Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Сакам да кажам...

Me полазија морници од ова... ;(
    За никаде сум во одбирање на вистински збор во вакви моменти...
    Господ нека ви е на помош,на целата фамилија. Се ќе биде добро мила,немој да се нервираш.
    :l:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Сакам да кажам...

кенди ти ја пуштам цела срека на светов, на мајка ти и татко ти да им е добро
    и стискам палци
    зал ми е што вака се случило ;(

3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам, уствари и не сакам да кажам ама ќе кажам, а сакам и да превртам со очите, и ќе превртувам зашто мерак ми е. ди енд.
    Не чекај, тек почнувам.
    12 годишно девојче се зачленило во група денешните деца не знаат што пропуштаат, истото тоа девојче се зачленило во група волим вотку, и во група дојди па да ти покажам колку сум мала.
    Уааат д фак ??? Ми иде да и пишам ти со сите ли си??? кои деца не знаат што пропуштаат?? ти не знаеш што пропушташ!!!!! Цел ден дреме на фејсбук, цел ден верувајте ми. И не ми е единствено пријателче такво што го имам а то не знам дали е за плачење или за смеење.
    Побогу, јас не се зачленувам во такви групи затоа што се сметам за недоволно возрасна, и затоа што мислам дека нема потреба ... а не она.
    Јас кога имав 12 години си играв библиотека на улица, си играв докторка и наставничка, играв кошарка, и тренирав тенис, на комјутер ми беа дозволени 20 минути дневно откако мајка ми ќе ја провереше домашната и татко ми ќе ме испрашаше за сите лекции од часовите што ги имам утре. На 13 години смеев да излезам во петок и сабота до 10 и 15 односно додека светат уличните и тоа тука низ мало, и беше радости кога ќе седев до 11.
    Моите ме држеа толку строго до 16 години, кога прв пат излегов до 1 часот навечер, и тоа татко ми ме однесе и ме врати, и не му беше гајле дали ми е срам или не. Сакаш да излезеш, прифати ги условите.
    уствари некогаш толку ги мразев што ми идеше да се убијам или да ги заколам додека спијат, но сега сум им толку благодарна што ми иде да ги гушнам во моментов.
    Ако ме распуштеле кој знае што ќе било од мене. Сигурно не нешто добро.
    татко ми секогаш ми викаше и пола саат е многу на тоа комјутериштето, седни прочитај некоја книга ...
    Строги биле да, и тоа до моите 17 години ги прашував дали воопшто МОЖЕ да излезам, за еден ден да ме седнат и да ми кажат дека сум доволно возрасна и доволно ми веруваат. И за исто така да ми кажат дека еднаш чим ја изгубам довербата детс ит.
    Еве можам кога сакам да излезам и да влезам дома... можам што сакам да правам буквално. И две години се с е супер.
    Доволно им е што знаат од прилика кај се движам, знаат кој ми е дечко, ми ги знаат другарите и другарките, знаат дека не се дрогирам, ретко пијам, дека не пушам, ми го знаат друштвото. И и кога доаѓам целата усмрдена на цигари од дечко ми и го бацувам татко ми за добра ноќ, никогаш ништо не ми рекол затоа што ми верува потполно.
    јас не знам кога овие дечишта ќе имаат таков однос со родителите.
    Седам синоќа во соба, и поминуваат две 15 евентуално 16годишни девојчиња, седнуваат на стубче(така го викаме) на улицава, и му вртат на некое машко и му испуштаат секс крици за пази молимте ПОЛЕСНО ќе го освојат. А јас слушам и си викам чекај да не не сум ги зачистила ушиве прееска кога се избањав...
    Не сум престарена за се ова да го кажувам ама сериозно, мене на тие години ми беше страв од скриен да вртам кај некоја симпатија ... а не па секс да водам преку телефон за да го освојам. Ми беше страв во уста да се бацам ... и не бев ни јас цвеќе секако, правев глупости и се криев, и јас може од 13 почнав со мушки ау, и јас знаев да згрешам, но јас можев да бидам под казна цел месец и да не мрднам од дома. И уште си кажував под казна сум, не можам сега моите не ме пуштаат.
    Па јас скокав од среќа ако денес мајка ми ме испрашува а не татко ми, пошто тој беше хитлер за моето образование, барем додека бев основно и почетокот на средно.
    И што и да коментирам џабе е.
    Мене ми се свиѓа во кое време живеам, ми се свиѓа како сум воспитана.
    Никогаш моите не ме пуштиле да брзам да пораснам. Секогаш имале живци да разговараат со мене и да ме учат. Да ми кажуваат како треба и што треба.
    Ако имаш доволно во главата ќе знаеш да користиш и фејсбук, и ќе знаеш и да живееш.
    Жалосно, цел живот да се врти околу интернетот.
    И јас кога бев МАЛА, пошто сега сум баба, имаше хај фајв, па едвај седнував.
    Жалосно, но не се криви децата.
    Криви се родителите. Кога мене ќе ми речеа не, тоа значеше не. Ако се бунам доволен беше еден поглед од татко ми да ме прати во кревет. А сега 17годишна се обраќа на татко и на овој начин: ај или оди купи ми цигари или тргни ми се да не те гледам.
    Ниту парите, ниту интернетот, ниту ништо друго. Луѓето сами се расипуваат себеси и своите деца.
    Уствари не секој треба да има деца ама тоа е. За возачка се полага, за некои други глупости се полага, ама на тестот за родител, на тој тест на кој многумина би паднале, сите однапред имаат положено. Нажалост паѓаат оние што толку сакаат деца и правилно би ги третирале, ама ете не можат.
    Судбина или што и да е, е сра*е.
    За денес доста мрчам.
    Имајте убава вечер.
    :)

На Monna.Monna, Dushica-sk, Hopeful и 12 други им се допаѓа ова.
  4. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Сакам да кажам...

не можам повеќе да изгржам нешто ме стега во градите и не ме пушта да дишам и ми ствара нервоза и ми идат само лоши мисли во последно време некако ми е се сеедно :( понекогаш не знам дали го сакам дечко ми или не и многу многу сум нервозна чудно се луствувам се надевам дека ова е само период :worried: период на некоја криза која ќе помини и се ќе биде во ред и нема да се разделиме со дечко ми ОФ ГОСПОДЕ САМО ТИ МОЖИШ ДА МИ ПОМОГНИШ ТЕ МОЛАМ НЕ НАПУШТАЈ МЕ СЕГА ;(

kendi ти стискам палци и ти ја пуштам цела среќа само мајка ти да и биде добро жал ми е што тоа се случило но не се нервирај се ќе се среди ќе видиш

5. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Сакам да кажам...

СДК... кога гледам луѓето како си го дрват и си ги влажнат на толку мали, незначителни успеси и користат прилики да слават за најосновните нешта во животот, како се фураат и се замислуваат зрели, големи и паметни, спремни да се соочат со сите предизвици а уште не излегле од местото кај што се родени..кога гледам како со тек на време, добиваат некоја слика за себе како да сме еднакви и играме во иста лига, и како си го бараат да им грмнеш во фаца и да им покажеш дека всушност сме во различни галаксии...

Е во такви моменти си ја мразам скромноста и присебноста..се мразам себе што си дозволувам на моменти да си го "разводенам" сопственото јас, за околината да не ме смета за филозоф, оној што секогаш е во право и што "глуми" дека знае се...

Само да не им ги надразнам нивните ранливи психи...и вака ја плаќам цената

И ДА, си признавам, имам некоја зголемена потреба во последно време да пратам некои фаци назад од кај што дошле, да им покажам колку се тие всушност малечки!

На Hopeful и crazylady им се допаѓа ова.
  6. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Сакам да кажам...

СДК...кога нешто ќе тргне наопаку, тргнато е...
    И покрај убавиот кармин, слеаното фустанче, и светкавите нозе...ми фали нешто...во паметот...во душата...и сосила не ќе бидне работа |( :tmi: :doh: :shake:

7. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сакам да кажам...

Ќе отвори човек овде да напише нешто....ама после неколку прочитани постови, веќе не е важно што и да сакав да напишам :tmi: :|

Животов е чудесии, некогаш вие сте зачудени од него - некогаш тој од вас....како и да е никогаш не е монотоно, правата линија убива.....затоа тој ни приредува посебен вид на забава, како луда железница (нагоре, надолу, наопачки) :)

Овојпат имате поздрав од реалноста, не од виртуелниов свет....затоа ве поздравувам само со Г ;)

А сакав да помрчам за охридскиов фествал, поточно за водителите и нивните табаци во раце (потсетници) |( ......онака де чисто рекреативно да си мрчам :wasntme:

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    Сакам да кажам...

леле кенди со помин нека е ти стискам палци ти само верувај дека мајка ти ке биде добро и ке видиш ке се врати мајка ти дома жива и здрава како ништо да не било голем поздрав

9. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    Сакам да кажам...

постот на кенди ме потсети пред некој ден дојдоа братучедите на татко ми да не викаат за на свадба и сеа дека они од крушево и на враќање имале сообраќајка во колата биле чичко ми баба ми и тетка ми (братучедот братучетката и тетката на татко ми) сите биле добро освен баба ми се набила на градите не и било добро ја однесле во болница.. ;( ама важно сега е добро :)

10. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

СДК
    зошто сите на форумов толку сакаат да им доаѓа известување кога некој ке ги цитира. :wasntme:
    _______________________________________________________________________________________________

Кенди, ќе биде добро, не грижи се. Ти ја пуштаме целата среќа. Биди силна! :hug:

11. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Сакам да кажам...

Си лежам, си размислувам и стварно неможам да разберам како можев така да реагирам. Сега ми е ептен жал ;( Незнам кога ќе научам дека за некои работи треба да бројам до 10, пред да расипам се! :doh:
    Понекогаш сум стварно идиот! :|

*Постов на Кенди дополнително ме вознемири :( , ах бре животее!!!
    Кенди, не се секирај ќе се среди се, ти пуштам најмногу среќа :hug: :hug: :hug:

12. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Сакам да кажам...

Ти пуштам многу среќа Кенди за мајка ти да биде добро и пак да си ја гушкаш (знам како ти е :( ) и ако има и најмало подобрување да не известиш :( .

13. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Сакам да кажам...

Не ми е јасно како може уште да нема убава снимка од Mr. Popper's Penguins. Со душа чекам(е) да го гледам(е). Ќе плачам ;(

Инаку тапа вечер. Заминав уште малку на спиење.
    Се чувствувам како да е Нова Година и сите да се на славење, само јас дома си седам пред компјутер.

iSuck.

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сакам да кажам...

СДК дека има простор добро заклучен и клуч од мене сокриен. Мене ми треба некој да ми помогне да се кренам и да откријам што се крие на другата страна.
    Ќе се најде ли, ќе се најде ли таков јунак досега невиден, махер за разбивање брави, брави како оваа на срцево што си ја имам.

Ете, СакаВДК дека сум тешка... ама на вагата тоа не се покажува.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

Кој ја измислил зимницава бел ден да не види.
    Ко мене денес цел ден да мие шишиња и тегли, да лупи сливи и патлиџани, да го меша кечапот да не загори и да става дрва на ќумбето.
    Ете само тоа му пожелувам на тој што ја измислил зимницата :envy:

12 саат е а уште нит се избањав, нит се исчупав, нит се издепилирав, а треба во 7 да станам да идеме на манастирот во Паланка.
    Ќе ги направам сите 5 аларма на телефонов за да не се успијам па се надевам дека до 7 ипол ќе бидам спремна :?: .

Цел ден зимница да се правело. Ц ц ц :envy:

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.417
    Сакам да кажам...

Сдк знам дека го отеков,ама тоа е...ти благодарам животе што ми даде она што ми фалеше и го немав,ти благодарам на нетолерантноста на лактоза.Немаш поим колку ме исполнува,потекува,дуе и тоа само од една голтка млеко,а за болките во стомакот,не можам ни да дораскажам.На стари години и тоа дочекав.А јас у двоумења,зошто се дебелеам,а вагава оди надоле,зошто денес сум добра,утре балон и се така,едно половина живот...и ти благодарам што ете така,ме остави вечерва во домача атмосфера да му ја пукам глаата како ми е мука и да му се правдам дека надпросечно интелигентните патат од ова...аха,да. Пуф! |(

17. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Сакам да кажам...

А уау, погледнете го само :o , да не е на идол ќе се кладев дека не се само глазбени способности.
    Не можам да си верувам на ушите :o .
    http://www.youtube.com/watch?v=ysTO8JPS ... re=related

На L-enna и martinuska им се допаѓа ова.
  18. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Сликава ме расплака. ;(

На zhap4e, kate21, XMaN и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Сакам да кажам...

The less I know, the less I break inside...

На sweetyears и butterfly.93 им се допаѓа ова.
  20. softqueen

softqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    123
    Сакам да кажам...

Смачено ми е од глупости

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.