Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Сакам да кажам...

Уф, толку ми недостигате.. и двајцата. А вака кога се присеќавам на минатото, чувствувам дека последниот пат кога те видов и допрев, и кога последен пат ми збореше е толку далечен. А има поминато нецела година. Но се ќе беше добро ако ова беше само сон и ако знаев дека е само некое време за кое ми било речено дека нема да те видам. А после, се ќе биде по старо. Но, готово е ти повеќе не се враќаш. Но, да знаеш дека те сакам, неизмерно те сакам и толку ми е жал што тоа никогаш не ти го кажав.. онака директно. Ах, зашто ли не поминував подолго време со тебе, да бев постојано во твоја близина, да уживав во моментите кога ќе бев покрај тебе. Незнам, кој и да те зема од нас е многу суров. А прерано те зема..

А другата личност што толку ми недостига е вујко ми. Кое дете сум и јас. Ти се скарав за безначајна глупост, ми оди да се отепам кога ќе ми текне на мојава лудост што така се однесував кон тебе.. сурово и ладнокрвно и што ти викав.. и за ништо. Но, тоа е, човекот не знае што зборува во лутина.. а мене емоциите во моментот ме обземаа. Најглупаво е вака да ми недостигаш и да не те гледам кога си тука, толку блиску до мене. А еден ден и тебе ќе те снема и јас уште толку ќе жалам за тоа што сум ти го направила и што сум те повредила. Се јадам целата кога ќе се сретнеме, кога ќе те видам од далеку и го спуштам погледот како да не те познавам. И да, ме боли ама не се осмелувам да ти прозборам, да се смирам со тебе. Можеби заради мојата гордост.. но повеќе заради срамот што го чувствувам, заради тоа што го направив.
    Моментално се тешам со помислата дека се ќе биде подобро и се ќе се заборави, се ќе биде по старо.. но овојпат, знам дека нема да биде така. А сега, да си поставам на самата себе две реторички прашања ... Дали луѓето треба прво да си заминат па да сватиме колку тие ни значат и да сватиме што сме изгубиле? Дали нешто лошо треба да се случи за да простиме некому за нешто безначајно.. или пак во мојов случај јас да признаам дека згрешив и да преминам преку мојата глупост?
    Незнам, но мислам дека сега сватив, треба повеќе да ги ценам луѓето што се околу мене и да гледам да поминувам што повеќе време со нив и да уживам во прекрасните моменти минати во нивното друштво. И, барем има нешто добро од мојава ситуација. Благодарна сум на мојата безвезна лутина која ме доведе баш до овие прашања и која ме наведе подобро и потемелно да размислам за животот и луѓето. Можеби е сега малку доцна, но како што велат никогаш не е доцна да се покаеш и да сватиш некои работи. Подобро некогаш, отколку никогаш нели..?

На XMaN и eli25 им се допаѓа ова.
  2. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

Дали само јас не го сакам Дитас? :^) Или не можам да ја сфатам убавината во неговите приказни :^) Всушност, тој само пишува приказни. Стил на изразување? Хм... па 0. Исто така и Роберт Ладлам. Абе и јас сакам такви приказни, интересни настани и сл, ама не само тоа.
    Сакам убаво раскажување и сакам споредби. Така да ме галат зборовите. Затоа го љубам и Венко Андоновски и Гоце Смилевски. Абе како си играат со речиниците, со зборовите, со нивната смисла, па и компрациите... љубов :inlove:
    И јапонските книги ми се допаѓаат. Описот на пејзажот, на луѓето и моралот на некое си време, те тераат да се напнеш и да измислиш временска машина. Јапонија порано била прекрасна.
    Па и Балзак и Иго те тераат да се вратиш 3 века назад и да ги облечеш тие дамски фустани. Какви времиња... што тражам јас тука и сега?
    Јас и тато имавме мини кавга за Мураками. Тој ги сакал сите јапонски писатели, поради нивните описи за пејсажот и ритуалите,а Мураками бил западњак. Ама океј е Мураками, за што би тој пишувал сега? Влегуваш во Јапоноја и неонски светла те маваат од сите страни (не дека сум била де :lol:). Единствено ако не отидеш во некое запустено селце... па да ја видеш убавината на Јапонија.
    Затоа јас не сакам технологија и не ми се допаѓа целото ова напредување. Јок. Јас сум за уметност. И пишување со перо на пергамент.
    Ама едно е точно, луѓето, размислувањата горе-доле, љубомората, љубовта, злобата, лицемерието низ времето останале исти. Ништо не е изменето! Се менува само технологијата и се изнаоѓаат нови лекови.

На kravce, starbucks, Theodora и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Сакам да кажам...

СДК дека многу ја сакам песнава и дека и јас уште малце ќе се излежавам вака како оваа од клипчето :D

Ве поздравувам сите,малку за да се опуштите :) Enjoy

http://www.youtube.com/watch?v=-D7eJQ0ferU

На Iceberg му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Сакам да кажам...

Морам малце да оладам :!: .

5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

СДК
    Петок е, девојки.
    Како што би рекла наставничката моја „Св. Спас“ :D . Епа, така е...

Уште речиси 2 недели пак школо. Ах. Не сакам. Сериозно велам, не сакам. :|

И да, овие два дена воопшто не сум седнала на компјутер. Само набрзина, колку да ве ѕирнам, живи ли сте здрави ли сте и толку. :D

Имајте убава петочна вечер. Да бидете со оние кои ги сакате и таму каде што сакате.
    Би гуд. :lol: :*

И да, еве ви поздрав....
    „This friday night, do it all again“ 8)
    http://www.youtube.com/watch?v=KlyXNRrsk4A

6. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

Конечно коцката е фрлена, Рубикон е премината - давам отказ заклучно со 31.08.

Воздухот шири арома на тазе извадена од рерна слобода која ја вдишувам алчно не само со ноздрви туку со цела душа, доволно долго мислев дека оставам развлечени траги на асфалтот под моите ѓонови приближувајќи се кон работниот - затвор, не простор и станувам дел од инвентарот и затапувам, отупувам додека на големо го тупат невидени тупајзери или тапа персони кои што за жал не се катапултираат ко онаа на шампањот. Инаф, ќе ни биде на сите подобро да не сме си повеќе ни во видно поле!

Денов фино протекува после донесената одлука, микс од модар патлиџан со изварка и тазе патлиџан за ручек, Сирма за десерт и денес низ етерот ги пуштам егзотичните звуци на Болерото на Равел, нека допрат и до вас и нека ве ослободат од сите негативни вибрации и нека им ги пратат на домашна адреса на нивните творци фор гуд.

Петоков убав прав метак нема што од оние сребрените за усмртување вампири, врколаци и други форми човечки диви ѕверки, слободно ми подари долгопосакувана слобода, чудесната леснотија на постоењето ги скрши оловните окови енд ит филс соууу грејт.

http://www.youtube.com/watch?v=3-4J5j74 ... re=related

На bittersweet, julie77, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    Сакам да кажам...

Сдк..Одам на заболекар ;( ;( многу ми е страв :$

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сакам да кажам...

СДК Ме фаќа некоја нервоза, сите ме нервираат. Збор немам кажано како што треба денес, знам дека не сум во право и пак продолжувам. Се скарав со една личност и уште продолжувам да и викам за без врска, наоѓам рачки за расправање, и се фаќам за секоја ситница. И уште вријам. После ќе треба да се извинувам за да не е најлошо. Не знам со време да престанам, еве сега на пример и да средам ситуација, туку чекам. Чекам да ми помине ова лошово во мене и ќе го кренам телефонот. Се надевам нема да е касно.
    Не сум во ПМС. Не знам што ми е.

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

Cдк овие од Cител ми се |( боже сачуј
    од Mтв ги земаа народните приказни, од A1 лисјата....
    |( ич не се оргинални значи

На Cacy, BoaVista, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Сакам да кажам...

СДК дека се вратив од холидеј и дека ич не ми се допадна Паралија :worried: ако ми е кога слушам други,јес да имаше забава ова она,ама морето бе-да ти се згади :puke: Ко да си на река не на море....требаше на Халкидики да си појдам,си фрлив пари ако ми е :(
    Ако не друго барем се изнајадов гиро,со многу tzatziki,мњамиии[​IMG]

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека од некои работи ми е искрено смачено, а уште повеќе ми е смачено од тоа што не можам да направам ништо за да ги спречам.
    Признавам дека не фаќам ништо во куќава, не мијам садови, не ја чистам собата, не си го местам креветот наутро никогаш, не и` помагам на мајка ми кога прави ручек, а жената била цел ден на работа. Сите овие работи ќе почнам да ги правам кога и брат ми ќе го прави истото. Не ми е грижа што е машко. Здрав е, прав е, има две раце, две очи, две нозе, глава, ист како и сите. Доколку може да растура - може и да среди. Многу ме иритира ваквото однесување и НЕ фаќам ништо да средам, додека не почне и тој да го прави истото.
    Рамноправност. Тоа е се` што барам.

На bittersweet, Lepaaa, Monna.Monna и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

СДК го даваат Енриќе на Фокс Лајф, ( :inlove: ) во Пријатели во невоља.. така некако беше..
    Можно е да е при крај, али сега пред малце фатив. х)
    Едит: Заврши..

13. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Сакам да кажам...

СДК овде е прекрасно :)

14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Сакам да кажам...

Ооооф, можно ли е толкав баксуз да сум, увек кога го има на тв не го гледам |( .
    Ај може реприза има, да се надеваме ^_^

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Сакам да кажам...

Прва жичка за водичка! :)
    Ви текнува кога со децата од мало трчавте кон чешмата во нечиј двор жедни за водичка после долгата игра,не е важно која игра било тоа.
    Дали се сеќавате кога во мало со децата игравте да бие да бие топката и кога сите девојчина кажувавме прекар принцеза или барбика и што уште не :makeup: а машките име на некој познат фудбалер.
    А се се сеќавате кога игравме ку-ку машки и женски заедно м ^_^ ?И ако ти дојдеше некое машко на местото каде што се криеше одма станувавме баш вакви :$ и после со недели се праеше мајтап за тоа.
    А се сеќавате кога игравме ластик,ние облечени во летни фустанчина и скокавме :lol: а машките седеа од спротива :lol: .
    А пак кога игравме царица пред зграда или во нечиј двор и кога ке не видеше некој од возрасните ни даваја шише со вода за да го ишчстиме пато од кредата која ја имавме украдно од канцеларијата на наставниците? :D
    А пак кога мажките од вашето малоо ке играа фудбал против мажките од соседното мало,а ние девојчината киневме најлончина и навивавме додека не држеше глас.

Добро е што имам барем вакви спомени и имаме што да паметиме од нашето детство,сите лузни на коленото будат различни спомени но сите убави :!:
    А денешниве генерации од нашите детски спомени и игри прават само демотиваци и мават лајк |(

На EleMental, Monna.Monna, Hopeful и 3 други им се допаѓа ова.
  16. RodenaSoGreska

RodenaSoGreska Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    49
    Сакам да кажам...

СДК дека две другарчиња починаа сабајле околу 01:00h и дека ми е ненормално многу тешко.Едноставно не сум при себе. Цела ден си барам нешто работа за да не направам некоја глупост... Зоштоооооо беа многу млади животот само што почнаа да го живеат а веќе ги нема меѓу нас. Премногу е овоа на 1 Мај едно сега уште две до кога?Уште незарасната една рана се отвара друга уште поголема.Што е многу многу е незнам што да кажам незнам што да правам ќе направам нешто што не треба до тој степен е дојдено... ;( ;( ;( ;(

17. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

Незнам за кај вас, али кај нас, и машките играа! Т.е само триаголник.. ама секогаш мораше да се најде некое машко што игра ластик. :!: :rofl:

На minne-mouse му/ѝ се допаѓа ова.
  18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

ете, помина и тоа од кое највеке се плашев :whew: а после тоа се разбудив ко принцеза,опкрузена со љубопитни сестри и доктори околу мене и по некој анестезиолог :) а после анестезијата ,поспаноста, и разговорот со докторите мозев да ги видам моите татичко и тетичка, а конечно стигнав домче, да си се видам со мојата мамичка и братче, кои толку ми недостигаа :)
    совет кој го добив од медицинската екипа-да не се нервирам оти ке настане голем проблем со зелудникот,и секако да се прдрзувам кон лекарствата кои ми се препишани, се разбира здравата храна(супи, чорби, овошје, зеленчук) и ако признавам дека чорбите не ми се баш омилени т.е. ми се :puke: ама сепак ке морам да ги консумирам понекогаш
    убаво е што мозам да узивам во исхраната уште денес, и и му благодарам многу на една личност која постојано внимаваше на мене додека траеше сето ова :$

19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

Си го отворив Хај-Фајвот!
    И што да видам, боље ич да не видам.
    91 Понуди за пријателство, и тоа све некои ШКЉ.
    Ај, да видам кои ги имам у пријатели.. :o Некои што прв пат ги глеам, некои шпански, од ангели.. Се сеќавам ќе идев кај пријатели, и ќе им крадев. Леле, кај ми бил паметот? :fubar: Кого се не сум поканувала. :|

Си отворив сликите, пола и повеќе избришав, коментарите се кома, кој од кој.
    Еве некои коментари:

________ вели: Објавено на 8.5.2009 21:54
    eeeeeee ELEnnaaa od kOOGAA NE TE VIDOOOVVVV:D
    STOOO iMMAA NOOVVOO U ____ ?????
    pozzzzzZZZZZ MY FRIENDDDD
    A inA4EEEE TooPPP SIII NA slIIKAVAA:D

____вели: Објавено на 27.4.2009 13:02
    malki4ku si bu6avka ali nvm
    toooop si

____ вели: Објавено на 1.7.2009 11:30
    hahah i posle jas sum shmizwaa a..
    ccc..
    cela smizla sii...
    pouZz

И слични такви, со оУвнови, прајмери, па тие што се сликички..http://www.myhotcomments.com/graphics/47197

Еве коментар од профил:
    t0pzz pr0fil!

sakam komZy plss!
    slikite ti se ZAKON

Eli top profil4e imas..no coment..ina4e i sliite ti se mn ubavi..malku fotosop ama nis xD
    Ajt se 4itkame na msn..
    Mwahh..

Сум ставила слика од кифлички (смајлиштосекрсти). Еве ја сликата:

Kill me now![/spoiler]
    Брука, до брука. :|

Прикачени фајлови:

• gdsg.JPG
      gdsg.JPG
      Големина на фајлот:
      175,2 KB
      Прегледи:
      117
    • untitled.bmp.jpg
      untitled.bmp.jpg
      Големина на фајлот:
      161,5 KB
      Прегледи:
      117
    На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сакам да кажам...

СДК дека... таа ги спакова сите работи и вели дека е тешко и се обидува да му каже дека е време да си оди, но тој знае дека таа не носи ништо под тоа мантилче и дека се‘ е само претстава.
    Се‘ е само сценарио, а веќе во наредниот момент се тркалаат во таа постела од розево-бели чаршави, се смеат и тој и‘ се чуди на шашавоста :D
    Ех, љубов.
    (од создавачот на онаа која ми ја исполнува душата)

На Bright му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.