Форумџика на годината

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    На TheCandy880, Maria.cupcake и Smilly им се допаѓа ова.
  2. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    Сакам да кажам...

сдк дека денот беше прекрасен и сега додека се смрачува јас си седам на терасата го осеќам ветерчко онака убаво како подувнува ме прави среќна сето она зеленило што го гледам околу мена а музиката ме општа и повторно ме враќа во форма,за неколку часа среќата ќе се зголеми ;) :inlove: :* имајте прекрасна вечер ...

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Сакам да кажам...

^Aјде Крејзи одиме :dance: :d:
    Така јас немам друштво,никој не иде..па ќе се дружиме :party:
    ЌЕ ти играм таму* Ај ем дрти дрти денср,дрти дрти денср :dance:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Сакам да кажам...

ајде :lol: :lol:

На Smilly му/ѝ се допаѓа ова.
  5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.674
    Сакам да кажам...

СДК. наајјјубавитее денови у мојот живот !!!!

6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.449
    Сакам да кажам...

^^
    СДК и јас ви се придружувам на журката.Баш вчера ова го помислив.Ептен ми се оде на некоја луда журка,да се изнапијам и да се изнаиграм баш ко што заслужувам.

На crazylady, Offspring и Smilly им се допаѓа ова.
  7. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    6.592
    Сакам да кажам...

Summer nights! Ако има нешто поубаво од летна вечер јас еве ке се прекрстам :lol: прекрасно е чувството кога те дувка топло ветре,се шеткаш со пријатно друштво,тресиш глупости,гледаш разни луѓе,градот преполн со разни живи суштества :D се на се убавини..го сакам летото а и тоа мене валда ме сака 8)

и еден поздрав за сите кои што во моментов би заиграле на песничкава,уживајтеее во моментите кои ви ги носи животот 8) е тоа сакав да кажам :lol:
    http://www.youtube.com/watch?v=FpJUrt0O7uY

На SuperGirl2010 и starbucks им се допаѓа ова.
  8. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Сакам да кажам...

Вчера бев на презентација на првата книга-песни на една братучетка.Таа има 15 год. а толку убаво знае да пишува и плус има освоено многу награди на државно и општинско ниво. Преска прочитав неколку песни од книгата и се воодушевив. Се надевам дека ќе продолжи да пишува и да освојува награди, и дека еден ден ќе стане светски познат писател.
    Се гордеам со неа.

На Theodora, lovely91, Smilly и 4 други им се допаѓа ова.
  9. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Бааа добив бањање со црево, и телефонски повик кој ми предизвика насмевка и толкава болка истовремено.
    Имам и дилема, трилема, сеедно што.

Додека најдобриот другар ми кажува со смеење дека е можно да го напушти овој свет доколку прави одредени работи, а сеуште ги прави, јас се чудам на себеси, а воедно и се молам додека се плашам а сеуште желудников не ја сварил таа вест како што треба. Се молам да не се соочам со мојот најголем страв - смртта. Поготово не на толку близок човек што го сметам за брат. А тој се смее. И вика уживај. Двете машки во мојот живот, нерачунајќи ги татко ми и брат ми, постојано викаат уживај. А уствари само сакаат да ме поштедат всушност задавајќи ми поголема мака. Приглупи се на моменти. Среќа јас сум доволно смирена во секоја факинг секунда.

Али знам, се ќе биде во ред. Другар ми ќе биде океј, излечен и пак тој стариот, дечко ми како што тргнал деновиве ме прави најсреќна на целиот свет и само нека остане таков, јас слабеам, имам распуст од еден месец пред асолно да ги фатам испитите. И некако сум задоволна, т.е презадоволна каде стојам во животот со моите 19 години.

Сакам да планирам што ќе се случува година дена унапред, или за десет години унапред, но некои одлуки ете така сакам моментално да ги донесам. Се чувствувам некако по по по не знам како. Сигурно ме разбирате.

И додека седам на тераса и размислувам за се и сешто, знам дека не можам да знам што ми носи утре животот. Мразам промени, но итекако сакам пресврти. Ама пресврти што ми одговараат.

Секако доволно сум стабилна и со оние што не ми одговараат да се сносам како што треба.

Додека животот ме прави да паѓам, јас постојано ќе се дигам. Инаетот во мене е поголем.

Инаетот да успеам, во она што јас, како личност која одговара за секоја своја постапка сум го зацртала.
    И многу филозофирам денес ама и не се замарам. Или таков заклучок оддавам.
    Се прашувам дали маската што ја носев постојано станува моето вистинско лице. Дали стварно пред другите ќе успеам да бидам хартлес. Сфатив така е поубаво.

А можеби ова е само еден од оние денови.
    Утре е нов ден. А мене моментално ми се мо*ка па сум приморана да го привршам постов.

И да ви посакам да бидете среќни. Со ситни и можеби малку, а за вас премногу вредни работи да знаете да ја цените вистинската среќа. Таа е насекаде околу нас.
    :) Дури и во најтешкото обидете се да се насмевнете, дури и да е лажно, некој ќе ви поверува, па дури може и да го расположите. Секој човек со својата мака.

Ајт со здравје.

На beached му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Сакам да кажам...

Се е потрошено, празно, кажано. Не сакам да зборувам. Сакам да пишувам.
    Се наоѓам на еден врв, сама, на кој се ми се чини дека ќе се лизнам во секој миг, ќе паднам во стрмна удолница. Не сакам да паднам, без крик, нечујно, без трепет, без чувства, како тело без душа. Но нема да се борам да се задржам, да останам, зашто и немам некоја посебна причина. Се ми е недостижно, недофатно, далечно.
    Стојам во место, а со секој изминат дел од секундата, се е подалеку. Во далечината се чувствува фригидност, индиферентност, нечовечност. Нема кој да се сврти ако паднам и нема кој да ми подаде рака ако пробам да се качам.
    Сите вештачки насмевки во далечината избледуваат, сите лажно насолзени очи ми го вртат грбот, сите проѕирни, провидни луѓе ми се губат од видикот, сите пријателства на стаклени нозе се кршат. Ништо не останува. Останувам само јас, на самиот почеток од мојот крај.
    Крај бидејќи посакувала јас да се случи или не, нема да ме заобиколи. Крај на бурата во мене, експлозија од се што ми се таложи и ми ја труе душата, неблагодарност и невозвратеност, стравот од секој мој чекој, помислата дека секој потег е погрешен, од чувството дека не си доволен, не си сакан поради тоа што си.
    И го чекам тој крај. Зошто после се, логично е човек да се препушти, да се предаде.
    Тие долу не знаат колку се мали во моите очи, колку се предвидливи. Не знаат колку ми е трула душава, колку ми е полна со болка. Колку сакам да врискам, да плачам, да трчам. Не знаат колку сум сама. Не знаат за искреност, не возвраќаат со љубов. Не сочувствуваат и не мислат на никој освен на нив.
    Ни најмалку не ги осудувам, зашто никогаш и не дозволив да ми се приближат доволно. А тие што ми се приближија, не заслужуваат ни да ме гледаат како точка.
    Па, ако се лизнам, на вештачките тажни лица, брзо ќе заблеска насмевка, впрочем ако некој воопшто забележи. И нема да жалам. радо би паѓала како мртво тело надолу, како труп, ако знам дека светот засекогаш останува ваков, никаков, суров, себичен и гаден.
    Би сакала да можам да издржам, да продолжам, да препознаам некој долу, некој кој ќе ми ја исполни душата, ќе ме врати во живот. Но моите нозе се преслаби, се лизгаат, уморни се. Се изморив и јас.
    Се изморив и да пишувам. Зошто секоја точка е почеток на нова реченица, исто како и моето паѓање.

п.с
    знам дека напишав епопеја но тоа сакав да кажам, најмногу на себе си, да ми олесни

11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Ааах... сакам да живеам во безбеден свет, каде не постои оружје,насилство...Каде пеат птички цел ден,каде пеат сите луѓе заедно со нив...

Каде тревата е зелена,без ѓубре..каде морињата,океаните ,езерата,реките се беспрекорно сини,чисти како солза...

Каде проблемите се решаваат со топка сладолед,наместо со боксови,удирање...

Каде се е бесплатно,никој ништо не мора да плаќа...
    Каде хармонијата,среќата,мирот се всушност богатството на светот,а не материјалните работи...

Каде има љубов за срце, и зборовите скршено срце се забранети засекогаш...

И за крај... :f: :sun:

http://www.youtube.com/watch?v=6a8F28WVXlk

На Doozy, mims-89 и starbucks им се допаѓа ова.
  12. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

воденото узивање беше прекрасно :) , само што кратко траеше :sweat:
    тренерката(помала е од мене и дрзи часови по аеробик) ми објасни дека со пливањето се размрдува и заврстува целото тело, а јас после секоја посета сум исцрпена и ми отвара апетит.
    и имав прилика како е привање со мерење на брзина, ама не би мозела тоа никогаш :shake:

13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.674
    Сакам да кажам...

СДК.текстов ми е најубав :(

Tuzno je kad osobe koje poznajes postanu osobe koje si poznavao. Kada mozes proci pored nekoga kao da nikada nije bio veliki dio tvojeg zivota. I kako si nekada mogao pricati s nekim satima a sada ga jedva mozes pogledati. Ne razumijem kako… se mozes smijati cijeli dan, a zaspati u suzama ponoci. Kako se slike nikada ne mjenjaju, a ljudi u njima da. Kako mozemo voljeti tako nevino, a to se moze pretvoriti u mrznju tako brzo. Kako najbolji prijatelj moze postati najgori neprijatelj, a kako je cudno kad najgori neprijatelj postane najbolji prijatelj. Kako se ‘zauvijek’ pretvara u nekoliko kratkih mjeseci, za koje bi dao sve da se vrate. Kako mozemo pustiti nesto za sto smo nekada rekli da ne mozemo zivjeti bez toga. Kako iako znamo da je pustanje neceg bolje za nas, boli jednako. Kako ljudi koji su jednom htjeli provesti svaki trenutak s tobom, sada misle da je nekoliko minuta previse. Kako miris osobe ostaje s nama i kad osobe nestanu. Kako ljudi daju obecanja i daju vam srce da ce ih ispuniti, makar znaju kako cesto se dogodi da se obecanja prekrse. Kako vas ljudi mogu izbrisati iz svojeg zivota samo zato sto je to jednostavnije

14. aloxa

aloxa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
  15. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Сакам да кажам...

СДК дека сум згрозена од тоа што го слушнав... Тажно, мизерно, ужасно... Во каков свет живееме?
    Ја силувал сестрата на жената зашто жената го изневерила? Или внук кој ја силувал бабата??
    Болна работа!! Сечење на пенисот заслужуваат и ништо повеќе. Тоа е доволно!!!

На palavoto.devojce, lovely91 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  16. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Сакам да кажам...

Баш преска кога бев на пракса го слушнав ова на радио.Вистина е мизерно, особено првиот случај. А оној кој ја силувал баба му :x не ми се верува,баба му ејј,баба му од 75 години. Болен ум.

17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.579
    Допаѓања:
    145.895
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека си слушам ретро хитови, пишувам мејл до една драга личност, и уживам!

Уште малку ќе си легнам зошто ПМС-ов станува неиздржлив, а утре ќе станам и ќе се погледнам во огледало да ја видам мојата убавина во најголем сјај! :rofl:

http://www.femina.mk/%D0%BD%D0%BE%D0%B2 ... 0%BD%D0%B0

Добра ноќ девојчиња, уживајте во мирисот на летото зошто е најубав, макар бил и со примеси на мирис од растопен асфалт!

На Strumfeta93, thelittle17 и lovely91 им се допаѓа ова.
  18. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Сакам да кажам...

СДк.. Те знам :devil: !
    Само толку.

На HeartlySmile му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.901
    Допаѓања:
    102.476
    Сакам да кажам...

Дали би можела да го кажам тоа за Велешаните????Секако ,ама не сакам да ги генерализирам луѓето... :)

20. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

СДК
    Не ја напаѓајте одма велешанка,зошто и некои од вас викаат дека велешани се оговарачи,и не знам што...

Нејзино мислење си е, вие ако имате ваше за велешани кажете си го,остајте ја на раат.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.