Форумџика на годината

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Сакам да кажам...

СДК колку е најмизерно кога немаш со кого да ги споделиш најискрените емоции, почетна фаза на заљубеност, кога мораш да ги криеш трепетот и возбудата што ги пројавува одредена личност кај тебе, оној ентузијазам и пријатно еуфорично расположение, само затоа што ќе бидеш погрешно сфатена, со ужасно видлива љубомора проследена со зајадливи коментари.
    Зошто? Зошто ти се знаеш многу повеќе со него? Затоа што ти си причина што ние се познаваме? Затоа што он ти бил "брат" и го сакаш најмногу? И по автоматизам јас немам право да чувствувам вакво нешто, јасно.

И за да биде уште поглупава ситуацијата и таа личност се чувствува исто, всушност он е главниот виновник за ова. :) И секако јас морам да бидам пријателски настроена, иако ми прија и те како неговото внимание, и комплименти, и долгометражни разговори :) И јас морам да бидам воздржана и секој мој втор збор да е хехе, со фала и смајли што се смешка ради реда, а всушност му иде да се распука од среќа.

Сеуште е рано, и се додека не се искристализира ситуацијата, ќе си ги чувам сите овие работи за мене, флуидот меѓу нас, кој е премногу од очигледен, но додека не излезе од моја уста ју кен онли гесинг мај диер. :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Сакам да кажам...

Сдк дека заминав на кафица со лепо друштво ;) :rofl:

Имајте убава вечер :*

Love ya miss ya kiss ya

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.202
    Допаѓања:
    167.189
    Сакам да кажам...

Сдк пишав еден пост за во што би му кажале и си го зачував...се плашам дека погрешно некој ќе ме разбере...ама очигледно дождов ни ги опра лиценцата со кои се криеме од неубавината на животот и грдиот скопски асфлат кој патем подиспарува.Го изми лицето и ми го стисна рачето од оваа страна на мрежата...и знае дека сум тука.
    Ни треба фемина радио...сериозно.Имам една сериозна плејлиста која во моментов плаче да биде исслушана од повеќебројна публика која има интересен коктел од чувства и карактеристики...ама едно заедничко,фин вкус за музика која се слуша со срце и копнеж.

И знам дека некој сериозно би ме гушнал во спун положба без да се плаши...за прв пат и би ме оставил да бидам таму онолку долго колку што јас ќе посакам,а од каде што ме бркаше долго време.Ама животот тече...прекрасно тече и прекрасно е кога помислуваш и гледаш наназад...прекрасно...чувство на неопходност во име на баланс на нечиј универзум.

Тако то мај грлс...ниту сум посебно убава,ниту сум посебно посебна,ама сум своја и боса,а на некого тоа му се допаѓа дур ми ја трга косата за да си направи пат до голиот врат и патем го открива моето несовршено,мало и клемпаво ушенце,ама хи донт кер,хи лаjкс ит,додека весело му поминувам со раката низ косата...а тој има само едно пред ноговот име мојот пријател ******,а јас долго вежбав и го исправав грбот за да можам да ја поднесам тежината која ми ја наметнуваше...и престанав едноставно да го сакам тоа,зошто премногу приликуваше на мене самата.Кога би била машко,не би се сакала,а зошто,друг пат ќе ви шепнам.

http://www.youtube.com/watch?v=owFFVQYW1p8
    Ајмо Џони,сама сум и ко што реков - боса...вечер и сама ќе се појавам каде што не треба во точно дванајс на необврзен муабет со обврзни перверзии,ама во себе,дур другата страна плови некаде по Западна Европа и е целосно преокупирана со свои нешта.Па јас...јас оддамна го кренав кормилото низ бурава која ме прати цел факинг јули и се чувствувам пресигурно.

И пак звучам лошо и не така ко што навистина треба да звучи,ама оди па препознај ме ако си ми другарка и читаш фемина.Е нема! :D

На teddybear, zhap4e, Strumfeta93 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Сакам да кажам...

СДК читав едно интервју со Миа (бтв што е таа, позната фаца? ) |( Наместо да учам, го прочитав цело интервју до крај. И посебно еден дел ми падна во очи. Ај да не копирам, типката кажува доста време поминувала на фб, нејзините статуси биле најлајкувани и познати и не ставала слики во купаќи бидејќи не сакала да се гледа нејзиното тело. И останав вака :o
    Де бре Мио, во статусите ја вреѓаш пониската класа, провинцијалците и дебелите луѓе, а шо ако ставаш слики со купаќи кога веќе цела Македонија ти ги виде градите? :^)
    п.с. и грди ти се :D

И нервозна сум многу. Не сум во ПМС, не знам што ми е. Се ме иритира. Сакам да ми заврши сесијата. Сакам да тркнам до Охрид на викенд, сакам да ги гледам охриѓани на плажите а не странските туристи.. Сакам жешко сонце, сакам коктели.. денсање до сабајле во дискотеките.. сакам Се.. ама немам Ништо. Јбг, живот.

На crazylady, GeorGinnA и AmandaS им се допаѓа ова.
  5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.700
    Сакам да кажам...

^ Која е па таа Миа? :rofl:
    СДК ПМС ме дрма, ќе биде весело! :x

На x.Daisy.x и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  6. AmandaS

AmandaS Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    141
    Сакам да кажам...

водителка на Βackstage

7. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.855
    Сакам да кажам...

СДК уште ова, и мене ќе ме дотолчат невротичните испади и солзи за џабе, пошто верувам ќе биде плејлиста со :( и :?: текст.
    Таман за инспирација, да фатам да се фрлам од долната тераса, чунки мене и онака денов ми е шит!

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  8. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    2.482
    Сакам да кажам...

сакам да ви кажам дека од утре почнувам здрав начин на исхрана
    конечно се решив на овој чекор читајки ја темата морална подршка за оние кои држат диета.. така нешто
    браво за мене, редно време беше :clap: :clap: :clap:

и сдк2 дека модераторите на било кој сајт или форум секогаш се криви за се па дури и тоа ако корисниците се некултурни, вулгарни итн итн... :x

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.202
    Допаѓања:
    167.189
    Сакам да кажам...

Като мор,за тоа сме тука.Да плачеме,да се смееме,да се џиткаме од тараси,да фаќаме бидермаери,да одиме на повојница!За све!
    Билке,чуеш ли?!Ил треба петиција да покренам?!

Мореееее...орелски криљак как ќе си метнех и в наш кафиќ ќе си прелетнех.Збор два да ми ти кажам ич не сакам да ти се враќам.В мои одаи јас да си одам и смирена душа јас да си имам.Там срцето не гори душата,там камасутра и перверзија,а ....ај нема везе,ја претерав и јас сеа,нешо свеќи и латици од роза.

На Strumfeta93, Offspring и kate21 им се допаѓа ова.
  10. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.887
    Сакам да кажам...

Те сваќам мор плавушко, те сваќам. Ама не се сите ко мене, ем милион пати кажвиш ем не сваќет. :fubar:

На Monna.Monna и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  11. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.578
    Сакам да кажам...

Ми се мотаат мисли да заминам на Нов Зеланд од просто проширена причина што има нешто ново ако не во друго, барем во името, мене од старово некако не преку глава неколку педи над мене ми доаѓа веќе.
    И веднаш контрашки мисли да не речам барање оправдувања за неактивност и минирање на сопствени планови - остров ко остров башка во трусно подрачје голема веројатност за цунами плус вулканска активност вклучена на он копче плус територија која одгледува бројни примероци змии и пајаци отровници и смислив и ред други причини, само списокот е долг важно ја доловив поентата.

И друго СДК без иронија и цинизам ќе не дотепа досада и без земјотреси и ешерихии и светски кризи пренесени на домашен пазар инволвд и така натака. Лонг лив иронија и цинизам, 8) !!!

И трето СДК во Охрид по плажите и чаршијата најмалку од се‘ има охриѓани немаме таква среќа да ги уживаме благодетите на летото ние сме персоналот да не речам особЉе кој треба да ги дочека и да се грижи за добросостојбата на туристите, ;) .

На SuperGirl2010 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  12. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Сакам да кажам...

СДК дојдов до ваков заклучок: или мене не ме бива за домачица или имам ненормален талент да бирам глупи рецепти. Нема трето. Денес, ми се јаде благо нема ништо викам ај ќе ги правам овие лимоновиве коцки. Направив што направив, се според рецепт, сум се фатила за листот ко слеп за стап. Абре луѓе врска немам што е ова што ми излезе. И убаво и неубаво. Ептен чудно. Ајде следен пат валда ќе погодам. Ако утре во весник има статија Добра намера заврши со трагедија: си ги отру домашните со својата храна да знаете таа сум.

Друго што СДК ептен ми е убаво времево. Ептен. Прееска врне, јас сум седнала на прозор и се радувам како мајмун на банана. Па и малку повеќе. Еј види коинциденција мајмун сум во кинески хороскоп.

Патем фала ти господе утре е 1, интернетов е бетер од полжав ни јутуб ни шуќур не отвара.

пс. (ко пост скриптум кои глупости) ептен имам мерак фрлено денес на споредби. Ептен. Како Ламбе на девојка за Велигден. Баш така

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.620
    Сакам да кажам...

... година дена како си го немам видено ем гушнато најмилото машко другарче, а за утрешната средба сум специјално подуена, ем се чувствувам, а веројатно и изгледам како прасе. :(

Што убаво изминаа 29 дена без некои екстремни лапачко-хранителни пожелби, кога еве денеска од нигде никаде ми се јавува желба за црвени смоки, мало јогуртче, млечен намаз или барем една зденка.

:tmi:

Тоа е, човек, кога и да е, ќе потклекне на искушенија, џоа некое животинче.
    Прасе бе, убаво си кажав.

Важно е да не е тажно (Шилеа), стокмивме плејлиста со песнулки, Чолиќ и Јоксимовиќ, а во подоцнежната алкохолизирана фаза на резилење ќе прејдеме на мрсното височество Аца Лукас, ми рекоа дека ми ја намерачиле - Истина је да те лажем :^) сосе текст на екран, ич да не берам гајле, ако не ја знам, ќе ја дознаам утре.

Деде најмил, 40 дена откако замина од грдиов свет, ти ставивме и прстен и часовник и лото ливче за на горнион свет, кој знае дали таму си се усреќил повеќе од тука.
    Се надевам убаво ти е. Таму.

Пат ме чека во малото градче, што за грдо, што за убаво.
    Тоа си е животот, ред солзи, ред смеа, ред мрсули.

На teddybear, LivingGlam, Strumfeta93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.247
    Сакам да кажам...

СДК џабе пред некое време ми навредивте чевличкиве , ете модерни се :lol:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.855
    Сакам да кажам...

Jaс потпишувам на петицијата за сите Лилит :) Оти уште тука ова местулево да не е јас ќе бев Демир Хисар, најлош случај Бардовци :^) :angel:
    Ин мај муд сме повеќето, некој помалце, некој повеќе, па не ми се влегува во Музика, очекувам што има таму :tmi: :D
    СДК фала богу што постојат жени, да беа само мажи, светов ќе беше тотално разочарувачки неинтересен и досаден и неемотивен :D

16. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.990
    Сакам да кажам...

Ете ура-бура заврши и тоа :D
    Една страница испишана, почнува нова....продолжение со мали измени, мала пауза, можно е пак слично поглавје ќе следи, но сепак различно.....и Гоу побогата за уште едно искуство, за уште 100 познанства, за уште неколку мудри животни лекции :)
    Јас сум задоволна, горда на самата себе и не ги изневерив сопствените очекувања. Можеби звучи нарцисоидно, но јас верувам во себе и во моите способности исто како што веруваат и тие околу мене, и тие кои ми ја дадоа шансата. Ќе видиме што ќе кажат....се надевам на позитивен исход од сето ова изминативе месеци :wasntme:
    Јас знам, јас можам, јас сакам.....истото го можете и вие, само верувајте во себе ;)
    Впрочем зарем може да се очекува другите да веруваат во тебе ако сам себе не си веруваш :rofl:

Отсега се дружиме поредовно феминки :hai: ќе го шкртаме форумов и ќе сееме позитивна енергија и ќе изнудуваме насмевки на лицата на сите фемина-зависници :rofl:

На LivingGlam, Gordana10, Angelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.306
    Сакам да кажам...

Сдк си ја посветувам песничката "Сам се лажам сам си верувам" од Адријан |(

Сама се лажам сама си верувам ;) 8)

Доволно се излажав. :x

18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.196
    Сакам да кажам...

СДК не можам да разберам и не ми е јасно, а и да ми нацртаат, пак нема да ми биде јасно, како може некој да земе мали мачиња кои се уште зависат од нивната мајка, ја гледам мачкава, мјаука по нив, ги бара :( :( ;( одеднаш ги снема, може се земени, а најлошо - отруени :( зошто толкава злоба? Што се криви тие мали мачиња, кои никогаш никому не сметале ? Греота, немам душа да го удрам, а не дај боже пак да отрујам, па тоа никогаш не би го направила, нема да дозволам, а не пак да ми текне на такво нешто.Се нервирам :@ :@ нема смисла, само да се уништело.

Тапан ми е главата, тапан :@

На zhap4e и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  19. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Сакам да кажам...

СДК дека на лугето му се слушува сето она што на некој индиректен начин си го заслужилеее

20. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=whX2yE5U ... re=related

Јас сеуште Го чекам тој ден...ете Јуни помина со обврски и не го осетив, сега го чекам Јули и денот кога ќе го припремам куферот полн со љубов и возбуденост.
    Едвај чекам да застанам пред него дотерана,пицната и со поглед да му кажам дека сакам одма да ме зграпчи и... :$
    :inlove: :inlove:

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.