Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Сакам да кажам...

СДК ... мирис на свежо сварено кафе во еден од омилените филџани, Фемина, постовите на одреден број омилени форумџики и во позадина се слуша...

http://www.youtube.com/watch?v=1OYPHpfhINc

Имајте сите ваков релаксиран и мирен ден :)

На Smilly, TheCandy880, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  2. BornToBeWild

BornToBeWild Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    15
    Сакам да кажам...

СДК прекрасен ден,дека е 1ви септември де.Искрено ми здосаде летото и едвај чекав да почнеме.Абе сите ги видов,и симпатијата :rofl: . Со среќа (основци и среношколци) и од мене. :P

3. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    Сакам да кажам...

Станувам сабјле со вакво израз на лицето |( а имам и причина. Зошто мора да заврши распустов кој толку беше убав? Осеќам годинава нема лесно да ја поминам и тоа заради 2-3 професори од кои ќе кубам коси за оцени... :devil:

4. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

СДК

зошто форумов е толку тивок денеска?! :wasntme:

5. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Сакам да кажам...

СДК дека преку глава ми е од статусите на фб дека денес се нашколо и дека е први септември, секој втор го има тоа напишано, па добро бре луѓе ден како ден и тој ќе помине и што ништо.
    Ај со среќа, кршете нозе и раци на тестови, писмени и испрашувања годинава, само петки да редите.

6. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Сакам да кажам...

Ok pretty ladies, it's that time of year again, in support of breast cancer awareness!! So we all remember last years game of writing your bra color as your status?.....or the way we like to have our handbag handy? Remember last year so many people took part that it made national news and, the constant updating of status reminded everyone why we're doing this and helped raise awareness!! Do NOT tell any males what the status' mean, keep them guessing!! And please copy and paste (in a message )this to all your female friends to see if we can make a bigger fuss this year than last year!!! I did my part... now YOUR turn ! Go on ladies...and let's have all the males guessing! .. It's time to confuse the men again (not that its really that hard to do :)) Everyone knows it makes their brains work wonders on what we're talkin about!! The idea is to choose the month you were born and the day you were born. Pass this on to the GIRLS ONLY and lets see how far it reaches around. The last one about the bra went round all over the world.
    So you'll write... I'm (your birth month) weeks and I'm craving (your birth date)!!! as your status. Example: Feb 14th: I'm 2 weeks and craving Chocolate mints!!

January-1week, Febuary-2 weeks, March-3 weeks, April-4 weeks, May-8 weeks, June-9 weeks, July-10 weeks, August-12 weeks, September-13 weeks, October-14 weeks, November-16 weeks, December-18 weeks.

Days of the month: 1-Skittles, 2-Starburst, 3-Kit-Kat, 4-M&M's, 5-Galaxy, 6-Crunchie, 7-Dairy Milk, 8-Lollipop, 9-Peanut Butter Cups, 10-Meat Balls, 11-Twizzlers, 12-Bubble Gum, 13-Hershey's Kisses, 14-Chocolate Mints, 15-Twix, 16-Resse's Fastbreak, 17-Fudge, 18-Cherry Jello, 19-Milkyway, 20-Pickels, 21-Creme Eggs, 22-Skittles, 23-Gummy Bears, 24-Gummy Worms, 25-Strawberry Pop Tarts, 26-Starburst, 27-Mini Eggs, 28-Kit-Kat Chunky, 29-Double Chocolate Chip Crunchy Cookies, 30-Smarties, 31-Chocolate Cake.

Ајде феминки, да го искористиме Фејсбукот за нешто паметно!!! :D ;)

7. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Сакам да кажам...

СДК се глупаци и морони околу мене... |( :puke: :puke: :puke:

8. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Сакам да кажам...

СДК дека и јас како и скоро секоја мајка којашто го испраќа своето дете на училиште ( а посебно на првачињава) му истура вода по патот за среќа :) . Е сега јас не би била Неса ако не направам беља :x Па добро бре како можев да си го избањам (читајте потопам) детето со вода. И нормално плачки, викања и каснење првиот ден. Е ставрно сум за никаде. Уште ми е лута :|

На Doozy, sweetheart10, la-chicka и 15 други им се допаѓа ова.
  9. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Сакам да кажам...

Сдк 1 . Се вратив од првиот ден во средно и си поминав прекрасно, поубаво од што очекував! Презадоволна сум и од класниот, и од класот и од целото школо. А јас мислев дека ќе ми биде тапа! Се запознав само со едно девојче од клас , ама ајде има време да се запознаам и со другите дур се опуштиме сите. Важно јас сум пресреќан и едвај чекам да дојде утре да одам пак! :rofl: :)

Сдк 2. Ретко се лутам ама кога ќе се налутам подготви се за еден доооооооолг и ужасен silent treatment. :devil:

Се надевам сите уживате во денот како и јас :) :)

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. feminamk

feminamk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    20
    Сакам да кажам...

Сдк :прв ден на школо леле прекрасно..исто како ланска истоо..сите поспани кој заборавил дека сме први па неишчешлан дошол..ххаахха убваво си поминав
    Сдк:незнам како успевам без збор да ги навредам луѓево..незнам..
    и наеднаш сите мене ми се лутат.;)
    Имајте Убав ден.:)

11. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Сакам да кажам...

...Брзај, брзај прваче,
    во школскиот двор,
    те чека учителка
    со мајчински збор... :)

И да, се навратив добри 18 полнолетни години назад низ времето...Непреспиена последно августовска ноќ, растреперено детско срце и возбуда како да сум открила некое скриено богатство...

Се сеќавам на мојот розов ранец со тегет џеб на кој имаше апликација од една смешна печурка, моето ново бело комплетче кое мирисаше на свежина и тазе топлина од пегла, внатрешната плетенка и нежните раце на мајка ми :) ...и толку, понатаму ми е се некако бледо, некои слики кои се враќаат на моменти...

Многу деца, моите испотени рачиња од некој чуден сладок страв, вкусот на слатко (мислам дека беше од јагоди) во мојата уста и прашањата околу чашата вода која беше фрлена по мене :D

Абе убавини, мириси на детство, на безгрижни спомени...муабети за играњето криенка, учењето да возиш велосипед без помошни тркала, колекцијата на детската пошта...комјутери ми се чини дека не ни знаевме што се.

Ми фали некогаш детството, ама детството на мојата генерација...без ФБ, Дота, Кантер, без Т-Мобиле, Вип...ми фали бе. Не знам зошто ама чувствувам дека детството на денешните првачиња е некако некомплетно, можеби грешам, можеби еден ден нив ќе им бидат смешни нашите маалски приказни...а штета.

Како и да е, нека е среќен првиов училишен ден на сите и нека носат петки по дома ;)

На Strumfeta93, Go-Girl и Dafnee им се допаѓа ова.
  12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Сакам да кажам...

СДК со среќа школарци, учите, земете ја работата сериозно в раце уште од почеток, доста се зафркавате :rofl:

На angel4e121 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека се изнададов пари оваа недела за изводи, документи, уплатници, автобуси....
    УПМммммммм :devil:

14. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК...дека ми се плаче ;( .Се беше многу ужасно и не сакам утре да одам пак.Знам дека ова е само затоа што прв пат се гледаме и немавме баш многу време да се запознаеме, ама очајна сум.Не го замислував вака средно :fubar:
    Ај не е важно-утре е нов ден, нова прилика... :?:

15. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека денес слабо стојам со нервите :@
    Се разочарав од доста луѓе, брр. Ужасен ден.

16. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Сакам да кажам...

Секогаш е така првите неколку дена верувај! Ќе видиш се ќе си дојде у нормала само понашај си се нормално биди своја весела дружељубива!! Среќен почеток! ;)

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

Денес е првиот ден од мојата безусловна слобода т.е. условите сега ги поставувам јас и само јас ја кренав котвата на големата бела лаЃа и глумам вешт капетан конечно добро ми е во своја кожа таа тесната ја фрлив како змија зад себе!

Кратко блиц познанство со Французинка која е на пат со велосипеди со дечкото и спијат под отворено небо во вреќи за спиење. Говори 7 јазици меѓу кои течно и македонски, кој самостојно го научила. Фасцинантно. Постојат уште луѓе кои прилично успеваат да ме изненадат позитивно. Тоа е знак дека не отишло баш се‘ во неповрат, постојат и натаму точки за навигација и тоа, засега морето е мирно, птиците весело крескаат и нивните озборувања го параат синилото на воздухот.

И ќе ве искарам сите кои се збогувате со летото предвреме, сега е најегзотичниот негов дел - џипси меџик, овај самр де. Не бидете ко некои баби што предвреме ги кинат лисјата на календарите со убедување дека така побргу ќе им стигне поштарот со пензијата.

На ви едно рилекс песниче,

http://www.youtube.com/watch?v=MIDOEsQL7lA

На Phyramide, Smilly, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  18. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Сакам да кажам...

СДК дека одвај чекам утре на екскурзија се надевам декаќе биде забавно :rock:

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Сакам да кажам...

Ами лесно ти е тебе така да зборвиш кога енѕерото ти е до газот :P и можеш да се шлупнеш кога сакаш.

Не, навистина, открив дека не го сакам летото како што си мислев, освен кога сум на одмор де.
    Инаку, печење по асфалтот, фамозна летна вожња во ЈСП автобуси на 40+ степени, запотени мишки, непријатна арома и вакви чудесни глетки...
    http://www.kajgana.com/vo-jsp-na-40

Не благодарам, дојди си мила есен, те чекам со раширени прегратки, иако немам пензија за земање.
    :D

На la-chicka, teddybear и zhap4e им се допаѓа ова.
  20. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

Како само ќе го барате летото за некој месец, тогаш ќе ви речам баравте - гледајте кога есента ќе не удави со сивилото на бесконечно долги и дождливи денови. За студот не сакам ни да помислам.

Трендафилке, па дојди и ти да се шлупнеш во езерово има место, после и со лаЃава ќе крстариме, имагинацијата е човековото последно светилиште :) , јас виреам подобро во многу светлина и топлина и со многу вода знаел Универзумов да скрои добар заговор за тоа каде да ме лоцира, е не :P .

На zhap4e и Trendafilka им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.