Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

Сега ние сме виша сила во школо, кој е како нас? :rock:
    Денеска решив што ќе учам понатаму, ама ништо чудно да си го сменам мислењето. Ах. Не сакам да пораснам, не сакам. Сакам да бидам дете, дури сега го сфаќам тоа.
    Ах, добро ми велеа дека детството, лудиот пубертет никогаш не се враќат, сега сакам тоа да не е вистина, не сакам да пораснам.
    Не сакам да ги напуштам детските игри, не. Сакам да почнам отпочеток, од прво одделение. Сакам одново да сум дете, е, тоа го сакам.

Сакам да си изживеам детството додека можам, после ќе биде касно, но, навистина, зошто сите работи ни’ текнуваат и ги сфаќаме касно?
    Зошто?

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  2. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    Сакам да кажам...

доста бре го бркаме летото пред време

3. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    22.903
    Сакам да кажам...

Одамна не сум пишала во оваа тема, можеби затоа што немам којзнае што да кажам :) Па ајде како што е редот, и јас да им посакам среќа на сите што денес тргнаа на школо, се 5ки да редат :D А за мене, од летово има уште добри 3 недели пред да почнам со факултет, така да рано е за есен и дождови :)
    Марк Ентони ми е многу антипатичен човек, ама оваа песна ја обожавам, ме полни со позитивна енергија. Еве ја за добар ден ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=SmM0653YvXU&ob=av2e

4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Сакам да кажам...

СДК дека уште од сабајле, многу ми е убав денот. :hai:

Прво, ние трите џенцки од дома си бевме да се почастиме за мојата стипендија. Си седнавме надвор, ветренце дувка, а пред тебе минерална вода со лимонче. Дојде пицата, дојде тоа големата даска... Се лапнавме, се напивме, мх мх. Тапан се сторивме. :rofl: Ајде, нејсе, еднаш се частиме. А и ми беше убаво оти одамна не сум испаднала со мајка ми, како да се свести наеднаш и почна многу повеќе внимание да ми обрнува. Што знам што и стана, обично кога сме испаднати јас ќутам, сестра ми блебета. Сега обратно. :D

Друго што ме зачуди, е што сретнавме една жена, пријателка на моите. Работеле во близина порано, добро не е ни битно тоа. Битното е дека одамна се немаа видено, па застанаа, на велешки да си поправат муабет. Останав со подзината уста од муабетот, најискрено. Женава имала тумор на белите дробови. Одвај спасила жива глава. :o

Денес, фарбана, фенирана, нашминкана, насмеана, свежа и среќна, ни кажа многу битни работи. Ни вика, Ееех, да ми е овој памет од порано. Ма ич дупот :D нема да ме боли за никој и за ништо, освен за себе и за семејството. Затоа што, од таа болка и од нервозите, се запоставив себеси. Па ме сакал Тој горе, навреме се свестив. Сега, секој ден си се смеам дома пред огледало, си се тинтрам и дотерувам. Едноставно, јас си се сакам себеси, а за другите не ми е гајле. Камоли вака да уживав цел живот.

Искрено, најискрено подзинав. Зошто секогаш треба да се помине низ вакво нешто, па да се освестиме... Стварно ме замисли. :x

Имајте убав ден. И среќен почеток на сите ученичиња, мали, убавки и слатки. Тие поголемите да не се мрштат, и тие се такви ученичиња. :D

На la-chicka, teddybear, Hopeful и 13 други им се допаѓа ова.
  5. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Сакам да кажам...

Значи со ова школово опутеа на фејсбук. :o Секој статус вели дека денес е први и...така натаму.
    И скокнав на фемина да видам нешто поразлично од тоа и гледам најактивни теми „Првиот ден во средно...“. Ајде таму и логично...отварам СДК и тамууу...страници наназад во опишување на првиот училишен ден. |(
    Кај сте бре вие поголемите да кажете нешто што нема везе со школово?????? :wasntme:
    Туку ајде, јас да си кажам тоа што си имам па да бегам:
    ја јадев највкусната палачинка денес на свет и најголемата..ммммммм...
    Пред мене езеро и минимален број капачи, чиста вода и тишина. До мене лепотанот мој кој мирно седи и се надева на некое залче палачинка од дада... Над мене чадор од Даб и сонце кое ѕирка дури и низ најмалиот процеп... Милина!!!
    За миг заборавив на се и уживав во вкусот на палачинка со крем, банана, сладолед и плазма. ^_^

И за да нема муабети дека не сум учениче за пример и дека умот ми е само во шетање, кога си дојдов дома ги ставив книгите во шкавче, го препишав распоредот со убав ракопис на ново ливче, направив список на тоа колку тетратки, моливи, пенкала ми требаат и размислував дали да бидат со Хелоу Кити, Барби или некој друг розов лик...
    И решив да ги земам оние кои најмногу ќе ми фатат око во книжарата. Ама со тоа ќе се снабдам откако гужвата ќе намали, кон вечер...

П.С. ЛЕТОТО НЕ Е ЗАВРШЕНО!!! :rofl:

6. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.760
    Сакам да кажам...

Страшно.... се мислиме дека сме толку напредни во технологијава и кој знае што ни нуди државата... Со 150 бесплатни пораки демек треба да се радуваш.... Изгледа телефонииве тука немаат видено дека постои неограничени повикувања или пораки ... да не правиме муабет за ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ПОВИЦИ кои се бесплатни за одредена цена месечно.... а тука????? ми кажува 5 денари порака(кога мене 7 денари ми зема), а минута било 96 денари.... алоооооооооооооооооооо - нормални сте????малоумни луѓе... Да би можела, би ставила 4ти оператор со најповолни можности... не е работава да се наполни фирмата со пари, туку да се корисниците среќни... ама тоа е, грам мозок да се немало.

EДИТ:

International Talk and Text - $15.00 per month**
    Put your world at your fingertips, with International Talk and Text from T-Mobile. Add this service to qualifying calling plans with unlimited domestic messaging for just $15 per month, and use your plan’s minutes to make international calls. (For example, if your plan has unlimited minutes, you can make unlimited international calls to included countries.)

ОВА Е ЖАЛОСНО!!! Бесплатно можат да прават муабет интернационално а ние во оваа мизерна држава ќе скапуваме. Ќе влезиме во ЕУ, сигурно ;)

7. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
  8. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Сакам да кажам...

Денес главна тема школо, а? :rofl:
    Ех, помина и распустот, како вчера да беше 10 јуни, а 1ви септември е.
    Прв час како прв час, истата класна, истите деца, исто како и претходниве 7 години.
    Ех, кога бевме првачиња, исплашени и мали и се срамевме едни од други, кога израснавме.Уште оваа година заедно, после сите се разминуваат по своите патишта.
    Ме фаќа страв за средно, каде ќе се запишам, дали ќе има некој со мене, како ќе се снајдам? :?:

9. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    Сакам да кажам...

САКАМ ДА МИ Е РОДЕНДЕН !!! :^) ]:) :rofl:

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

СДК 1 дека денов ми беше катастрофа.. Турканици низ факлутет, плати ова, плати она :@

СДК 2 си ја сакам другарка ми :$ Имавме некои недоразбирања, но фала му на Господ ги решивме... :!:

И да ЈА САКАМ ама онака ПРЕМНОГУ :l:

СДК 3 епа си добив работа !.. Решив да си заработувам сама за себе, доста беше од тато и мама, па јас имам повеќе потреби од тоа што они можат да ми пружат, а и фала му на господ имам и раце и нозе, здрава и жива личност сум, способна за работа !! :D 8)

На Smilly и LivingGlam им се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Сакам да кажам...

СДК дека отупевте со тоа дека отупеле за 1ви Септември. |(
    :D

На Theodora, GarpovaV, teddybear и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Сакам да кажам...

И за мене 1 Септември е многу битен датум од пред 2 години. Точно 2 години откако ми се случи настан кој целосно ми го промени животот, настан од кој почнав животот да го гледам од сосема нов аспект, настан што ако не случеше можеби сега немаше да бидам каде што сум и да размислувам на ваков начин. Личноста што учествуваше во тоа не сум ја видела еве веќе некое време, но сигурна сум дека е во ред. Смиреноста и присебноста ми помогнаа тогаш, поголем нивни тест не можеше да се случи. И од тој датум јас сум нов човек, подобар. Научив да не ги бројам грешките во животот, затоа што без тие грешки немало да знам што е грдо и да го ценам убавото. Научив дека треба да се бројат успесите, и да се цели нивната бројка само да се зголемува.

Нов почеток, нова работа, нови личности, нов дом, нов живот.
    На она што го оставив многу далеку зад мене не можам и не смеам да мислам.
    Немам ни време.

Од овој ден па натаму учење + работа. Кога во друго не успевам да ги наредам коцките, барем таму ќе ја трошам целата моја енергија да успеам.

На Strumfeta93, Mishela, Smilly и 3 други им се допаѓа ова.
  13. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    Сакам да кажам...

СДК Мистериозни,непредвидливи,убави мирни нежни едноставно перфектни! Жените се слични на Природата! Како што на Розите им е потребно Сонце,на Жените им е потребна ЉУБОВ :)

14. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Сакам да кажам...

ЕЕЕЕ се разочарав.
    Си го читав хороскопот се беше добро се додека не стигнав до здравие,ми вели дека нема да сакам да вежбам и ќе барам изговор да јадам мрсна храна :o
    НЕ НЕ НЕ НЕ НЕЕЕЕЕ,иако е вистинааа по малце ме има фатено мрзаа,јадам понезраво,ама во пмц сум таков период ми е што да правам,ама ете вечер сум на аеробик ќе си вежбампа тоа што сака нека вели :P

15. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

Сдк бре бре колку страни сте изнапишале, а ве немам читано само од вчера.
    Каде бевте во август? Темата беше празна или го чекавте 1ви |( . Се отупе за 1ви а :lol: .

Овој пат сепак имаше организација овде по толку години.
    Им текна да средат на мирен и културен начин. И да ви кажам изненадена сум.
    Се инсталирав на старото место и стариот кревет, со нов шкаф и две нови цимерки.
    Што да кажам за нив. Како што се прва година едната е многу некултурна спрема нас, но ајде прв пат и е, ќе ја оставиме да се прилагоди.
    Друго иако беше денес прв школски ден, јас не бев. Така требало да биде. Од утре.

Имајте убави септемвриски денови.

16. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    Сакам да кажам...

СДК нејќам да си одам!!! Нејќам!!! ;( ;( ;( ;( ;(

17. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Сакам да кажам...

СДК дека мразам неодговорни личности неможам да ги поднесам :puke: Човек мора да ги моли една едноставна работа да направат гнаси невидени :@

18. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Сакам да кажам...

ее фала што ми кажавте дека е 1ви септември..не сум знаела ! :lol: :lol:
    Мене ми е исто како и секој ден исто и овој 1ви септември и морам да ви кажам дека отеков од групи на фб за 1ви септември ајдеееееееееееее..... :drunk:

негоо сакав да ви кажам дека секој ден се повеќе и повеќе сфаќам дека луѓето се не дволични туку столични,лицемерни,сурови и љубоморни ...гадни створења :x

19. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Сакам да кажам...

Одвај чекам да идам на пиволенд вечер

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  20. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Сакам да кажам...

Никаква еуфорија,никаков страв дека сме први.Па што оти.
    Не ветувам ништо, не кројам планови, не кажувам дека ќе поминам со петка,зашто знам дека ќе
    усерам
    на крај.Само сакам да се видам со неколку драги личности со кои не сме се виделе одамна. Добро де ќе се видам и со некои понедраги. Кој ќе ги трпе од утре? И така.Денес во конфузија, да се оде или да не се оде на школо? Ѕвони на класна,ѕвони во школо, секој различно кажува. Па и таа класната неинформирана. Но, сепак не се одеше на школо,а сакав не дека нејќам. Ајде,од утре.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.