Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Сакам да кажам...

СДК дека ми треба кафе...многу кафе...многу многу кафе....многу многу многу кафе....итно многу многу многу многу кафе...јако!

2. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    767
    Сакам да кажам...

Живеј, смеј се, сакај. Ако тоа не успева, подигни се, создај цел и пукај! :)

На x.Daisy.x, Miss-Independent и Nightwalker им се допаѓа ова.
  3. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Сакам да кажам...

ај јас честам повели :!:
    п.с. стварно јако кафе варам.

На Anely му/ѝ се допаѓа ова.
  4. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    716
    Сакам да кажам...

Правам малку пауза... :whew:

5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    57.380
    Сакам да кажам...

Да кажам, да кажам што ќе јадам денес? ^_^

Сармички :) ... со ЛОЗОВ ЛИСТ ^_^

И сите мисли си ги насочив кон ручекот што едвај го чекам, дај Боже вие да си имате повеќе светли точки во денот :D

На Theodora, Sparks, Phyramide и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    289
    Сакам да кажам...

СДК денес одам на одмор. :D Дај боже убаво да си поминамм :)

На zhap4e и broken099 им се допаѓа ова.
  7. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    1.288
    Сакам да кажам...

Сакам да си кажам,
    дека по дугачко време.. си направив убаво кафе. И тоа ги искористив последните зрнца од кесичката :) Ќе треба да частам кафе некој.. Аах :)

Кога ќе ми текне колку кафиња пропуштив, а па кога ќе ми текне колку ми е смрт реченицата - те нема за кафе да пишеш.. Е па да сакав, ќе пишев! Толку ли е сложено?!

Пред непуни 2 минути ме вика баба ми: - Спааркиии дои да видиш еден марифет!
    И идам ја таква шо фори има да ми покажуе жената, и замисли, лупи млад компир со жица за триење садови. Ее, па боље тоа да ми покаже, него да ми вика дека сум ко мува у кисело млеко и да не се врткам околу пц ко киша око крагујевац. Многу си го сакам бабулето мое.

Идила но1, за денес... тамтарамтарарааааам..

Идеалното совршенство би било кафенцето да си го пиев таму. Не би било воопшто битно со кого.

Прикачени фајлови:

На MacaLove и Hopeful им се допаѓа ова.
  8. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

Сдк...на поединци..дека можам да ви ја поднесам грубата сила..
    Но вашиот груб ум ми е неподнослив!

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Сакам да кажам...

СДК дека ме удри сонцево во глава...ама ептен.

10. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.264
    Допаѓања:
    44.103
    Сакам да кажам...

Ја слушам Вселената како ми урла на уво.

Баш сум сјајна лажга, чудникав примерок, раме за плачење, жена со кратка коса а можда и краток ум, деморализиран размислувач и преконцептуализиран компаратист што се разбуди среде ноќ и му се виде посветло од Денот, дека некои нешта, едноставно СЕ СЛУЧУВААТ.

Разговори, пиво, трансмисија, морнарски чувства, џезерски ритмови, допири, сфаќање дека истото сме го почувствувале - интензивниот можда и интравенозен сексуален чин без да се случи, и еуреката дека, екшли, двојната страст, создава нов свет.
    И јас после се чудам, се преиспитувам, се одбивам сама од себе, ко пинбол топка, не сакам да признаам... Да ти се плукнам во небитието!
    Не знам што да кажам, а сакам да го кажам, да пркосам на сево ова, а силата ми е од петици устремена кон индиго чакрата и пулсира, пулсира, ќе ме убие.
    Станувам прозаична кога амбициите за философирање ми се високи.
    Слушам NIN и се запрашувам, па се чувстувам тупаво. Па пак во круг. Ова е ваљда оној момент на себеинспекција? Појма неам! :devil:
    Се пријавив на кастинг за филмот Трето полувреме. Во меѓувреме смислувам помошни идеи за сценарио за спот на еден наш мил бенд. Ако бидне нешто, ќе ве известам, кога не сум ве.

Леле, мори мајко, јас сум апсолутен добитник на наградата за Најголем губитник.
    Т.е не! Онака, лост ин спејс теоретичар можам да бидам. :emo:
    Важно, не е тажно, и е многу многу забавно :rock:

12. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.449
    Сакам да кажам...

СДК ќе си го живеам животот без никакви замаранции!
    Утре во Скопје,наредниот викенд во Бугарија,за еден месец во Црна Гора... 8)
    Каква и прилика да ми се пружи за уживање ќе ја искористам и не се замарам веќе со никој што рекол и како рекол.Само пасошот нека стигне... :P

На teddybear, Wild.Child, marama и 6 други им се допаѓа ова.
  13. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Е баш нема да ми биде чудно ако се отвори тема :
    "Испив Фанта Шоката, зошто не можам да го превртам светот?" |(

На FortuneTeller.xD, la-chicka, Elennaa и 12 други им се допаѓа ова.
  14. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Сакам да кажам...

:hai: Сакам да ПИШАМ.

Го обожавам мирисот на Spin Citrus Clean, некако ме потсеќа на вотка :wasntme: можеби затоа обожавам секој ден да пребришам некој џам.

Тато беше на гости, а вечер и братчето ми доаѓа :inlove: ќе седи неколку дена, а со него ќе го земе и братчето што моите го посвоија кога јас се омажив.

И уште нешто
    На такви мажи што се к*рчат вака

Само вака треба со нив....

На karak, Rozich, baguf4e и 2 други им се допаѓа ова.
  15. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

на секоја физичка активност
    пилатес, пливање, ме болат коските ко да сум баба од 100 години, а се слушуваше кога везбав пилатес и од кревет да не мозам да станам, ама сум упорна па со сила станувам и се двизам :lol: :rofl:
    иако како што тргнале здравствениве проблеми, дали до 30 години ке зивеам јас, (уште само 4 години)
    ама сепак не се отказувам и го зивеам зивотот најнормално,тврдоглава и пред се борец
    :!: :$

16. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сакам да кажам...

Блу другарството е повеќе од делење училишни клупи, чипс или сокче. Денес вистински другарки тешко се наоѓаат ама кога веќе се тука знај тука се до крај.
    Моите другарки учат во други градови па неразделни сме. Вистинско другарство ништо не може да го уништи :) .

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Сакам да кажам...

Сдк дека почнувам работите да ги гледам од друг агол.
    Љубовта што ја чуствував почнува да се претвара во нешто друго. Не за џабе рекле луѓето тенка е линијата помеѓу љубовта и омразата!
    Иако сега сум гневна, знам дека после пак ќе ми зафали ама ќе го пребродам тоа, таков не ми треба и не ме заслужува!

На srcekrsacka, crazylady и Nightwalker им се допаѓа ова.
  18. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
    Сакам да кажам...

Имам чудна потреба од исповед.
    Незнам зошто тука..можеби некој ќе прочита.А јас можда ќе се соочам со мисливе..вака пишувајќи.
    Имам во животов личности,кои ги љубам.Кога велам ги љубам..со сигурност од 100% тврдам дека би поместила граници за нив.
    Кога би била во ситуација да одберам помеѓу нив двајца..ќе избегам,ќе ги напуштам двајцата.
    А тој таму ме чека,ми се јавува ко никогаш порано,бидејќи знае со кого сум и што правам.
    Уствари не би околу него,не сега..
    Колку е неверојатно,дека мене ми се случува ова..јас нестабилна,несериозна..се заплеткав во приказна ко од филм.
    И уште повеќе,сериозна сум. Сигурна сум дека не е ова детска љубов,тинејџерска демек ау бау..па незнам кај терам. Не, ги поминав таквите љубови..одамна. А пред тоа , измеѓу и после тие мои љубовни занеси..беше тој.
    Уште Е!
    Пред месеци бев сигурна дека готово е,никогаш повеќе.
    Но,ете..тука сум пак. Во џунглава..
    И одново..

На teddybear, Strumfeta93 и crazylady им се допаѓа ова.
  19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сакам да кажам...

Со ноздри полни со прашина и дланки лепливи од праскиве правам мала пауза. Домаќинка станувам, прашина сум бришела, се сум средила.

Според фенг шуи, не треба да чуваш многу ситници низ соба. Луди Азијци, како бре да не чувам ситници? Ако не го видам ружниот свеќнаќ/ангелче како ќе ми текне кога брат ми пред многу години ми го купуваше за Нова Година, додека јас мрзнев пред продавница. Или едната црвена вазничка која имаше партнер се додека мачкава моја мила не реши да изиграва Индијана Џонс и да рипа на полици. Или сликата од прва средно на екскурзија, на која не сум јас, но јас ја сликав а некој посебен е на неа. Не, не батали фенг шуи ќе си живеам јас со милионите мои ситници и ќе ми требаат три саати да средам.

Во секој случај, си најдов нов маж во мојот живот. Вуди Ален,од кого планирам да ги симнам сите филмови и максимално да го искористам неограничениот интернет од ѓубрињана од Кејблтел кои прекинуваат линија. Во продолжение, зарем не мислите дека ова е апсолутно точно:
    "In my next life I want to live my life backwards. You start out dead and get that out of the way. Then you wake up in an old people's home feeling better every day. You get kicked out for being too healthy, go collect your pension, and then when you start work, you get a gold watch and a party on your first day. You work for 40 years until you're young enough to enjoy your retirement. You party, drink alcohol, and are generally promiscuous, then you are ready for high school. You then go to primary school, you become a kid, you play. You have no responsibilities, you become a baby until you are born. And then you spend your last 9 months floating in luxurious spa-like conditions with central heating and room service on tap, larger quarters every day and then Voila! You finish off as an orgasm!"
    — Woody Allen

На teddybear, Theodora, la-chicka и 8 други им се допаѓа ова.
  20. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

Ги сакам зборлестите дечиња кои постојано прашуваат и ме гледаат со ококоренки окциња и ми трепкаат. :wasntme:

Сега ми дојде на гости баш вакво лудо девојче одам да го дружам.

Ве поздравувам со новите црвени штиклички ^_^

:*

На Strumfeta93, lovely91, marama и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.