Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Сакам да кажам...

Страв ми е од цимерките. Планираат да прават забави, глупости во станот....
    Прва година на факултет ќе ми биде..не ми е потребноо тоа. :(

Се плашам од тоа што ме очекува. :?:

Хух..не ми требаше ова.

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Сакам да кажам...

Уф верувај понекогаш е мноооогу тешко со стар човек да живееш, јас сум единствена дома што ја толерирам баба ми која по смртта на дедо ми стварно имаше психоза или нешто сл :worried: :worried: :worried: Get better soon :)

3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=JD3xX0knSS4

Ова би го пеела, на сиот глас на среде плоштадов наш, качена на Аце.
    Во дослух со (не)возможностите, сфаќам дека се плашиш.
    И во ред е.
    И јас би се плашела.

Краставици и домати, кој би рекол... Од друга страна, премалку доживувања, значат повлекување!
    Нели, кога си далеку, близината те убива, кога си блиску, си подалечен одошто некогаш си бил. И медот, и нијансите на забледениот прозорец и боите на коктелите испиени џабе, не можат да ми дадат јасна интонација.
    Што овој живот, по ѓаволите пее, и кој тоа таму фалшира?
    Се инспирирав, одам да напишам песна сега! :rock:

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374
    Сакам да кажам...

СДК - Зошто толку често кога коментираме за другите употребуваме една многу смотана фраза Јас Никогаш ...

-Јас никогаш не би абортирала -а си била ли бремена?
    ас никогаш не би изневерила - а си била ли доведена во таква ситација?
    -Јас вака, јас така, јас онака .... Секогаш јас, јас, јас....

Колку често значи си дозволуваме да морализираме, за некој или нешто, а воопшто не ја познаваме ситацијата, никогаш не сме биле на нивно место, па затоа многу е лесно да ги осудуваме и да кажеме како ние никогаш така не би постапиле

Јас лично секогаш кога ќе кажев ЈАС НИКОГАШ ... ете баш тоа ми се случуваше. Баш тоа што мислев дека никогаш нема да го направам. Отсега барем ќе знам да ја затнам таа моја зборлеста уста!

На FortuneTeller.xD, HoneyBun, kate21 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    На HoneyBun и Hipica им се допаѓа ова.
  6. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

Сдк прекрасно. Му се восхитувам на Петре М.Андреевски.
    Напишал толку прекрасна поезија. Таа прекрасна ''Дениција''.
    Го слушаш и потонуваш. Дури сите зборови напишани, се сепак излишни.

Кога ја љубев Дениција...
    http://www.youtube.com/watch?v=BB8gtBLE1Uo

На FortuneTeller.xD, Theodora, kate21 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сакам да кажам...

Кога ќе почнам да зборам и зборам и зборам.....незнам за доста, така и кога ќе се распишувам :wasntme:
    Што да правам, 100 пати си реков Гоу нека не ти биде јазикот побрз од мислите, или пак прстите од мислите едно па исто е бе :lol:
    Воденица, ете тоа сум....само да се мелело нешто па макар и празна слама :rofl:

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сакам да кажам...

СДК OFF WITH HIS HEAD!!!
    И така не му е потребна де. Нека билда задник место мозок, полесно ќе му биде. И така ем Хипи сита, ем сите рафаело бомбици на број.

На Rock-a-Fella и CharmedGirl им се допаѓа ова.
  9. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Сакам да кажам...

Сдк досадно утро. Поточно не е утро веќе :lol:
    Ќе се досадувам низ дома цел ден, па приквечер малце на трчање со дечко ми и со уште една другарка.
    Мора да си затегнам мускулите малце, пред одмор. Многу рано ми текна :rofl:

10. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Сакам да кажам...

Сдк дека денеска раскинав со дечко мииии .....

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

Сакам кога ќе се соживеам со некој спомен, кога неговото присуство ќе почне да циркулира околу мене, привлекувајќи ме во неговата закрила. Блажена состојба!
    Додека си го мачкав лепчето со мармалад, се потсетив на основно. Споменот на автобусот, школото, наставниците, мензата и другарите лебдееше како розев гас околу мене. Их шо проблематична бев... Не дека сега не сум де, ама тогаш вриев од темперамент. Учење во осмо немаше, сите си живеевме на стара слава. Сите пари ги трошевме за јадење; за грицки, за блачко, за тостови.
    Се љубевме срамежливо, се допишувавме на часовите... безгрижно време.

Ама така кога ќе ми дојде некој непријатен и срамен момент во главчето, одма се стресам и ќе викнам уфффф или лелееее. И сите се вртат да видат што се случува. „Ништо, ми текна нешто“ - ќе и кажам.
    Ама нема делете, нема. Треба само да си се гушнеме со непријатните спомени и да си ги прифанеме како дел од нас.

На крај краишта: Сечие минато, не е ништо повеќе од збир на спомени што избираме да ги паметиме.

На zhap4e, Strumfeta93 и Lepaaa им се допаѓа ова.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Сакам да кажам...

Денот по утрото се познава нели?
    Значи ова ќе биде прекрасен ден :)
    Убав сон, убаво будење со насмевка, сонце низ венецијанките, розева соба, зелена тревичка, нес, севд дејс дабл, папагалот пее, слаб ветер, самотија, џез.
    Ми фали нешто...
    О, не, тоа е старата јас. Новата е со целосно обновена гардероба, фризура, шминка и остало 8)
    Личност која што не се разочарува, е тоа сум јас! :*

На Neytiri, Divinebutterfly, Strumfeta93 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Mamba-Jamba

Mamba-Jamba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    Сакам да кажам...

СДК имало резултати на Економскиот факултет.
    Ај ако некој бил да провери нека ми каже. :)

14. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам: конечнооооооооооо и ја ке бегам од овде!
    Вечерва ве напуштам феминки, одам да си се сунчам на златните песоци.... Ве поздравувам најтопло.... :*

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сакам да кажам...

СДК дека баш би било кул да имаш учител по магија 8)

Наместо да се напрегаш и мачиш, со еден пук! на прстите би можел да ги исправиш на нозе(? :^) ) сите метли во куќата и така, дури тие си чистат, ти си седиш оптегачен на некој стол, си потпевнуваш и си мафташ со рачињата и прстињата.

Или пак утринското кафе :coffee: Целите сте поспани и прст пред око не ви се гледа :yawn: а треба да греете вода, да ја дофатите шолјата, која како за беља се наоѓа на највисоката полица, па уште и да клечите пред фрижидер чудејќи се кое од многуте тенџериња е она со млеко (молејќи се да не го извадите она со супа или можеби она со грашак кој останал од завчера).
    Наместо ова, замислете си како го вртите показалецот во круг :!: , а лажичката меша како Рада Манојловиќ :dance: додека не се направи една убава смеса од нес, вода и млеко, без шеќер. Ммммилина :mm:
    ...
    Е баш би било кул кул занимање 8)

На Divinebutterfly и Lepaaa им се допаѓа ова.
  16. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК...лелееее...тоа фејсбукот се претворил во јавна куќа :tmi: се некои слики на анорексични к.рвичиња со пуш ап прслуци на нив и ништо друго...бог да чува :fubar: :swear:

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Сакам да кажам...

Се чувствувам како тигар во кафез, само си вртам кругови и тоа ми е тоа. Барам некој човек, еве Тарзан нека биде да ми ја отвори врата за да излезам надвор.

Кафе, сакам кафе. Ама далеку е кујната, а уште подалеку друштвото. Моиве сини очиња се уморни без никаква причина и бараат зелени борови за одмор. Две недели повеќе алкохол него вода мислам ме направија зависник од темно пиво.

Буква по буква збор, збор по збор реченица. Реченица која нема смисла, а искрено не ни треба да има. Смислата е преценета работа.

Проста желба, да зборувам кинески на Ајфеловата кула. Не, јас не знам кинески.

На marama и LivingGlam им се допаѓа ова.
  18. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сакам да кажам...

Леле морам уште нешто да си кажам....ја знаете изрекана
    Се држиш како пијан за плот.....или како слеп за стап.
    Епа така де, Гоу се фатила за еден "стап" (извинете за вулгарноста) и држ недај, како да нема други :rofl:
    По патон цел дрворед со разгранети дрва, сите кое од кое по стројни и убави, а јас сум се потпрела на едно, така цврсто сум го зграпчила....ти се чини тоа е последното, нема друго, нема да има под некоја друга сенка да се засолнам :tmi: (метафорично кажано....кој разбра разбра)

Гоу будалетинке.....сама на себе да си удруш 2-3 шамари што толку се приврзуваш со луѓено ]:) :wasntme:

П.С. сакав уште да кажам, примероциве од спротивниот пол на форумов злато вредат - мајке ми......чувајте ги :)

На zhap4e, crazylady и LivingGlam им се допаѓа ова.
  19. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Сакам да кажам...

СДК си се спремив за утре и тамн да излезам се претворам во :ninja: и велам: „Кај ми се купачите.“ Ајде ги најдов пак се спремав па и се избањав и си се шлапав со млекце за тело :)
    И СДК дека цел Август имаме гости дома и тоа и на спиење, среќа денеска никој не дојде па си се одморив, снимив и едно видео ама кутрото чека едитирање :lol:

Ај бидете ми поздравени :hai: :*

20. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Сакам да кажам...

СДК излегов од невидливиот оклоп. Луѓево почнаа да ме забележуваат, во напредок сум. Како во друго тело да сум.. Не, не сум ова јас. Неможам..

Како да станав "популарна" преку ноќ.. Како тоа вчера баш мене сите ме препознале? Како тоа баш вчера ми се случија некои работи за кои никогаш не би помислила дека ќе ми се случат? Не дека се којзнае колку сериозни, но.. Како тоа нешто што го чекав цела година, баш вчера почна да се одмрзнува во еден момент. Незнам, целата сум во прашалници :?:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.