Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. michella

michella Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека моментално мојот живот е катастрофа.Ништо не оди како што треба и никој не ме сфаќа.Нема на кој да кажам како се чувствувам,ниту на најдобрата другарка.И се ова поради еден дечко со кој се знам 7 месеци и пред некое време за прв пат се видовме и мислам дека се заљубив и едвај чекам да се видиме а тоа ќе се деси по две три недели и ептен ми фалиииии :( а се што слушам е зарем саакаш пак да бидеш повредена? се скарав скоро со сите мои другарки.. многу пазев да не се заљубам ама ете се деси и сеа се лошо ми се дешава...

- изгледа ова беше единствен начин да се искажам..поздрав :)

2. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Сакам да кажам...

СДК

Зошто е подобро да си маж?

1. Го завршуваш секој телефонски разговор за 30 секунди.
    2. За годишен одмор доволни ти се 7 дена и еден куфер.
    3. Можеш сам да ги отвориш сите конзерви и тегли со ајвар.
    4. Пријателите не те опоменуваат кога ќе се здебелиш.
    5. Кога менуваш програми на ТВ, не се задржуваш кај што ќе видиш солзи.
    6. Твојот задник не игра никаква улога на интервју за работа.
    7. Сите твои оргазми се вистински.
    8. Премногу секс нема да ти ја уништи репутацијата (напротив).
    9. За 300 денари добиваш 5 пара гаќи.
    10. Можеш да се истушираш и облечеш за 5 минути.
    11. Не мораш секоја ноќ да спиеш покрај нечии влакнести нозе.
    12. Можеш да јадеш банана и сладолед на јавно место и никој да не те гледа чудно.
    13. Автомеханичарите ти ја кажуваат вистината.
    14. Нема да се изнервираш ако некој не ти ја забележи новата фризура или чевли.
    15. Знаеш најмалку 20 начини да отвориш пивска флаша.
    16. Не те интересира што ти зборуваат зад грб.
    17. Три пара чевли ти се повеќе од доволни.
    18. Луѓето не те зјапаат во гради додека разговараш со нив..
    19. Ако некој носи иста како твојата кошула на забавата може и да не приметите
    20. И за крај едно прашање - што е тоа целулит?.

:!: :envy:

На Monna.Monna, afroditaa, Dushica-sk и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека морам со чадорче да шетам по улици. :rofl:
    Секое мое излегување по улица е ризик да бидам нападната од обожавателките на Бибер4о со јајца. :rofl: Ми текна на еден фан по моја улица кој го изеде реметот, секој ден се` повеќе и повеќе мислам дека е на форумов. :geek: Па и Хихо го сака плус - двоен ремет. :rofl:
    Јадни се нивните ушни тапанчиња што уште од самиот старт се изложени на такви крици.
    Боже прости им, не знаат што прават!

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Сакам да кажам...

Во време на измами ... да се кажува вистината е револуционерен чин !!! :!: |(

5. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Сакам да кажам...

Конечно си го добив парфемот кој го љубам, од среќна, посреќна неможам да бидам...
    На Петко му е роденден мене ми носат подароци, така треба, тоа е култура...
    Абе си го љубам...

Сакав да кажам дека вечерва првпат го почуствував она чуство кога се пронаоѓаш во некој парфем, толку е добар, едноставно божествен.

На Strumfeta93, Zoza, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  6. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

СДК мислам дека е време да си легнам :yawn: . Утре сабајле треба да се трча а јас изгледа ке легнам на игралиштено да си се отспијам уште некој саат. :lol:

Гуд најт еврибади :hai:

7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Сакам да кажам...

Запалив цигара :smoke: :x и решив дури ја пушам да ви кажам збор два за Иса и за Алекс! :rofl: :rofl:

Конечно Иса научи дека Алекс бил нејзиниот анонимен исповедник!
    Композиторот на песните кои наеднаш станаа славни!
    Воедно, не ја има титулата само на композитор, туку тој е "крадец" на нејзиното срце!

А, Алекс пак, ја чува Иса во градите, од левата страна...ете тука! :l:
    Иса е толку убава девојка, па како може Алекс во толкава Аргентина, Шпанија ли -што и да е, да најде поубава?! :wasntme: Ноу Веј, значи! :shake:

Цигарата заврши, редно е и јас да завршам со глупостиве погоре :lol: и да уживам во хитот на Иса! :wasntme:
    Боже, колку е феноменален! Te quero, Te quero и сите плачат...ихааа!! :rofl:

Значииии !!...се мрднав еј!
    во контекс на ова: http://www.youtube.com/watch?v=lg6jqdLi ... re=related уживајте во песнава, се надевам набрзо ќе стане нов летен хит!

На donna.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Сакам да кажам...

легнав во 23ч за да станам сега со ужасна главоболка? :fubar: ;( па незнам повеке што да правам,кога ме осамнува цел ден сум како зомби кога ми се спие порано легнувам и станувам во 2 мислам-страшно :devil:

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    На julie77, Wild.Child и MacaLove им се допаѓа ова.
  10. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека сум идиот најголем и дека со мојот инает и мојава уста кога незнае да запри навреме нема да стасам никаде. Ја уништив цела вечер. СЕ МРАЗАМ !!! :@ :@ :@ :@

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.489
    Допаѓања:
    23.065
    Сакам да кажам...

Една година откако се зачленив на фемина. Научив многу работи, прочитав и дознав многу нешта овде. Запознав нови луѓе, паметни и интересни. Мило ми е што пред една година додека бев на работа случајно налетав на форумов и станав дел од него. :)
    Исто, на оваа дата, година и 10 месеци врска со дечко ми. Не знам зошто тикерот долу зафркава, не можам да го оправам, ама нема врска.
    Па, нека ми се множат годините :)

На Monna.Monna, La.n.a, Hopeful и 3 други им се допаѓа ова.
  12. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Сакам да кажам...

СДК... дека мразам личности кои мислат дека цел свет се врти околу нив и нивниот дечко и не се одделуваат од него.
    Мразам кога ќе чујам некој Лелеее два дена се немаме видено, едвај чекам да го гушнам и да го бакнам. Како ќе издржам без него ЦЕЛА НЕДЕЛА, уште сега ми недостасува а каде се уште 4 дена, едвај чекам да поминат. Ние не се делиме, секаде одиме заедно. Нема шанса да оди на одмор со другари, нашата врска е сериозна.
    Престанете со такви глупи коментари барем по форуми и фејсбук!! Не сте единствени кои имаат дечко. И не секој е толку опседнат. И немора сите да знаат колку вие се сакате.

И за крај.. оо колку мразам кога некој ќе ми каже Ти не знаеш како е, немаш дечко.
    Не бее и никогаш не сум имала, ниту пак некогаш ќе имам. Што разбирам јас, глупа сум.
    Ако не друго имам живот и среќна сум поради тоа!

На Strumfeta93, Hopeful, FBI и 4 други им се допаѓа ова.
  13. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Сакам да кажам...

Скд задоволна сум, пекав дека дека не ми обраќал пажња, и ми обрати...чекаше заедно да не раздени па да си легне, срцка ми е Петко :* .

Туку друго сакав да кажам, колку малку понекогаш ни треба за да бидеме среќни...
    Пред неколку часа добив долгопосакуван парфем, и бев среќна не велам не... Но сега сум исполнета, емоцинално, психички...се еден збор целосно.

Малку треба да, ширум отворен прозорец и неколку ѕвезди, тивка ноќ, сродна душа и искрен разговор...ниту свеќи ни романтики, ни подвезици и тантели, ни море и плажа не се потребни кога си со вистинската личност....

Пресреќна што е крај мене, пресреќна што во неговите очи има чуден, посебен, несекојдневен сјај кога зборуваме за нас, за љубовта, за животот, за иднината и сегашноста...
    Едноставно пресреќна сум што сум се заљубила во вистинската личност, во личност што заслужува да биде од се'срце сакана...

Љубовта е многу чудна ствар, а ноќта е створена за љубов...

Јас тука се одјавувам, и официјално ја завршувам ноќта, одам да спијам со задоволна фаца и насмевка, а вие?
    Вие смејте се, многу смејте се, радувајте му се на денов, зошто насмевката е единствениот начин за влез во нечие срце...

Ве љуби, вашата заљубена Најубава :*

На la-chicka, marama, Buttterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  14. oktavija

oktavija Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    100
    Сакам да кажам...

СДК дека патам од несоница последниве две недели спијам само два саати во денот, во денот а не во ноќта, обично од осум до десет до кога вака не знам ама ќе пукнам, цело време сум уморна а не можам да заспијам

15. Asterion

Asterion Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    Сакам да кажам...

СДК нешто се поремети во мене откако го изгледав ' Tres Metros Sobre el Cielo ' . :|

Што ми е бре ? Веќе три дена како во делириум сум. Само на тоа мислам. Се осеќам како јас да сум била на нивно место и јас да имам прекинато таква врска. Се осеќам скршено. :x

Можно ли е сето тоа поради еден филм ? :o Колку филмови имам изгледано вакви, романтични со трагичен крај и ниеден не ми влијаел толку. Овој е посебен !

Можеби дека се пронајдов малку во говорот на крајот, можеби дека е многу реално прикажано, можеби дека преку филмот најпосле најнакрај сватив дека не на сите што се сакаат им е пишано да се заедно. :shake:

Прикачени фајлови:

• wbuo2o.jpg
      wbuo2o.jpg
      Големина на фајлот:
      27,1 KB
      Прегледи:
      204
    На ViktorijaMari и SuperGirl2010 им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    100.658
    Сакам да кажам...

СДК денес треба да се допакувам,утре одиме за Охрид.Се надевам ќе биде добро особено времето,а од друга страна душата ми гори да сум сама.Вака се нешто се очекува од тебе,дај ова каде е она....себична ли сум се прашувам????
    Се плашам и за ногава и за мојава проклета тромбоза упм,не смеам на сонце да сум.. :(
    Ех живот..како некои работи кои порано ме мачеа сега се смешни и наивни.. :!:

17. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Сакам да кажам...

Девојки одете на забар . Јас не одев и ми извадија 2 корења , ете сега не може да ми се попуни местото па кога ќе наполнам 18 ќе ми ставаат штрафови . Не би сакале и вас ова да ви се случи . Одете ама штом можете , одма . Подобро трпите 5-10 минути него како јас сега.

18. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

Здраво јас сум Пирамид и зависна сум од Фемина :mm:

Раскенкана и омекната благодарание на едно миризливо чудо, си шмркнувам кофеински убавини во течна агрегатна состојба и си слушам уште една плејлиста режирана од Хед Кенди.
    Добро кој е типов? Се прашувам со години. Дури и почнав да го подзаслушнувам по кафичи и ресторани.
    Денес ми е денов an excellent hairday. Со чарлстонски, ноншалантно растресена, виткана пунџа со по некој виткан прамен пуштен тук и таму, ми се облекува некое фенси, едноставно, суптилно секси хаљинче со откриен грб. Ми се оди во стан со огромна тераса на покривот, во некоја метропола каде што со својата вотка&мартини (shaken not stirred) ќе го надбљудувам градот, ќе вдишам ноќна доза на зајдисонце, ќе замижам се додека нечии силни, моќни раце не ме зграпчат за половина и не ме изненадат.
    Филмски и безмоќно сакам да им се предадам на убавините на животот без да кренам бело знаме.
    Еден е да му се сневиди!

И таква некоја слична спонтана понуда добив за викендов. Викенд во Прага. Журка во стан во центарот на градот на penthouse. Ич не ми е арно штом се мислам дали да одам или.....овај да :D А сепак се мислам.
    Добив и понуда за журка кај другарка во викендица. Надвор од градот. Помирна варијанта но сепак.
    Добив и вест дека ме чека во септември многу интересен teambuilding на тема - Џемс Бонд. То бе, такви ве сакам! Ме погодија, не ви кажувам зошто :)

Ојдов јас да се думам што да правам и дали да одам во престолнината на Источна Европа и да се измешам во едно интернационално друштво над градот кој бил „дома“ за Кафка. Па после неколку пијачки да почнам да се претставувам. Бонд. Џемс Дин :D

Бидете така. Shaken. Not stirred ;)

На Theodora, la-chicka, beached и 5 други им се допаѓа ова.
  19. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК...вчера гледав една многу добра епизода од Grey’s anatomy и сакам да го споделам последниот quote на Meredith со вас (многу реално):
    "They take pictures of the mountain climbers at the top of the mountain. They are smiling, ecstatic, triumphant. They don’t take pictures along the way cause who wants to remember the rest of it? We push ourselves because we have to, not because we like it. The relentless climb, the pain and anguish of taking it to the next level – nobody takes pictures of that, nobody wants to remember, we just want to remember the view from the top, the breathtaking moment at the edge of the world. That’s what keeps us climbing and it’s worth the pain, that’s the crazy part. It’s worth anything."

20. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    Сакам да кажам...

Како мала, баба ми секогаш ми зборуваше. Наутро насмевни му се на денот, прегрни го со сета сила. Облечи ја твојата омилена облека- насмевка и тргни во поход на освојување на денот. Јас ја гледав само вака :^) Одлепила старава.

Сега секое утро прво ми доаѓаа таа мисла и се трудам да ја применам. Денес е убав денот, мој е и ќе го исцедам до последна капка. Ма не им дозволив ни на гужвите сабајле да ме изнервираат, ни колегиве намќори нема да ме напунат со негативна енергија. Помини, замини јас туп пред огледалово, џоа нарцис станав сега на "стари години", ама ми се допаѓа сликата што ја гледам. Ме гледаат попреку, мрчат нешто испод брк, ама кој ги врти бе нека си мрчат и нека јадат трици колку сакаат. Мене ми е убав денот :P

Сега и се спремам на лубеницава да ја мзнам. Каква е црвена, сочна ми се смее :D

Ајде како за крај една песничка која сигурно сите ја знаеме а е посветена на нејзиното височество- Лубеница

ЛУБЕНИЦА

Ах, таа лубеница, таа деница

среде поле ко негова реченица,

дали има нешто повеќе што блажи,

не може со полна уста да се каже,

само една пчела остана да бучи

верувајќи дека друго ќе се случи.

Бидете добри и имајте убав ден :*

На Strumfeta93, la-chicka, ludoto19 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.