Форумџика на годината

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CupCake

CupCake Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    165
    Сакам да кажам...

Го деактивирав фејсбук профилот.Ќе видиме до кога ќе биде вака..

2. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК...фала богу ми заврши грипов :rock:

3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

Европејке, мислам дека ти ептен забега :lol:
    не би било лошо да размислиш што пишуваш пред да ми напишеш нешто
    не го очекував ова од тебе навистина, не
    леле се чуствувам ко некој со врела вода да ме попарил :sweat:
    бог да чува и брани, се има по светов што да казам друго незнам :wasntme:

4. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека, денес го полагав последниот дел од Матурата и КОНЕЧНО ми започнува распустот :D :D :D

На TinaM25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    716
    Сакам да кажам...

Мислам дека со новата колешка на работа ќе изградиме убав однос(јас и моите колеги)...Фино е девојчето...Иначе денес ми е баш симпатичен денов...Имам многу елан за работа и енергија...
    Едно големо и фала и гушки :hug: за Жапче, Стела83, ЛивингГлам,Џули итн за искрените совети што ми ги даваат секогаш, а посебно за оваа ситуација со "дотичниов"...

Некои ликови, наместо да изиграваат дежурни полицајци на овој форум и да ме провоцираат на еден прост и низок начин, тука јавно - најдобро би било да поработат на своите животи малку и да не ме замараат со глупости...Во спротивно глобалните модератори ќе бидат известени за истото...
    Дојди соочи се со мене ако имаш гз...Само чисто сумљам дека ќе го направиш тоа... |( |( |(
    Овој пасос е наменет само за една особа- си знае таа која е...

Останатите ве бакнувам и гушкам... :* :hug:

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    263
    Сакам да кажам...

Сдк дека кога најмалку очекував таа која ја изневерив како другарка и ѝ прекршив ветување, таа се појави со насмевка кога сите други ме напуштија. Денов ми е полн со изненадувања... :(

7. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Сакам да кажам...

Денес ми е еден од оние денови......станати на лева нога. Се чувствувам како да ми се наморкиле чорапите од некој голем, сив, зимски снег.
    Денес, за мене не е лето.
    Денес, за мене е сив зимски ден.
    Денес, не можам да се пронајдам во поздравот на Пирамитка, бидејќи не ми се допаѓа тажниот одраз во огледалото.

Ете, таква сум јас. Работам на принцип на прелевање на чашата.
    Ги прескокнувам ситниците и глупостите, како да сум на трка на 100 метри со пречки. На целта се прелива чашата и на ред доаѓа ваков ден- како денешниот.
    Утре пак се ќе биде како вчера. Пак ќе ја ширам својата позитивна енергија на околината, но денес не можам.

Тешко ми е......поточно, не ми е тешко, туку ми се корне душата.
    Додека јас мислам, другите живеат.
    Во животот размислував по три пати пред да направам некој потег. Уште го правам тоа, но зошто?! Кога и онака на другите околу мене како да не им е гајле.
    Имам перфектно минато зад мене, но тоа е просечно и здодевно. Што е уште полошо, не ни знам како да бидам “лоша“ девојка.
    Никогаш не барав многу. Го барам само она што реално го заслужувам, ама тоа нешто никако да дојде.

Ете така, денес ми е тешко. Сакам да плачам, да плачам, да плачам. Да отидам некаде далеку од се’ на некое време и да немам никаков контакт со никој.

На mims-89 и LadyN им се допаѓа ова.
  8. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    Сакам да кажам...

многу пати сум била во идентична state of mind :worried: и можам да кажам дека уште се ова ми претставува енигма..

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.195
    Сакам да кажам...

ФБИ и јас сум во период како што ти е тебе, само главата горе девојко, се ќе помине, се ќе се среди :) Ова кажувај си го секој ден, делува верувај. Силна мома си ти :*

Ќе научиме и ние да се препуштаме на моментот, а не пет пати да мериме а еднаш да сечиме :)

Пушти си музиче, и тоа делува :) Ајде па заедно да се радуваме на поубави денови. :)

На LivingGlam и FBI им се допаѓа ова.
  10. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Сакам да кажам...

Црвена јабука на градски базен-Штип.Оуу јеа. Лани не отидов кога дојдоа во дискотеката и овој пат ако не одам жива ќе се изедам. Дај Боже да се договореме некако да одеме, не ми се испушта ваков настан.

На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.264
    Допаѓања:
    44.103
    Сакам да кажам...

Многу ми годи и истовремено ми е смешно кога некој ќе каже дека "имал потреба од мојата енергија".
    Истовремено се чувствувам и како гуру и како мечка во циркус. Нејсе. Утрово не се разликува многу од некое друго, освен што тројца музичари вчера ме барале на телефон, а јас го ставив на silent, како би спиела до немајкаде и сонувала концерти на Jaga Jazzist, корнети сладолед и мирис на море.

Би сакала да бев од поинаква граѓа периодов, вака, како песочен часовник, те горе те долу сум.
    А времето, и онака си тече.
    Нејт вика - остави да си се среди сам периодов. Јас велам - остави го животот да ти напише приказна, доволно ти му пишуваш нему.
    Се` е обратно, на моменти.
    Дури така и се разбудив, со главата на местото за нозете и во еден здив ја испеав Don't give up од Kate Bush, ми пројдоа куп мисли во главата, и ајде, денот нека почне така.
    Без откажување.
    Уморна сум од бивање празна.

На Strumfeta93 и beached им се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    Сакам да кажам...

Милки да не одиме офф темава пиши го ова како проблем во љубовни проблеми ... па ќе најдеме решение :)

СДК ... ден ко секој еден ден ...
    ФБИ и јас се пронаоѓам во твојот пост ама се е тоа дел од нечиј живот. Надежта е дека се ќе биде како треба во иднина ... коцките би требало да си се наместат секоја на свое место, веројатно ... :?:

13. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
    Сакам да кажам...

Уште еднаш,си напрајв сама себе стапица.
    И паднав.
    2 чекори напред,3 назад..нешто вака ми доаѓа.Барем тие 3 назад се познати,видени..а тие напред,се нови..секогаш непознати и продуктивни.
    А зодијак..ко зодијак,се уклапа во цела приказна.
    И уште еден обид да има..сигурно ќе е неуспешен. Колку глупо звучи ова,ејјј..
    Јас го сакам магионичарот! :|

И секогаш кога ќе решам да купам нешто,нема..не ми се свиѓа,ме мрзи да пробам..имам нешто слично или нема број.
    Друго,да..сакам помалку дома. Да седам со нив и да не правиме ништо..да играме карти,монопол или шодае друго.

Барем имам на шо да сум горда..и сум! Премногу!

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Сакам да кажам...

Хороскопот за денес ме дотепа....................
    Терезија
    Ограничени сте, па не е ни чудо што сте незадоволни. Морате да го прифатите денешното расположение како минливо, па со самото тоа и да најдете излез во нешто на што конкретно ќе можете да влијаете. Она што е во ваша моќ е желбата да си помогнете себеси и што е можно побрзо да излезете од денешната криза.

15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Сакам да кажам...

Си имам голем проблем... И немам кому да го кажам, и неможам скроз да го дефинирам... И напната сум!!!
    Можно е да пукнам!!!

16. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    65
    Сакам да кажам...

Сдк...
    дека денов е прекрасен и уживајте во секој момент :rofl:

17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

ме болат сите коски на телото :sweat:
    изгледа дека е пливањето и везбите од вчера
    оф леле :puke: :doh:

18. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сакам да кажам...

Се сеќавате на Пипи долгиот чорап? Многу си ја сакав таа книга, секоја страница ја знаев на памет.
    Седејќи сега дома со кики сакам да се чувствувам како неа. Да бидам вечно детенце со пегички и шарени чорапи кое не го открива светот туку одново и одново си го создава.

Сите велат дека денес имаме огромна слобода. Ха. Не еднаш туку три пати Ха. Која слобода човече? Секој нареден чекор ти е испланиран, обврзан си да правиш се што не сакаш, без можност да се пронајдеш во играта на животот. Копнеам за некое друго време. Седумдесетите кога се качуваш во воз и шеташ низ Европа со малку пари и многу сонови. Глупави луѓе, глупави сме си.

Никој нема да ме убеди дека можеш да правиш што ти душа сака. Тоа е само слатка лага, како слатко од јагоди, која ни ја кажуваат кога сме мали. Им се восхитувам на оние што уште веруваат во неа.

На Theodora, julie77, Miss-Independent и 3 други им се допаѓа ова.
  19. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    716
    Сакам да кажам...

Ми истекоа очи од работа и пак не завршив со све...Пауза ќе си направам сега малку... :whew:

20. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    2.482
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.