Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Сакам да кажам...

СКД од овој момент па натаму за мене започнува пеколна работна недела. Ова ќе биде буквално one hell of a week. Кај имам еден тон работни обврски јас лично, па уште колешката ми е на одмор па работам за двајца, немам помош....Арно ама тоа нели не е доволно, па мора да преземам и обврски од трета колешка која од денес е на одмор. И тоа работа која нема врска со моите работни обврски. :devil: А најмногу од се ме мачи фактот што колегата одговорен за тоа ќе ме бара на секои 38,5 секунди за да ме праша дали сум завршила и да лечи фрустрации на мене. :@

2. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

Сакам да им кажам на Љубам и Бланка да не мрчат за лапање, па лапање е институција бре ало! :D

Се шалам, и јас вчера мрчев, едни двајца карши мене правеа рокада на крајници, жими све, се исплашив едно време да не забележам крвава дамка во пределот на грлото. Или само им завидував? Не знам. Ама некој нареден пат планирам да им пркосам на сите, кога ќе се разлапам на плажа негде или во парк море има сите да ми завидуваат! Пошто добро лапам, абе усисавач :D

Не знам што да пишам. Толку сум распекмезена, што би рекла баба ми покојна, баш сам прави пекмез - и место не ме држи ниту фаќа.
    Возбудена и полудена онака понеделнички, си го слушам Axwell - Feel the Vibe и се потсетувам како играа во спотот Софија Бутела со Салах, и како се шмекаа играјќи, ах убави тие. Песнава ми е ултра летен хит.
    Јас се филмам веќе со коктелчето во рака, со голем сламен шешир, со цвикерчиња, со ептен лесно фустанче кое не ми е гајле дека ми се поткрева затоа што сум во бикини и си чекорам на плажа.
    Еј, многу ми е смешно некогаш колку одбројуваме денови до летниот одмор, и кога ќе дојде толку молскавично проаѓа, што не успевам ни да жалам што веќе поминал.

Нејсе, јас ќе си се радувам и така и онака. Сакам да сум шарена ова лето, палава, распекмезена и максимално задоволена по сите точки и секако, насмеана.

А вие гледајте да го преживеете денов ако ви е работен, а ако не ви е, тогаш наздравје продолжено дремење во кревет. Оние кои ќе мрдаат глави на Дејвид Гета - убаво да си поминете, оние кои ќе го слават Илинден некако, на некој начин, бидете умни и полека со тоа скарите еј - да не си даваме после морални поддршки повторно и да кукаме :lol:
    Оние кои имате по некој Илија во фамилија, нека му е вечно името - јас барем знам за една феминка дека екстра ќе слави и ја користам приликава да ја бубнам најискрено и од се срце :)
    Сите останати прајте што ќе правите, само гледајте да сте искрени пред се со себеси, а потоа и со другите. Не мрчете, не бидете тапа, не го кривете устето надолу туку нагоре и едноставно.....што би рекло едно мое омилено фацуле кое многу си го симпатишем....и БЛУМНЕТЕ! ;)

На la-chicka, Theodora, Monna.Monna и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Сакам да кажам...

Сдкдека утре ми е годишнина од бракот.На 2 август пред 2 години стапив во мрак....овај брак де со мажулето мое.

На Elennaa, la-chicka, Strumfeta93 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

Јухууу,има ли некој? Јас се вратив ^_^
    Препородена ,одморена ,заљубена во 583 ипол момци ,поцрнета...ма цел пакет Refresh.
    И среќна сум.Многу сум среќна :nod:
    Се надевам и вие.
    Идеме со нови сили во нови борби!
    Се читаме низ темиве девојки.
    :*

На Elennaa, Theodora, Strumfeta93 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.239
    Допаѓања:
    140.324
    Сакам да кажам...

Е ич не можам сама да бидам.
    Самотијава на работа ме фрла во депресија. Ми се излегува, кафиња ми се пијат, а уз кафе ми се решаваат животни проблеми, не е битно чии се, да се врти муабет. А Скопје - празно!
    А го сакам кога е празно.

И мене не ми се погодува.

На zhap4e, enca.69 и Phyramide им се допаѓа ова.
  6. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Сакам да кажам...

Back to black.
    Уствари не е се така црно...not yet.
    Но,за 3-4 денови со сигурност ќе ми биде.
    Малечок е. Со муабет виден пред 2 години, подземје, тапани и бас и неверојатен шарм.
    Душиче.
    Бтњ ipad е најдобрата можна ствар на епл со тач.
    Бидејќи јас заосранувам со технологиите и сум стрикно против тач скринови, ова чудо е оргазам за мене.
    Ти зборував за малечкиот, за ајпадот, уште да ти кажам дека многу сакам изненадувања,ама ретко кој ме изненадува. Но, не и вчера. Си станав сабајле во 11,со коса полна пиво,тмурна,мамурна и гледаш голема кутија пред тебе,завиткана во розева украсна хартија.
    Неочекуван подарок, изненадување и пол.
    И како да не го сакам?

Уште еден ред муабет.
    Чизми на сред лето.
    Но,не летни чизми па да разбереш некако.
    Туку онака ЗИМСКИ ЧИЗМИ ЗА НА СНЕГ. Со термо чорапи да се познаваат,кренати до колена и летен фустан.
    Тоа беше едната, другата со некои си гумени до под колена,третата со антилопски каубојки.
    Добро што е со луѓево?
    На сред зима сандали ќе носат?
    Како да им објасниш дека ВО МАКЕДОНИЈА НЕМАШ УСЛОВИ ДА СИ РОБ НА МОДАТА!
    Друга несфатлива работа.
    Кломпи,сандали, штикли за на плажа.
    Не,не од оние пониски на плута, туку оние за да се искршиш. И после ќе се сопињаш на песок. Епа да.
    Штикли за на суперхикс.
    И тоа несфатливо.
    Да,хејтер сум огромен на вакви работи. Од такт ме вади и краен сељачизам ми е да не знаеш како да се облечиш спрема пригодата,туку мора по секоја цена да носиш високи штикли, без разлика дали си на плажа, одиш на планинарење или нешо слично,а на тебе облечен како за на свадба.
    attention whoreѕ.
    И тва е тва.
    Го пишувам 19тиот ред муабет,иако горе напишав уште еден.
    Кур ме боли. Ете ти го 20тиот.

На sweetyears, marama, Hipica и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Ragazzina

Ragazzina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    56
    Сакам да кажам...

СДК дека ќе збеснам со италијанскава тастатура. :@
    Нема кирилица, и не можам мислења да оставам. Треба на гугл транслејт да ги пишувам. :(

8. Andzelika

Andzelika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    176
    Сакам да кажам...

Понеделник, незнам дали те сакам или мразам :?:

Помина и овој викенд. Си го посветив на себе. Па и не било толку лошо да го поминеш сам викендот, со нозе во леген, па педикир, маникир, па фарбање, корнење влакна, средување, а демек ќе ја средував сама цела куќа :wasntme: Си ја викнав вчера мојата десна рака и се ми среди во еден ден ( а мене ќе ми требаше вечност :$ ) Сфатив дека не сум била нешто многу многу по домашниве работи. А и мм толку добро ме познава, па прво влагање дома мораше да искоментира- Ах ама убаво ја средила и исчитила куќата В. |(
    Ама ако не ми помогнеше В, јас ќе бев подвижна грмушка. А вака сега сум ти убава, мазна, средена :P

Убаво едно време шараше еден статус по Фб- Права жена секогаш има чиста куќа, убаво готви, уредна е и убава, слаба, здрава, зборлеста, не пцуе и пристојна е секогаш. Копирај го ова на својот стаус ако и ти почнуваш да се сомневаш дека си маж!!!

Почнав да се сомневам.
    Им симињам капа и им се поклонувам на сите оние жени кои можат се, ете јас признавам неможам.

На zhap4e и marama им се допаѓа ова.
  9. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Сакам да кажам...

Па носат, на хулахопка и термо чорапа. :|

Него картичкава ми е салдо 0,00 а јас без памет сеуште се лепам на излози и сочно ги набљудувам оние испишани бројчиња со до нив знакчево %. Ме лаже ко лудо. И само си ја полнам главата дека ми требаат уште едни гладијаторки 5 ти по ред, а шешир немам, а ланче? А гума голема? Е јок, нема ништо, све сум појебала пред време. Битно аранжманот го уплатив дури и јас 50% имав удел и сум среќна што со мојата прескромна практикантска плата успеав во тоа, навистина сум горда :$
    Сеа чекаме 10 дена и потоа сонцеееее и да се вцрвенам ко ракче на плажичка.
    Скопјево не да е досадно, а јас дремам на работа со 1/4 од колегите, повеќето паметњаковци си споиле многу нормално, но некои како мене немаат право и затоа ќе си седат во Скопје наместо со другарките да е во Охрид. Ал не сум сама има и други "разочарани" како мене па утре ние ќе си се дружиме на кафенце :wasntme:
    Се надевам ова ќе е убав август, додуше не се надевам, МОРА да е убав 8)

На Phyramide, marama и Miss-Independent им се допаѓа ова.
  10. sugar

sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    67
    Сакам да кажам...

СДК дека денешниов хороскоп никако не ми прави мерак,се надевам не е вистина. Незнам зошто воопшто почнав да верувам во вакви сра*а ,сега постојано го ѕиркам. Крај,не го читам више.Работите ќе се одвиваат онака јас како што сакам. :!:

СДК 2 ќе ми треба многу среќа за попладне феминки,така да да ми држите. :)

11. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Сакам да кажам...

Welcome to the club. И јас спаѓам во оние коишто ги иритираат вакви ствари. Сме излегле со друштво ма нема врска дали сме на улица, кај некого дома, у кафич, секогаш ќе се најде некој пар, што ќе се шлапа пред нас, мислиш у кино сме отишле па они главните ликови сме седнале да ги гледаме :^)
    Врти се наваму натаму, они гајле си немаат, како божем толку не можат да се воздржат. :x Место на нив да им биде непријатно на нас останатите ни е непријатно. :tmi: Па и јас имам дечко па никогаш не ми се случило, да земам да се шлапам пред некој, ма не се ни гушкаме ние пред други, а не да се шлапаме.

12. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    2.270
    Сакам да кажам...

сдк секогаш постои онаа будала која од рани зори може да ти го расипе цел ден :@

На Elennaa и danniela5 им се допаѓа ова.
  13. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека сум изнервирана в краааајјјјјј уште од сабајле за некои безвезни ситници. Мора некој да ми го расипе денот. Многу сум изнервиранааааааааа :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@

14. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Сакам да кажам...

Сдк го пијам утринското кафе, по само неколку минути сон...
    Спиев прееска, неколку минути, имав еден невообичаен сон...
    После толку време го сонував татко ми, си направивме еден домаќински муабет, ама ме стрсе асално, ме извади од пижами и неможам да спијам сега...
    Очигледно ми недостига, денес после пладне одам да му го посетам гробот, да си промуабетиме, како секогаш јас ќе му кажам што ме мачи, а тој ќе ми го прати ветерот да ме помилува...

Цело е кога се има се, ама некои работи едноставно ги губиме засекогаш, па не ни преостанува ништо повеќе од тоа да се смешкаме на убавите спомени, кои за жал ги имам малку...
    Но знам дека ме сакаше на некој негов, посебен специфичен начин, имавме некоја посебна конекција, некој посебен однос...

Ми недостига, некогаш премногу, некогаш помалку, но во секој момент недостига...
    Одамна се научив да се носам со тоа, одамна се навикнав да живеам без него, но постојат рани кои времето неможе да ги залечи...
    Но луѓе сме, се прилагодуваме на среќа, се прилагодуваме на загуби, го даваме максимумот од себе за да бидеме среќни, но пак постојат прашања кои никогаш нема да го добијат својот одговор :)

На sweetyears, Hipica, marama и 4 други им се допаѓа ова.
  15. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Сакам да кажам...

Секој ден си носи своја убавина.
    Вчерашниот освен хармонијата, дружбата, внатрешниот мир, ми подари и неколку чаши вино, бело, берба '90-вкус оргазмичен.

Денешниот се движи во одличен правец, среќа научив како да се задржам цврсто кога ќе дувне развигорец или ќе фати лошо невреме. Почнав да им возвраќам на грмотевиците ^_^

Ј е срцулче, цело утро си нанка :inlove:

Жими Петко на Најубава, се ROFLам цел ден :rofl: Најубава е виновна :$

На srcekrsacka, Hipica, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Сакам да кажам...

СДК во сон неколку пати како да паѓав во некоја голема дупка се стресував за момент и нагло се будев!!?Многу чудно чувство,делува толку реално као стварно да паѓаш пате обзема некој страв,пот те облева ама па затоа коа ќе сфатиш дека си дома во драгиот и мек кревет се се менува..е тоа чувство после не се опишува!

17. Shopaholic77

Shopaholic77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    109
    Сакам да кажам...

СДК Конечно бело цветче сега следува да се потрудам за синото итн..

18. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Сакам да кажам...

СДК дека сум многууу изнервирана ... абе човек ќе убијам,ми се иде да вриштам :@ :@ :@ Не попуштам па последно ако сака нека е!!!

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Сдк палачинкиииии јес успеав да ги направам за прв пат сама :D

Сега со К. се превратуваме по дома ќе ни пукнат мешињата.

Моите се јавија од Охрид убаво им било,си викам во себе "Како нема да ви е таму убаво,се разбира и јас да сум таму и мене би ми било не убаво преубаво...Ама дојде време кога фосилите мои повеќе шетаат од мене,јбг."

И се мислам дали да му пишам смс на Ј. да му посакам добро журкање вечер на Гета :?: ќе му пишам па што биде нека биде ;)

Имајте убав ден кој е за палачинки нека повеле останаа :*

20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК која иронија, не ми се верува!
    Е Марфи, Марфи...
    Во искушение сум. ]:)

На страна од случајов, како сум ги построила сабајле овие од Макс АДСЛ... :lol: Мераци! Кејф ми се направи голем. :rofl:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.