Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Сакам да кажам...

Сепак не излегов. Спремна од глава до пети, ми се јави татко ми, мора да го чекам, требало нешо да потпишам (пословни документи нвм). Ќе си ја посветам вечерва на себеси.

2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

1 Септември.
    Јас веќе никогаш нема да си купам ранец за во школо. Додека не родам деца, ама тоа није иста ствар.
    yes indeed. Тоа го заклучив прееска и ме мавна депресија. Тешка депресија.
    Па ми текна дека ми почнува сметка на мобилниот од нула и пројде депресив момент.

Ајде де, па треба и да се порасне.
    А јас детството одново ќе го живеам преку едно мало детуле кое од прв ден дотрча да ми каже дека има девојка и многу лоша наставничка што ги карала затоа што многу збореле. Па воспитни муабети, па уште ми вика сакам ти да ми бидеш наставничка зашто ми зборуваш убаво а не ми викаш пред никој. Милото тоа мое, го гушнав, па доби сила и со паметот што му го даваат неговите 5 цели годинки ми рече дека најмногу на целиот УНИРЕВЗУМ ме сака и дека некогаш ќе бидам најдобра мајка. Душа мила со очиња што трепкаат и рачиња што не сакаат да те пуштат.

Добив награда. Никогаш не мислев дека некогаш негде фер влечат па пуштив туку така ради реда купон, и ете прееска ми се јавија. 1500 денари кој ти ги дава туку така? дапс, дапс, нови свеќи, книги, лакови, парфем ... би се зачудиле кога би знаеле што јас можам со тој износ на пари.
    Нејсе, битно мило ми беше кога ми се јавија ... Госпоѓица тедимече? да(и во моментот си мислам леле кој знае што се случило :rofl: )а слушам ... ВЕ известуваме дека сте добиле награда. Хм па фала.

Искрено јас би вечерва да му се мушнам во прегратки и да седам така цела вечер и да ќутам галејќи се како кутре на кое му се јаде, или да зборувам како навиена цело време додека тој се смее и се обидува да дојде до збор, а тој би на пиво фест. Епа убаво нека си помине, шта чеш. Да се расправаш џабе е, поарно пушти го .. па нека лади глава таму малку.

Завиткана во кебе со шише топла вода на стомакот, го дишам воздухот и размислувам. Млада месечина.
    Љубов. Убавини. Свежина. Среќа. Радост.
    Топло чоколадо, цвеќиња на маса, свеќа од ванила и цимет, нескафе и филм.

Всушност ситниците се она што го прават животот живот.
    Јас го сакам животот поголемиот дел од времето.
    А изгледа и тој ме сака мене.

Денеска ... денеска беше мој ден.

есен, зима ... јас ве чекам со раширени раце.
    Да трчкам по дожд ... и да ми крцка снег под нозете. Ама за тоа друг пат ќе пишувам.

Сега одам ... во моето катче. Да си зборувам со некој кој совршено ме разбира ... моето внатрешно јас ... и да си ја посветам вечерва на себе и само на себе ...

Ве гушкам топло и силно ...
    Инџој.
    :f:

На bittersweet, la-chicka, velesanka и 7 други им се допаѓа ова.
  3. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Сакам да кажам...

Верувам денот утре ќе биде многу подобар од денес, ајде нека бидат фини поголемиот дел од децата во класот, па да ги запознаам одма сите да видам што луѓе се. Класната ми е женска верзија од тој што ми предаваше до осмо по македонски, само да се тресело глупости со намера да се биде интересен, без обрнување внимание на глупостите што се кажуваат. На прв поглед е намќореста ама не е таква милион посто сум сигурна сега ќе не држи строго и нема да ни попушта ама кога ќе дојде крај на година ќе попушти по една оценка ако на некој му фали за успех. Ма утре кога ќе си станам на време ќе си се стокмам, се пополека, нема да брзам до осмица како магаре на кое штотуку му пикнале лута пиперка во газот, ќе си тргнам 10тина минути порано, и ајде со убаво нека ми тргне денот утре големи планови имам. Единствена желба ми е да сум имала погрешен прв впечаток барем по изглед на децата што беа пред школо,и начинот на кој се однесуваа, намќорести, те разгледуваат од глава до пети и мислиш ко на фешн полис да си. Македонски и физика нека поминат добро, и онака ми се најомразените од сите предмети.
    Гуд лак на сите што ќе им е втор ден од прва година средно, со лесно и убаво да си поминете.

4. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Сакам да кажам...

1 Септември,сите на школо тргнуват Зоза на работа 8) и не сум наставничка/професорка да се разбереме :!: инаку добро си поминав денес ама кога ми свирна дека и на денешен ден имам закажено во 17ч на заболекар офф мајко мила :tmi: и отидов бес страв дека 100% сигурна ке го вадат забок кој малку ми се скрши јок бре они живец ми умртвуват,забен камен на сите заби ми чистат сето тоа бес упојка :sweat: Зоза милион пати покуши да се исклучи на игнор и да не мисли каде е ама не бивааа :sweat: и додека дечко ми загрижен кај сум јас па до 16ч требаше да работам а сатот 18ч мене ме нема он звони ама иди јави се бе со црева во устава :tmi: и пазете сеа освен чаша млеко и 10 цигара друго во уста немам ставено-а гладна :x цревава мои повеке беа гласни од навивачите на Македонија со Хрватска,кој патем ме оставија изненадена дека победија де нели :lol:

Во сабота од работа одма ке биде трчање дома Мк-Гр не се испушта за ниедна пара :!:

5. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Сдк некои зборови понекогаш толку многу не погодуваат што солзи ни навираат на очите!

Така и оваа вечер онака читајки неколку зборови од една личност т.е. можам да кажам бивша професорка и едноставно сфатив дека во најтешките мигови овој викенд се најдов во ситуација да ми текне на нејзините зборови кои ни ги кажуваше за време на часовите.

"Секогаш имајте насмевка на вашите лица,можеби понекогаш ќе ви внесе позитивна енергија токму тоа!"

Едвај чекам да ми се исполни еден "сон"-желба таа ќе биде прва повикана на тој настан.

А до тогаш...СМЕЈТЕ СЕ ! бесплатно е

Утре е нов ден!

Одам на спиење,лека ноќ :)

6. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Сакам да кажам...

Преубаво и прееедобро си пројдов на Пиволенд, одвај чекам и утре да одам ! Поздрав до сите шо беа, и се изнаскокаа на Хладно Пиво :D

7. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Сакам да кажам...

Ова лето официјално го прогласувам за најдосадно и најглупаво поминато лето во мојот живот.
    Мона :bow:

На Avril.09 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да кажам...

СДК дека нешто опасно ми смрди.
    Најпаметно ми е да се тргнам, пред и јас да се замирисам...

9. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Сакам да кажам...

Сега одам да нанкам и одвај чекам да дојде часот за на училиштее :rofl:

10. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    Сакам да кажам...

лелеее што ке стане утреееее на свадбааааа ке има да лета шамарот хихихи ах деверчето ке си го окркаа ммм

11. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Сакам да кажам...

Лицемерие ... :emo: :drunk:

Не јас не сфаќам па каква е оваа ситуација ако имаш нешто фино лепо кажи ми , ќе преживеам немам гајле ;) .
    За математика не ме бива ама да соберам 2+2 еее не сум до толку . :!:
    Не знам како повеќе ви се исплати да измислувате мизерни изговори отколку да кажете две реченици . ете толку ако ви се многу мавните на ИГНОР пали најчесто . :wasntme:
    Нема потреба да се трудите како мене ме немало , како сум ви фалела , како мене немало |( :puke: значи не МОРА , значи НЕ ТРЕБА .

И така јас решив да ве од*ебам минус неколку персони во мојот животен список не ве шкртам не е до толку ќе бидете ап .офф значи ќе ве има а уствари ќе ве нема ... Ќе ја играм вашата игра со сила будала ќе ве правам чисто ради забава 8) .
    Имам личности кои вредат и да благодарение на ситуација видов кој колку ;)

Бидите ми поздравени , јас нажалост ве преценив :tmi: друг пат повнимателно ...

12. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

Работава ми испаѓа, земи го мојот совет јас и онака не го користам.
    На сите кажувам совети, а сама не ги применувам |(

13. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Сакам да кажам...

СДК кога нешто не е за мене, не е па не е...
    Стварно сум чудна... Си препекав за моето Скопје најубаво вакво-такво.. мааааајко ме фати некоја монотонија невидена така да 95% од мене едваи чекаат да си отидам во недела. Некако како нов живот да ќе почнам, како кујзнае што да ке се случи. А уствари само ке си се вратам на мојот живот на вистинскиот мој живот кој беше паузиран овие 2ипол месеци.

Да, сакам да си излезам од трамвај и да си запалам цигара конечно, па да си погледнам што има низ продавници, да си испијам кафе со другарка ми и да се изнасмеам и да си раскажеме се што се случило.. Се ми изгледа тоолку далечно како уште кујзнае колку треба да чекам.
    И се разочарав стварно се разочарав за некои глупости а незнам што очекував дека некој туку така ќе ме засака. Ха! Да, како да не! Само мене ме чекаат сите...

О боже до каде ли ке стигнам со постов? Едноставно многу работи ми поминуваат низ глава и неможам да ги поврзам и убаво по ред да ги кажам...

И да, многу се затрескав во дете што прашање е кога ќе го видам пак :!: слика имам една од далеку сликана и секоја вечер си ја гледам и си режирам филмови. :x :fubar: :@
    Ете толку беше од мојот најнеповрзан пост.

Изгубена сум стварно.. Не беше мој денов... А утре ќе биде само мој, себичен-најсебичен и се за себе ќе си направам... И се за мој ќеиф и како што јас сакам ;)

14. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Сакам да кажам...

сдк проклето секси е ISABELLI FONTANA на новата колекција на MANGO

15. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    Сакам да кажам...

Sdk deka slucajno izlegovna kafe a se napraiv prtal,se iznaigrav ma retro I koga sfativ deka e dosta si dojdov domicka,ne ocekuvano,krato taka e najubavo,sepak bese se vo normala!

16. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Сакам да кажам...

СДК дека малку ме иритира ова паѓањво во несвест затоа што дечко и живеел или ќе живее,студира во друг град.....САМО друг град врти-сучи за 2-3 саати таму си бре аман!!!Мојот е на 3000 км подалеку е тоа е врска на далечина ! А не друг град тука во нашево земјиче |(

17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Сакам да кажам...

СДК дека малкуцка претерав во славењето на стипендијава :rofl: :rofl: Се лапнав ама малкуцка, чесен збор само се клештам на се и сешто

Ја поплавив кујната и се отепав од смеење пеев на цел глас и се отепав од смеење го пишувам ова и се отепувам од смеење :rofl: :rofl:

Ами смешно е :rofl:

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    Сакам да кажам...

секогаш има шанси да се појави некоја будала и да ја расипе вечерта |(

19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Сакам да кажам...

СДКК дека малце претерав со јадење во 1 сатот, али не сум крива,крив е ПМСС..едноставно убива, се осеќам ко дебилка! :doh:

Нејќам да се здебелам, денес добивв толку позитивни коментари дека сум ослабелаа! :D :rofl:

Среќна сумм,убав е животот! :D

Да е тој тука уште посреќна! :inlove: :l: :inlove: :l: :inlove: :l:

На ludoto19 и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

сдк дека сакав да се држам до вечер, да се вратам во нормала!
    и не можев да издржам си легнав тек во 17 и станав кога станав пред саат време!
    сега едно кафе ќе сварам, (мене не ми пречи при спиење)
    ќе чекам Kлон да истепам некое време пред тв, и да си легнам за некои 2 саати, да се потрудам да заспијам, зашто ова веќе вака не :) Hе знам ни што ден сме денес, ни ништо!
    значи начисто ми се измеша се се се!
    A плус и пмс ќе ме убие |( баш на испит треба да ми дојде |( |(
    уф!
    :devil: :@

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.