Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.762
    Сакам да кажам...

Мразам кога луѓето околу мене имаат право, МРАЗАМ!
    Го мразам и него , а и себе си. Секогаш давам, давав и сигурна сум дека секогаш ќе му давам шанса. За што? За да ме љуби и да ме повреди, не само мене туку и себе. Го знаете она чувство кога после многу препреки си велите сега може ќе биде океј и пак паѓаш подолу? Е така и сега. Три години издигнување, многу , многу падови, препреки, борење како лавица, а тој ми вели ќе се вратам назад. Да тој се откажува од секаква иднина, од било каков успех, не знам ни мене дали ме има во неговите планови и се враќа назад. Да назад, во глупоно село. Се повеќе се убедувам дека не е за мене. Три години чекав некого за на крај да биде залудно. Може е подобро што не ни планиравме некаква иднина, освен можеби дека би имале три деца, кои нели можеби ги имале. По 100ти пат си докажав дека сум глупава кога е љубовта во прашање, по илјадити кога тој е во прашање.
    Глупава сум !

На EleMental, Springy и Magnolija им се допаѓа ова.
  2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Сакам да кажам...

СДК дека дефинитивно ќе горам во пеколот!

На x.Daisy.x и Offspring им се допаѓа ова.
  3. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Сакам да кажам...

СДК да не ви даде Господ интернет како мојот.:shake:

4. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    Сакам да кажам...

СДК Правдата не е задоволена. Никој не лета превисоко ако лета со сопствени крилја. Летнавте превисоко, но крилјата се мои. Крилја ви дадов, крилја ќе ви одземам. Не сум јас Р.М. и не давам право да легализирате нешто нелегално.
    СДК 2 Прозорец. Катедра. Професор. 2 столчиња. Празна клупа. Телефон. И нозе некаде високо над клупата. Школски денови. Сега е убаво. Ќе видиме за некоја недела.
    СДК 3 Малоумност. Демек вие сте паметни, јас проста. Ништо не е како што изгледа. Зборувајте, зборувајте, зборувајте... Попаметна сум кога молчам. ;) ;)
    :angel: :wasntme:

5. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Сакам да кажам...

СДК уживам во тишината, уживам во мирниот живот, уживам со самата себе, но во никој случај не сум си доволна за да бидам комплетно среќна и задоволна. Имам и јас свои потреби...
    Сакам кафе-муабети со другарки, сакам кога мама ќе ме искара за некоја грешка, сакам кога Петко ме мази, пази, и кажува колку ме сака, сакам што имам.

Имам се што ми треба, скромна сум...
    Не ми требаат палати, авиони, камиони за да бидам среќна, вистински среќна сум само кога луѓето кои ги сакам се покрај мене.
    Среќна сум кога има плановите за иднината бележат прогрес, кога моите а и проблемите на пријателите бележат стагнација или надолен тек.
    Среќна сум што се будам секое утро крај него, среќна сум што е покрај мене во секој момент, што ме сфаќа по секое прашање, а најсреќна сум што токму тој ми ја пружа најголемата подршка, и знам дека секогаш е, и ќе биде тука за мене.
    Среќна сум и што имам искрени пријатели, кои знаат да ме расположат, кои ме слушаат со часови, кои плачат со мене, а и заедно се радуваме на нашите успеси.

Среќна сум, и богата сум, јас имам пријатели и лагоден живот, имам и проблеми не е се така розево, но со силна волја и истрајност се може да се среди.

Јас знам што имам, и го ценам тоа, само понекогаш ми е жал за луѓето кои си ја продаваат својата душа само затоа што се заслепени од погрешни вредности. Само затоа што за нив богатството значи среќа, мислат дека со пари ќе си купат пријатели, љубов...
    Штета што доцна сфаќаат дека грешат, штета што никогаш нема да ја почуствуваат убавината на исполнето срце и слободен дух.
    Штета, навистина голема штета.

На zhap4e, Theodora, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    Сакам да кажам...

Во градиве зошто жал лута ме стиска,
    во очиве зошто навира река
    и зошто ми иде да плачам ко дете,
    да превијам раце, да прекријам лик -
    та гризам јас усни, стегам срце клето,
    да не пушти вик. :D изгледа пмс ќе да е :D

7. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Сакам да кажам...

Еве реченица што никогаш не сум ја кажала порано. Незнам можеби е до новиот почеток..Можеби до одредена личност..Можеби до љубопитноста, ама верувале или не
    Ми се иде во школо. :o :|

На Tanny му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

Бев во друштво со една многу убава и згодна девојка, абе модри и очи, долги и нозе... Лепота. Ама а отвори уста, мсилеш крастави жаби почна да плука (како во народната приказна). Штета, баш штета...

Не мудрувам многу. Ќе одам да си легнам во топла када и ќе се капам во миризот на француски јоргован :P Па ќе се дотерам и ќе се нашлакам со лосион за тело. Убавини :)

9. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    Сакам да кажам...

Значи тој професор не го вадам од глава цел божји ден , кај дојде кај запусти . Не испусти :D
    Шмекерски погледи , парфемот ми се чини до мојата клупа му се чуствуваше , а за задникот да не зборувам - му дипломирал :D
    Помина еден забавен ден , вечер се надевам ќе биде уште позабавно -големото дерби што би рекла другарка ми . :D
    Додека седевме со другарките пред едни продавници во еден двор имаше едно мало да не речам џукелче , ама беше многу слатко . Едно девојченце се пресигаше преку оградата за да го гали , имаше околу 6-7 годинки . Излезе на балкон една жена и му рече ако сака да си го земи, а девојченцево праша : зошто ми го даваш, види го колку е убаво :D .
    Многу беа слатки така качени на велосипед , таа го носеше под рака. Додома и таа и кучето ќе бидат полни со болви .Нејсе. Желбата и се исполнила.
    Сдк , понекогаш треба да се помине сито и решето за работите кои ги сакаме да бидат наши .
    Можеше таа да доаѓа секој ден да го гали ама не е исто чуството кога знаеш дека поседуваш нешто . 8)

На Nightwalker, Magnolija и innablood им се допаѓа ова.
  10. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Сакам да кажам...

Дојдов јас :)
    Почна први и мене компјутерот ми фати вирус и тој го нејки 1 Септември :D
    Ее кога сме веке кај 1ви да ви кажам класот ми е чисто 5че ;) Ме бендиса,иако вчера си ;( малкуцка мислејки дека нема да имам другарки но денес се запознав со скоро сите и стварно се многу добри,+ имам малада каласна,модерна,онака искулирана и што е најважно со сваќања на 21 век :D
    Само многу ми е жал што нема да одам на екскурзија Петок со нив,бидејки заминвам Париз,и за таму уште по возбудена сум,посебно за дружтвото
    со симпативчето ке си одам :P :D
    но ми е страв малце за то како ке надокнадам но се тешам со тоа што не губам некоја важна недела а и класната ми рече како што има преместувања тогаш уште нема ни распоред да имате и така конечно коцките си застанаја на свое место :)

Многу љубов до сите вас од Мини :*

11. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Сакам да кажам...

Сдк и секогаш ќе се најде некој кој ќе ти ги уништи плановите :fubar: !

12. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Сакам да кажам...

И јас сакам школо ама од друга причина . Ми рекоа дека ако учам ќе ми купат кола . Затоа сакам да пројде побрзо :D

13. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    Сакам да кажам...

сдк дека ќе си пукнам ако се покаам што се префрлив

14. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Сакам да кажам...

Предлагам темата во играчницата да ја прекрстат во Тим Б си одбројува до 0. :D

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Сакам да кажам...

Што е по патетично од девојки кои по сто пати се тагираат на слики,за некој случајно да не пропушти па да не ги види?
    -МАШКО,кое по сто пати се тагира и 84528378232 пати во текот на две недели си го објавува одново и одново својот албум,кај шо се сликал позирајќи,составен од десетина слики.Очај.
    Значи кога велам 84528378232 и навистина мислам толку пати. :tmi:

16. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Сакам да кажам...

Дека сум жива среќна после цел ден поминат со другарките и исцрпната трач сесија. Од што толку имаме да си кажеме, зуеме како пчели, се надвикуваме, а тоа секоаш завршува со урнебесна смеа. Плус, до нас закуски мејд бај ми, превкусни.
    Ќе ставам рецепт во соодветна тема, мора да се проба!
    Уште еднаш си се докажав како кувар. :nod:
    Дури сега следуваат најинтересните денови од летото, последните и за мене најлудите.
    Септември е мој месец.

На Miss-Independent, LivingGlam, Smilly и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Сакам да кажам...

...И како што последните сончеви зраци го напуштаа небото, полека оставајќи го да се капе во своето мртвило, така се трошеа последните мисли за него. Нема да го помисли пак, барем додека не се роди новата светлина на новиот ден.

И така пак, и пак, и пак. Како дотрошена цигара што се гаси со желба никогаш повеќе да не се запали друга. Зависност е.

На innablood му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    На mysterious, lolyta777, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Сакам да кажам...

... трач-сесијата на Старфиш завршила, мојата допрва ќе започне. :D
    Жени, каков чуден изум, навистина.
    Си седиме така, со помош на винце или пивце (по желба секако) и некое мезенце оправаме политика, (не)вработување, споменици, концерти, па женски проблеми и недоумици, фризури, попусти, и пак завршуваме со мажите, криви се за се', :P ама пустото многу ни се неизбежно потребни.
    Во неколку часа паѓа смеа и солзи и плачки, носталгија, копнеж за убава иднина.
    После тоа животинче било камелеон.
    Абре ајде, жената е камелеон, каде сте виделе на друго место некој да смени толку бои и емоции во рок од неколку часа?

За утре, лесно спакувана (повеќе во мислите отколку во куферчето) :lol: одиме на исток, за да види момакот мој од што се направени луѓето таму. :muscle:
    Колку да не ми се чепати дека неговиот сој бил поарен.

Камелеонки, имајте викенд за паметење и прераскажување.
    :hai:

На innablood, sweetyears, LivingGlam и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сакам да кажам...

Што је ова околу мене, луѓе мои мили, поблиски и подалечни.....мрчење на сите страни, филмови, режисери, актери....секој своја улога си одбрал :D

.....па ако играме така што не кажете....јас како способна актерка одбрав неколку улоги ;)

На Miss-Independent, zhap4e, Saya и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.