Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Сакам да кажам...

Да се биде или не прашање е сега. :|

:inlove: :inlove: :inlove: :$

2. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Сакам да кажам...

добро бе секое утро си легнувам и кажувам ОД УТРЕ НЕ ПРАВАМ ТАКА :)

ама залудно бе залудно, се пие ли сеа турско? у ова време ...

3. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека морам да се научам да ја убивам и последната капка надеж која ќе ја има во мене, само така никогаш нема да се разочарам.
    Чашата е секогаш полу-празна.
    Ќе гледам песимистички. Cамо така, кога ќе загубам нешто нема да ми биде жал бидејќи тоа и сум го очекувала, а доколку се случи ненадеен пресврт ќе бидам среќна и изненадена.

На Iceberg и SunFlower94 им се допаѓа ова.
  4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    На beached му/ѝ се допаѓа ова.
  5. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сакам да кажам...

СДК дека ова беше една прекрасна вечер со човекот кого го сакам најмногу! :inlove:
    Одамна не сум се почувствувала посреќна и поисполнета.
    Убаво е чувството кога знаеш дека има некој до тебе кој те сака, ти верува и те цени заради тоа што си ти, без никакви преправања и маски.
    Убаво е да знам дека тој постои во мојот живот, ми го разубавува секој ден и го прави посебен. Сите убави зборови што ќе ги кажам за него се малку. :l:

На Iceberg му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Сакам да кажам...

го гледам How high со Method man и Redman ;) ;) ;)

7. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    387
    Сакам да кажам...

1. Се шишав, и тоа онака солидно..

2. Перев во 1h на полноќ

3. Бев вечерва на базен и си поминав.. солидно

4. Конечно во петок одиме за БЕРОВО!

5. Пред да си легнам треба да се напијам крстена вода (бев да ми гледаат на кафе и така ми рече жената, 7 дена.. ххххх и ај дека не е кој знае што ќе го направам и тоа..)

6. Се чувствувам емоционално неисполнета

7. Си ветив веќе нема да чистам, ама утре изгледа пак ќе го направам тоа..

8. Сакам да се заљубам

9. Се прашувам, како тоа само во мојот живот никој не се појавува?! Или ќе си помислам ете се појави некој.. и ништо од тоа..

10. Ова срцево можеби некогаш скршено ми беше, ама сега фала Богу цело е ама полупразно...

11. Имам вишок енергија, никако да ја потрошам, изгледа си ја чувам за нешто специјално хахаххахахаха па мислам доста луѓе умреле од чекање :))...

.

.

8. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Сакам да кажам...

Нешто ми се случува. Не е чудно (како во песнана...). На Никола му било кажано дека тоа значело дека брзо ќе пораснеле... а мене?

Дефинитивно сакам некој да ме гушнит.

9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Сакам да кажам...

Ми се јаде, ама пуст инат не ми дава да станам и да појдам да каснам нешто.
    Онаа разумната јас вели, „оди и јади, денес само шпагети јадеше“ а некое друго јас скриено во мене вели „немој и онака имаш вишок неколку килца“.
    И ќе ме распнат, и додека јас се мислам дали да јадам или не, оние мои женски проблеми ме убиваат, не сакам да сум женско, дефинитивно не сакам ниту женско дете.
    Жал ми е за сите жени, навистина, многу ми е жал, секој месец крвариме, после тоа може да те стрефи болна овулација.....

А да си машко единствено што те заморува е дали к*рот ти е прав, или дали ќе ти се дигне кога треба, па навистина не е фер природата, навистина не е фер.
    Јас сум горда што сум жена но ете се прашувам зошто ние толку се патиме и мачиме, а на спротивниот пол „му се прогледува низ прсти“.

Уште од старт природата не прави нееднакви, за да бидеме целосно рамноправни и мажите ќе треба да трпат болки неколку дена во месецот и да крварат тие денови.

ФалаЧаоПријатно ;)

10. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    Сакам да кажам...

СДК во моментот би сакала да експлодира една нуклеарка :lol:
    и сите ќе бидат среќни и весели без моите бесчувствителни пореметени однесувања :yawn: 8) ...па дури и самата јас :wasntme:

11. CherryBerry

CherryBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    132
    Сакам да кажам...

дека незнам што станало со мене и каде се изгубив!Како некоја сенка сум никако да се истакнам малку.И ете си размислувам глупости во 3 саат и одлучив да станам атеист а во меѓувреме си ги потврдив ставовите дека само песимизмот ме извлекува од болка.Можеби ќе беше се полесно ако имав барем малку самодоверба ама очигледно не е на видик барем не наскоро (мислам ни она не доаѓа кај ваква самосожалувачка искомплексирана личност).Yeyy keep up the good mood Cherry |( Зошто не можам да најдам барем малку смисла во универзумов незнам стварно и ете депресија ме фаќа ама нема врска,за се сум си јас крива или барем за повеќето работи.И ете уште една причина за повеќе да си се сакам со оглед на тоа дека и моите шанси ги упропастувам.Зошто сум толкав freek?Whatever...

12. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=wyUUIUjdDRE

СДК дека песнава ми е крајно педофилска! :rofl:
    Како би ви ја превела, со жаргон, ама ептен срамота е, мала сум. :lol:

На najubava2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Имав незаборавна вечер.
    Си дојдов дома со сандалите во раце и боса ... језда не идев од далеку ама нозете партали ми се. Така ти е кога си купувам во чајна шопинг, и 7 саати бев на тие обувки.
    Уживав во вино и убави јадења ...
    Се ѕиркав со човекот и во секој можен скришен момент крадевме по некој бакнеж, или допир. :D
    Играв и играв, и се смеев цело време.
    Мечка страв мене не страв. Срамот го пребродив, или барем мислам дека, или виното така мисли.
    Уживав и среќна сум. И заљубена, до уши.
    :)

На la-chicka, marama, Strumfeta93 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

СДК...

Една личност е доволна да ти го разубави денот, а особено ноќта, кога обично и чувствата се поизразени. Јас и’ благодарам на онаа што моментално кај мене ја прави разликата помеѓу обично, и прекрасно секојдневие! Срце си, ти благодарам! :bow:

На firequeenn, MonnaSi, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mendence

Mendence Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Сакам да кажам...

СДК дека уште сум под импресии од еден филм..............Преубав хаааааааау ;(

16. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    Сакам да кажам...

сдк часот е 07:10 а јас сеуште не сум легнала да спијам едноставно не можам да заспијам |-) :^)

17. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Сакам да кажам...

скд добро утро на сите !

денес ни е годишнина со либето, еве сега се сетив па да споделам со вас :D

На roberta-rubi, Strumfeta93, Monna.Monna и 7 други им се допаѓа ова.
  18. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Сакам да кажам...

СДК дека насмевката не значи дека си секогаш среќен - Туку дека си доволно јак да се насмееш и кога ти е тешко. :^)

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

Кога сплескана како испечена пиперка чекате дали ќе ве стават во салата или ќе ве пржат, или поточно речено, му се препуштате на денот, без некои театрални очекувања, ниту гонг за најава дека овој ден ќе биде посебен, виртуелното сандаче ви светнува и ве чека мејл од човекот кој речиси сте го заборавиле.

Мојот прв шеф. Bonjour ma chere Phyramide, mais dites - moi comment allez vous? :o
    Ми се јавува од Хонг Конг. Побогу кај отишол?! Жими све се израдував. Едно постаро, мустаќлесто човече со најлудата жена која ја познавам и за жал памтам по нејзините екстремно силни парфеми со кои не гушеше кога и да се појавеше на работното место. Памтам дека беа екстремно емпатични колку и да беа боеми и си живееја фино лепо на туѓа сметка, ама беа луѓе и знаеја да помогнат и да разберат.
    Ми рече дека пие кафе од една шоља која сме му ја подариле и дека му текнало на мене и на тоа колку сум била одличен соработник и како секогаш ме почитувал за мојата решителност и способност да и се посветам на работата.
    Мајке ми, ми го наполни срцето со некоја азиска светлина :) Не затоа што воопшто не штедеше со толку прекрасни зборови, туку затоа што повторно ми се врати надежта дека има луѓе кои знаат да ценат и не забораваат. Луѓе на кои може човек да се угледа и многу од нив да научи.

И сепак на крајот од денот не е битно кој колку има, кој колку прошетал, кој колку доживеал во животот или колку жени свртел, во колку казина си ги оставил живците, колку чевли купил или колку пати кивнал во нечие присуство. Битно е дека кога е најмалку очекувано знаеме да бидеме луѓе и со грст искрени и нежни зборови, или со дела, па дури и ноншалантен гест, знаеме да разубавиме нечиј ден.

Господин М. го разубави мојот. А јас денес сакам да разубавам исто така нечиј ден. Стискајте палци, сакам едно мило човече да го дотуркаме на едно место и се надевам дека денес со заеднички сили сите ќе успееме.

Убаво е човек да може да помогне. Уште поубаво е да знае - дека не е сам каде и да оди и дека кога ќе падне на грб ќе го пречекаат еден куп меки перници подготвени за атерирање :)

На Theodora, mims-89, Strumfeta93 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.474
    Допаѓања:
    91.875
    Сакам да кажам...

Добро утро. Шта је леп и сунчан дан али данас ни је ми роџендан , одам на базен. Со сестра ми ги облековме најдречлавите купаќи - зелени и се мислиме - да одиме или не? Сепак ќе одиме. Кафето не чека на тераса, чантата подготвена со пешкири и други тракатанци ама гад ми е бре луѓе да се пикнам во тоа базенот.
    СДК дека го љубам машкиов род. Бре која самодоверба ми ја набиваат, носево оди високо во облаците, а тие добиваат заводлива насмевка за благодарам. Ова не важи за ѓубрето кое навистина го љубам. Малиот си отишол на одмор, нит да каже, нит да рече заедно да одиме. Е тета частела, како да не! Мочко! Почнав прво да барам оправдувања - па добро јас постојано шетам, па добро досадно му е во село, па добро одамна не прошетал, ама па добро после три години не заслужив 3 дена да одвои за со мене да се сонча на плажа, да се љуби во соба? Уште ми вика - па добро бе шапшал најди ти пари, смисли нешто, потруди се да отидеме заедно. Што не се потруди тој, се ли ние девојките треба да правиме? Не го барам дур е таму, нека му текне него.
    Сепак ќе одам на базен, ќе си го сончам газето и ќе шмекам симпатични момци.

Имајте ми убав ден :*

На rossonerka, Strumfeta93, najubava2010 и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.