Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Little-one

Little-one Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    79
    Сакам да кажам...

СДК ме примија на факултет во државна квота :D :D :D :D

На Peperutka90, martinuska, teddybear и 3 други им се допаѓа ова.
  2. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    11.832
    Сакам да кажам...

Очигледно многу сум инспиративна за исповедање како немаат пари. Најверојатно мислат дека ја не користам тоалетна, туку доларчики. Не бев таа што се жалев како неможам да издржам и на крај не отидов во Грција во хотел со 3-4*. Не ставив на фб албум Самер 2011 со 124 слики (не ми е јасно само ако на фб има 124 слики, колку ли ги има во апарат. И дали они всушност се одмарале, или замарале со сликање). Бев скромна, си преседов дома цело лето.

Ете ја гледам книгава до мене како ме мерка, односно јас ја меркам и неможам да се натерам да ја земам во рака.

Уф што сакам да сум на некоја плажа, гола, да се фрлам во вода и баш да одморам

3. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    Сакам да кажам...

СДК...
    Конечно и јас да одам на одмор 8)
    Утре одаам па драги феминки се гледаме за 5 дена :)
    Уживајте во последните денови од летото.Бидејки нема уште многу.Ке ве надзирнувам од телефонот.Па можеби и некои мислење ќе напишам :)

На Strumfeta93 и BeYourself им се допаѓа ова.
  4. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Сакам да кажам...

Ако сум среќна – ми завидуваат, ако плачам – ме сожалуваат.
    Ако се здебелам – страшно е, ако ослабам – болна сум!
    Ако се облечам добро – важна сум, ако не се облечам – не држам до себе...
    Ако се бранам – проблематична сум, ако кажам тоа што мислам – АРОГАНТНА СУМ.

Што и да направам ќе бидам критикувана!
    ЗАТОА СЕКОЈ НЕКА СИ ГЛЕДА ЗА СЕБЕ

:) :) :)

На TinaM25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сакам да кажам...

Мојава амбициозност деновиве веќе ги надминува границите, толку ми забега што дури ми е срам на некој да ги кажам моите планови. Не се нереални, ама богами се тешки за остварување и бааги долготрајни. Не верувам дека некој очекува толку од мене, битното е дека јас знам дека можам да очекувам толку од себе.
    И уште нешто сакав да кажам, навистина ќе почнам да му верувам на хороскопов, на дневен/неделен/месечен никогаш, ама на општите карактериски на секој знак дефинитивно.
    Во склоп со муабетов, еве што вика Фемина за мојот знак.
    8)

6. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Сакам да кажам...

Инспирирана од мислењето на thinkerbell сдк дека:

Ќе се вратам од одмор со 1240 слики!!! ОК не за на фб, да не се разбереме погрешно, за мене лично! За десет дена одам на МОРЕ! Да, се радувам како мало дете!! И за мене овој одмор не е обично одење на море, како некои што одат и по неколку пати во текот на летото... Последен пат бев пред 16 години, значи не памтам ништо, мала бев!

Незнам какво е морето...
    Никогаш неможев да ги разберам лугето кога викаат дека Охрид е ладен, дека море си е море... неможев да споредам...
    Незнам како е да си играш со стапалата во песок...
    Не памтам кога сум правела закоци од песок...
    Незнам ни какво е чувството да скокаш на бранови...
    Ниту пак знам како е кога ќе проголташ солена вода...

Само знам дека ќе ми биде најубаво и дека нема да престанам да се смеам! Ќе го искористам секој мемент до мах! 8) Моментално сум со солзи и насмевка и ми останува само да дочекам да поминат деновите и да го спакувам куферот!

И сдк дека денес сум плачка! Ма не сум јас крива, тој период од месецот е! :) Прееска ја гледав омилената епизода од според мене најубавата серија Три Хил и цели 40 мин си ги исплакав :$
    За крај еве го омилениот цитат од епизодата, помотивирачко нешто здравје!

Mouth: Take a look at yourself in a mirror who do you see looking back?
    Haley: Is it the person you want to be?
    Dan: Or is there someone else you were meant to be the person you were meant to be but fell short of?
    Mia: Is someone telling you you can’t or won’t? Because you can.
    Chase: Believe that love is out there.
    Nathan: Believe that dreams come true every day. Because they do.
    Peyton: Sometimes happiness doesn’t come from money or fame or power. Sometimes happiness comes from good friends and family and the quiet nobility of leading a good life.
    Julian: Believe that dreams come true every day. Because they do.
    Brooke: Believe that dreams come true every day. Because they do.
    Peyton: So take a look in that mirror and remind yourself to be happy because you deserve to be. Believe that.
    Lucas: And believe that dreams come true every day. Because they do.

На crazylady, baguf4e и Izaabella им се допаѓа ова.
  7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Сакам да кажам...

СДК дека не е можно толкава мрза да сум напраена |( ..цел ден во спиење и лежење...се фрла Ади на вежбање! :D :rofl:

8. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    Сакам да кажам...

СДК ...сватив дека за да бидеш среќен треба да не очекуваш премногу за да не се разочараш ..
    биди си поскромен во надежите и секогаш ќе бидиш задоволен од тоа што го имаш...ете тоа да ти било цаката ]:) :)

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Сакам да кажам...

СДК-човек мора да знае да се радува и на малите нешта. Токму тие го прават животот убав и исполнет. Прегратка, бакнеж, убаво време, прошетка и кафе со некој што ти значи, искрен разговор и поддршка. Тоа е тоа што ми е потребно секој ден. :sun: :l:

На lovely91 и spanko им се допаѓа ова.
  10. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    Сакам да кажам...

ме мрзи :D

11. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Сакам да кажам...

СДК на татко ми денеска му стигна визата за во Австралија, и све радости живи јас, и таман да резервира лет вака така, кога му кажуваат ќе иделе Загреб па Лондон па после Сиднеј. Ќе умрев на место, како ми иде да му се пикнам у куфер и да си се симнам во Лондон и да си останам таму :'( Не е фер! Сакам и јааааааааас во Лондоооооооооооон :'( :'( :'( Screw you daddy!

Малце immature од моја страна, ама кога желбата за Лондон е просто ОГРОМНА и кога од мала сакам таму, мислам дека е разбирливо.

12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

^ Ako ти е утеха, нема Лондон да го види татко ти.... на аеродром ќе се изначека....

13. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Сакам да кажам...

Ако касни авионот или нешто може да си излезе слободно. Ама пак, не беше тоа поентата. Мене ми се иде не за друго.

14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Сакам да кажам...

СДК дека денеска, чикенот на дада има роденден! ^_^

Досадното детиште, за кое често имате прилика да читате во темата Испукајте се, полни десет помалку години од мене. :D Сега ќе одам да и купам тефтер со мастилно пенкало, ќе и го спакувам и ќе и купам еден балон со хелиум. Скромно си е девојчето, кое друго дете бара тефтер и мастилно пенкало ?! Очекувам балонот со хелиум да биде топ погодок, би требало да предизвика овации кај малолетната публика присутна на журката. :rofl:

Енивеј, вечер ќе има скромна прослава, проследена со храна за дебелеење, од типот на скара, пица и чоклат кејк. Добредојдени се сите добронамерни феминки, со тефтери и мастилни пенкала како брдеј гифт, афкорс. :rofl:

Другата добра работа е што вашиот чикен, Дузи Дембеловска, е успешно примена во државна квота на Факулти оф филолоџи. Само такви како мене им требаат таму, што зборуваат како мрднати. Епа, да, затоа се вика тол-ку-ва-ње. :D Подоцна очекувајте уште пофалби, ама се со време, прво да си го земам индексот и слични работи. :wasntme:

Останете ми арни, добри па се читаме утре - дебели и среќни. ]:)

На bittersweet, FortuneTeller.xD, Miss-Independent и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Сакам да кажам...

Летово полека, ама сигурно си оди.
    Август, кога сфаќам дека секој ден од распустов и те како бил важен. Уште 9 дена и назад во школо, мора добро да се спремам психички. Годинава ќе биде дооолга, осеќам.
    Нека се случува нешто интересно.
    Досадно ми е темпово на живот, не се издржува. Па и нека дојде веќе школо, барем тогаш ќе им се радувам на излегувањата и петоците, сега ми се веќе заморни.

Малце ми е досадно, ама само малце.

На Loritaa и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Сакам да кажам...

ај ем бек 8)
    И како што рекле бројани денови брзо поминуваат, десет преубави дена со ханито поминаа. Уште од сега почна да ми недостига и самата помисла на тоа дека нема да се будам сабајле до него ме прави ваква ;( ај доста се лигавев ќе го видам петок да си ги кажам сега впечатоците :D се на се одморов беше добар, за оние кои велат дека Бугарија не е добра дестинација за лето многууу грешат :!:
    Преубаво е, има кај да се прошета, има добра забава, а и морето не е лошо како што велат , од слушања јас очекував дека ќе е катастрофа |( добро до душа на Сончев брег не е баш нај нај, ама затоа на јужна плажа во Несебар водата е чиста како солза :) Продавници еден куп, дојдов дома со десет ќеси :wasntme: Морам да се пофалам и дека сум поцрнета , просто се чудам како ли јас поцрнев :D А, секако не заостана и моето традиционално настинување на последниот ден од одмор, и оваа година си шмркам со носето :doh:
    Поздрав феминки одам јас малце да си прошетам низ маалово :D

17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Сакам да кажам...

Се плашам од старост.

Една точка мислам е доволна. Знам, млада сум има време и сето тоа ама панично се плашам. Сликата на дедо како сам пие кока кола во вегера не ми излегува од глава. Не сакам старост. Глупава е. И осамена. Без изненадувања освен едно, финално.

На Doozy и crazylady им се допаѓа ова.
  18. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Сакам да кажам...

СДК колку е сурово да гледаш како деца плачат по своите татковци кои загинале во војна, починале од тешка болест, а твојот жив, здрав се откажал од тебе.
    Колку болат нивните солзи, колку љубов има во нив. Понекогаш им завидувам. Им завидувам бидејќи имале некој што го сакале и ги сакал. Понекогаш сум гневна зошто такви прекрасни личности заминуваат на другиот свет, без да ги видат своите деца како растат, како се градат како личности, да се радуваат на своите внуци, на нивните успеси, да ги тешат, да ги советуваат, да се грижат за нив. Додека луѓе кои се неспособни да бидат родители, не ги интересира дали нивното дете има за јадење или не, дали има кров над глава или е под ведро небо, себични и гадни, доживуваат длабока старост.
    Некогаш животов е навистина нејасен и без поента.

На la-chicka и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

СДК, сум заспала. :o До сега спиев. :tmi: Станав, и се се осеќам како падната од Марс, буквално.
    Ќе заспијам после.. на куку во лето. |(

20. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Сакам да кажам...

СДК денес бев на заболекар и ми извади заб :worried:
    Толкава болка досега не сум осетила ;(