Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Се думав, си мислев, си размислував, решавав и одлучував, полемизирав и негирав, за на крај, после една долга и макотрпна мисловна етапа да одберам тема за магистерска:

Теорија на етикетирање и реинтегративно срамење

Ете така. Ако имате проблеми со озборувачи, вадачи на муабети, злопамтило и лошомисленици, испратете ги на моја адреса да ми достават материјали за изработка на магистерскиот ми труд.
    :wasntme:

Благодарам однапред. :*

На skyAngel, mims-89, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Сакам да кажам...

Смрт за педофилите :devil:

На Rozich и zhap4e им се допаѓа ова.
  3. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Сакам да кажам...

Сдк :D :rofl:
    Иван сметал дека е паметен и ја замолил учителката да оди директно во средно, а оваа рекла дека треба да прво да го тестира директорот.

Директорот: Ајде Иван да видиме, 3×4?

Иван: 12

Директорот: 6×6

Иван: 36

Директорот: Главен град на Јапонија?

Иван: Токио

Тестот продолжил и по половина час Иван не згрешил, на крајот директорот е задоволен, но учителката сака да го праша нешто Иван.

Учителката: Добро Иване, кравата ги има четири, а јас ги имам две, што е тоа?

Иван: Нозе учителке.

Учителката: Точно Иван. Што има во твоите панталони, а во моите го нема?

Директорот е изненаден од ова прашање.

Иван: Џебови учителке, џебови.

Учителката: Точно. Каде жените имаат највиткани влакна?

Директорот на ова прашање се подготвува да интервенира, но Иван одговара. па во Африка учителке.

Учителката: Што е меко а во рацете на жената станува тврдо?

Директорот ги кокорил очите, ама Иван одговорил, Лакот за нокти учителке.

Учителката: Што е тоа што мажите и жените го имаат на средината од нозете.

Иван: Kолена учителке.

Учителката: Што кај мажените жени е пошироко отколку кај немажените ?

Директорот после ова прашање не може да им поверува на своите уши, но Иван одговорил, креветот ушителке.

Учителката: Кој дел од моето тело е често највлажен?

Иван: Вашиот јазик учителке.

Учителката: Кој збор почнува на буквата п, а означува нечто што може да биде влажно или суво и што мажите сакаат да го гледаат?

Иван: Пат

Директорот без здив целиот жива вода од пот, го прекинува тестирањето и вели, Нема да те пратам во гимназија туку директно на факултет!

Дури и јас би одговорил погрешно на сите овие прашања.

Наравоучение. Човек со годините станува перверзен. :)

На Dushica-sk, JoxyTheFreak и La.Reina.Del.Sur им се допаѓа ова.
  4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.196
    Сакам да кажам...

СДК би требало мислењата на членовите да се почитуваат, не да се критикуваат какви се.

СДК од пусти страв што се не човек ќе почне да замислува, дури и тоа што го нема во реалноста :D кога ќе си уфилмам некои филмови, што, па како, зошто, што ќе биде, како ќе биде, циркус, ни Стивен Спилберг не ми е рамен |( :fubar: :fubar:

СДК дека се радувам на ситници, а не па за големи работи, ќе се онесвестам :D :rofl: :angel: :angel: ^_^

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

Не знам дали и колку се сеќавате на оние каси од предтранзициониот период да не речам социјалистичките кои се отвараа по брзото отчукување на сумите со тап метален звук и се затвараа со лупање тазе нахранети со банкноти. И така со исто темпо од утро до мрак.
    Токму така ми се менуваат датумите со молскавична брзина како случајни цифри испишани со бела боја на црна подвижна основа која одминува, ме будат вознемирувачки аларми и монотони повторувања на истата рутинска активност и внесувам храна која не ја вкусувам, делумно перцепирам, селективно мислам, времето ме победува, ја губам битката со него. Конечно ќе депилирам останати зони нараснал брк, ќе одгледам нокти нема време да ги налакирам, се некоја недоволност, нецелосност станав СЕГМЕНТ мајку му! И не ме плаши стареење поради некое бело влакно и брчка со нив ќе се справам полесно има начин да ги замаскирам или ублажам ме плаши што губам дел од опуштеноста и веселиот карактер и станувам како социјалистичката каса полна со рипит активности по д сејм распоред од кои сама себе си станувам здодевна, а јас радо би и да сум лута, тажна или препотентно важна, се‘ само не здодевна здодевноста е најшити категорија, :worried: .
    И касата воздивна длабоко и си рече би јас да сум roller coaster!
    За (по)квалитетен живот потребна е (по)умерена брзина на случувања! Ништо не е ни добро, ни убаво ни темелно ако настанало под притисок дали предизвикан од дед лајнс или нечии очи и барања. Брзината не претвара во машински уреди вошд оф се‘ убаво и хумано кое бара повеќе време за да се почувствува!!!

И друго ми се потврди денес по н-ти пат навидум широкоградите луѓе се ситни души и просто да ти е страв дека она што ти го нудат ќе ти застане некаде сред хранопроводник или ќе ти залетне во душникот од (не)искрената дарежливост. Секоја претераност сама себе се убива и побива, само човек треба да се пази да не е туѓа колатерална штета.

На i.am.me и julie77 им се допаѓа ова.
  6. buzzle

buzzle Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    Сакам да кажам...

СДК
    уживам и ич не ми е гајле :) Вечерва сум сама со добро филмче, пуканки, џус..ммм :* вее сакам

7. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.990
    Сакам да кажам...

Кој работи - тој греши :!:
    Така и јас правам грешки, не се опасни и фатални....ама грешки се, немора секогаш со нив по нос да ме удирате, имам голем нос ама така нема да ми се намали ако ме удирате :rofl:
    Драги мои безгрешни (бидејќи не работите, не правите грешки) блазеси ви ;)

8. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

СДК се` се враќа, се` се плаќа! :P
    Ми текнува на времињата кога како луда во петто одделение се радував на стариот Сименс А55 од брат ми, кој тогаш имаше нова Нокиа N73. Тој па ми се убиваше од смеење.
    Е сега, јас си имам нов мобилен на тач, а на него му испаднало копчето. Што ќе прави без џоистикот у средина - НИШТО. Пoвеќе му се исплати нов мобилен, отколку копче. :D
    Татко ми му вети ќе му донесел нов мобилен да користи. Сум умрела од смеење кога се врати од работа, ист сименс како предходниот.
    Епа така му е! Тра-ла-ла-ла-ла-ла-ла! :rofl:

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.200
    Допаѓања:
    167.169
    Сакам да кажам...

Сдк,еве пред крајот на месецов,ќе донесам заклучок.Официјално е дека јуни никогаш не бил мој месец.Имаше славни моменти,не велам не,ама...јуни сакс,дефинитивно.Ми се виде долг и исцрпувачки ко цели 20 години транзиција,а ништо посебно интересен,ниту среќен,само конфузен,зафатен,со очајни температури кои разболуваат,уништуваат расположение и тук,таму некоја збунувачка средба,со збунувачки изјави,а мене мозоков ми е целосно заспан,некако нерасположен да процесира информации и соодветно да им врати.Плус,мејтинг сизн и лицемерие.Луѓево зима ко зима,изговор,дома,факс,работа шоидае,ладно е бе,никаде ги нема,сега...сега на сите им упали сијаличето дека е време за дружење и шетање,па се спарија и најголемите и најзавојувани непријатели.
    Ок,само за една ствар испадна добар,бар се заокружија некои работи кои си течеа по нормален тек.Ама да де,нормален,не е нешто невообичаено.
    Глуп месец,глуп,глуп,глуп.Одмори,па што?!Дур да дојде одморот мене ме очекува стрес,стрес,стрес,што 15 дена покрај вода нема да ме скрпат,а и глад бога ми.У принцип...вака кога ќе се замислам,не сум сакала лето нешто особено,а особено пак сега,лето само на календар,а вака...па како да ви кажам,натнав боди,облеков чарапи,маичка и тренерки по долги.И ништо не ми се прави,ни книга ми се чита,ни филм ми се гледа,здодеано ми е се.Јули...ах,јули,за да дојде мојот прекрасен август...мх,го обожувам.Мириса на ентузијазам,исончани газиња се шетаат,се дефинираат работи...а сега,ништо не е издефинирано,освен каде ќе си ги трошам парите на летен одмор...а до тогаш,треба да направам неколку огромни шопинзи и да скратам огромен број на калории,а лето...лето сторено за грев во секој поглед....

Ма знам што ми фали,срцево ми тупка...ми фали Охрид.Не ја примив годишната доза...

И деца да повториме,кој е најглупав,најнедефиниран,најстресен,најшашав,најневерен,најлицемерен месец во годината.ЈУНИ!!!

И уште ова...како си го натегнав сама на себе,вие немате поим.Ама ако ми е,сега не сакам да помислам што хемиски реакции ми се прават у мозоков.Ама сакаше малата ... ај батали шо сакаше,тоа шо сака доби,сега ги трпи последиците! :D

На skyAngel, Strumfeta93, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  10. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.306
    Сакам да кажам...

Сдк дека ќе почнав вака да се однесувам :lol: 8)

Можеби ќе си дојде на место расположението :) а и малку да фатам боичка подобар тен :rofl:

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      428,7 KB
      Прегледи:
      182
    На kate21, Smilly и Offspring им се допаѓа ова.
  11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.247
    Сакам да кажам...

Ќе ја повтарам Лилит, но мој не месец е ЈУЛИ. Иако сум родена во тој месец се наопаѓку ми оди. Уште некој ден и се до сега красно што беше ќе тргне во надолна линија. Ај се надевам може 22 како број не така лош, па ќе исправи некои работи.
    Синоќа ко и последниве 2,3 вечер си гледав Сексот и градот и не се откажав од помислата да му пишам на бившиот дечко, оној бивши пријател. Му пишав и пуштам следна епизода Кери му се јавува на Биг. :lol: Како и да е таа се виде со него, а од мојов нема ни трага ни глас :worried:
    Сум и на ненамерна диета, немам потреба од диета навистина, но не јадам. Едвај каснувам залче , две и незадоволна сум од јадењето и оставам. Пак ќе го препишам ова незадоволство на ПМС, но добив, па сега поужасна ќе бидам.

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.080
    Сакам да кажам...

И тогаш се сетив да прочитам еден стар добар лог. Пријателу колку си мудар.
    Уште пред 4 години ми го кажа она што дури сега го запознавам и чувствувам.
    Колку само си бил во право. Секоја ти чест.
    Решена сум да ги средам старите сметки, некои ќе ги платам, а некои само ќе ги наплатам. Кусур не оставам :!:
    Летово е совршен период за тоа.
    Не зимам никого во предвид Just Me...
    Себично нели?

13. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

СДК дека женава во видеово сум јас за некоја година. Кога ја гледам, како да се гледам во огледало. Не сме физички исти воопшто, но одвнатре е една моја копија. Плус и локацијата на дејството...
    http://www.youtube.com/watch?v=pp95olCn3lY
    Кога мојот живот би бил филм, ова би била главната музичка трака.
    Како луда стојам пред монитор здрвена и наежена. Звучнициве ечат.
    Не можам да дефинирам што чувствувам.

На tigerlady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сакам да кажам...

Денес ме спопука секое можно чувство и емоција (различни работи се ова, имам јас другарка на психологија). Буквално секое. Не дај боже да идев на психијатар, ќе забегаше и тој.
    Со мама печеме некои си интегрални кекси, господ знае што се, али јадливи се.
    Јуни си иде, а јас му мафтам со бело, ленено шамичве и ми се дерем Иди бре у пм, знаеш ли што се не ми донесе?? Само помисли догодина да бидеш ваков, ќе те закопам у поим, у поим ме слушна ли???

Вечер ќе се легачам јас на кревет, на мене мачка и така ќе уживам во својата филмска опсесија и фобија од луѓе. Да, заклучив дека имам фобија од луѓе. Ама не сум јас крива, имав проблематично детство. И плус имам проблеми со машкиот пол. Повторно не сум јас крива. Татко ми е глупак.

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

Абе обожавам машки парфеми ејјј.
    До толку обожам што и самата почнав да ги користам.Мајке ми миле :D
    Тhe Dreamer by Versace.Оргазмичен е. :inlove:Дури и на дечко ми му се свиѓаше.
    Уште еден дечко за кој треба да се посмневам дали е геј. :^)
    Или па јас сум транвестит?Ај у пич*у матер :D :D

На teddybear и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  16. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Сакам да кажам...

Со нетрпение го чекам август поради две работи. Одмор и конечно симнување на вишокот килограми :)
    Одењето во шопинг и купување на помала гардероба и фарбање кај Дадар...
    Туку сето ова јас супер сум си го замислила во мозочето меѓутоа има само еден МАЛ недостаток кој ми пречи, гјес ват :swear: - Ај нид мани бре!
    Ко за беља дома сме за никаде и слабо стоиме со финансиската состојба. Мајка ми нејке да чуе за Дадар, а за одмор уште толку... :?:
    Евентуално ако се договориме со друштво па да му летнеме накај Охрид едно 5 дена зошто дефинитивно ми треба журка разладување и едед добар
    секс
    :$
    Перверзна неперверзна тоа е! Никому нема да кажам а ќе се вратам освежена...
    Забегав дефинитивно и ова не личи на мене...Не не, слабо јок. Слабо и не пуцаат хормони на сите страни :rofl:

17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.015
    Сакам да кажам...

СДК дека вечерва ќе се начукам домаќински :drunk: .
    СДК 2, темата Каде на одмор, темата Чевли, Фустани и ред други, како и повеќето од патувања, се за во психологија. Мене ме маваат во психа. :drunk:

На Neytiri, Monna.Monna, Strumfeta93 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.698
    Сакам да кажам...

Денес се разбудив за да превртувам очи. Да иритирам и да ме иритираат.
    И ме боли цеф.
    Нареден пат на депилација, со лексилиум. Или,уште подобро..со џоинт. Кец,двојка..шодае >.<
    Сакам филм,ама филм!
    Но,никаков филм. Еден од оние денови,кога се враќам во реалноста.
    Се вратив од Тајланд,директаменте во реалноста.
    Си го барав,најверојатно.
    А баш ми беше убаво во Ноутбук..јок,не беше Ноутбук. Некој дупло романтичен,а богами и егзотичен.
    Со ладен чај од јагода и ванила.И тој и јас.
    А сега,сама си седам..се муртам,се прозевам.
    Сега,сакам да се јави..ама не се јавува. Многу сакам да се јави,премногу. Ма,најмногу!
    Ко глуп не се јавува!
    АМа,ама,ама..ветен ми е !
    Ќе ги исклучам Колдплеј,пошо ме депримериаат..
    Вечерва баш ми се одеше на САРС..
    И мал прекин :!: ..пошо сменав расположение.
    Е така ти е коа пишуваш цел саат..
    Ама сега ! Сега ми се прават разни безобразлуци..пак тој да не се јавува.
    Друг ќе се јави , ако не тој..
    Но,јас не сакам да се свртам пред сонот..ниту да се разбудам. Сонот е тој..
    Еј петок , петок..петак дан за метак. А во петок , сите доаѓаат..ќе се видам со најмилиот мој,после две недели! Рекрод..едвај чекам.
    И тој доаѓа бе..тој.човекот што ме фасцинира.
    Пред петок се , среда и четврток..
    Тоа е комбинацијата , сто пати ќе речам..НАС и Демиан..тоа е тоа,тоа е се!
    А мене ми се прави филм ..бескраен.
    Или оган на плажа,а може и огномет под прозор.
    Се одјавувам , треба да дишам.
    И сите што ќе одите на Сарсовача,поминете си секси..најсекси!

На Strumfeta93, zhap4e, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Сакам да кажам...

*Вашите размислувања и ставови се поразлични од оние на вашето семејство и нема ништо лошо во тоа. Не се преправајте дека се согласувате со нивните ставови само и само за да ги задоволите.
    Денес е ден кога треба да го одбраните она во коешто верувате, било да е тоа идеја на работното место или став во вашата врска.

1.Чекај,бе кој ти кажа дека се преправам да се согласувам со нивните ставови?А а а ?
    Лажат!
    2.За мене секој ден е таков.Што да правам, се мора да одбранувам нешто.Во крв ми е тоа! ]:)
    Еј,ме бива за тоа.Сериозно :nod:
    Не лажам.

Епа..тоа ќе да е.

20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Сакам да кажам...

Зашто у Јуни кога треба да е 35 степени, времето е ЛАДНО, ГЛУПО?

Не сакам да седам доома! :devil:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.