Форумџика на годината

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. xAne

xAne Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2010
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    8
    Сакам да кажам...

СДК дека ми се оди негде на одмор, негде надвор од Скопјево. Па макар и на една недела, само да се тргнам од тука.
    А и ми се оди на Elevation Festival во Бугарија, ама се нема друштво :( Секако и парите се проблем...
    И мрза некоја ме фатила, не ми се станува од пц, уште во пижами седам, ме мрзи да се облечам :D

2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    57.380
    Сакам да кажам...

Ааахххммм (смајлиштопрочистувагрло)

Имам диплома, повелете на шминкање 8) :emo:

Едит: чекај бе, го згрешив смајлито. Еве го :makeup:

На Go-Girl, Theodora, kate21 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Сакам да кажам...

Денес сум расположена за музички муабети. Вчера имав поштен battle со еден другар на тема - најсмешните хитчиња од 90те. Ал’ сум се изнаиграла, немате поим. Running man, најдобар танц ever!

И ај доста зборам ко другарките ми раселени по Австралии и Америки, уште ми фали да го ставам џусот у рефриџирејтор и нооон стоп е таму колд! Значи нон стоп :D

Него што сакав?! Ах да, ајде бе да правиме елаборати на тема - музика. И не, тука не ги мислам Џастин Бибер, братучетка му Селена ниту пак певаљки од кај нашите соседи со трајна маана на грлото да заглавуваат на еден тон на едно 2 - 3 минути. Мислам онака на дискутабилни и квалитетни пејачи и пејачки, за кои вреди и интересно е да се дискутира :)
    Патем оти бе сите ми го игнорираат Џеј Зи? Срам да ви е ;(

Нејсе. И сакам да кажам дека и завидувам на Вајлдче, али баш најдобронамерно, што врти нова страница во својот живот. Ах колку е прекрасно да си средноодделенка. Со среќа и уживај мило мало, ќе биде добро, ќе видиш :*
    Пред некој месец - два, идеме со другарка во град, се возиме со такси и стоиме пред ЈБТ. И двете онака тажно се свртевме и воздивнавме, ееех ЈБТ, најубавиот период од нашите животи.
    Таксистот не погледна и вика - девојки сигурно не бил најубавиот, но секако е највпечатливиот.
    И стварно е така :)

Уф абе петок е дечки! Ајде со нови сили и екстра кислород гњурнете во уште еден викенд, нека биде луд, гуд, вие да си бидете у гуд муд и бррррзаааам брзааам авионот ќе ми кидне а со него по скајот флааааај флааааај.
    |(

Многу сум симпатична и вицкаста некад, бреј, ми иде од дупето да си грицнам :D

На Wild.Child и LivingGlam им се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.015
    Сакам да кажам...

СДК некако ич не ми се пишува на форумов, незнам зошто ... Некако се чувствувам како да немам што да кажам, сеедно ми е дали некаде ќе пишам или не, сеедно ми е за девојки кои бараат совети во љубовни проблеми, баш ми е гајле ако имаат проблеми, нека си ги решат сами, не ми се пишува ни во политика ... Сеедно ми е за моето мислење дали ќе биде гласно кажано и дали ќе го чувам ставот како порано ...

http://www.youtube.com/watch?v=3JW-OU3LkM8

I have often told you stories
    About the way
    I lived the life of a drifter
    Waiting for the day
    When I'd take your hand
    And sing you songs
    Then maybe you would say
    Come lay with me love me
    And I would surely stay

But I feel I'm growing older
    And the songs that I have sung
    Echo in the distance
    Like the sound
    Of a windmill goin' 'round
    I guess I'll always be...
    A soldier of fortune

Many times I've been a traveller
    I looked for something new
    In days of old
    When nights were cold
    I wandered without you
    But those days I thougt my eyes
    Had seen you standing near
    Though blindness is confusing
    It shows that you're not here

Now I feel I'm growing older
    And the songs that I have sung
    Echo in the distance
    Like the sound
    I guess I'll always be...
    A soldier of fortune
    Yes, I can hear the sound
    I guess I'll always be
    A soldier of fortune

....

На MacaLove, mysterious, KuklickaSk и 2 други им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    Сакам да кажам...

СДК ... и мене ми е сеедно ...

На KuklickaSk, Strumfeta93 и Offspring им се допаѓа ова.
  6. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    413
    Сакам да кажам...

Конечно си почнав пак да си ја читам Идиот :)

Си ги налакирав ноктите со црн лак ххх порано атракција ми беше, ама малечки кога ми беа :)
    со години вака не сум ги носела, сега ќе им ставам по едно цвече и таман :))))

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    Сакам да кажам...

и мене ми беше најубав, пардон највпечатлив периодот во ЈБТ :)
    а што се однесува до викендов, викаат ќе биде топол и убав.....уште од сега му се оштрам :D

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.181
    Допаѓања:
    166.897
    Сакам да кажам...

А мене апропо викендов,убил ме капитализам! |(
    Вечер ќе шмукам сок!А ми се шмукаа други работи!Ма да не набројувам што се не испопланирав!И него го нејќам,ми вети тон работи и ми се јави со истото соопштение.Абе ок,јес да мене мајка ми ме утепа,ама не мораше и ти,ќејф ми беше ете,да си џаболебареше под сенка,чекајќи го Годо,овај Лилит!
    И друго,капитална грешка е да му веруваш на неспособен човек.Уште посабајлечки живците ти ги сецка на најситно!Ми одеше едно шамарче за освестување да му удрам и на крајот,ај прави што мислиш и тап,тап...пред 5 мин. со подвиткано опавче,тап,тап...абе не можело.ЗНАМ!!!Прост,тврдоглав народ!Фуј,иш,чао,пријтно,па уште и во петок!Протестирам,јавна администрација нека работи и во сабота зошто се случуваат непредвидливи работи!

Него...зошто мразам почеток на лето?!Никогаш не го стартувам добро,ама никогаш!
    И да ви кажам право,ќе ми недостигаат студентските денови,ама многу.

На TammyDeyn му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сакам да кажам...

Е нека иде се у
    пичку матер.... фразава уствари ептен е без врска кога ќе видиш

Преку глава ми е од се, од собата во која не можам да си најдам ништо, од такозвани другарки кои уствари се себични и си тераат само свое гајле. Ај да е само една група ама сите да се вакви..... Не знам дали проблкемот е до мене или до нив ама јас колку што знам кога збират барем ги слушам а не ги прекинувам на пола реченица за да почнам друга тема.
    Апсолутно појма немам што ќе правам летово затоа што сите планови си се менуваат затоа што на некој му одговарало така. На крај ќе дадам оглас во весник Барам друштвото за на одмор.

Ако може да си најдам некоја куќичка во сред планина само телевизор нека има за серии и филмови да си гледам и огромна библиотека животот ќе ми биде совршен. Толку е полесно да гледаш туѓ живот и делумно да го живееш наместо твојов никаков и полн со глупости. Барем знаеш дека во книгите најчесто има некаков крај. За тука не сум веќе сигурна.

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Сакам да кажам...

Нова мисија за денеска! :nod:
    Почната уште од бели мугри со шеќер-over-дозирање и има да се измачувам до крајот на овој ден :!: .
    До сега истаманив се’, дури и со минијатурна чоколадизирана ронка во себе и како што гледам, не ми остана ништо друго освен :worried: шеЧерЧе.

Ват то ду ?

Ќе мешам какао, млеко и шеќер.. ме мрзи да одам до долууууууу.
    А и... ќе се нафрлам врз некој уште на скаливе, сто посто!
    Со толку многу чоколадо во себе, алергична сум на околината.
    Стеј д хел аут оф хијр :!: !
    ... освен ако носите чоколадце :$
    Ветувам :sweat: само денеска вака :nod: :shake:

11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.620
    Сакам да кажам...

... си се возикаме така вчера по нашава умрена метро-пола и на пешачки постар пар - и се држеа за раце. ^_^
    Се' уште после толку време, конечно да видам луѓе кои се држат за раце или шетаат гушнати.
    Нормално, го натерав да застане и да ги пушти да поминат, па тоа е за ПОЧИТ бре, да беше до мене и буќет цвеќе ќе и дадев на женичката и парче добро вино на мажот.
    Да живее романтиката! :rock:
    Онаа добрата, не плишано мече и латици од роза... :emo:

Кога сум веќе кај романтиката, тотално се разочарувам од пар парови и одбивам излегување со истите.
    Се караат за некои тотално безвезни ситници, си го уништуваат сопственото излегување, а да не зборувам за околината... Погубни се.
    Де малце живо, или плескајте се почесто или стајте се на пауза или раскид...
    За се' има решение, напнатост и разузлавено хистеришење не е едно од нив.

На palavoto.devojce, marama, SexyLady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    Сакам да кажам...

Воалаа Жабо .... ;)

13. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    5.899
    Сакам да кажам...

СДК документите предадени и останува само да се надеваме дека ќе бидам примена.
    Заврши и тоа, па сега си размислувам дека и другото училиште немаше да биде лош избор. Како и да е, готово е. Не размислував долго на оваа тема, а и не ни сакав бидејќи не ќе можев да се одлучам.
    Имам чувство внатре во мене кое ми ги полни очите со солзи. Не сум се чувствувала вака. Верувам во себе. :nod:
    Топло петочно попладне, кое ќе треба да биде искористено за шетање низ старата Скопска чаршија. Денес и јас ќе го добијам мојот подарок, нешто што ќе ме одбележи дел од овие спомени. Има толку многу предмети, а и песни кои во себе кријат авантури. :music:

14. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Уф,мора да прекинам да се замарам за небитни ствари.

15. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

СДК дека се тресам цела.
    Значи мајка ми некогаш знае да ме извади од такт.
    Мразам кога некој не ме почитува.
    Џабе е колку и да зборам, јас сум лошата, јас сум коза и сум ѓавол во фамилија. Вајлд е кретенка, тоа е заклочокот. Дајте исфрлете ме ако не, ќе се спасам и јас, и вие ќе се спасите.
    Колку лицемерно ми изгледа некогаш, не можам да ви опишам.
    Се` што ќе кажам јас, не чиниии.
    Епа крајјјјјјјјјјјјјјјј. :x :x :x :x
    Ми доаѓа од дома да избегам некогаш. Штета што немам каде да одам.
    Навистина се трудат за многу работи и се предобри како родители, ама не сфаќаат дека некои постапки ме повредуваат многу.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

^Уелкам ту д клаб. Д сејм хир. :devil: |(
    Ама... батали.
    Во некои работи мора да се најде зрно добрина кое ни покажува дека сепак, лошите работи имаат и некоја мала добра страна.
    До душа, јас тука тешко наоѓам нешто полезно. Нешто кое ме мотивира...
    Е, само затоа сакам да пораснам... За да бидам независна од било кого.
    Бај д уеј - Ај стил лав мај парентс ту мач! :lol:
    СДК - Ајде... доста лоша енергијо... лоши мисли. Чаоо... не ве сакам веќе! Иш, иш. Не ми требате. Пих, па ни јас не ви требам. Затоа-оставете ме сама! Самаа! Ајде чаос. Имам подобри работи за правење отколку да ве бркам вас. Ајде... чао!

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Еееее... и јас имам жолто цветченценценценценце.... :) :dance:

На Strumfeta93 и BeYourself им се допаѓа ова.
  18. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Сакам да кажам...

Преку глава ми е од тоа пикање преку ред! :@
    И мене ми е жешко, и мене ми се седи, а не да дремам цел час пред шалтер. Ако веќе не можете да се истуширате пред да дојдете, барем почитувајте го редот!
    Кој дел од Стоете позади жолтата линија не ви е јасен, бре? Како малоумни некои.

Во пм и лична и се. Ќе ја пазам како очите на главата, само ова да не го преживеам пак.

19. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    Сакам да кажам...

Си ја скратив косата :) Од многу долга, густа коса, сега ми е степенесто некаде до рамења и не се каам. Колку ми е полесно, уф ми требаше промена :angel:

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.984
    Сакам да кажам...

СДК јубилејно 500 мислење. :party: Добро де, мислам дека не се бројат во темава, ама ајде да го искористиме моментот 499 пред да дојде бројчето до 500. :lol:

Тенкју за сите исчитани проклети 500 мислења, некои биле смешни, некои малку тупаџиско досадни, некои тажни, некои депресивни, други саркастични и тако даље, тако даље... Штом од 500 мислења 520 ви се допаднале, добра е, правам нешто како што треба. :D

Се чувствувам како да читам говор на Оскари, е така да знаете. :D А сега ќе одам да напишам мислење во некој подфорум кај што се бројат, па да се подновам со зелено цветче. ^_^

Колку интересен момент во ваков прекрасно - досаден ден. :wasntme:

Вива ла фемина, вива ла Дузи, вива ла нарцисизам! :rofl:

На Umetnickata, lolyta777, la-chicka и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.