Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Сакам да кажам...

Култура?! Оооо црна јас, каде живеам.
    Да ви пренесам накратко ситуација од вчера...

Излегувам јас од дома, радосна затоа што мојата другарка беше кореограф на една прекрасна претстава, која ја играа деца кои беа околу 5-6 одделение. Освен тоа што беа дојдени луѓе кои немале што да им прават на гратис картите седеа, си куцкаа на телефоните и си водеа меѓусебни разговори, како да не можат да се доизнакажат си стануваа и си седнуваа кога сакаат, без да обрнат внимание дека им го попречуваат видикот на другите.

Дедовци и баби кои си ги носеа своите внучиња, и кои кога децата ќе почнеа да се дерат не им викаа да замолчат и да седат мирни им викаа "убав тој на дедо". Фино го замолив тој зад мене да го смири детето, а тој ми рече "ако ти смета замини си". Не успеав да се сконцентрирам и да ја сфатам поентата на кореографот затоа што мобилни свиреа на секои 5 минути, изгледа опцијата вибрации или silent e научна фантастика. На одење, во паркот каде што врват буквално премногу луѓе, една млада мајка го однесе синот по мала нужда во тревата тука пред сите, тука каде што си играат уште многу мали деца.

И после се чудам оти градов ни е ваков... Оти?! Оти ни возрасните не ги советуваат младите, за кога тие ќе бидат возрасни да можат да дадат убави совети. Ми се повраќа од градов, најозбилно. Град на културата? Оф мори мајко мила... Ниту сме биле, ниту сме, ниту ќе бидеме некогаш културен народ.

На bittersweet, BoaVista, Iceberg и 9 други им се допаѓа ова.
  2. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    Сакам да кажам...

две коцки мраз турско и стартувам со реченици, мисли, постови ,умни феминки и по некоја лекција нова за новиов ден
    за многу години да ни е празникот усте еден христијански за убаво да ни е

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Сакам да кажам...

И денеска, на овој величенствен празник, именуван од поодамна како Петко, ја су’ ви супер херој, кој не само што ја загубил моќта, него и заборавил каде у брзањето по последната партија... :wasntme: шах, ги заборивал оние супер херојските гаштиња, па место лилавите, што ти го даваат тој лИла муд, мора да си оптегнеш едни обични бели, фришка прани со Ариел и поминати низ една вода Ленор, хилихоптер мушка гаќа.
    И мушка гаќа велам, чисто ради подобар ефект.
    Женските ти го немаат тој чаробен момент од напред, што ти дава моќност бре, да мочаш од што си мочан. Жариш и палиш и гасиш по хронолошки редослед изредени, подредени... и па, ондак се враќаш да разгориш и да згазнеш! овој пат врз пеплосаните останки од некој си (чунќи да не гори напразно), ј*боте, кој и да бил тој некој си... мислам, што ќе ти име да памтиш нели?!?
    Ма со оваа гашта, ти си ТИ! М’ж на мајка, што те родила, прав татин син... пошто и тате твој на времето.. таму у 60-ти, 70-ти.. бил најбољи две (пироман и пожарникар) у едно, пак и си знаеш бре од малечок дека сите се палат на униформи - стандард болештина во женскиов усвет. Ама и машките еј ;) не за џабе сите филмчиња ви ги стуткале такви.
    И сакав да кажам, ама ме претркале некои одамна го урлаат наоколу низ Македонијава, али кој да ти чуе побогу, кога нејќеш да чуеш вистина, пошто ти звучи ко невистина, ти се присакува да е невистина нели?!?
    :music: Понекогаш љубовта е совршено циничен убиец... толку потребен лажен одговор...
    Суперхеројов инаку, во вакви денови, кога сите се совршени, а тој избира да си биде совршено несовршен и „соу фуцкинг“ хаотичен, не се впушта у дипломатски мудроштини со оние, кои плачат за милни зборој, ко ѓердан нанижани, пошто во вакви денови, на само повремени блицеви на дипломат е меџувремено gunman.
    Пошто и на дипломатот понекад му се сака да си ја раскопча кошулата од прво до последно копче.. и не само тоа, него понекад му текнува на тоа дека уствари, он од увек сакал да си шета со скроз раскопчана кошула, по могучност и без неа.
    И уствари цел муабет ми беа гаќите така?!? Е, не носам нит бели, нит лилави... други детаљи во друго издање.
    И то је ондак, па па, чао џаци, видимо се мало сутра.
    Одо ја да му направам боц на другар ми, пошто од вчера не сме се боцнуеле. Ќе се заборавиме ко што сме у различни временски зони.
    БОЦ боц БОЦ! И не ми пречи боцкањево со другарчињава, со кои поинаква форма на „жив сум-жива сум!“ да си кажеме, не можеме да си дозволиме :D

А-а, да!
    И ексик од долга врска. Јust say no :shake: ! Пошто аир не се гледа од тие луѓе потоа.
    Но, не ме слушајте. Стојам на тоа дека секој за себе треба да си ги преживее и доживее сите лудории во животот животинест.
    Que coño....?!?

Симфонијата беше изведена благодарени на величенствените:
    http://www.youtube.com/watch?v=PoMFaAbWexE&feature=related :bow:

На L-enna, Magnolija и MonnaSi им се допаѓа ова.
  4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

Mesdames et messieurs,

veuillez prendre vos valises, proceder vers la porte de sortie et entrer dans un monde plein de beautes inoubliables.

On vous souhaite un sejour plaisant et merveilleux.

Merci pour votre attention et a la prochaine.

Au revoir :hai:

Пих, уште да ме чуевте со какво гласче знам да го кажам, ќе се попаЉевте :D

Се шалам. Бидете ми умни. Ај чао, ојдов да НЕ работам на некое време 8)

На lolyta777, Go-Girl, mims-89 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

Их Пирамида сакам да слушам некој како ми говоре на француски.
    И јас сакам да се научам :( Мада со акцентот не би имала никаков проблем, имам секси “р“ како премиерот наш.

Имам еден другар што мн се пале на француски. Една саботна вечер, бевме така поднапиени :$ И јас му кажав дека научив 3 реченици на француски. И он: Молам те, мн. те молам да ми збореш на француски. И јас цела вечер му ги кажував тие реченици :drunk: Така си се дружевме. Абе не постои нешто по шармантно од овој јазик и од оваа држава :inlove:

Ајде една песна за тебе, за добар ден :*

http://www.youtube.com/watch?v=WZWcbLr074A

На Strumfeta93 и Phyramide им се допаѓа ова.
  6. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам...си седам, слушам некои стари песни и на ред дојде една песна што ме потсетува на момент од пред 2,5 години.

Пдоготовка за класично губење време на Фејсбук, се логирам и оп, некој ме додал како френд. Профил сликата гледам исончана цура со преубава црвенкаста коса во локнички, локнички, абе да и ги изедеш. Тоа очите само те пулат, крупни, мислиш цел профајл имиџ го зафаќаат.

ЕлеМенталчо се напалува целиот и прифаќа понудата. Во рок од 10 секунди типката ми пишува на чатот

Чао шечеру
    извини така ако ти пречи што ти зборам
    ама многу си ми сладок

Отпрвин се сецнав, but then reasoning kicked in. Се упали аларм и прво што си помислив е ова девојките не го прават.. И веднаш следуваше сценарио.

Типката раскинала неодамна и сега сака да си надополни за празнината со некакви исфорсирани флертови и чатови со колку што е можно повеќе машки. Феминчиња сакани, се препознавате? We've all been there.

Првите три - четири дена следуваше се по интензивен чат во кој јас учествував со резерва и во голема мера од некоја идиотска машка учтивост, како да е зло против природата таква преслатка цура да ја игнор. Имав верба во сопствената претпоставка и сценарио и ми беше страв да не ме навлече оти после ќе ми биде грдо, а таа упорна со прашања, со упознавање...

После петтиот ден чатовите стивнаа нагло. Јас не сакав да форсирам со ништо пресилно, веќе бев навлечен во мрежата и едвај полутрезвен. Разговорите во чатовите ги држев на основни, полесни теми, но наместо комуникација добивав изговори.

За 2 недели таа се префрли in a relationship и почнаа да фрчат тагови од неа и саканиот на слики ставени година ипол пред тој период.

Само си помислив, ЕлеМентал маму ти јебем, не си целосен слепец во играва. А колку сакав да не сум во право ц цц ц...горчлив триумф.

На LittleDevil му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    На mysterious, Strumfeta93, Monna.Monna и 5 други им се допаѓа ова.
  8. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Сакам да кажам...

СДК дека имам еден мнооогу убавввввв пријател на фб, за очи плакнење :* УБАВИНИ!

На Iceberg и Juicy им се допаѓа ова.
  9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Оооо Теди што доживеаааааа....
    Среќа си имам некој внатрешен мир, па ништо не ме трогнува.... Кој што сака нека си прави... Мене ничии зборови повеќе не ме погодуваат... Измишљотини па уште помалце....
    Не знам зашто моите постапки што ме прават среќна, ги повредуваат толку другите, па имаат потреба да измислуваат глупости... Ко ја глупава сум и не можам да проверам....... Ма дај....
    Никој не е за верување во денешно време... Го научив тоа...
    После, зашто Теди не ни кажуваш? Ете затоа.... Пуууу... Пошо на лошото ќе се ситите, а доброто на лошо ќе ми го извртите, за пак да се ситите... Како бе така?????
    Ма све у ***** ******** , све у ***** ****** **** ********* *********......
    Многу си се сакам!!!!! И Пукнете душмани!!!

На n.a.t.t.y му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Сакам да кажам...

Не сум забележала да сум алергична на нешто... :?:

11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Сакам да кажам...

Сакам да се обратам на мојата најдобра другарка:

Епа конечно утре пиеме кафе/or whatever :D Ќе те чекам да се јавиш после 13:00, и правец Излет. Или ГТЦ. Или Македонија. Или кај нас у комшии. Ма сеедно, кај сакаш ти, тебе ти оставам да избереш :) И едвај чекам да те :hug: , така да си знаеш!!!! Ама силно, да крцкаат коските!!! Ај среќен пат, машко!! :D

12. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Сакам да кажам...

СДК луѓето кои патат најмногу се оние кои не знаат што сакаат.

Немам потреба од луѓе без поента, од луѓе чие мото "eднаш се живее", "живеј како денес да ти е последен ден" и сл, е изговор да навредуваат, да осудуваат и да кажуваат работи без влакна на јазикот. Утре пак сонце ќе огрее, а ти треба да имаш лице да ги погледнеш оние од вчера.
    Немам почит за таквите, едно е да си слободоумен, а сосема друго е да си арогантен и навредлив.

На Magnolija, FortuneTeller.xD, n.a.t.t.y и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сакам да кажам...

СДК дека времето минува, но човека од внатре не може да го смени, ниту да ни ја врати љубовта за која некогаш сме негирале дека постои.

На Breezy, TheCandy880 и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

СДК: Успешно го завршив постот, и денес се причестив. :)

На здравје (нека ми е). :angel: :)

На starbucks, Lepaaa, BeYourself и 2 други им се допаѓа ова.
  15. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Сакам да кажам...

СДК е многу тешко секогаш да имаш крај себе некој, а сепак да ти фали еден твој пријател, со кој судбината(или самите ние, којзнае) те разделила. Нефер и глупаво. Веќе долго време одолевам да отерам се у пм, и да го побарам, знаејќи дека тоа веројатно ќе ме кошта добар дел од мојата среќна околина.
    Баш ми е самотно деновиве..баш... :doh:

Едит:На здравје нека ти е Гарпова :)

16. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Сакам да кажам...

Глуп состанок во петок :devil:
    Е конечно заврши ,и сега одам со љубовта во Енрико...can;t wait :inlove:
    Пица и пиво,има ли нешто поубаво :wasntme: [​IMG]

На Iceberg и Hipica им се допаѓа ова.
  17. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Сакам да кажам...

О, што убава вечер беше вчера.
    Прво ги мерев улиците на мојата сакана населба, па оние на мојата комшиска населба.Видов лица кои ги немав видено уште додека одевме во школо, колку се измениле сите.Видов и деца како си играа безгрижно на улица, јадејќи си сладолед, без интернет и компјутер.
    После се собравме повеќе и игравме една игра, многу интересна игра, ама се згазивме од смеење во 10 саат навечер, малку фалеше да ни излезат луѓе на тераса и да ни викаат :lol: .
    Беше тоа вечер за паметење.
    И да, шетајќи го видов Саша Ковачевич во 10 години помлада верзија :wasntme: .

18. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Ве читам,ве читам и се трудам да си ја пронајдам инспирацијата и да напишам нешто.
    Но без успешно,а можеби пак вака пишувајки ќе излезе нешто,ќе ми се врати инспирацијата.
    Деновиве инспирацијата ми се претвори во трошки,или пак воопшто не се ниту појавува.
    И деновиве сум без желби,се чудам како тоа...
    Единствена желба ми е ладно пиво,чипс и нешто благо..!
    Од тоа живеам т.е. :?: за тоа живеам.

И утре да се иде на : "Безобразно зелене","Грлица","После дуге везе","Удала се моја црна драга..."....
    Човекот го сакам бе,знае да царува со гласот,шарм и се'....да земам карта и да пеам играм во друштво на пивцето или од тераса да го слушам...па ќе се слушааа :) :?:

И пак ништо паметно не излезе од мене,освен доза на двоумење,глад,смешни желби .....
    Ај ај имајте убав ден и уште поубава вечер :*

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Сакам да кажам...

дека конечно се откачив од сите демони што ме мачеа односно демонот од мојот бивши.Сега ми е се јас како сакам ако сакам и кога сакам. :rofl: Редно и јас да не се замарам и да уживам во животот.Само уште едно имам да кажам КРУГОТ СЕ ВРТИИИ бејбеее! :geek: :devil:

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Сакам да кажам...

Ако се замислиме малку повеќе, ќе рабереме дека има многу ситници на светот кои заслужуваат да им се обрне внимание поради една и единствена причина

не прават да се чувствуваме како најсреќни луѓе во универзиумот :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.