Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Сакам да кажам...

СДК...ми текна на една паметна изрека што ја прочитав некаде...

За да те чујат, треба да зборуваш, но за да те почитуваат, некогаш треба и да премолчиш.

На crazyinlove19, lolyta777, Miss-Independent и 13 други им се допаѓа ова.
  2. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    343
    Сакам да кажам...

СДК дека ми е топло. Се топам ко путер на хауба од кола што е на сонце цело сончево сабајле.

Ете тоа сакам да кажам.

3. Shopaholic77

Shopaholic77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    109
    Сакам да кажам...

СДК I'm so sleepy today .
    Многу сум поспана , не очекувајте да бидам цел ден на форумов ;( очните капаци ми се затвораат па ќе спијам изгледа цел ден . :tmi: вчера лумпував до 6 саатот сабајлево и ете .
    Никој не е поспан како мене и да испијам 1252303230 кафиња пак ќе ми се спие
    Моментално сум -

4. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
  5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.896
    Сакам да кажам...

Никогаш не му верував на стариот мој кога ми зборуваше дека подобро е да се учи, отколку да се работи. Ха! Кој ли би му верувал на еден мрзелив брколак кој мораше во 6:30 да си го привршува сонот? :^) Ако му е полесно да учи, нека намали на кафињата со колешките и нека учи, кој ли му брани? :^)

Никогаш не и верував и на баба ми кога зборуваше дека летото е створено за замор, а не одмор. Таа се заморуваше од моето скокање по дома, неприбирањето дома и собирањето гуштерови опаши, не за друго, туку затоа што ми љубомореше дека сум млада. :nod:

И ене ги ден -денес, брколакот нит учи нит работи, а брколаковата мајка лежи по цели денови и во лето одмара.

Не знам зошто, ама и мене како најдобро ми изгледа да се лежи... :?:
    ... И да чекам Тропски горештини ко топло лепче.
    ... И да правам колекција од гуштерови опаши.
    ... И да јадам сомболед Снешко со лажиче.
    ... И да имам фризура како Денис.
    ... И да гледам филмови со Нико.
    ... И да ги лажам помладите дека мене се ми е потешко. |(

Јас и Giuseppe Ottaviani, сами на врвот од светот. Не ми треба ни сонот на бркот, ниту одморот на мајка му. Само изолација од туѓи обиди за мудрување. Може и по некој гуштеров опаш за занимација. :angel:

На unique123, Strumfeta93, FBI и 5 други им се допаѓа ова.
  6. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.305
    Сакам да кажам...

Сдк ме копка,мачи,гризе оваа неизвесноста за уписите и чекањето на објавувањето на приманите :|

Имајте убав ден ...

7. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    2.476
    Сакам да кажам...

уморна сум од одговарање прашања, зошто, како, што, кој :@

На teddybear и esperanca им се допаѓа ова.
  8. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    716
    Сакам да кажам...

Конечно го инсталирав Никон софтверот на комјутеров... |( Два дена се мачев сама... :whew:
    Сега можам сликички да си вадам...

9. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

СДК добро утро!
    Денска се чуствуваме евентуално добро накај одлично!
    И ја нема таа сила што ќе ми го смени расположението. :rofl:

Негооо,СДК уште од вчера сум му лута на дечко ми.Онака чисто за глупости,ама ми се тераше инат малце.
    Не е интересно само да се сакаме нели ,нема магија у тоа.
    Од кога ми е дупнато главчево,попаметно размислувам некако.
    Озбилно. :D

На afroditaa, teddybear и esperanca им се допаѓа ова.
  10. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    533
    Сакам да кажам...

СДК Повторно не е како што треба. Да не можело еден превоз саглам да се најде. :@ Епа ќе одам со велосипед. 35 километри?! :^) Дури давам пари и не сум задоволна, ќе одам за без пари. Дури дишам загушлив воздух во скапано комбе, ќе дишам чист воздух. Ќе возам колку нозе ми држат. Ќе викат колку што глас ми држи. Срамота бре. |(

11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

СДК за сега добро ми оди изгладнувачкава диета(иако постојано се врткам низ кујна , и храната ме мами да каснам овошје, благичко, лебче, ама не смеам :( , а попладне следува прочистувањето :lol:
    (што ке ме изцрпи тотал,1 ва рунда, утре втора и ке бидам |-) :drunk: ке издрзам :emo: :muscle:

12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам да кажам...

Кога бев мала, тато ме учеше да возам точак, ал’ никогаш не ми имаше кажано дека не се залетуваш во ѕид со тркалото, пошто ни тоа е доволно силно да помине преку него, нити пак твоето тело е помалку кршливо ако и се џитнеш ласта на земјата.
    Е-е, за да сфатам, требаше два пати да се лупнам во ѕитчето кај клупана во маало, еднаш да рипнам во копривата на паркинг, а четвртиот пат пак, поштено се наденав на секое трнче од тоа грмушката кај братучед ми во Чаир. Се, така си учев јас. Живописно и животинесто. Pain was the game. А, јас си бев најбољи играч. Ма увек! Ќотек следуваше де ко додатно поглавје од лекцијата. :D Пак и ко брат на брат ми, јас бев филмаџија голем. Feel the pain, enjoy the pain and learn from the pain. Командос не ми беше равен.
    Кога бев мала, мама ме учеше да си ги чувам сите книги. Пошто мојата книга потоа беше книга на брат ми, па беше книга на братучед ми, па беше книга на братучетка ми, за на крај да заврши во шпоретот на баба ми. И се со добра цел!
    [​IMG]Пита со спанаќ, печени компири со лушпа, печени костени, кукуруз м-м колааачињаа!

Ама, мајка ми не ме научи дека како што треба да си ја ценам книгата, треба да ги ценам и другите што ја ценат мојата книга... или всушност, заборави да ме научи на каков се тоа начин луѓето можат да ја ценат мојата книга. Е, ова го научив преку туѓата болка. Требаше да му удрам клоца по задникот на Џоле во второ одделение и да го наречам „глупчо“ пред сите, пошто ми го нацрта првото срце, всушност и најголемото и единственото срце што некој ми го нацртал во моја книга било кога - за да разберам.
    Бреј Џоле! Јас дури и со раката не поминував на среде книгата, да не и направам ивици. Пет пати ја преместував во тој розевиот мој ранец со штрумфови, што го мразев, само за да не ја изгужвам и искинам светлуцавата хартијата од кај Бате. А, тој?!? Хм.
    И тоа срцето го нацрта со моето омилено црвено пенкалце. Тоа пенкалцето, што мирисаше на Кики, а за кое мама секој ден ми повторуваше дека морам да го штедам, пошто такви пенкалца нема секаде, пак чинат многу, а пари на дрво не растат ЖАБООО :!: ! Една цртка имав направено со него еднаш и толку, а Џоле, и имињата... со сите грди букви од моето ги имаше напишано во тоа издишаниот срцест балон што мириса.
    Џоле, пффф :wasntme: ! Туку, лекцијата со Џоле не си ја научив тука и веднаш де. Ми требаше еден друг Џоле со поинакво име.... гооодини подоцна, да сфатам се од времето на мали Џоле до тогаш.
    И така жабулево сфати, што значи некој да го цени твоето нешто, повеќе и од тебе, исто како што научи дека пред да се улеташ кон ѕидот треба да си ги измериш силите.
    А, ако веќе си пробал да „поминеш“ преку него со затворени очи, не се жали што си бил слепец. Има такви што не гледаат, ама очите им се секогаш отворени.

На crazyinlove19, bittersweet, Lepaaa и 16 други им се допаѓа ова.
  13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Сакам да кажам...

СДК дека нестрпливо го чекам моментот кога ќе ти пишам или ти мене и ако се договориме да излезиме ќе умрам од среќа хахахаах :$ :$ :$ :$ :$ :$

14. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Сакам да кажам...

СДК дека мразам спонзорушииии :@
    Оф оф оф,им ги гледам сликите на фб,ги одвеле на море,им купиле шешири и тоа не еден туку 3,исто толку пара купаќи,ги прошетале со брод,им купиле гиро,им платиле лежалка,.....ама за жал,не ги научиле да пливаат,а незнаат дека на море најлесно се учи нели? :D И да на враќање шопинг во Солун,со сликани ќеси,да се знае од која марка ги почестиле 8) Ma,само не ми е јасно првпат на одмор у 25 години и тоа на море,зошто го скокаат Охридското езеро,па прво нека го видат охрид,а не одма- фрц на море :|
    сето тоа е овековечено за на фејсбук,дами и господа,и сега тие ми продаваат сливи која плажа е најубава,која лежалка итннннн,а незнаат дека од 1 година идам во Грчка,аууууууууу ќе си пукнамммммммммммм :@
    Па и совет ми дава кај да одам наредното лето :rock: Тенк ју :bow:
    Тоа ти се неиживеани,ама кога сељак ќе се покондури -опасно е :puke: :shake: :shake:

На Lepaaa, la-chicka, Acerola и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.308
    Допаѓања:
    68.051
    Сакам да кажам...

Факултетот е место каде се дообразува младиот ум, стекнува нови искуства, нови знаења, си ги проширува хоризонтите и видиците. Одиме на факултет со цел да ги стекнеме знаењата кои ќе ни бидат потребни понатаму за да можеме да се вработиме, да си вадиме парче леб, да си обезбедиме сигурна иднина.
    NOT!
    На факултет одиме да ги покажеме новите штикли, да покажеме колку нозете прекрасно ни изгледаат во допичњак. Да покажеме колку Господ ни дарил, не не, не во мозокот, туку во цицките. како може да се прелеваат на сите страни, па како може еден тон шминка на пеколов да ни го разубави(или растече)лицето. Па фрц натаму, фрц наваму :makeup:
    Факултет образовна институција? Мора да има некој грешка.

На Lepaaa, Go-Girl, la-chicka и 18 други им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.134
    Сакам да кажам...

СДК т.е. да се пофалам дека конееечно си купив лап топче-Асус,и со здравје да си го користам :D
    Првиот пост на фемина од новиот ми компјутер 8)

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сакам да кажам...

СДК мислам дека се заљубувам повторно :inlove: Едвај чекам да го видам.Па тој е толку внимателен и мил кон мене,каде гледав досега? :wasntme:

Трапаташка една :?:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.827
    Сакам да кажам...

^I shot a travesty because I hate my life![​IMG]
    Ма возможно ли е ваква секси чика како мене да не си го љубаФка животецот и‘ мил? Уште со вакви стомачни?Ете тоа де СДК, дека утрово (на пладне :wasntme: ) си се избањав, се рашетав по прслуци и погачици :D и зедов да се замазнам со млеко за тело пред огледало.... и што ќе видам?! :o
    Мешко мој немирен - рамен даска за сецкање. Леле среќи живи, среќи. Е сега, јес да не бев јадена повеќе од 12 часа, ама убаво било. Па уште и исунчан, а под гаќичките ми ѕирка бело (неисунчано) и така линија се познава.... уф :) А да, и со линивче по средина :mm:
    Се самозаљубив, чинам Дафни-муд беше ова.

Прикачени фајлови:

• grife.jpg
      grife.jpg
      Големина на фајлот:
      7,4 KB
      Прегледи:
      272
    На EleMental и JoxyTheFreak им се допаѓа ова.
  19. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
  20. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    Сакам да кажам...

СДК Прекрасно е чуството кога си со луѓе кои ги сакаш и те сакаат,станувам алергична на лошите ѓубришта што знаат за секого да кажат а не се погледнат самите себе какви се никакви :puke: многу жалам што на време не станав таква како што сум денес на секого да му кажам во лице се што имав ама ете времето е тоа што не учи на се па за среќа на време ги отворив очите да погледнам се што било (а заминало и ме прави среќна што е така барем за дел од работите) среќна сум што продолжувам напред со луѓе кои ги сакам кои ги ценам и кои ме научија со кого како... :) уживам во СЕГАШНОСТА,заборавив на дел од МИНАТОТО за кое не вреди ни да помислувам во одредени ситуации,Ќе ја дочекам ИДНИНАТА со насмевка во прегратките на саканиот и во близина на луѓе кои имаат барем малку човечност во себе кои знаат да ценат некои работи и кои ја заслужуваат мојата почит и моето внимание :) ''КОГА НЕКОГО ПОКАЖУВАШ СО ПРСТ И ГО ОСУДУВАШ ВНИМАВАЈ ЗОШТО ДРУГИТЕ ПРСТИ ПОКАЖУВААТ КОН ТЕБЕ'' ... ;) :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.