Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Сакам да кажам...

Аааа, а Демир Хисар? :wasntme:

2. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

Сдк чувството кога после подолг период седнуваш на кафе со вистински другар.
    Другар уште од основно.
    Другар кој ми беше партнер, и кој ме научи да свирам гитара.
    Го почитувам многу.
    Видувањето со него денес многу пријатно ми дојде. Цел ден сум расположена, а богами остана и за утре.
    Позитивна личност, со многу амбиции. Со мерак да водиш дискусија со него.
    Личност која е една од малкуте кои ми помогнаа во еден лош период.
    Ме советуваше многу, и знам дека секогаш е тука за совет.
    Поради причини од кои ни се одделија патиштата знам дека кога и да го побарам секогаш наоѓа време за мене. Ете таков другар тешко се наоѓа. И мило ми е што го имам во животот.

На Strumfeta93, XMaN, Miss-Independent и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Сакам да кажам...

АБе и вие не знаете како се чувствувам.. Абе, не знаете, абе, НЕ! :rofl:

Сакам да имам 32901840923749236534853 смајлиња, а не само копилски 10 и да го изнапишувам ова :D на цела страница. И оп, БАН! :)

Незнам што ми е, а усвари знам.. Крвта ми врие 500 на саат, ма да нема смисла ова што го реков со крвта.

И постов е целиот ненормален, со никат чуени граматички изрази ама јако ми ее!! аааааааааа-ууу

Се осеќам како Yipman коа пее АОФНАФПБЅБ-19БФ-1Б9ФББЧАОБФБАФПБАПИФБАПБФПАЅБ МЈАУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ АФ ФА АФ АФАФ АФА ФА WHO LET THE DOGS OUT

И дааааааааааа, ми се оствари сонот што го чекав 1 година. Еееееееееееееееееееех МАКАРЕНА ! :D

доста и беше силување на тастатурава.

На PetiteCherry и mims-89 им се допаѓа ова.
  4. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Сакам да кажам...

...

...

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Сакам да кажам...

СДК... Денес читам дека мажите имаат ХY хромозоски пар а жените ХХ по тоа се разликуваат и дека жените се генетски посложени од мажите и одма ми стана јасно... еве оправдување зошто сум јас толку комплицирана личност. Што беља ми направи во животот тој X хромозом и сам не е свесен. Значи на нас генетски ни е предодредено да ги комплицираме работите, од мравка да правиме слон- ама гледаш не сум била јас крива генетиката таква е. Сега знам зошто не можам да се одлучам што да носам, зошто од обично провоцирање си правам филмови и си барам причини за кавга, што секогаш од Гевгелија до Скопје вртам преку Струмица и Штип, значи се што е едноставно за мене е неприфатливо додека не се искомплицира што е можно повеќе.

Јака им душа на маживе што не трпат, ама не сме ние криви такви сме од Господ :(

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
  7. Sunshine.love

Sunshine.love Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    10
    Сакам да кажам...

СДК...дека денес денот ми е у пм. Откако станав постојано ме боле главата. Скршив чаша и кога станав да ја земам правосмукалката се набодов на срча, и згора на се дознав дека тој што го свиѓам си фатил женска. А сега па ми се пријаде нешто и земав 1 пунена пиперка, ама јазикот си изгоров од таа лута пиперка. Кој ме натера да јадам. Па за да не ме луте толку ногу почнав да тражам нешто благо, ама како што бев станата на лева нога ни тоа не можев да јадам. Затоа што имавме само мармалад кој за несреќа беше мувлосан. Денеска ми беше еден од деновите кога сакам да кажам ,,Мамо шири нозите сакам назад" ;(

8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Се` се периоди низ животот... Се доаѓа и поминува. Ретко нешто трае вечно!!! И тоа треба многу луѓе да го сфатат...

На crazylady, karak, Squirrel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Сакам да кажам...

Нели е така? Преска бев многу гневна на некои луѓе со вакви мислења затоа е вака набрзина напишано :)

Сдк едвај чекам петок може ќе одам во Охрид :dance: Редно е малку да шлапкам во Охридските води :D

На oktavija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    127
    Сакам да кажам...

Чуството кога други ги преземаат твоите работи како да се невни и се чаламат со нив . :@

п.с. И тие неќат ама толку му дал господ. :!:

11. PetiteCherry

PetiteCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    35
    Сакам да кажам...

Поднесов документи на факултет.. и како и да е, ќе ме примат во државна, така да, исто ко да сум веќе запишана :) Со среќа на останатите феминки!!

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Сакам да кажам...

Чудно е колку работи можат да се променат во само еден единствен ден.
    Можам да замислам како му е, а и мене не ми е ни малку подобро,
    Го заслужив секој погрден збор, секој сомничав поглед.
    Го заслужив и сега се каам бескрајно.
    СДК дека тој ќе остане во моето срце...што и да се случи. :worried:

13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Сакам да кажам...

СДК незнам дали постои некој друг што секогаш навечер му текнува да лакира нокти и тоа да ги црцка со френч и тако даље. :geek:

На PetiteCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

СДК, пред некој ден, игравме карти со сестра ми, и јас наеднаш само викнав: Ме каснал комарец. :rock: Сестра ми ми рече: Голема работа. |( И кога видов, бубулица ми излегло на ногата. ]:) Се израдував ко будала, ова лето, уште не ме каснало ни еден комарец. Ко изрод да сум. :^)

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Сакам да кажам...

Боже Петра, удрете ме со нешто за знам дали сонувам.

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Сакам да кажам...

Идам да спијам. Слатки сни на сите (будни), ве сакам Феминки :* :rofl:

17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Сакам да кажам...

Сакам вака виртуелно да честитам роденден на една од најважните личности во мојот живот-сестра ми.
    Ти ја посакувам цела среќа на овој свет, сестричке моја најмила. Да бидеш секогаш позитивна и насмеана, исполнета со еден тон насмевки и среќа. Да бидеш најдобра и најсреќна мама на свет, како што и си секогаш. Да се гордееш секој ден се повеќе со тие твоите две мали прекраснотии што ти растураат по дома. Да си ги оствариш своите цели и планови, и да успееш во тоа што сакаш да го направиш. А упорна си, и страшно амбициозна, не се сомневам ни малку во твоите способности.
    И ти благодарам најмногу што си секогаш со мене. И кога треба и кога не треба. Те сакам најмногу на светот, сестро моја најмила!!!! Среќен роденден!!!!

На Hopeful, maca99, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

I wander'd lonely as a cloud
    That floats on high o'er vales and hills,
    When all at once I saw a crowd,
    A host, of golden daffodils;
    Beside the lake, beneath the trees,
    Fluttering and dancing in the breeze.

Прв пат кога го читав William Wordsworth со мојот пубертетски, младалачки, зелен ум си реков - what a bunch of crap. Патетики на купче збрани и јас морам тука уште и да ги читам и да разглабам што сакал поетот да каже |(
    Подоцна почнав да ја разбирам поезијата малку повеќе и кога ја сфатив поентата на неговата најпозната поема, си реков, па ова не се глупости! Баш убаво опишал сосема секојдневна, навидум едноставна глетка, која го пренела преку илјадници планини и езера и го вратила назад. Едноставните работи имаат силна моќ - доколку сме отворени да им се предадеме. Кој би рекол дека нарцисите можат да ти го разубават денот и да те натераат да талкаш со духот?!
    А денес не ги гледам толку често. А и не се битни. Сакав да кажам дека со тек на време сфаќам дека многу работи сум апсорбирала и разбирала или погрешно или едноставно поинаку во различни временски периоди.
    Сега разбирам дека само сум била зелена или голем незнајко и под нагон на мојата незрела, бунтовна природа сум потценувала се и сешто во самиот момент на осознавање за после 5 минути да си речам - а-ХА! Сепак се врти! :)
    Wоrdsworth ич не е патетичен. Тој е елегичен и романтичен, емотивен и носталгичен - само обичен човек кој ги ставал чуствата на својата приватна, поетична тацна. А во тоа нема ништо лошо. Напротив.

Аирлија нарцисите на Wоrdsworth, аирлија средава.

For oft, when on my couch I lie
    In vacant or in pensive mood,
    They flash upon that inward eye
    Which is the bliss of solitude;
    And then my heart with pleasure fills,
    And dances with the daffodils.

(поздрав до мојата бивша професорка од средно по англиска литература, песнава ме потсети на неа)

На LivingGlam, FBI и green.eyes им се допаѓа ова.
  19. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Сакам да кажам...

Еве го првакот во вечерно лакирање :)
    Ми текнува, како не......ајде ќе ги сликнам после ноктите, да видите што ми текнало да ц’цкам вчера.

Него....СДК, ова животов е интересна категорија! Не дека вие не знаете, ама еве јас да си го изнесам заклучокот на виделина.
    Ми работи зад грб!
    Таман ќе си ја наместам кулата од карти и ќе се свртам за да ги земам последните две, за да ги ставам на врвот......бељаџијава се прикрал од нигде-никаде и ми ја срушил. Зашто? Епа на него му требал кец за во ракав, а тој кутриот, кај мене бил на дното од кулата.
    Јбг! Ама се разбираме некако со животов. Му кажав јас- памти, па врати. И знам дека ќе врати, за сите дубари кои ми ги има направено до сега.

Него, мене ми се пие едно мерачко кафе. Ќе одам да си сварам и ќе пробам да го испијам додека е жешко- за да не ми го преврти животот и кафето, како што ми ги руши “кулите“.

Имајте убав ден............Да! Знам дека денес сум малку конфузна! Analyze that!!! ]:)

На Strumfeta93, julie77, minne-mouse и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам почнувам ... имам два дена да ја спремам статистикава да ми биде топ ...
    Официјално, летото денес ми заврши, а пеколот почнува ...
    Испити се ближат, испити се ближат ... успеси или неуспеси ќе се нижат ...
    Само не знам кога некоја од глупостиве што ги учам ќе ми биде потребна, али ... непишани правила, тоа ти е.
    Ај со Господ напред.
    :f:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.