Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Сакам да кажам...

Легнав во 3, станав во 5.
    Се мафтав после натаму-наваму,седнав на пц, седев што седев земав зумба да играм.
    Во сред играње ми се јавува другарка ми за на кеј, па земав цела испотена да ја вадам корпана на точакон, вадев што вадев не можев сама и го викав татко ми.
    Таман ја извади, гумите биле издишани, ајде на бензинска да ги пумпа.
    Отидов на крај, возев што возев, и сега ми се воспалија мускули, ми се јаде страшно многу, и за да не ми се јаде земав вода да жљокам.
    Утре треба пак низ град да се мафтам за поклон да барам.
    Добро е што не цркнав.

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Сакам да кажам...

СДК се изначистив веќе ! :wasntme:

Цела куќа, од најгоре до најдолу!
    Дворов, фрц-фрц со цревото-и него го светнав колку толку! :!:

Мајка ми ќе падне на гз кога ќе види утре, колку вредна ќерка имала дури таа беше одсутна! ^_^

Кога се сака, се‘ се може! :rofl:

:clap: за мене! јеееј :rock:

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Сакам да кажам...

сакам да кажам дека сега одам и главечки се фрлам во креветче :wasntme: мн.сум уморно(од копање) :D
    битно ми паѓаат очињата одам да нанам... :hai:

4. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Сакам да кажам...

СДК, ајде Феминки, да ставиме стоп на прашањата кои изгледа како да избегале од гламстик и завршиле кај нашата ни мила Фемина.. 8)

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Сакам да кажам...

Сакав после одреден период вчерашното попладне да го помнинам во гратскиот парк. Си рековме ајде не е топло можеме да свртиме некое крукче и да излижеме по некој сладолед. Кога стигнав таму што да видам гратски парк, не е она што некогаш бил. Толку прљав, гаден просто како депонија го немам видено. Водата и т.н. езерца не личеа на ништо, т.е. на се личеа освен на езерца. Мала депонија полна со шишиња, милион кеси и што ли уште не. Просто се разочарав свртев еден круг и се прибрав дома ветувајќи дека никогаш повеќе нема да одам. Па ми треба место за релакс а не место каде ќе дишам смрдеа и тиња :envy: :puke: :puke:

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Сакам да кажам...

Се согласувам, а воедно и да се затвори темата „Дали сум бремена„ затоа што не верувам да има некој видовит на форумов :^)

На Divinebutterfly и karak им се допаѓа ова.
  7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Сакам да кажам...

СДК има видовита на форумов! :rofl:

Кревам два прсти! :$ :lol:

Феминки, па вие имате чест да се дружите со пророчицата Лепа- Лепа, балканска пророчица...краљица над краљицама !аааааааааахаххаха :rofl: :clap:
    Три пати ура за мене !
    :rofl: (x 1.000.000)

Ова од Гламстик ќе да ми е! :rofl:

8. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да кажам...

СДК го сакам овој позитивен замор, кога нозе и раце веќе не држат од спортување (во случајов тенис), кога од потта спасот е само тушот... Но онака, ме облева чувство на исполнетост, а особено што има некој „шарм“ плус во тоа спортувањето да е вечерно време, под рефлектори... Дава нова димензија на и онака посебното доживување...

Ма батали љубов, во здраво тело - здрав дух! 8)
    Се’ до наредна прилика кога пред мене ќе помине згодна/ем убава џенска, а јас ќе ги промашам следните ХХХ топчиња... :lol:

9. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека се чувствувам лошо...
    Срцето ми беше побрзо од паметот. Не сакам да страдаат други поради мене.
    Крива сум. :x :x :x

Патем, за граматичката грешка во предходниот потпис, се зезнав од тука. Со Дузи разјаснивме дека има исклучоци во песни, ама кога ја нема песната „да го брани“ е грешно. :)

3 doors down - She don't want the world

10. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека кога си во непријатна ситуација во животот, скрос незавидна и ќе решиш да го споделиш тоа со некој, тој некој ќе почне да ти раскажува приказни и да ти соли памет, при тоа, објаснувајќи ти ги причинско-последичните односи, поради кои си се нашла во таа ситуација...
    Или понуди ми некоја паметна стратегија со која ќе го амортизирам ударот што ми се десил или директно помогни ми, а не да се правиш паметен и да ги опишуваш моите карактерни црти, кои се главните виновници за проблемот...Јас не се познавм себе си, ти ќе ми кажуваш како и што... |(
    Во принцип не ми треба помош од другите околу мене, али кога ќе започнеш да говориш за некој проблем, обично вака се понашаат повеќето...
    Впрочем и добро е од време на време да те здрма малку некое проблемче за да видиш дека околу тебе 90% од ликовите се лицемерни, себични и дволични...
    Абе FUCK OFF! Не ми требаат такви... Битно ми е да имам беспрекорни односи со оние кои ми значат и фала богу успевам во тоа иако тој круг е мал прилично али за мене е највреден...
    Само нека се осмели некој да дојде кај мене за да му помогнам за нешо од сите тие "душебрижници"

11. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Сакам да кажам...

добро ми е и вака, сингл! Уживам во животот, колку само работи сум пропуштила во последните 2 години и 8 месеци!! ццццц ... страшно :D

На crazylady, peperutkaa и ViktorijaMari им се допаѓа ова.
  12. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

СДК после цел месец, конечно си дојдов дома ! :) 8)

13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Вечерва сакам да кажам еден врло многу вери мач битен факт за мене, пошто ми го кренаа притисокот па и јавно да споделам со вас.

Мразам, ама значи сериозно многу мразам да пијам било што од пластични чаши.

Ако ви дојдам на гости да си знаете. За вас не знам ама според мене понижувачки е да му турите на некој сок во пластична чаша која не вреди ни 5 денари. :angel:

Стаклена чаша :up: пластична чаша :Down:

Ај добра ноќ. :bandit:

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

Јас не лажам...само ја прикривам вистината :wasntme:

15. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Сакам да кажам...

Веќе се ми е досадно и монотоно. Секој ден иста рутина...Досадно, многу, многу досадно. Од летото остана уште еден месец, не ни сетив кога поминаа јуни и јули. Сакам да се заљубам, не сакам да сум сама. Сакам да имам некој покрај мене, и сакам да осетам љубов. Можеби сум сеуште мала и такви работи, но пак, сакам. Свесна сум дека љубов на оваа возраст нема да осетам, бидејќи 90% од денешните машки што се на моја возраст или година постари не ги интересира воопшто љубовта, гледаат да смуваат нешто. Епа јас не сум таков тип, полигава сум и сакам да осетам дека некој се грижи за мене и ме сака.-.-
    Никад нема да си фатам дечко ! :) :)
    Не обрнувајте внимание на моите глупости и онака немам појма која сум, што ми е и што сакам..

16. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    Сакам да кажам...

СДК дека имам ново аватарче :$
    кое тотално ме опишува

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    На BeYourself, julie77, starbucks и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Сакам да кажам...

СДК, закон друштво + добра забава = совршена вечер :inlove: :rock:

19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

Вторник. 26 јули 2011.
    Знаете, по природа сум голем емотивец, емпатична будала која е болна кога другите се болни и се клешти кога и другите се клештат и ужасно носталгично ѕверче. Чекорам напред, но никогаш не заборавам која сум, кој ме воспитал, од каде сум, и од каде се моите најблиски, ерго родителите. И иако некои моменти од минатото не сум ги доживеала реално и вистински, преку приказните на моите родители се чуствувам како да сум била таму со нив во тие тешки моменти.
    И секогаш кога ќе дојде тој ден - јас станувам некако посебно тажна на некојси чуден, интензивен начин - со огромна почит кон луѓето кои преживеале и раскажувале и со огромна почит кон оние кои не ја имале таа среќа да раскажуваат.
    Денес е еден од тие денови кога се чуствувам така.
    48 години од земјотресот во Скопје. Градот кој се урива и никнува, over and over again. Падни - стани, падни - стани, падни - стани. Како не му збогтиса?!
    Тогаш катастрофално падна. Татко ми и тетка ми за среќа биле во село кај баба и дедо. Но изгубиле каков и да е контакт со своите родители. Не знаеле за тоа, деца, што да прават?! Се бркале по ливади и бркале пеперутки немајќи поим што се случува кај нив дома. Роднините се обидувале да стапат во контакт со баба и дедо, но залудно. Немало мобили, фејсбуци а телефонските линии биле се разбира прекинати. Неколку дена штама и веќе се подготвувале како да им кажат на децава дека нивните родители починале во земјотресот.
    Одеднаш чудо - стигнува телеграма од дедо ми
    „Живи сме, се е во ред, нашата зграда не падна....“ За жал следела веста за починатите роднини и пријатели кои ја немале таа среќа. Солзи на среќа и солзи на тага. Помешани чуства. Сите стаписано следат што се случува во Скопје. Цел свет во виорот на студената војна се натпреварува кој прв ќе прати помош - исток или запад. Не е битно, битно - помагаа. И Скопје повторно никна.

Да не се заборави? Не. Не се заборава. Оние кои вистински знаат и умеат да ценат, не забораваат. И потоа, некоја будала, која е оперирана од common sense и емпатија, а уште повеќе од основно чуство за естетика ќе реши со сила да направи уште еден урбанистички земјотрес на градот кој никогаш не се предава.
    За арно за убо нека ви се паричињата на вашите тековни сметки. Се надевам дека вредеше вашето млатење празна слама и продавање лажен патриотизам.
    Али ај, да не забегувам во тој правец.

Јас за крај ве плукам (не против уроци) и овој пост го посветувам на градот кој ми подари многу а сепак ми го земаа, ми го украдоа и ми го силуваа.

Убав вторникот убави луѓе, повелете ѕирнете во минатото ;)
    http://www.staroskopje.vestel.com.mk/sites/c27/c27kafeani.html

На AIT, mims-89, Theodora и 22 други им се допаѓа ова.
  20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Сакам да кажам...

СДК дека имам родендени ли родендени, ги оставив парите на поклони :lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.