Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

Cдк мене ова ми е врвот :x :rofl: :rofl:

Jewish Kid: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate.
    Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. :rofl: :rofl: јез да е жално, али кога го чув умрев од смеење!
    Mислам дека му го кажа на братучет му на кајл(мислам дека беше еврејчето) оној евреинот со наочарите бубаторон :D :D :D

сдк 2 добра ноќ! :hai:

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Сакам да кажам...

Хаха и мене ми е закон
    Сум се газела на епизодава

I dont go to school,and i kill people,watevaaah I do what i want :D
    http://www.youtube.com/watch?v=BLPM-P7m ... re=related

И некои други урнебесни моменти
    http://www.youtube.com/watch?v=zyltK6pm ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=L7Z3ZA7P ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=e6wmuNoF ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=WLBJwnMu ... re=related

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Сакам да кажам...

Седенка со добро друштво + коњаче.
    За крај Blue Funky Individuals!
    Ми требаат вакви вечеринки. :d: :music: :l: :dance:

4. oktavija

oktavija Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    100
    Сакам да кажам...

Јас мислам компјутеров вирус дека ми фати пола саат се расправам едно мислење да испратам

5. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

Од рано утро кога ќе те нападнат тешки мисли ни панцир не помага ни оној огромен штит кој го носеле римските легионери, ни па со копјето од македонската фаланга можеш да ги ишкаш наметливите мисли.

Секој човек е слуга на сопствената суета, само некој е елегантен бармен со бели ракавици и префинет од, некој па бетер од Пепелашка измачкан со разно разни нечистотии одржувач на огнот и со гегав од. Како и да е, на сите повреди и свесни или па не понижувачки моменти во кои некој не вовлекол треба да одговориме со реакција - некаква. Во, крајна сметка нанесувачот на истата може притоа да не давал ни фак ни дем ни шит значи тотално аут оф контрол ја испуштил ко звучен башка и мирисен прдеж без таква намера, ама твојата суета сега се дави и гуши. Може имал и конкретни навредливи тенденции. И доаѓаме до моментот на простувањето, бидејќи секоја човечка единка е грешна по дифолт сите сме со некој помал или поголем вграден шкарт и кога-тогаш ќе сме причина за нанесување зло некому, па и најневино и несвесно, ама неизбежно. Не сега дека сакам да глуматам религиозно измиена етика и нејзино супериорно врамување кај себеси. Простувањето не треба да е чин на потчинување. Не треба оној кому си го простил да го претвориш во слуга на својата суета бидејќи веќе сам верно и слугуваш, па ти се јавила и желба за проширување на послугата. Така си и полош од оној кој те повредил бидејќи лицемерно му го земаш уште неоладеното оружје од рака и го рануваш во колено со него во име на разбирањето и прошката. Да простиш не значи да понижуваш и потчинуваш како да го имаш сето право на светов за тоа, така излегува дека уживаш во мазохизмот на сопствената болка и садизмот на нанесување на туѓата. Вакво простување е дело на хипокрит кој делува во име на спасот сопствен и туѓ, со садо-мазо тенденции комбинација со која се разјаснува старата добра парола дека патот до пеколот навистина е поплочен со најдобри намери.

За крај, секој човек се има најмногу себеси и рачуна секогаш на своите сили во борбата именувана како живот, секоја искрена помош од блиски е со непроценлива вредност, ама вселената не не смета ни за маково зрно и не дава ни фак ни шит ни дем за нашето постоење. Грубо, можеби но сурово вистинито, а вистината е сурова и не секој е способен да ја конзумира стрејт.

На marama и julie77 им се допаѓа ова.
  6. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Сакам да кажам...

СДК ... ги гледам моите дома цел живот со нивните ритуали на будење и освестување наутро. Надразливи, и шепотењето им е гласно, со саатови се тегнат со цигари и по 3-4 кафиња минимум. Отпрвин мислев дека сето тоа е најверојатно акумулирано некако врз нив со тек на годините, од не толку здрав живот, навики, рутина, па и од самите години, 47-48...Но знам дека има и моја генерација па и помали со такви "старечки", како што ги нарекувам, навики и ритуали, надразливост, неупотребливи наутро, барем 2 часа после будење. Треба да ги почекаш фино лепо да се освестат, да внимамаваш на темата што си ја почнал, да не захтева премногу мислење, абе како да се направени од порцелан, па и ќе ти се издерат, пичкици.

Кој што сака нека си прави во живот, ама фала богу јас кога треба да се стане и да се тргне, сум како војник и многу си ја сакам таа особина. Не ми треба ни кафе, ни цигари ни време да се освестам после спиење, секогаш лошкото во групата што ги буди сите, ги форсира и им ги крати толку потребни саати да профункционираат. Саати неопходни за нивната чувстителна природа. Не знам зошто, ама никогаш не сум имал трпение и толеранција за вакви луѓе.

И знам дека секој си има право да си го организира животот како сака и има право да се расонува колку сака на сабајле без некој како мене да му суди, но еве...утрово тоа СДК.

На mims-89 и teddybear им се допаѓа ова.
  7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Сакам да кажам...

СДК дека сношти видов неколку што сум ги откачила, еден што му го скршив срцето, само симпатијата не си го видов.... Зошто Боже, зошто секогаш ги гледаме оние што не сакаме да ги видиме |( |( |( |(

8. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    Сакам да кажам...

Јас опет неактивна. Ден ме има два не. Шта чеш, живот на брзинка. :D

9. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Сакам да кажам...

СДК дека одам на битпазар кај ''Бугарките' по накит :lol: Има 50 степени,ама гајле ми е одам и точка :!:
    :hai:

10. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Сакам да кажам...

Едвај чекам да заврши летово, да дојде есен-доцна есен...Па да си се облечам во црна тесна ролка, тексас јакна, црни чизмички со штикла и старите добри фармерки во кои 2 год. не можев да влезам (трудноќа и пост-трудничка дебелина :D )..Мразам летни фустанчиња, сандалчиња, маички со прерамчиња и се што завршува на-ња :^) Освен фармерчиња... :)

На Offspring, yawn и zhap4e им се допаѓа ова.
  11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.594
    Допаѓања:
    43.141
    Сакам да кажам...

СДК сабајле се молев никој да нема дома кога ќе станам...како заинат татко ми баш денес решил да излезе покасно.Кога сум ваква смрачена,ненаспиена и со лошо расположение сакам да станам и да бидам сама.
    Од секогаш сакав да пишувам дневник, не оние дневници на млада тинајџерка туку дневник преку кој ќе можев да се анализирам самата себе ама јбг толку сум антиталент што не знам ни дневник да пишувам.
    Плачка сум и знам дека некогаш сум напорна ама не можам да се контролирам колку и да сакам.Тоа е...посилно е од мене.Ама што фајда ако се правам дека ми е сеедно кога не ми е...стварно не сакам некој да се чувствува виновно поради моите солзи ама таква сум...секој со своите маани.

12. Marcey

Marcey Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    944
    Сакам да кажам...

СДК дека вчера си дојдов од одмор, и си поминав многу убаво. Дефинитивно ми беше потребно малку одмор да се одалечам од оваа средина. Малку промена, секогаш делува добро.
    Добив многу добра боја на одморот, се исончав. 8)

13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

СДК, слабо фаќам кривини. :nod:
    Денес во 5 саат, беше искучен и компјутерот и телевизорот, сите спиеа, а ја чекав да заспијам. И во еден момент почна да ѕвони некој мобилен телефон, ама онака долго.. И се испалашив, дека обично за лоши работи се јавуваат навечер, нешто да не се случило.. И јас станав прво разгледав у детска, идам накај ходник, се мавам неколку пати, и кај што идам палам светло. (страв ми е од бубашваби) И дека порано едно време месечарев, сестра ми почна да ме распрашува кај идам. (не го слушнала мобилниот) И јас изнервирана и се раздрав, остај ме.. И продолжувам низ собите да барам пропуштен позив, нема.. Ај гасам светло, се мавам пак неколку пати, стигнувам до ходник, и го гледам татко ми.. И он ми вика: Што правиш? Ја викам: Тато, абе пред малце ѕвонеше некој мобилен, ама незнам кој. И он само: Абе алармот ми ѕвонеше. |(
    И сега од сабајле, сестра ми запнала, месечареше, па месечареше. Да бе ја, у 5 саат ќе месечарам. |(
    Еве уште една случка со слабо фаќањето кривини. х)
    Незнам за вас, ама јас си трчам од соба до соба. Ако некој ме викне у друга соба, и јас трчам, и се сопнувам ко по обичај... Трчај, трчај, сопни се, работава.. И така еднаш ме виканаа, од дневна да идам у детска, и јас целата затрчана.. Влагам у детска, ама од лево дека имавме регал.. и јас се мавнав у него, и после тоа некако бев како бумеранг.. Се бапнав у вратата што е лево, ама знаете кога ќе се „наслоните“ на врата, она уште поише се отвара, и ја трас доле. :doh:

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Многу ме нервираат неколку блиски личности....
    Ми треба одмор од нив...
    Морам да си ги средам живциве :)

15. eli2622

eli2622 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Сакам да кажам...

СДК , многу ме мрзи да га исчистим собана моја ауфф.. еден месец се каним... =(

16. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

Сдк

Оддамна сум решена да ја чувам косава подолга (долга ми е и сега, ама уште малку повеќе) и да ја скратувам кога ќе ми е оштетена. Пред некое време ја скратував малку, сега мајка ми пак да сум ја скратила, пак ми се оштетила. How yes no, не ми е оштетена. Да бе, da mi sece kosu da budem celava, booze GarpovaV ( :rofl: ).

http://www.youtube.com/watch?v=tQMwF55p ... 5D5B1866D3
    а и се плашам ако отидам да не ми ги сецне носот и ушите :geek: :lol: Па после скарата како ќе ја осетам?!

Ептен ми се интересни децава, се смејам како луда кога ги слушам. Најинтересна ми е Наталија (таа што вика Боже Петра). :D

и за крај...

ШАМПОН! :rofl:

На Monna.Monna, Lov3, Shopaholic77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Сакам да кажам...

Само колку е добро чувството кога ќе си седнеш под сенка на овие жештини во паркот кога ќе ја слушаш водата од фонтаната како тече и кога ќе си гледаш филмче како ромите си се капат во фонтаната :x :up:

18. Shopaholic77

Shopaholic77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    109
    Сакам да кажам...

Ова ми влезе во ум . па неможам да дотрпам да не го постирам , случајно го најдов ^_^

19. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Сакам да кажам...

СДК вчера на баскет у Борис си поминав феноменално! Не беше кој знае каков баскетот ни на некое ниво ама неколкуте потези на Мекејлеб беа доволни за еуфоричен крај!Мило ми е што се повеќе има љубители на спорт у Македонија и што доаѓаат на утакмици..само не ми се јасни како и увек чуварите на врата кои никако не се снаоѓаат у просторот! Уште не се научивме како не треба да се прави гужва на влез! Ааа да,и да не заборавам! Видов 2 трудни жени некаде у 6 месец ќе да беа што беа послаби од мене..тоа нешто ми кажува..ете така... :lol:

20. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Сакам да кажам...

Sovrsenstvo.
    Sonce, plaza, siten pesok, cisto toplo mirno more,lezalka, a jas na nea..telefonot vo moite race I femina na nego,, prijatna muzika od barot na plazata e receptot za sovrsen odmor. Uf kolku e samo prekrasno. Ne, ne ve zaboravam, nema sansi.
    Nejm ve pozdravuva od plaza vo Grcija. Ve guskam

P.s izvinete za latinicata no nemam mk font na tel.

На la-chicka, Monna.Monna, Doozy и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.