Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Сакам да кажам...

Гледам на ТВ, Охрид Фест. Бог да чува! Многу ме иритира кога гледам дека не пеат во живо. Такви фестивали ми се невозможно глупави. Треба да се гледаат и оценуваат гласовните способности, а не како само отвораат уста (тоа и јас знам да го правам, па и ако почнам да танцувам не ми бега првото место хахаха :rofl: :P ).

2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Сакам да кажам...

Оооф, колку ме изнервираа оние од депилацијана! |(
    Си идам фино лепо, си се соблакам и ајт оваа ме почна и така залепена цела упола (ни упола не беше) ме остави и си отиде негде, а јас си седам така простум.Па и климана над мене дува ли дува, се смрзнав.
    Ајт си земав некое списание да читам така улепена целата урипуе оваа што ме остави и ме почна т.е продужи, и таа другата што депилираше заврши и ми дојдоа и двете - ТУРБО!
    Фатија и двете лепат - тегнат, лепат -тегнат, незнам на кое место да се завртам од што ме боли, па фатија еден муабет децата на што им иделе, на мајка и комшика и дошле тие од кредит зашто не платила па ја тражеле кај комшии, а мене важно ме тормозеа саат ипол |( .

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Сакам да кажам...

Не сакам лето и плажа во септември, ми нема шмек.
    Сакам..не сакам.Саакам дождови и гумени чизми. Ќе возам, ако не друго.
    Секој мускул ми е воспален, очиве ми се на пола копје и уште сум тука.
    Енергија нема, а инспирација..и тоа како.
    Уште се е некако раштркано..уште дожд ми фали.
    Кога нема никој, нема..сега сите се јавуваат. И за чудо, не ми годи. Не се жалам, убаво ми е..али не, не е шмекерски. Ама ич :|
    Сега сум повеќе од било кога сигурна, дека му припаѓам него и нема бегање. Заглавивме двајцата, се заебавме.
    Никогаш не сум ја сакала улогата hard to get. А цело време сум таква..фраер тапа.
    Сега..барам некој со 10ка по планирање, пошо нели роденден ми се ближи.
    Кармотека,вицотека,игротека..итн. Само немој ова да е некоја добра карма..пошо ќе правам безобразлуци.
    Глупости, дај дожд..или друго дете.

4. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Сакам да кажам...

Не можам да речам дека ме нервира, дека ми е тешко уште помалку.. Интересно дури ми е. Кој памет го имаат. Ај он ок, ама она ? Хаха. Смотана. Не, не смотана, смотано.
    Толку имав да кажам.

5. CupCake

CupCake Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    165
    Сакам да кажам...

Навистина е чудно колку една личност може да ти го расипе денот.
    Ми треба еден разговор со мајка ми што не знам како да го започнам.
    Зарем вреди да живеам во минатото и да ја пропуштам сегашноста?!На крај краева се` се случува со причина.

И за крај дел од „Вероника реши да умре“:
    Нема што да загубиш.Мнозина не се осмелуваат да сакаат токму поради тоа-зашто со тоа ставаат на коцка многу работи,без оглед дали се однесуваат на минатото или на иднината.Во твојот случај постои само сегашноста.

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Сакам да кажам...

СДК вечер демек ќе одмарав дома...се зезнав. Треееебаше да си искочам и денес ко досеа, ако нишо друго една прошетка низ маалава тука негде ваму-таму да ме фати воздух. А дефинитивно од утре стара песна! :whew:

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Сакам да кажам...

Не се чука на заклучена врата. Или ја кршиш или идеш да бараш некоја отворена.. така нешто беше.
    Туку, liberation на екс за денеска.... упс, вчера.
    Прославата е кај мене дома, бујрум. Честам млеко и какао. Оживувам спомени од едно детство што никогаш и не го проживеав баш во таа форма. Што ќе ми! Имав јас бара, иноспектар и сендвичи со посебна и кашкавалче.
    Млеко, побогу.
    Туку озбилно мирно се спиело потоа.
    Win-win ситуација. Трпение-спасение, а мене веќе не ми се трпи.
    Пријателство it will be, will be па, que sera... sera. Решено е за мене. Нема веќе притисоци... договорено, потпишано, oчекувам да се испоштува до последна клаузула. Нема предомислување, ветувам... со прекрстени прсти ама :D
    Можда и не е до млекото а?
    And I saved the world today. Да не се лажеме, само својот, само мојот.
    И од калта се издигна... и тоа по милионити пат. Аривидерчи ти чувство и претчувство!
    Убаво е кога ќе сменам насока на течење.
    Туку, его трип... и се уште крстарам. Има богами уште доста да се види.
    Луѓе од минатото оживуваат, како кастинг да правам за Бал на вампири. Времето не ги грицка овие изгледа. Ама, духови кому се потребни, впрочем?!?
    И, itsy bitsy spider it's up, up... to the top!
    It's domon's falt, not mine.

На bittersweet, Doozy, LadyNN и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    157.433
    Сакам да кажам...

Сдк ој,радни народе!Утре ќе кречам,сама.Не дека ве интересира,ама јас да се пофалам!Лани добив упалење на мускули дур си кречев,ма каква јога бе,па пилатес,што ти ја знам...е затоа решив годинава пак!И кој рече дека е мушка работа?! Поглаварот на племево Лилитковски нешто се прави да не слуша,си има проблем чоекот,слушно апаратче ќе му купам.Ама ако бе,си можам све сама,убо ќе се омажам ако не друго,а башка не сум неспособна!
    И морам да кажам дека многу си љубам некои луѓенца со се атмосферите што ги праат околу себе,па уште кога ќе се искомбинираме квалитетно сме ти ко ... ко ... што знам бе ко што,ваљда ко пица капричиоза!Нема некој што не не сака у околина! :D
    Пак потеков.Три фактори,лактоза,гликоза и глутен,така ми рекоа луѓето у бели мантили,па се запрашав,а на што да живеам?!Ваздух у реду е или и тоа слабо,да не ме дува и тоа?!Јас мислам више кога тргнав,бар на хелиум да бидам,бар смешно ќе зборам!Така де!Да не го мрчам,у право се,тоа ми е судбината сега,што да правиме?! Ај на позитива,бар увек ќе бидам у форма! :D Ако ме видите некад многу подебела од вчера,да знаете сум лапала нешто месено,нешто со млеко или нешто благо.
    Бев поетично расположена,ама тоа е за у како се чувтвувате денес.Абе кога и да го прочитам прашањцето или го чујам,махинално ми оди да одговорам,не се чувствувам,бањата сум или нешто такво! :D Или дали сум бремена?! Да! Дали да бидам со него?!Не! :D

На Strumfeta93, Neytiri, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Сакам да кажам...

Сите дома си легнаа а јас се разбудив. Сега ќе уживам сама во тишина. Јеа рајт! |(

Можам слободно сама да си констатирам болест депресија. Знам зошто ја навлеков, само не знам до кога ќе трае.
    Ништо не е како што сакам. Џабе се обидувам да направам нешто кога наопаку излегува. Единствено задоволство ми причинува сладоледот во жешкиве ноќи. Но ако продолжам да се тешам со него, ќе треба да ги исфрлам огледалата од домот... А и нова облека ќе треба да си набавам.

Па уште и овој ПМС ми мати сметки. Требаше досега да заврши. Ми доцни цела недела. Не дека ако добијам ќе се реши нешто, ама една грижа помалку де..

Постов е досаден, исто и јас сум.
    Јбг.

Ќе дојдат подобри времиња кога ќе се смеам на ова што сум го пишала.
    Се надевам..

Е тоа сакав да кажам!

10. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    Сакам да кажам...

Е официјално ги запознав другарките со мојот дечко и од се тоа можам да кажам дека добив позитивни резултати :) и баш тоа ме радува,имав прекрасна вечер со мојот љубен кој ми го прави секој миг неверојатен за на крај вечерта да завраши исто така убаво а сега време е за во кревет бидете среќни сакајте и бидете сакани тоа е најубаво нешто :) :*

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

Лајт петок.Убава вечер.
    Сакам крем банани.
    Имам планови.Мразам искомплексирани.
    Вака облечена во анимал принт,имам животински нагони.Се јави тигарот во мене.
    И жежок е,жими кошулава да.
    Чекам среда.Аххх фешти ;) .

На Strumfeta93 и yawn им се допаѓа ова.
  12. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

Сдк

како инфо-биро да сум. :$ :lol: Секаде одговарам ако некој има некое прашање околу форумов. Некој ке си каже оваа досадна е, секаде да одговорела. :tmi:

Ама, па, сакам да и помогнам на луѓето. :angel: :lol: Посилно е од мене. :P

13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

СДК и карањево не е ко што беше.
    Другарка моја се скарала со другарките и и направиле демотивација |( .

Порано ќе се закараш во живо со некој бе.
    Ќе го клоцнеш, ќе го мавнеш, ќе го оскубеш, ќе го плукнеш, ќе го бутнеш итн итн. Па ќе се соберат сеирџии и некои што демек ќе те тргаат да не се тепаш.
    А сега се преку фб. Ако со некој се закараш ти прават демотивација и ти пишуваат навредливи зборови, ти шлапаат на ѕид безвезе работи. Абе ужас :x .
    т.н сеирџии и бранители се собираат само во коментарите.

Се губи смислата на се со технологијава. Па дури и на карањата и тепачките.
    За жал, одамна не сум била сеирџија ]:) . Поготово на женска тепачака. Така ми е јако тоа ]:) :D

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Сакам да кажам...

Залудно потрошен цел час во спремање.
    Залудно чекање...
    Залудно станува се...
    Залудно и ќе остане...

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сакам да кажам...

СДК т.е. да цитирам еден мој сограѓанин:
    Глупоста има граници, но на некои луѓе не им требаат визи истите да ги преминат.

Видов вечерва што е глупост: 80-годишни бабиња во 1 часот по полноќ ПРОТЕСТИРААТ со цигарите в раце. Уште лексилиум во другата им фалеше |(

Ние го испочитувавме нашето, си испивме по едно пивце :beer: наздравје нека ни е. И ќе си останеме тука, секогаш на истото место ќе се враќаме.
    Нашиот џез-храм ќе биде тука да не‘ скрие под неговиот шанк и да не измати во шејкер заедно со коктелот. Луѓето се само луѓе, се раѓаат и умираат секој ден.

На Bright му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

СДК дека во исто време, топло ми е, с`клет ми е, изнервирана сум, и ми се плаче и ми се смее. Незнам што попрво.Патем:
    Само во случајов имам пиштол на вода, преполовен на пола. ]:)

17. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Сакам да кажам...

многу сум тажна..
    мојата најголема љубов.. 2 години и 6 месеци нераздвојни бевме. Секој ден заедно, каде јас - таму он. На школо заедно. Навечер заедно. Спиеше до мене цело време. Секое сабајле ме дочекуваше со сликава . Кога и да ми затреба беше тука за мене. Секогаш кога бев депресивна и сакав музика, добивав. Од кого? Од него! И така еден ден мислев дека го изгубив. Падна во вода. Во мноооооогу вода. Се направив за да го спасам. СЕ. Собирав пари за роденден, но ги потрошив за да го спасам, и го спасив. Ама оној идиот, татко ми бе, го уништи. Го сакав најмногу на цел свет. Сеуште го сакам... иако не е со мене... Ахх моја најголема љубов.
    проклета јас. зошто ја отворив темата мобилни телефони ;(

Прикачени фајлови:

На Bright и innablood им се допаѓа ова.
  18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Сакам да кажам...

СДК дека сум сакана личност !! :wasntme:
    Не само што и јас знам да сакам и силно го сакам него :!: ...ама тој е душичка најмила која цело време пробува да ми угоди, на секој можен начин!
    Две години со него, прекрасни години! :l:

Пу-пу-пу да не го урочам, ама па кај да го урочам кога мене тој вака ми изгледа ко урочен! :lol: :lol:

19. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

Сдк пуштив нокти ^_^ . Не се кој знае колку големи, но никад во животот не ми биле толкави.
    И некако ми е сега штуро со нив. Знам дека од септември морам да ги сечам пак.
    Инаку ќе бидам избркувана од пракса :lol: .
    Туку друго сакав да кажам дека преубаво си поминав вечерва.
    И за малку ќе паднев од штиклите ако немаше за кој да се фатам :lol: .
    И на крајот ме обли некоја топлина, мислам се ми се стемни пред мене. Едвај чекав да излезам од тоа подрумско диско. И ако веќе нешто се случи, нека почне.
    Ми ску*че од овие лажни узбуни. Се осеќам и јас дека тапам за ова чувство, ама што ми е?

20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Сакам да кажам...

СД му се обратам на проф. Љубомир Данаилов-Фрчковски.
    Драг проф. Фрчковски

Пред се ви благодарам што одвоивте време за да го прочитате ова, но јас имам намера да ви кажам нешто поприлично битно и поврзано со предметот Современи политички теории.

Прво, немало потреба да пишувате учебник од 700 страни од кои морам да научам само 450-500, со тие 700 изгледа пострашно и полесно ми ја убива желбата за учење.

Следно, фуснотите имаат намена да објаснат поим, да дообјаснат и да посочат ствари а не се задолжтелен материјал кој мора да се учи, зошто според Вас е материјал за прашање.

Трето кога веќе зборувате за Комунизмот како држвно уредување, сметам дека ниту на Маркс не му била целта да ја велича и да ја проучува политичка ситуација во Италија во 1970г. незнам зошто па јас и Вие мораме да го знаеме тоа.

Друго би ве замолила да и се обратите на Вашата асистентка Ана и да и објасните дека белите кошули се носат со бел градник, или долна маица, зошто нејзините гради и брадавици се најмалку посакувана слика на нејзините предавања .

Го ценам Вашиот интелект и Вас како личност, и потполно сте во право дека политикологот мора да е начитан и паметен, брзоплет и племенит човек, со достоинство но истовремено и лукав, но доколку и овој пат не го положам Вашиот предмет, не ви предвидувам светла иднина, туку напротив ќе Ви препорачам да си најдете обезбедување зошто јас ковам план за Вашиот атентат.

Поздрав, Вашата студентка Најубава со број на индекс 2010.

Јас се извинувам но морав недге да си кажам што ми лежи на душава ;) , сега полесно ми е и можам да се фрлам повторно на учење.

На lolyta777, EleMental, Bright и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.