Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Сакам да кажам...

СДК со мојата дебилна посветеност да не повредувам ништо живо, благодарение на вегетеријанството (кое бај д уеј како начин на исхрана е тешко лицемерие низ светот) ми падна имунитетот и на сред лето добив воспалено грло и некакви ... АФТИ, што и да се тоа, првпат ги имам. Ете така сега нека те боли кога јадеш и зборуваш. Морончино бре!!

2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

Доста ми е од групите од типот:
    Ниска сам, ал и даље ме желе.
    Висока сам, ал и даље ем желе.
    Дебела сам, ал и даље ме желе.
    Слаба сам, ал и даље ме желе.

Сега почнаа и по статуси. Добро знаеме дека сите ја знаете песната. |(

На mysterious му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elina

Elina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    65
    Сакам да кажам...

СДК не,не е дека имам цветчееееее :D :P туку некогаш најдобрата работа што треба да ја направиш всушност знае да биде и најтешка :|

4. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

СДК дека конечно после толку грд период и мене среќата ми се насмевна :$

Ви посакувам на сите огромно количество среќа и помалку нервози..

Ве сака Ани :*

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Сакам да кажам...

СДК исцедив 6 лимони и на екс го шмркнав тоа концентратот. Суратот ми се искриви, маму му његову. Некои од вас веројатно прават доста кисели фаци замислувајќи си...

На Strumfeta93, Bright и lolyta777 им се допаѓа ова.
  6. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Сакам да кажам...

Сакам да се преселам...И стварно не знаете колку многу сакам!
    Ако не надвор од државичкава,сакам барем надвор од овој е*ен град кај што сите гледаат на секој начин да те оголат до кожа,со зборови :!:
    Да те осудат,повредат,исмејуваат! Да .......
    Презаситена сум од сите околу мене,сакам нови луѓе,нова средина,можеби и работа добра да си најдам..
    Се,само овде НЕ. :|
    Aко во едно општество сите те сметаат за НЕПОДОБЕН, значи дека си премногу способен..
    Само се плашат да не им ги загрозиш нивните места! ;)
    Единствена корист од државата ми е воздухот што го дишам,но и тој е се позагаден :^)

На De-lovely, Shana, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Сакам да кажам...

Купи си Проафтол, не се зезам ...најозбилно, го има во секоја аптека (да не рекламирам) и стварно е ефикасен, на база на прополис е :)

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Сакам да кажам...

Си пеам на глас у соба, до сега го читав Вуди Ален и ми се здосади.
    Не разбирам зошто некои ликови се популаризираат, кога за живо чудо, ми се просечни. Добро, си ја ожени ќерка му, ок, фала и пријатно.
    Слушам Air, и мислам дека ќе пукнам од досада.
    Епа нема романтики секој ден!
    Играв танго на полна Месечина и пиев вино. Клише, али квалитетно. Уште да знаев што ме чека. 8)
    Си ја гушнав самотијата прееска, во кревет. Ми зборуваше шпански, дури. Или тоа беше телевизорот? Кој би знаел. Компјутеров кочи, просто не ми дава да ти се исповедам :)
    Како и да е, како и да не е, јас морам да престанам да го користам тоа Јас, и да исчезнам малку. Ми недостасува интровертност.
    Флертови, празнини, колачи со бадеми, вицови, дроги и алкохоли, се’ е тоа една страница од животот. Со мало ж, зошто повеќе не можеме да му дадеме, а?
    Имам лубеница во фрижидер, ме мрзи да ја заколам.
    Какво е тоа убиство! Овошно.

Сакав да кажам, дека енергетски, адаптибилно е. Ама стравот, е првата пречка а и последна ;) Ах, моја будалетинко, што може да се случи... Епизоди.
    Само тоа ми се случува. Крајот - на крајот!
    До наредните тропоти и трепети, молк.
    Не чини, не чини дупло лавовство. :x

На Miss-Independent, Strumfeta93, Buttterfly и 7 други им се допаѓа ова.
  9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам се чувствувам моќно!

Се чувствувам како некој (буквално!) камен да ми паднал од срцето, но се ми се чини дека ова беше карпа. Му се стегав толку многу за ништо! Сега можам да здивнам. Yeah,right! :up: Утре ме чека нешто големо. Не знам, можеби за некој не е толку битно. Но јас се запишувам на ФАКУЛТЕЕЕЕЕТ! Знаете, па и не сум толку загрижена. Јас ќе пробам да се упишам, а не знам дали ќе се упишам видиш ?

10. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.500
    Допаѓања:
    4.498
    Сакам да кажам...

некои личности едноставно можат да ти го раубават денот без разлика на тоа колку ти бил лош,фала му на господ што постојат такви личности...

11. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Сакам да кажам...

СДК дека вечерва се чувствувам тажна, потиштена, повредена, понижена.... осамена, посакувам се да беше поинаку во мојот живот...

12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Сакам да кажам...

Сакам да бидам здрава и силна.

На Miss-Independent и snegulka21 им се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Сакам да кажам...

СДК обожавам откако ќе се најадам скара отпосле да се иждригам домаќински :drunk:

14. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Сакам да кажам...

Сдк смачено ми е. Навистина ми е смачено од 70 % од луѓето што ме опкружуваат. Па добро бе како можете да бидете толку лицемерни?! :^) Зар немаат ни трошка грижа на совест? Од правење лице и лажење ми е преку глава, а деновиве го добивам во изобилство. Што им станало на сите? На никој не му е гајле за никого! Сите гледаат за себе, за себе и својата репутација која им е на прво место :!:
    Ги сметаат сите останати за недораснати и глупави. А они? Ма они се најдобри, најпаметни, ти неможеш со нив! Ми се :puke: од такви. Кога ќе научаат (и дали некогаш воопшто ќе научат) да уживаат а да не се замараат со тоа како ќе изгледаат ако го направат ова или она?! :?: Па луѓе , еднаш си жив, зошто би го потрошила животот на коментирање на туѓи постапки и тешејќи се дека сум совршена , ништо не ми фали, не.
    Чист пример, ќе излезеш да речеме во кафуле на некоја забава, и , додека сите се смеат и забавуваат , они застанале во ќош, намрштени и коментираат кој со кого дошол, што направил, што носел. АМАН ВЕЌЕ! Гледајте си за себе луѓе, остајте ги другите што сакаат да прават.
    А па и со фејзбуков веќе, кога ги гледам коментарине во стил на леле јакаа и ау ама сте главни ми доаѓа да искршам монитор! Не, не сте ни јаки ни главни. Фејзбук не е се во животот! Наместо да излезат да се прошетаат они дремат и гледаат кој на кого лајк ставил кој на кого пишал. Ако ако, ви тече животот, ќе си остарете такви неиживеани. На крај краева не знам ни јас зошто се замарам, ама ова веќе неколку дена ме мачи морав да се олеснам.
    Позрав43 уживкајте си :*

15. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Сакам да кажам...

Бев, пафнав и се вратив.
    Лута им сум на Исус и на Марфи.
    Исто така денес и наредниве неколку дена одам да празнам негативна енергија и да полнам позитива и да збирам насмевки.
    Ете тоа ќе правам.
    Ме уби ограниченоста.
    И неговата коцка лед, ако не се стопела до Скопје значи го сакам.

На De-lovely и Offspring им се допаѓа ова.
  16. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам нешто денеска што ми се случи.

Одам на гинекологија да закажам нешто за мајка ми, влегувам таму и таа ми вика: Да, може да закажеме. А кој месец сте трудна?(и ме гледа во стомак)
    И јас прво вака :o па после :D и викам за мајка ми сум не за мене.

И после искачам од таму и се погледнувам во стомакот и си викам ааахх ова мешево и оваа жена ме направија трудна :$ .
    Морам да се затегнам малце :D

17. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Сакам да кажам...

си ја гледам полуматурата и се газам од смеа значи ц ц ц колку сме биле будали ејјјј

18. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Сакам да кажам...

Не се препознавам веќе. Што ми е? Во огледало сум иста, а во душата - празна. Но и ликот во огледалото е само илузија, не сум иста, невидлива сум за себе, безначајна.
    Dear me, ме разочара. Ти ли тврдеше дека имаш цврст карактер? Ти? Хах, се рониш како најкршливото нешто на свет. Самата си крива, самата се повредуваш со безвезни работи и покрај тоа што друг те разбира и ти угодува.
    Ако. Сега страдај. Чукај глава. Цркни...ама назад нема да се вратиш.
    Задоволна сега? Се` реши. Браво. Уште локум да ти дадат.
    Бездушник. Саможивник.
    Два збора кои највеќе ги презирав, а во кои се претворив. Моето „перфектно созревање“ го разбуди детето со даунов синдром во мене. Но не, јас сум и полоша од тоа. Сличноста ни е што сакаме неизмерно и најискрено, но тоа дете е помудро од мене, тоа не кажува работи кои не ги мисли и не ги повредува другите со истите, а јас, очајна за стари романтики и навики кои болно ми недостигаат се претворив во ѕвер, а истиот впечаток и го оставив кај најзначајните. Но и ѕверот од истоимениот цртан имаше чувства, само...незнаеше како да ги изрази, беше глуп исто како и јас, дозволуваше розата да вене пред неговите очи додека чекаше совршен момент, сожалувајќи се само себеси. За среќа, неговата приказна заврши добро, се снајде, а јас...јас веројатно ке си останам истиот простак.
    Си извршив самоубиство. Душевно. А душевното боли повеќе од најостриот нож во гради.
    И пак си седам и си цимолам. Времето си тече, а мене очајно ми треба да тече наназад за да би сменила некои работи. Не барам многу, само 48 часа...48 е***и часа и малку повеќе мозок во шуплинава. Или барем да ми биде одземена способноста за размислување, која и онака незнам да ја искористам.
    Сфатив колку еден лош збор боли, и согледав дека 1000 добри потоа не ја поправаат лузната од истиот.
    И, прости ми, но излажав кога ти спомнав дека се` што се уништило се опоравува, велејќи го тоа само пробав да се направам себеси помалку страшна.
    Едно нешто не се оправа. Огледалото. Штом еднаш се скрши, целата убавина која порано можела да се види во него сега е распарчена, исто како и душата после лошиот збор.
    Се каам. Но што корист? Веќе призна дека тоа те променило.
    Што и да кажам понатаму, ке биде слаб изговор со кој би пробала да си ја оправдам незрелоста и веројатно би одело кон полошо, бидејќи јас...јас незнам да бирам зборови, а и оние кои би ме искупиле, не постојат. Mи останува само да се соочам со фактот дека сум станала безвреден ништожник.
    Forgive me... ;(

19. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    Сакам да кажам...

едноставно прекрасно

Прикачени фајлови:

20. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

Сдк дека возење мотор или да те возат сеедно, те ослободува од негативна енергија.
    Се возев со мотор и мислам ветерот се со себе однесе.
    Се што ми се собираше деновиве остана зад мене.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.