник а него го нема,и не посакувам повеке да биде присутен. :devil:

15. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.306
  16. katrin96

katrin96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    Сакам да кажам...

СДК пред некој ден немав ја свое јас,и уше шо не ме праеше сеа немал кој да го располижи ,дечко да дојдам да ти кажувам вицови? |(

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.196
    Допаѓања:
    23.275
    Сакам да кажам...

Сдкк дека Адии се фрли на шетањеее
    ајде феминки се читаме вечерр
    :*

18. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Сакам да кажам...

СДК дека овие не се нормални денс треба да си го земам сведителството и тоа во 4:30 часот,секогаш било од сабајле а сега ние во 4 и тоа само ние :fubar:

19. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

Што сакам да кажам подолго време...
    Уште кога и го видов корисничкото име осетив нешто. Почекав малку повеќе да се активира, ги следев мислењата и мојата сумња се потврди. Тоа е личноста со која имавме заеднички интересни моменти. Не бевме богзнае колку блиски, но имавме една заедничка личност која ни беше како втора мајка, која во средно не криеше дека :smoke: нејзината сестра ни помогна неколку пати за оправдание, а знаеше и да ни оправда часови :D

Најмногу се издрадував за неа кога по долго мачење ја доби визата за **** и замина на работа. А со тетка Ј ( онаа што ни беше како втора мајка) постојано си ја спомнувавме.
    И кој би верувал дека по толку години, јас ќе заминам далеку, таа уште подалеку, животите ќе ни се изменат толку многу ?!?
    Јас на пат да станам мајка, тетка Ј не сум ја видела 2 години :( , а ти ... и ти ќе станеш домаќинка.

Не знам дали ќе се препознае, но како и да е, нејзиниот идендитет останува тајна.

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Ааа викам јас за тепање сум.
    Официјално ве повикувам, утре ако не станам во предвиденото време, да ми удрите сите онака здрав ќотек. :D
    Секој ден го местам алармот, демек рано да станам, па и си планирам прво кафенце да се напијам, да средам собата и да почнам да правам нешто продуктивно. Ааа за ќотек сум.
    Инаку вчера си бев на шопинг, и си ги потрошив сите собрани пари на облека, штикли, сандали и накит. :rofl: Божее... како брзо се трошеле паритеее.. :o Ете, сега со мерак ќе си ги носам, се додека не ме удри уште еден гром па да потрошам уште нешто пари... :lol:
    Сакам да кажам дека ми се оди во село кај бабушка и дедушка. Ете така, да се отргнам од сите мисли, а и тогаш 10000% ќе станувам рано наутро
    (баба ми ќе ме подбере со сукалото :!: :lol: )
    Барем ќе правам нешто, нешто што ќе има позитивни резултати, велам позитивни зашто и седењево на компјутер има резултати: + неколку килца. :D
    Сакам повторно да го почувствувам оној селски мирис, утринската роса, мирисот на лето во село, во природа, па и ноќниот мирис на темица, начичкана со милиони мали светулки. Ех кога ќе се сетам - со братучедка ми како мали си ги собиравме во тегличка, горе капачето го дупнувавме да дишеле. :D И ќе си ја ставевме во собата кај што спиеме и навечер во темница си ги гледавме како треперат, леткаат и лазат се додека не заспиевме. Ми недостасува играњето тонч, бриџ, макао во доцните часови во ноќта, кога со баба ми и дедо ми ќе се соберевме сите внуци на трпезариската маса, придружени со топлото чоколадо на бабичка. :inlove:
    Ми недостасуваат и приквечрните прошетки по планината, ридовите, посетата на козите на комшиите, јавањето магариња и коњи, пиењето тазе кравјо вкусно благо млеко, јадењето меко сомунче и вкусни сливи, праски, кајсии, цреши... Ми недостасува тој здрав, исполнет и безгрижен живот. :inlove:

п.с. навистина потребни ми се повеќе од 10 смајлиња...

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.