Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
  2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сакам да кажам...

Не знам како да го почнам постов, три пати започнав реченица и три пати избришав и го почнав вака.
    Го почнав, а уствари заборавив што сакав да ви кажам...
    А сакав нешто да кажам?
    Или можеби дека не знеав како да почнам не знам сега што да кажам...
    До сега не кажав ништо занимливо ВЕРУЕМ,
    ама признајте ова беше првото нешто што го отворивте или ве "занимаше"
    Ми се прави нешто, ме маваат некои идеи и се надевам дека креативно ќе ги завршам ако ги почнам, ако ништо друго да не биде џабе булењето в монитор.
    Слушам Vh1 и се прашувам некои работи во себе...
    Си викам зошто има толку работи на кои сакам да им знам одговор, а одговор да се пронајде малку потешко.
    Знам само дека сакам да бидам среќна и сакана.
    Среќна сум можеби ама не толку доволно за среќата да ја делам и ширам на сите страни со позитивната енергија, периодов во мене ја нема, некаде длабоко во мене одмара, ама морам пак да ја активирам. :o:
    Ми треба искрен пријател :e: :mp: , а признавам го немам, тежок е периодот кога мислиш дека на никого не му требаш, а немаш кому да се искажеш или не можеш, а сам во себе се бориш против чувства.
    Се сакам себе си, зошто сум посебна и единствена, зошто сум специфична и ПРЕТЕРАНО комплицирана дури што не можеш ни да си замислиш колку е тоа комплицираното претерано, секогаш за се имам решение, ама за одлуката во моментот што треба да ја донесам закочувам.
    Си викам можеби глупава сум што толку силно сакам и тешко ми е да мразам, ама кога еднаш замразам засекогаш е.
    Вечерва книгана не ми бега, а ако заглавам со неа до сабајле, епа баш ми е гајле !

3. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Сакам да кажам...

Ова не заслужува нов пост веројатно но тоа ти е! Денес цел ден се смеам ко шлакната.И сакам јавно да кажам дека се шетав по хеланки како да се пантолони.Ете сега ја замислувам Росоњерка како ме опоменува.Морав !!!Убаво ми стоеа :D
    И ми недостига едно добро другарче.Сме имале долги дружби, до сабајле понекогаш :worried:

На rossonerka и LivingGlam им се допаѓа ова.
  4. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Сакам да кажам...

Не можам да заспијам ако не јадам. Оооо Боже сачувај. |(
    И сега ми е толку мака што ми доаѓа да истрчам едно добри 3 круга надвор некаде. Да испадне тежината од мене. Па и пЉус тоа, 2 месеци немам јадено бел леб (не дека кој знае колку го јадев и пред тоа, ама 2 месеци има дебел отказ) и сега, баш сега во оваа доба кога огладнев едно убаво, немаше веќе црн леб!! Ај у пм. :fubar: А не дека и него многу го јадам...
    Ај ај нема врска... :D
    Како и да е, поентата на сето ова е знаете веќе - дека имам грижа на совест што јадееев. Еееете така.

Половина заминавте по одмори, м?
    Ако, ако. Да си помините најубаво, највесело, најпијано (главното мото :D ) и најсексилаво.... мхм. :emo:
    Па можда ќе се видиме и ќе се познаеме во некоја дискотека, плажа, шанк... па ќе наздравиме со по некое коктелче. :d:, ќе се забањаме заедно, и ќе се посунчаме.

Аххх летооо.... :sun:

http://www.youtube.com/watch?v=Kh2FRFhS ... dded#at=42

А песничето ме дрмнува така страшно... :rock:
    Да си се истресеш едно нај нај и око да не ти трепне.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Сакам да кажам...

^Ах, Бројче, колку само и јас сакав токму тоа да го кажам.

Кај ми е таа виша сила да ми каже СТОП на јадењето навечер?! Убаво ми беше пред некое време кога не вечерав воопшто..

А да, и ако ви кажам какви не јадења претрпе денес мојот желудник, ќе помислите дека имам уште еден.

6. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Сакам да кажам...

сдк си дојдов од викендче во Грчка, супер си поминав, немаше потреба да давам објаснувања кај сум, зошто немам на кого де, нели веќе немам дечко... едвај чекав домче да си дојдам имам некоја неодложна работа, се надевам само дека ќе на средам најдобро што можам
    сдк2 ми недостигаше сајотв ептен
    ве гушкам сите до една

7. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека ако успееме да го реализираме планот за едно-неделен одмор со другаркиве тие седум дена рајот ќе ми биде на земјава. :)
    Го пишувам списокот на книги кои треба да ги земам од библиотека и најдов форум за „направи сам“ работи, не дозволувам да згасне креативноста во мене. По сите денови изминати во досада заклучив дека тоа е успешната формула за убивање на истата. :)
    Уживам во темнината. Тишината ја разбиваат звуците на заразен боса нова ритам кој ме потсетува дека сепак живеам.
    Мислите ми се стационирани километри и километри далеку од градов кон една личност која сега најверојатно ужива во своите сништа. Јас пак седам будна во ниедно време во ноќта и сонувам со отворени очи. Само да знам дека барем за миг мислите ги насочил кон нас...
    За зачудувачки брзо време пронајдов една колевка полна живот. Имам многу проблеми, но овој пат музиката која ја прават белите дирки преовладува. Солзите не водат никаде.
    Во овие летни ноќи има некоја впечатлива магија која можете да ја забележите единствено доколу посакате. Дозволете да паднете во прегратките на фантазијата.

http://www.youtube.com/watch?v=tN41Wv7YliM

8. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Сакам да кажам...

многу сум си смотана...

9. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.832
    Сакам да кажам...

Природно ми е да сакам да зграбам некој, да го одведам во замок и да му го исцедам цел живот од него?
    Или тоа само мажите го прават? Ма што знам јас.
    Градов е раздвижен ко да е петок. Се шетав онака како што ми доаѓа со Чакс и Нејт, јадевме еден куп мрснотии во Торос, си го разглабавме животниот статус, и времето помина.
    Нешто подоцна, сфатив дека Скопје нема љубовни приказни.
    Да. Никој не ги завел, запишал, не го облагородил градот со нив.

Тажен мој граду, мој свету пресветол! Еден ден ќе треба да те запалам со поглед полн солзи и да те оставам како кога жена остава маж што не и посветил внимание.
    Комшијава сака да е тука на испомош. О, што прекрасно од негова страна. Смешки. Ќе си помислам - решавам ова и она, и трт! Ништо. Не може да решаваш. Или правиш нешто или не. Дома сум сама вечерва, имам пуканки и книги, музика еден тон, и празнина во срце.
    Па, ок е за еден посттрауматизиран лик што горделиво се држи меѓу уметноста и реалноста.

Ме здоболе, за се`. Реално.

На Strumfeta93, zhap4e, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Сакам да кажам...

И пак јас по незнам кој пат денес! :lol: Се надевам не ви здосадија моите постови тука ама...
    СДК дека имам нов аватар!! :clap:
    И не :!: , не ме потсеќа на преубавото летото поминато некаде далеку од Македонијава наша, на најубавиот одмор со моите другарки, на незаборавниот роденден... итн итн... НЕ!-На ништо друго не ме потсеќа, освен на еден убав период од мојот живот!

Ме потсеќа на мојот омилен дел од денот, зајдисонцето!

Ме потсеќа на мојата омилена населба во Скопје, Аеродром!
    На паркингот низ кој често лани поминувавме со дечко ми, за да стигнеме до Дивино, да јадеме најубави пилешки прсти! :nod:
    Најсреќни на цел свет, силно стиснати за рака... Никој и ништо неможеше да не направи тажни! :inlove:
    Го имавме целото време на светот за да се љубиме!

Одевме и на секој чекор застанувавме, објаснувајќи нешто, смеејќи се, бакнувајќи се!
    Игравме криенка, како мали деца, кои мораат негде да го истрошат вишокот на енергија!

Љубовта не заобиколуваше од сите страни и често знаеше една бабичка, која редовно си седеше на клупата во паркот, внимавајќи на своето внуче кое многу малце се разликуваше од нас двајцата, да ни каже дека очигледно било дека љубов имаме, дека среќата не прати...тоа се забележуваше! И ни посакуваше не 50 годишнина туку 100 годишнина од брак така заедно, среќни и заљубени да славиме!

А кога вечерата ќе завршеше следеше една доолга брканици, лулање на лулашките и уште повеќе бакнежи!

Не дека се завршило (Не Дај Боже!!), туку ми фалат тие моменти МНОГУ! :l:
    Тогаш не ми значеја којзнае колку, ама сега ме фаќа носталгија! :(
    Признавам, од ден на ден ни е поубаво, поблиски сме...ама тогаш беше посебно!

Сакам да кажам со овој пост:
    Луѓе, ценете го секој ден од животот, зошто е еден и единствен!
    Правете се што ви е убаво!
    Смејте се, бидете среќни, бидете заљубени во тој што заслужува!
    Еден ден, кога ќе помине време, ќе ви фали некој ситен момент, ќе се потсетувате на него и ќе сакате се да намотате и да се вратите на почеток!
    Барајте ја среќата, не чекајте ја!

И да, го обожавам и најмногу го сакам љубовчето мое, кое направило и кое прави да имаме преубави моменти поминати заедно! Си посакувам, вечно да траат! :l:
    Ахх што ми направи само една слика, еден аватар! :lol:

На Monna.Monna, Strumfeta93, Nightwalker и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=nczQiEHcrWs

Ах, каде си мој Чендлере... :D

Ги обожувам значи, никогаш досадни, да се пукнеш од смеа. Ех, што би ја без нив. Ме разнежни сценава, убави они. :wasntme: А најјако ми е кога ќе почнат тие од позадина да викаат - УУУУУУУУУУУУУУААААААААУ и голем аплауз. :lol:

Доказ дека коцкичките секогаш си се местат, само треба време. Добра ноќ, јас отидов да чекам да се наместат моите -рубикови- коцки. :wasntme:

На Strumfeta93, tigerlady, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

Демек викав порано ке си легнам за сабајле да станам околу 11 да си ја зачистам собава малце. Ааа мало морген изгледа |(

13. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Сакам да кажам...

го надополнив имеников за уште едно бројчее :inlove:

14. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Сакам да кажам...

дневно по еднаш јадам,и сега 10 дена пред одмор мене почна да ме дрма во 1ч по полнок или 2ч да јадам? :fubar: алооо апетиту еден бегај од мене иш иш :lol:
    него знаете што? Се омрсив денес е така да знаете :!: и нормално додека бишево спие јас јадам и на фемина дремам :fubar:

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    На Nightwalker му/ѝ се допаѓа ова.
  16. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Сакам да кажам...

СДК дека се чуствувам ко бебе, прееска се издепилирав, се средив тип-топ, од влакна само косата и веѓите ми останаа, другите отидоаа јабана :lol: .
    Па прееска едно убаво што си се избањав, мераци 8) .
    Да напоменам дома ја имам целата колекција на Бекутан, шампон, пенливо средство за капење, сапун, влажни марамици,крема за лице, уље за тело и млеко за тело...уште пелени ми фалат :tmi: .

И да се вратам на муабетот, така мазна, невлакнеста се банкав со Бекутан производчињата, миришев на бебе, како малце да ми беше па си мачкав млеко и уље, млеко сегде а уље на места каде ми е многу сува кожата ;) .
    Си ставив маска на лице, па си ставив од моето омилено помадиче...
    Си облеков гаќички со пеперутки и цветчиња и омилената маица, кои мирисаат на новиот омекшивач :inlove: .

И како после овој третман да не се чуствувам ко бебе, кога и на бебе мирисам :)?

Значи каква генералка самата на себе сум си направила тоа чудо некое е :lol: .

17. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    Сакам да кажам...

СДК дека мразам што е четири саат наутро , мразам што спијам до 3 саат пладне , и СДК дека сакам да се одвикнам , Добро Утро Феминки!
    ако сеуште има некоја :D
    :devil:

Јас легнувам , чаос ! :yawn: :yawn:

18. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Сакам да кажам...

има има јас во последно време порано од 5 не сум легнала :fubar: и станувам во 9 :tmi: и едвај чекам да си дојде либето па кога ке легне да одмори од работа јас да легнам да одморам од одмор :lol:

19. La.n.a

La.n.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    18
    Сакам да кажам...

Тешко ми е. Многу.

Не сакам да замарам други луѓе со моите проблеми, затоа мудро си седам на страна и се правам дека се` е добро. Вечерва.. како намерно да ми го спомнуваа, како намерно да ме предизвикуваа за да ми ја видат реакцијата.

Не попуштив, иако рацете почнаа да ми се тресат, а срцето забрзано да ми чука при секое изговарање на неговото име. Проклето многу ми фали, меѓу нас има ѕид кој што е невозможно да се сруши. Тоа ме боли.
    Помислата на тоа дека треба да сторам нешто, но не знам што. Немам памет, а немам ни лице за да побарам совет од некој.

Затоа, нека остане вака. Ќе боли, но ќе престане. Мора едноставно некогаш да престане.............

Мора.

20. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Сакам да кажам...

Утринско џогирање... :l:
    Само уште да не беше изгор надвор. :lol: