Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Сакам да кажам...

сакам да кажам дека легнувам...добро сонче на сите :inlove: :* :angel:

2. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    Сакам да кажам...

веќе сум сама...цела куќа исчистив станата сум уште во 7 часот прекрасно е чуството кога знаеш дека остануваш сам дома ама вечерва незнам што ќе правам дали ќе има БАБАРОГА :D ама не не вечерва имам повод за славење па затоа моето злато ќе дојде кај мене да си го одбележиме тој убав датум 1 месец како одиме браво за нас ајде нека ни се множат :* поздрав до вас феминки имајте прекрасен ден исполнет со многу љубов забава и дружење со саканите :) :* :inlove:

На sonce777 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Сакам да кажам...

Јас се вративввв!!!!!
    Требаше да си идам среда но таму јафдевме некојси сладолед и на братми му се направи алергија од бојата што ја ставале во сладоледите нешто :o
    Арно што не каснав јас многу и сега стигнав сабајле во 5 сатот и така :D

4. Asterion

Asterion Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    Сакам да кажам...

СДК само што пропуштив една многу добра шанса која ми се пружеше и се чуствувам ужасно поради тоа. :'(
    Тоа беше тоа, и сега нема назад. Никој неможе да го врати времето.

5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

Знаете што сакам ептен многу најмногу помногу од многуто? Утра кои ги започнувам порано од вообичаено. Свежа и истуширана, кога ќе си го шмркнам утринското кафе, со тазе, крцкави наполитанки, и покрај утринските музички тонови, јас гњурам со носот во нова книга, со нозете испружени напред и си велам - е жал ми е, уште свеж портокал ми фали и Financial Times, за да сум дел од некој американски глуп сериски филм.

Се сеќавам многу одамна, кога бев дете читав книга од една француска писателка - да ми пукате во ахилова, нема да ми текне сега веднаш како се викаше, и таму девојката толку прекрасно ги опишуваше утрата на Азурниот брег, што дури тогаш, со моето релативно детско главче си реков и си ветив самата на себеси - дека ако по утрото денот се познава, ќе се трудам да направам што повеќе утра да се убави, шарени, инспиративни, смирени и исполнети со хедонизам и ароми кои ги будат сите сетила.
    И си ветив дека еден ден и јас ќе пијам турско кафе и ќе загризам во свежиот портокал, и така наизменично, гледајќи во морските бранови.
    Не знам дали еднаш го направив ова, но сеуште не е доцна да се проба.

Трудете се да си ги направите убави утрата. Кој знае, можеби денот кој следи ќе биде толку лош што на крајот ќе си речеме - ама барем имав убаво утро кое вредеше :)

Сркнете турско, заријте ги запчињата во свежиот портокал, освежете го грлото, пробудете ги сетилата, нова недела пред нас. Нов ден во календарот.
    Добро утро ;)

На Go-Girl, la-chicka, sugar и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека знам дека ќе се сварам по вруќиниве низ Центар, ама ајде. |( Ако не одам денеска, ќе треба утре. :?:

7. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Сакам да кажам...

Рано се разбудив и потоа со мисла дека за 1 саат пак ќе си легнам се утешив малку :lol: ама и тоа кратко траеше, секогаш ќе се најде некој кој мора да ме разбуди :x барем сега кога сум слободна да си поспијам и да се одморам како што треба. :!:
    Додека го пијам утринсково кафе, :coffee: во главава ги редам денешните обврски.... ии кога ќе се подзамислам денес навистина треба да завршам некои корисни работи.
    Згора на се и одморот се приближува, кај и да е конечно и јас на море!!! :sun: :D

8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Сакам да кажам...

Стариве жени се многу чудни.
    Умрел на снаата на брат и' негов зет, па да оди свеќа да му запали.
    40 дена ќе изнесуваат на мртовец, од ќораво до сакато се се собрало (кој треба и кој не треба).
    Јесте да такви моменти е потребна поддршка, ама сигурно не од некој што го имаш видено еднаш-два пати во животот.
    Една година ќе изнесуваат, уште тапани да зачукаат и чиниш свадба се спрема. Па и кога ќе ми каже С дека оди на пејачка (така ја нарекуваат молитвата што се пее за мртовецот) само се чудам која песна овој пат ќе ја пее (9ка, 40ка, годишница).

Јас сфаќам почит да се даде, ама на СЕКОЈА пејачка ? :fubar:

9. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Сакам да кажам...

:lol:

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.072
    Сакам да кажам...

СДК ... Скромноста е особина на ГОЛЕМИТЕ

Добро утро, добар ден виртуелни пријателки :) ...
    Бидете скромни за себе, за другите, за она што го сакате, за тие што ги сакате ... во очите на другите сепак ќе бидете ЛУЃЕ

Знам дека дел од вас обожаваат да читкаат статии, па еве една да споделиме

http://www.kafepauza.mk/zivot/shto-treb ... te-migovi/

На mysterious, Strumfeta93, blond и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.671
    Допаѓања:
    116.176
    Сакам да кажам...

СДК дека навистина се чудам како некои немаат основна култура на пишување постови на форумов. Па сите имаме учено граматика, интерпункциски знаци, правопис. А бе некои мислења ми треба толкувач за да сватам што сака да каже писателот. И да денеска ми е прв ден на работа после одмор. Толку од уживањето ајде сега арбајтен.

13. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Сакам да кажам...

"НАЈДОБРО Е ВАКА, КОГА ЉУБАМ БЕЗ ДА САКАМ"....Веќе подолго време љубам без да сакам....Мислам дека е време да смениме нешто околу тоа...

http://www.youtube.com/watch?v=14sowqdY ... re=related

На Angie.5, mysterious, Little-one и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Сдк станав со насмевка сонував убав сон ...

^_^

Иако беше само сон се сетив на убави моменти и се сетив дека ми се сака да почувствувам нешто што ќе ги разбуди "butterflies "....

Имајте убав ден,летајте ги "butterflies" :* .....the .....stomach

http://www.youtube.com/watch?v=Calj0K3DCBE

На Lepaaa и crazylady им се допаѓа ова.
  15. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Сакам да кажам...

СК прв работен ден од одморот едвај се привикнувам.Дремам на столчето.

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сакам да кажам...

СДК дека им завидувам на тие што имаат храброст да ризикуваат. Што имаат храброст да рашират крила и покрај опасноста да се плеснат на асфалт и да се смачкаат како зрел патлиџан.
    Јас немам. Никогаш не сум ни имала. За ништо.

Кога би требала да бирам дали да ризикувам со пари или со срце... најверојатно со пари би ризикувала. Можеби со срце е поеВтино, но со пари е безболно.А толку сакам да се најде човек кој ќе ме научи да ризикувам и кој ќе ме убеди дека ризикот вреди. Дека вреди да се смачкаш како зрел патлиџан ако после тоа имаш некој до тебе кој ќе те опорави. Дека вреди да ти треперат дланки и коленици ако имаш некој до тебе кој ќе те задржи да не паднеш и кој ќе те смири со прегратка..... дека ВРЕДИ.

А додека се најде, стојам настрана од игрите на среќа.

Прикачени фајлови:

На crazylady, zhap4e, julie77 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Сакам да кажам...

СДК чувствувам немир, како нешто во градиве да ме притиска.
    Незнам што да правам, ми се чини дека ќе полудам. Многу се двоумам, што би било најпаметно да направам.
    Беше чуден момент, момент во кој не се препознавав себеси, разумот не беше со мене, и беше момент на слабост.
    Сакам да кажам некому, ама се плашам дека никој нема да ме разбере, а нешто што најмалку ми треба во моментов е осудување.
    Зошто сум толку наивна, а потоа имам грижа на совест?
    Ми треба помош, а незнам од кој да ја побарам... :(

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Сакам да кажам...

не си единствена и кај мене е така повеќе од 2 дена .. како да ме опиша твојов пост.. :(

19. vanna

vanna Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.641
    Сакам да кажам...

се е така како што треба да биде :)

20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Сакам да кажам...

My life, my rules ...so keep your nose out of my business :bandit: ...
    Да, да мои правила, ма не ме интересирало никогаш како другите го прават тоа, јас го правам како јас сакам, како што ми е најдобро на душичката 8) ...

Добро утро Македонијо, добро утро народе... ги дигнавте ли правите и долги ноџиња од удобните кревети, шмркнавте ли некој филџан вкусно кафе, си спремивте ли појадок?
    Еве ме мене, штотуку разбудена со чашата полна млеко, размислувам за некои лоши работи и мисли со кои се разбудив...
    Можеби сум чудак, ама ме нервира туѓата потреба за внимание, абе од гзот ќе си гризне само за да ја погледнам, само за си помислам колку е она среќна...
    Ме нервира и недостатокот на љубов помеѓу луѓето, знаат дека помеѓу нив одамна се е завршено, дека љубовта згасна уште многу одамна, но не се предаваат тие се пак заедно... Не сфаќаат дека веќе скршениот прозорец, колку и да го лепиш никогаш повторно нема да погледот да ти биде кристално чист, едноставно е...ново стакло му треба...

Ма мене ми е одамна сеедно кој, што, како, со кого, каде, кога...им го препуштив тоа на ситните души, кои и онака немаат свој живот, па ги живеат туѓите...

Мојот живот е 100% мое сценераио и моја режија, израз на моите желби и потреби, еден за мене совршен свет, кој долго го градев, за да ми биде долгорочен...И кога се ми е така совршено изреализирано и организирано, е дури тогаш богами ќе ставам прсте на чело и два пати ќе се запрашам кого да пуштам внатре...
    Не сакам некој кој не го познавам да ми њушка по спомени, да ме прашува за болни но и одамна завршени работи, несакам да живеам во страв дека некој ќе ја издаде мојата доверба штом излезе на улица...
    Едноставно убаво ми е така, оградена од туѓите влијанија и зли јазици, живеам во мојот свет, според моите правила...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.