Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Сакам да кажам...

Кило праски изедов денес, дрво да ми купат малку ќе ми биде.

Туку СДК, Пиволенд ми е под пенџере ама некако ми пропаѓа династијата. Мрчаторска нација сме, тоа ти е тоа. Имам две многу конкретни желби.
    Прво и најпрво, давам оглас кој гласи Барам симпатија. Ама она сериозна симпатија, за длабока платонска врска.

Второ и највторо, леле како ми се иде на планина, братче (јок сестро). Ама нема ни време, нема ни пари, нема ни сопатници, а богами и законски прекршок не ми се прави. И викам јас на мајка, Мамче ќе идам јас во некое планинарско друштво. А она ми враќа: Аман бе, што ти текна? Таму ептен се пие, сите алкохоличари. Со другачките одамна се готви да ја прошетаме Македонија, ама зашто е вака голема никако да тргнеме.

Него гледам јас, во последно време Марфи троа популарен на форумов. Ајде и јас да го спомнам.

Ех, Марфи Марфи......

На Trendafilka и Strumfeta93 им се допаѓа ова.
  2. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Сакам да кажам...

Конечно викенд :clap:

И додека порано го почнував петочното расположение со некоја поп нумера, денес цел ден тоа го правам со
    http://www.youtube.com/watch?v=lYCOTmga ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=UBbsZIiz ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=FQ64z8yZ ... re=related
    и срцето ми се исполнува кога го гледам Ј како задоволно се смее и гука на истите песни со кои јас израснав.

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Отидов јас на Пиволенд, каков и да е... Ќе јадам и ќе пијам пиво...
    И доволно ми е тоа за да знам дека ќе ми биде убаво...
    Ве сака сите, Тедигреј

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    4.422
    Сакам да кажам...

Сдк убаво ми е на душичкава,и ми е гајле за се! 8)

На Iceberg и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  5. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Сакам да кажам...

СДК

И затоа советите мора да го заштитат 8)

На baguf4e, teddybear, Extraordinary.girl и 4 други им се допаѓа ова.
  6. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Се расплакав... ;( ;( ;(

.. РОДИТЕЛСКО ПИСМО !!! ОВА Е за сите ВАС кои имате родители, за ВАС кои сте родители, за ВАС кои сте имале родители, за ВАС кои ги знаете оние кои имаат родители, и за ВАС кои познавате нечии родители. ...

ДРАГИ СИНЕ/ЌЕРКО ... Сега уште не сум остарен, а кога ќе ме видиш таков, биди трпелив со мене и пробај да ме разбереш. ... Ако се изнакапам додека јадам, и ако сам неможам да се облечам, биди трпелив со мене... Сети се на сатите кои ги имам потрошено додека на тоа јас те научив. ... И ако во разговор повторувам исти работи повторно и повторно, немој да ме прекинуваш, слушај ме... Кога беше мал, морав исти работи да ти ги кажувам по сто пати. ... Ако не сакам да се мијам и капам, не ме исмејувај и не ме вреѓај, сети се како морав да те молам и тепем за да те искапам. ... Кога ќе видиш колку не ја познавам новата техночогија, дајми време и немој да ми се потсмеваш, бидејќи јас тебе те научив на многу работи: правилно да јадеш, правилно да се облекуваш и да се соочуваш со ЖИВОТОТ. ... Ако некогаш во разговор заборавам или ја изгубам мислата, дај ми малку време да се присетам и ако неможам немој да ми се потсмеваш... зошто мене не ми е најважната работа на светот нашиот разговор, туку да бидам со тебе и знаеш да ме слушаш. ... Ако не сакам да јадам, немој да ме присилуваш, сам знам кога ми е потребна храна. ... Кога старите нозе нема да можат да ме држат и нема да можам да одам, подај ми рака исто онака како јас тебе ти ја подавав раката кога прв пат проодуваше. ... И ако ти кажам дека не сакам да живеам, сакам да умрам, не лути се на мене. Еден ден ќе ме разбереш. Еднаш ќе сватиш дека покрај сите мои грешки кон тебе биле, дека само сум ти сакал се најдобро и да те подготвам за понатамошниот ЖИВОТ. ... Не ме ожалостувај, не лути се и не се осеќај беспомошно кога ќе ме гледаш таков покрај себе. Биди покрај мене и пробај да ме разбереш и помогни ми исто така како што јас ти помогнав кога почна да ЖИВЕЕШ. ... БИДИ МИ ПОТПОРА, ПОМОГНИ МИ ДА ГО ЗАВРШАМ ОВА ПАТУВАЊЕ СО ЉУБОВ И СО ТРПЕНИЕ... ЈАС ЌЕ ТИ ВРАТАМ СО ОСМЕВ И СО НЕИЗМЕРНА ЉУБОВ КОЈА ОТСЕКОГАШ ЈА ЧУВАВ ЗА ТЕБЕ... ТЕ САКАМ СИНЕ/ЌЕРКО ТВОЈОТ ТАТКО/ТВОЈАТА МАЈКА !!!

На kate21, Neytiri, Monna.Monna и 3 други им се допаѓа ова.
  7. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Сакам да кажам...

Тетин ми е во болница... и веќе ништо не може да стане полошо.

8. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    Сакам да кажам...

зошто зшто се такви луѓето :@

На Iceberg му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=AVkcEHe_p0w

Многу ми е убава песнава. Мислам дека ќе ми стане една од омилените мои песни, воопшто. Ми дава некое чувство на смиреност, среќа, ме полни со позитивна енергија. Цел ден ја слушам, одново и одново. Да бев малку помалку тврд орев и малку повеќе искажувач на емоции, сигурно ќе успееше и да ме расплаче песнава.

Тоа и ме замисли. Зошто едноставно не можам никако да искажувам како ми е и што ми е. Се си збирам во мене. Имам некое глупаво претчувство дека ќе еруптирам набрзо. Како да се кријам зад некоја фасада, што по ѓаволите е со мене ?! Не ми е јасно, имам многу повеќе од тоа што многу би сонувале да го имаат и пак и пак, вистинска среќа не сум почувствувала одамна... Немојте да ме сфатите погрешно, имам јас среќни моменти, среќни денови, но ја сакам таа среќа која едноставно те исполнува. Кога си исполнет, секое делче лебди од тебе лебди, лицето ти сјае и ти иде да пееш УАУУУУУУУУ АЈ ФИЛ ГУД!

Да не спомнувам какво грозно чувство на интиуција имам, дека нешто не е како што треба. НЕ знам што е тоа, можеби дуплиот рак во мене. Сепак, како мојата интиуција нема, секогаш, ама секогаш е факинг во право. Надевајте се дека сега не е, дека ракчето си прави филмчиња во главчето.

Ах, не ми е лесно. Вечерва ми се седи и ми се кука и ми се плаче и ми се рика, а нема причина. Наместо тоа, местиме хепи фејс и одиме да се забавуваме. До ништо не ми е дојдено, најмалку до тоа. Ама кој да те разбере. :x

И да, постов беше подолг, ама ми се избриша погрешка па го пишував одново. |(

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Сакам да кажам...

Капнав . :sweat:
    Не знаев дека ако одам сама да возам ролери толку брзо ќе отидам и ќе се вратам :?:
    Морав да ги средам мисливе , а и телово 8)
    Сум возела од Влае до градски парк и назад :muscle:
    Натаму брзо возев па за назад мислам дека не знаев што е сила ниту ја немав . Седнав минута - две и пак возев .

Може сега малку да се пофалам ?
    Ми годеше што скоро секој момак се вртеше по мене ^_^ иако џабе е се тоа . :)

Заклучок број 1. Не сум мрза.
    Заклучок број 2. Најубава сум !!! :rofl: ( нема да ми замерите што сум малку нарцис денес , нели ? :D )

На Miss-Independent и EleMental им се допаѓа ова.
  11. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Сакам да кажам...

СДК дека толку многу сум уморна што неможам ни да се одморам..... заспивам па скокам во сон, се будам на половина час. Ми треба време да се опуштам од константниот стрес кој го преживеав минатата недела. Никој не ми е виновен, самата си ја надробив попарата. Фала му на горнион, можеше многу полошо да биде.
    А уште многу обврски ме чекаат следната недела.... отидов да легнам, да видам дали ке ми дозволат гремлините да заспијам пред 23 часот?

12. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да кажам...

Лудо е. Ама љубам. После толку години. Страв ми е, ама љубам..

На Neytiri, Bright, Trendafilka и 6 други им се допаѓа ова.
  13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Сакам да кажам...

:!:

Прикачени фајлови:

На easyyyyy и Shana им се допаѓа ова.
  14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Сдк вака да ми е секој втори ден би била постојано насмеана :)

Еден куп неочекувани настани,шетање,шопинг,јадење,пиење,сонце,луѓе,пријатели,непријатели,насмевки,нервозички,нови нешта,убави вести,пријатни воздишки,неколку прегратки и јас НАСМЕАНА !

Утре треба да ме посети К. ќе се изнагушкаме,изназборуваме омилена тетка ми е :)

Имам планови за деновиве само да не и текне на теткава со црвеното ферари да ми се нагости на гости оти ќе ја :swear: :devil: а осекам ќе ме посети бргу бргу...женско да не е човек |(

И така јас со мокро косиче,нежни локнички помалку диви,напрскано со парфемче,со радости за новата чанта и маскарата одам на заслужено гушкање со книгичката и креветчето ми мило.

А утре здравје можеби пак ќе ми се множат убави моменти :)

15. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Сакам да кажам...

Не можам да се натерам да станам од компјутеров. :@ Ама сега, дефинитивно ќе станам! :!: Одам да се лакирам (додека си слушам романтично музиче :music: :sun: ) и веднаш во кревет, на спиење! Утре ќе биде долг ден. На феминките ќе им посакам повеќе ведрина, а помалку грижи! ;)

На срцката моја ќе и кажам дека си ја сакам многу, многу! Најмногу! А, и како да не го сакаш кога е вистински слаткиш?! Со сите тие убави работи што ги прави за мене, со целата љубов што ми ја подарува! :l: Yo te voy a regalar tambien mi cielo. No te preocupes! :devil: :!: Te quiero! Mucho, mucho, muchisimo! :D :*

16. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

Некои луѓе мислат дека знаат се. Се мешаат во туѓи работи, солат памет итн итн.
    Аман... :envy:
    Доста...мене ми е доста од луѓе кои мислат дека знаат се...... ]:)
    http://www.youtube.com/watch?v=C0GIE-IOl-g

На Iceberg и Look им се допаѓа ова.
  17. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

Не дека некој ме праша ама јас да си кажам зошто престанав да коментирам на темите на кои најчесто гори Фемина, со синкави пропан-бутански и розеникави пламени јазици и зелени фацки зад мониторите :envy: , значи вообичаените теми - врски со оженети, муслимани, размена на партнери во тесен семеен или друштвен круг. Не дека и јас чат пат не сум искоментирала баш ништо, па и јас сум душа што не секогаш си се слуша сама себеси најмалку :D , туку една скорашно прочитана книга ме натера убаво да подразмислам и тоа баш онака со прстот на чело. Двајца најдобри пријатели се вљубија во истата девојка и тоа беше сериозен крш, бум ма и бенг на нивното пријателство.

Наравоучение - љубовта не прашува во кого човек се вљубува. Можеш да го одбереш начинот на (не)дејствување во нејзино име дури и нејзино негирање и потиснување, но нема гума што го брише нејзиното постоење и ко за инает попотиснуваното поексплозивно прснува ко сосила предуен балон. Таа егзистира надвор од сите пропишани разумни норми и правила, ко бунтовник во кожњак со подобесена цигара меѓу усни ги прескокнува сите сигурни огради на моралот и верувале или не, дури и да остане човек физички „неизвалкан„ демиџ ис дан, си го е*ал бракот, врската или пријателството или пак респектот на поблискиот семеен круг море и оној на пошироката заедница. И емотивното неверство е дамка која ни Вениш и Доместос појачани со Варикина и солна киселина не ја вадат.

Посакувам само толку да не се случи вакво нешто ни мене ни на мои блиски и мили луѓе. Не рачунам дека не се случува на вакви или такви или онакви ни па дека несреќна љубов или вљубување се сокрива тоа ти е ко мрсулав вирус или погрешно закопчана кошула нешто што неминовно паѓа во очи.

Туку пред да навлезам во овие неколкутонски филозофии сакав да кажам дека ми е убав аватарот на Шана со Снупи и Чарли Браун и дека се сетив како беше ептен ин во мое детство да знаеш да го нацрташ Снупи или слонче од доги стајл перспектива за во нечиј лексикон и дека тоа се убави пеперугасти мигови на детството кое не те припрема за сите бул и хорс и пиг и цела фарма од Мек Доналд шитс што ти следат ко возрасен и јас радо би била Звончица, ама не ми даваат и така :worried: ...

На julie77, Trendafilka, mims-89 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

Није ме било...Компјутер у квару. :wasntme:
    Сакам да кажам дека блескам.Блексам од среќа.
    Се осеќам поисполнето него било кога досега.Се е на свое место.Како што треба да биде,како што заслужувам да биде.
    Сум имала среќа,очигледно.
    Морав да ја споделам со вас.Вака заедно,во целина...комотно можете да замените една моја најдобра другарка.Озбилно. :nod:
    Ајде Ве сакам сите.
    BFF <3
    :D

На ines.h, Doozy, Strumfeta93 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Сакам да кажам...

Утре и е роденден на една посебна личност.На една мила бабичка.И тоа јубилеј-80 години :party:
    Верувале или не,не на мојата баба,туку на бабата на дечко ми.Но слободно можам да си ја наречам и моја баба,зошто повеќе се грижи и ме сака од мојата сопствена.Си ја сакам и јас. :inlove: И посакувам до 100г да живее :d:
    Кога одам на гости,нонстоп седи до мене,ме гушка,ме бакнува,пари од пензија дури и мене ми дава,ми звони на телефон да ме праша како сум,на цел град кажува колку убава внука ќе имала,колку паметна,дипломирана-па и работа си нашла :lol: Ова го слушав од луѓе,не од нејзе...Ова мојата баба НИКОГАШ не го направила...
    Како и да е за половина час ќе и посакам само здравје да ја служи што подолго.
    [​IMG] :inlove: :inlove: :inlove:

20. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    Сакам да кажам...

СДК дека за неполн месец ќе направам огромен чекор ...Ќе треба многу труд,нерви и посветеност за подоцна да ги постигнам зацртаните цели и да докажам дека можат да се гордеат со мене тие шо ми значат. :) А и прекрасно е чувството кога знаеш дека си постигнал нешто за разлика од многумина. И морам да признаам дека ме обзема малку трема, страв или што и да е...Но,сепак знам дека ќе успеам! Нема да ги разочарам моите а ниту пак самата себе ! Уште сега се замислувам,по неколку години како си водам успешна кариера и гордо си се потсетувам на сите предизвици кои ми го попречувале патот кон целта,а јас со многу труд и волја сум ги преминала.
    Едноставно кажано си се гордеам шо конечно јас ќе им овозможам на моите подобар живот,благодарение на мојата решителност . Не ме плашат предизвиците,баш напротив секогаш одам на ризик! ;) ...освен кога се работи за љубов. :wasntme:

На Nightwalker и Iceberg им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.