Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sugar

sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    67
    Сакам да кажам...

Стварно незнам што ми е деновиве.Депримирана сум,слушам само тажни песни,досадно ми е,немам што да правам... Сакам да се врати минатата недела или барем да се повтори истото.
    Сакам,многу работи сакам,но ако верувам знам дека тоа ќе се исполни,а јас верувам.И ако не биде така,јас ќе направам да биде.Мхм. 8)

П.С. Имам плаво цветче,оууу јеах. :rock: :P

2. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

Она што сакам да го кажам е дека постојат многу луѓе кои земаат в рака познати дела од врвни мајстори на пишаниот збор, но не за да се предадат на магијата на зборовите, ни за да се изгубат во лавиринтот на заплетот или да бидат фасцинирани или згрозени од ликовите, или од нараторот, ни за да ја искинат нишката која не дели од сивиот под на реалноста да се препуштиме со крилјата на имагинацијата каде ни небото не е лимит, за да ги натопиме страниците со солзи и со воздишки и со искрена смеа и одобрувања. Не, поради ништо од наброеното туку поради потребата да и удоволат на својата суета дека се „познавачи„ на тоа дело. За да го оправдаат вкусот чиниш станува збор за вино од минатиот век од посебна берба од Бургундија или 25-годишен бурбон испиено во ретка изработка на стилска фотелја навистина фасцинантен и репрезентативен примерок на мебел. Ни ова тие вистински не го вреднуваат само знаат дека треба да се вреднува, манекени на животно искуство се китат со туѓи чувства и занеси како со туѓа облека, човечки страчки.

Ваквите луѓе ја сквернават уметноста! Да имам моќ би им забранила пристап до неа, бедни ситни души и егоцентрични умови!

На Phyramide, Smilly, Magnolija и 3 други им се допаѓа ова.
  3. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Сакам да кажам...

Cдк дека толлку се возбудував што ке дојдам овде,а сега толку сум разочарана што ги бројам деновиве за да си одам Aвстралија,не можам да се привинкнам на овај живот,депресивно ми е :worried: :x

4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Сакам да кажам...

СДК дека одморот на моето :sun: со баба и дедо е во завршна фаза :)

Одвај чекам да си дојде и овој совршен ред по дома да го направи во совршен и бучен хаос.

5. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Сакам да кажам...

СДК секој ден од утре почнувам со учење! ]:)
    Денеска е тој ден “утре“ и ако не си ја сфатам работава сериозно, јануари за мене нема да има одмор, еден празник нема да видам!
    Испитов е дизастр, потешки неможеше! :tmi:
    А и на професорот му се дига :lol: кога ќе види дека 80% од студентите паднале !! ]:)

Е па професоре Ви објавувам војна, запознајте се со Вашата импотенција!! ]:) :lol:

На Smilly, crazylady и najubava2010 им се допаѓа ова.
  6. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Многу е грдо чувството да ти се кива, а никако да кивнеш.
    Од сабајле ми се кива, никако да кивнам! :@

7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.375
    На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека благодарение на фемина се ослободив од опсесијата за фејсбук.. Се немам уклучено веќе неколку дена а и не чувствувам потреба. Времето на фемина-форумот што го поминувам ми е релаксација.. Ем ќе си ќарам по некое советче, ем има интересни игрички и теми за офф-топик муабети.
    Секоја чест за форумов, навистина :clap: :inlove:

На Divinebutterfly и starbucks им се допаѓа ова.
  9. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека се разочарувам од менталитетот во државава. Едноставно светот оди напред, а ние стоиме во место. |(
    Глупави и ограничени умови. Смачено ми е од вакви. За старите до некаде сфаќам, јасно ми е бидејќи тоа било тотално друго време на живеење и воспитување, ама ме разочарува тоа што денешницава е отидена во пропаст.
    Понекогаш искрено многу се каам што многу се срамам и не сум некултурна. Можев да се спуштам на нејзино ниво и да и` ја затнам устата на ужасно некултурен начин. Се каам што се сетив на правилните зборови предоцна.

На The-Queen и Cynthia им се допаѓа ова.
  10. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
  11. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Асвалт, пекол, прашини.... овие се тие неколку денови кога ќе уживам во ваквото Скопје...

Ми фалеше се`.....
    Најлошото помина....
    Уште носов да ми се одзатне.. и ќе бидам пресреќна......
    п.с. Црнец сум бе, црнец :)

На crazylady и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Сакам да кажам...

После речиси три недели спиење односно неспиење насекаде конечно дома. Како шлакната седам пред компјутер и се смеам на милионите слики (за прв пат во живот го љубам Фејсбуков).

Леле луѓе немам зборови да опишам. Немам. Неверојатно е како две недели се сосем доволно да стекнеш пријатели од цела Европа. Ги обожавам моментите на смеење за глупости, спиење во автобус, пиење алкохол од секаде и секаков, се се.

Најдобра одлука во животот ми беше ова. Летен универзитет во Трансилванија.

Не знам дали некој ме разбра. Не е ни битно. Ни јас не се сфаќам.

Битно ќе ве замарам пак со постови.

На BeYourself, Doozy, crazyinlove19 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

^Ех, колку би сакала да одам. Сепак, се работи за живот. Но, далеку е Охрид.
    Струмица-Охрид, охооо. ]:)

Но, оние што можат - нека одат.
    Знаете, здравиот човек има 1000 желби кои сака да ги исполни, но болниот има една - да биде здрав.
    Доколку се бара помош од нас, зошто да не одиме? Ќе помогнеме на некому.

Мистери (ако одиш) или некој друг ако оди, нека не’ информира како поминала забавата...
    Се надевам Охриѓани или оние кои се таму ќе се покажат хумани. :)

Е, тоа сакав да кажам.....

15. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Сакам да кажам...

Ќе одам јас да ;)

А луѓето и така и така ќе бидат излезени, и така и така ќе потрошат пари, зашто да не помогнат на некому !!!!!!!!!!!

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Сакам да кажам...

СДК дека незнам шо ќе испадни од моево лето,ама се надевам добро да поминат останатите денови од Август...Ќе одам на одмор,ама не е како шо сакав,нема да сум со моето мече :( ама ми борџи сега еден одмор заедно.Само да имаме време и да се видиме.Многу обврски има уште од 1ви септември...Како и да е...Ве поздравувам со едно песниче,сега го ископав,женската некако не ме бендисва,ама се останато да :) 8) http://www.youtube.com/watch?v=XnR_t3sw ... re=related повелете и уживајте во денешниов ден,не дозволувајте глупости да ви го расипат! :*

17. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

Уште 17 дена и почнува распустот. Yeah, right. |(

18. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

СДК дека си дојдов дома.. :)

На Smilly и Elennaa им се допаѓа ова.
  19. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Сакам да кажам...

Гладна сум!!! Немам јадено еве веќе трети ден по ред...Почнав да сонувам храна :geek: И секогаш кога ќе замижам, си замислувам како пред мене стојат 10 тегли ајвар, една канта сирење и еден тон кифлички, и им се спремам да ги изедам.. :angel: Само што тоа нема да се случи никогаш :D
    А во реалноста, планирам месец дена однапред најстрог режим на исхрана, кој што секако нема да го издржам, ама ајде де, битно си наоѓам занимација за побрзо да ми помине водениов ден :doh: А што е најбитно, сакам вечер да одам на маратонско "брзо одење по угорници" (тоа ви е посебна дисциплина во спортот ;) ). Ах, да...дали спомнав дека сум гладна? :$ |( Ако да, тогаш пак да си кажам - ми се јаде!! :angel:

20. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Сакам да кажам...

баш си се осеќам онака како што мене ми годи !
    се останато ми е небитно !
    да знам и јас да ценам,но само оние кои во ниту еден момент во моево окце не донеле ни грам сомнеж!
    сите останати ма небитни сте :D

и уште нешто
    да убав ми е животот си се осеќам исполнето и баш си се сакам прво самата јас па оние кои заслужиле :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.