Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сакам да кажам...

За среќа,утрово се разбудив во некое фино расположение, не до толку да урлам од среќа, ама барем ми се избистри главата од негативните мисли. Уште сум сама, ама не брзам. Моето ќе си дојде, знам.
    Денов ќе си го исполнам максимално, почнувајќи од појадокот кој ми беше минимален благодарение на тоа што мајка ми не е дома па не морам да јадам, и се осеќам топ! 8) .Продолжи со дневна доза фемина, па 20 минутно вежбање од кое морам да се пофалам, има резултати. Си ги осеќам мускулчињата на нозете, уште малку и ќе се познаваат без јас да ги стегам...и летото ќе заврши |( .Сеедно, среќна сум кога вежбам, знам дека тоа си го правам само за сама себе, и за никој, ама баш никој друг. Си најдов нешто што ме исполнува и немам намера да престанам да го правам.
    И донесов уште една одлука,последователна на ова горенаведеново. Сакам да ги оставам цигарите. Морам да ги оставам поточно, се отрув веќе, ни цела кутија на ден не ми стига, ич не е на арно. Ај што немам во моментов, ама и да имам ќе гледам најсериозно да ги намалам ако не друго.
    И ми сметаат во вежбањето :D Да не може човек кондиција да набие од нив! :swear:
    И, само уште нешто. Во план ми е да престанам и кафе да пијам, во име на слабеењето. Не за друго, пијам 3 во 1,друго не можам, а тоа си има шеќер башка јас му дотурам, и наивно е да викам дека од кафе нема ништо да ми биде. Нејќум ништо со шеќер, ништо за грицкање, никакви колачиња, торти, чоколатца(добро, освен Фитнес на Нестле)...
    јас уствари сфатив дека храната ми стана тотално одбивна. Секогаш кога ќе каснам нешто ме гризе совест, освен ако било ептен вкусно и неопходно. Ама за глупостите што ги бутам беспотребно, макар и едно залче, ми иде да се обесам.
    Колку ми се безвезни постовиве, секогаш сфаќам откога ќе ги напишам :D Али тоа си иде правопропорционално(каков збор човече),со тоа што јас сум безвезна девојка и немам друга работа освен тресење зелени.
    Ете така,ајт сите на вежбање! :D

На MonnaSi и zhap4e им се допаѓа ова.
  2. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

бендисав еден пафем+лосион и подарок златеста чантичка
    ваучерот мала помош, си пресметав дека би мозела да заштедам за да ги купам
    ама :!: не било баш така, оти сето тоа чинело скоро двојно поскапо(денес кога го видов :o се шокирав
    незнам што ми стана, никогаш не ми летал паметот по скапи парфеми, ама ете, носат највеке поени за следниот ваучер, и така бендисав друг, двојно поевтин на Викторија Сикрет(мириса волшебно) , и мислам дека ке имам доволно пари, и за уште нешто да си одберам(ако продолзам да штедам со ова темпо) :)

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сакам да кажам...

СДК дека никогаш не можеме да знаеме што се‘ може да не‘ изненади.
    Ете, мене синоќа ме изненади.... НЕШТО. НЕШТО што би го нареклаБаш така. Чудно до бескрај.

И уште се чудам, ама не на НЕШТОВО, туку на мојата реакција на истото.

Ај се надевам нема пак да ја лупам главата од ѕид :?:

Прикачени фајлови:

• hfb.jpg
      hfb.jpg
      Големина на фајлот:
      10,8 KB
      Прегледи:
      161
    На Go-Girl и esperanca им се допаѓа ова.
  4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Сакам да кажам...

СДК дека најубавите работи се случуваат кога не очекуваш......епа ајде не очекувам ништо ама нека се случи нешто убавооо :^)

5. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Сакам да кажам...

Ноќва ја поминав гушкајќи го Мендо кој го добив вчера :inlove: Конечено си дојде овој |( Сега ќе има гушки :hug: и така... :angel:

6. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Сакам да кажам...

Билјана платно белеше по охридското езеро...
    Лихнида кајче веслаше по охридското езеро..
    А Мини,Мини си го обожаваше и шлапкаше. :D
    Ех,зошто не си се родив како охридска мома м? :?: Далеку од то дека не си ја сакам Битола мојот роден крај и далеку од тоа дека не сум горда што сум битолско чупе 8) но во овај момент би дала се за да бидам Охрид иако пред неколку дена се вратив сакам пак бре :)
    Е да бев Охрид сега сигурно немаше да седам пред компјутер тука во жешково,туку ке си седев некаде во некое кафуле покрај езеро и ке си шмркав од моето убаво ладно охридско нескафе,па уште ако келнеро ми речи ДРЖ убавни,бидејки секој што го сака охрид и го има доживеано овај момент знај дека не е ист филингот кога келнерот ке ти речи "Повели" на литературно македонски и кога ке ти речи "ДРЖ"на чисто охридски :D Е тогаш со сигурност знаеш дека си во Охрид,дека Охрид е твој а ти си негова.А секако потоа следува долгото попладневно капенење во нашето убаво и незаменливо Охридско езеро :inlove:

Имајте убав ден феминки,искористете ги максимално последните денови од летово,а јас,јас заминав да се договорам за одење Охрид а работите што треба тука да ги средам хм...сами ке си се средат де :D :*

На L-enna и Hipica им се допаѓа ова.
  7. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99
    Сакам да кажам...

Ма да се гони у триста цела наша глупа администрација!!!!
    Добро, жити се, што се замислуваат теткиве од студентски?! Богови на факултетот?! Морееее да не плаќаме ние, тие таму никогаш нема ни да седнат!!! Како не им е срам бе, зарем немаат ни малку осет, ај душа не мора ни да имаат! Седнува од 12 на столчето за у 1 да прави пауза и у 2 за замине дома зашто изморена била....неможела да ми ја потпише денес потврдата зашто тешко е г***т да го качиш еден спрат погоре деканот да потпише...само ако имам некои проблеми и неможам да си ги внесам документите за у студентски, жими се преку тоа стаклото ке и влезам, косата вештачка до последно влакно ке и ја искубам!!!! :devil: :devil: :devil:

Е така!!!

Имајте убав ден....и со среќа на идните студенти.... ;)

8. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Сакам да кажам...

Хахаха, ова ми буди мн спомени :D Ако за нешто не вреди да се нервираш тоа е за тетките од студентски. По некое правило они секогаш се нервозни и баш одат на пауза кога ти ќе дојдеш :wasntme: Многу често ти ги губат пријавите и испитите, а никако не се они криви :wasntme: А може и индексот да ти го снема, повторно не се они криви :!:

На MaxyMax и Hipica им се допаѓа ова.
  9. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99
    Сакам да кажам...

Богами, невозможни ми се...смрт ми е ко ќе треба да ги посетам...лани имаше и една трудна, па моравме сите да и ги трпиме каприците, страшна беше, моравме да бидеме екстра нежни со неа оти се плашевме дека у секој момент ке пукне :D ... од оваа година една обична потврда трбало да преспие еден ден кај нив...како да не...туку ајде уште оваа година ке ги истрпам...после со музика ке ги напуштам :)

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сакам да кажам...

СДК да не беше форум фемина немаше да се чуствувам толку убаво и добро денес :$

http://www.youtube.com/watch?v=2aDYAfA_plQ

Имајте сите убав ден :*

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

Сакам есен!!! Доста ми е од оваа разиграно лето. И плус во плакарат има толку многу облека што сака да биде носена.
    Есен е најромантичното годишно време. Жолт парк полн со паднати лисја.Ти газиш на нив, а тие крцкаат на секое твое движење. Црвено носе, шалче и некоја француска баретка. Портокалово време. Мислеш во секој момент нешто ќе се потпали и сите ќе изгориме. Долги прошетки на свежиот воздух и разговори што не водат никаде :inlove:

Никогаш се немам видено со љубениот во есен. Веќе замислувам како ќе биде. Тој ќе ме пречека на автобуската со неговата насмевка. И ќе ме праша дали ми е ладно, а јас ќе излажам и ќе кажам дека не ми е. Ќе седнеме во некое ресторантче. Јас ќе си го соблечам палтенцето што тој ми го подари и некое време ќе молчеме. Секогаш правиме така. Потоа јас ќе почнам да зборувам, а тој ќе ме слуша внимателно. Секогаш е така. Ќе јадеме. Тој ќе ме кара пошо мн пушам цигари.
    Кога ќе јадеме ќе отидеме кај него. Ќе легнам во неговиот кревет и ќе се покријам. Тој ќе ми го пушти Бери Вајт, или Шаде, или Џо Кукер. И тој ќе легне до мене и ќе се грееме.
    И се ќе биде во ред додека мене не ме фати паника и додека не направам некоја сцена. Ама тој и тоа ќе го сфати. Секогаш е така. Ќе направи од тоа шала и така продолжуваме. До бесконечност, се надевам.

http://www.youtube.com/watch?v=mEnUhjmwjlI

На HoneyBun, Strumfeta93, julie77 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Сакам да кажам...

Се спремам малце помалце и одам...!! :)

Ама НЕ на одмор, во нешто поубаво се впуштам :$ ...одам во прегратките на љубовта моја, која не сум ја видела две недели! :tmi:

И да не тупам многу, знаете каква се враќам од таму! Полна со љубов, прекрасни моменти, гушки, бакнежи .... :inlove:

Ве поздравувам сите и одам да се досредам, да бидам убавка за него нели?! :$ :lol:
    Се читкаме за некој ден, ќе ви раскажам како беше! ;) :*

На Divinebutterfly, feminamk и crazylady им се допаѓа ова.
  13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    56.914
    Сакам да кажам...

Сега ќе напишам еден пост од тие што ич не ги сакам - мрчаторските. :lol:

На форумов премногу често се спомнува лицемерие, а не се гледаат сопствените контрадикторности и лицемерието во она што го браниш.
    Се оди по дефиниција: лицемерно е се’ она што е спротивно на твоето мислење. |(

И да, признавам дека е лицемерно од моја страна што нема да кажам на кого мислам. ;)

На Strumfeta93, Miss-Independent, sesilija и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сакам да кажам...

^побогу Ливинг .......Хитно и битно е кажи :rofl: :rofl: :rofl:

Јас па сакам да кажам дека ги обожувам сите форумски ликови, убаво е да ни биде вака шарен форумов со секакви :D :D :D и таквите како од постот на русинкава :nod: :lol:

еј да се разбереме ова е за денес....денес ве сакам сите, за утре незнам.... :wasntme:

На crazylady, LivingGlam, Phyramide и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Сакам да кажам...

Штом сте и се запнале на есента... богами да.
    Бар кај мене дома викендов не да мирисаше, а баздеше на есен.
    Печени пиперки, лук и оцет. По некоја китка магдонос тук-таме и паднато ливче на земја.
    Мора и тоа.
    Дел од декорот на кујната е кога се прави зимница :D

едит: а, војна некоја се води :wasntme: на форумов?!?
    Известете ме за крајните резултати
    :clap: кога ќе се потпишува мирниот договор, викајте.

На la-chicka, crazylady, Lepaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Сакам да кажам...

Бреее, како е најдобро да казниш еден човек ?!
    Прати го да вади државјанство, лична карта, извод... Во македонските бирократски канали, има џигерот и жчката да му пукнат, ќе го мавне некое нервно растројство, главата ќе му се мрдне а и ќе цркне од глад/жед/жештини пред нивните врати.

Не, значи не можам да издржам да не прокоментирам. Толку неорганизирано нешто, мајке ми, нема ни во Тунгузија. Таму арно си знаат бе, неорганизирани си се, ни некој е со документи, ни некој бара документи. Си живеат мирно и среќно во нивниот хаос. Тука батка, дива лига. Ем шуто ем боде. Ем не можат да постигнат со толку малку вработени, ем опрема крш, ем не се стигнуваат барања навреме а сепак ти требаат сите можни документи. Бутни се или ќе те бутнат, сосе врата и тоа. :D

Абе, ги бројам зборчињава на државјанството. Пет факинг збора, од максимум 10 букви. А го чекав два саата, мислиш чекам да ми дадат орден за почесен државјанин. Им се расипал компјутерот. Ооо сите светци од небесите, нема грешка им се расипал компјутерот. |( Па и од кај се зимаат, од кај ги даваат, од едно џамче со решетки, мислиш најголема тајност.

Најјак беше еден батка, и вика на таа таму - Ти ма знаеш ли кој сум ја, ја ви ја скршив вратата пред три години, сега пак ли да ја кршам. :rofl:

Ама сепак, не се само тие криви. Кој цацко ме тераше дури во петокот да поднесувам барање, можев на раат порано да си го земам. Од друга страна, од кај да очекувам дека за едно проклето државјанство со пет збора на него, ќе треба да чекам од петок до понеделник ?! :fubar:

И така. Интересен ден. Банка, шалтер, уплатница, пошта, уплатница, шалтер, џам со решетки, државјанство, свидетелства, нотар, уплатница, копии.... Дап. Вери амјузинг. :D

Со среќа утре на сите, може ќе се видиме. :wasntme:

п.с. Солидно го наполнив буџетот на РМ денеска. Јаоо, ќе видам ли некој аир од тоа. :D

На bittersweet, Strumfeta93, la-chicka и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

Еј ајде доста со спомнување на есента, бога ли вам љубим и Посејдона и Зеуса :D

Чек чек, не е сеуште есен. Ок признавам дека сонцето августовско се чуствува дека не е јулско ама, не брзајте, некои тука тек сега трпаат апостолки во своето шарено куферче и се мислат колку пара фустанчиња и летни чевличиња да спакуваат за на одмор :$
    Едит. Ете од возбуд фустаните и парови ги напраив. О боже! Lapsus lingae.

Остајте тоа пиперки и ајвари малку на страна, мислам, август е еј! :D

И да Ливинг сосема си во право = впрочем одбележје на македонското постоење е кога крадецот се дере „фатете го крадецот“.
    Ама ај тоа е друга тема која не ме тангира толку во моментов. Има луѓе и луѓе. Едните ги игнорираш со другите си живееш. Со третите бизнис тераш. Со четвртите пиво пиеш.
    Мене стомачето ми подрипнува, јас сум ви бре - знаете каква у моментов? Замислете ме со гума за пливање и со мускули и со душек под десната рака! И со она нуркачкине пераи на нозете, со наочари и со тоа таквото онаквото речете го де, за дишење.
    Спремна за да му ја дувнам веќе! :D

Леле. Возбуда ме фати. Затоа ја вака смотана по продавници иначе ич не сум :emo:

На sesilija и LivingGlam им се допаѓа ова.
  18. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Сакам да кажам...

Ги сакам мама и тато! :hug:

19. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
  20. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    22.942
    Сакам да кажам...

СДК бев на заболекар, всушност кај 2ца :) Сега за сега сум задоволна од текот на настаните, за натаму ќе видиме како ќе биде. Во четврток, здравје, одам на гости кај дечко ми! :) А до тогаш, уште неколку пати на заболекар ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.