Сакам да кажам [стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Marley, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Абе човекот си победи иако тоа не ни се смета за реална победа бидејќи имаше 12 поени од жири,а Влатче Морал имаше 10 од жири.Додека пак публиката 12 за Влатче а 10 за Ѓоко и демек на Евросонг правилата биле коа е нерешено да оди тој претставик што има повеќе поени од жирито... :evil: :evil: :evil:

2. Wild.Child

Абе платена работа...

3. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

хахахаххаххаа лудница....пак скандал....тоа е нашата БРУКОвизија :lol: :lol: :lol:
    баталете не вреди да се дискутира ова....со еден збор мизерно е :Down:

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Дефинитивно е најмизерно. Не знам зашто уште се обидуваме. И така ништо не постигнуваме,само скандали.

5. Wild.Child

Зашто се толку паметни пеачите...А само незнам што мајка бараше НАум Петревски кога лани со Калиопи ги искжаа своите мисли за изборот на песна на Евровизија после пу пу не важи...А коа дојдовме до Калиопи ете ја и неа лани после изборот викаше дека НИКОГАШ немало да се појави на МК сцена и ете ја сите видовме колку не се појави...

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Оф леле па ја видов и Сузана Спасовска :?: :!: Што маjкa она бараше таму?

7. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

нашата фолк пеачка пееше опера овојпат :lol: :lol: :lol:

8. Wild.Child

Абе мораат сироти немаат пари за промоција на песните па решиле на Скопје фест да ги промовираат...

9. enca.69

enca.69 Популарен член

SDK deka se dva dena kupuvaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm.....se iaznakupuvav apa aman vise :lol: :lol: ........i uste deka decko mi e stvarno zlato...a jas tesko gjubre :x

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Господееееееееее....Ѓоко Танескиииииии...... :evil: :evil: :evil: :evil: Аман бре. Поарно ич, да си се откажеме од Евровизија.

Иначе СДсиК дека вечерва си поминав оооооооодлично! Одамна не сум си поминала вака. :D :D

11. Ariel

Ariel Форумски идол

Вчера бев разочарана (по не знам кој пат) од земјава, поточно од луѓето што живеат во неа, ја газат, и за џабе го дишат воздухот...
    Бев во луна-парк со децата да се повозат малку, а таму - хаос. Секогаш е така првите сончеви денови после зимата. За да се качиш на на некој од реквизитие (на истите оние на кои се возев јас, мојот доста постар брат, а можеби и моите, баш ќе ги прашам :D ), треба да се караш или тепаш со агресивни родители, што кога ќе им кажеш дека ти си на ред, ти викаат „каков ред, па тука нема ред“... Ги однесов децата да се повозат кај што немаше толку гужва, и си отидов... и ми остана прашањето дали е во ред тоа што ги воспитувам децата да бидат културни, да ги негуваат истите вредности на кои ме учеле и мене, или за да пливаат во општеството треба да ги учам да бидат агресивни, а вредности - фуј, тоа е само товар...
    Тешко е кога ќе се разочара оптимист. Живеам во прилично затворен круг, дома, пријателите, на работа - културни и образовани луѓе што ги делат истите вредноси како и јас. И очите ги држам затворени затоа што не сакам да гледам што се случува надвор од кругот... ама од време на време реалноста мора да ме удри. Многу го сакам мојот град, и секогаш ги гледам само убавите работи. Вчера кога се враќав од луна парк, гледав само грди градби, грд народ, хаос насекаде како одраз на внатрешноста на луѓето...
    За беља и претходниот ден се најдов во една непиродна атмосфера, за која ме мрзи сега да пишувам, ама два дена по ред ми беше многу...
    И така вчера вечер отидов на една забава на која сите луѓе беа од мојот круг, и се почувстував безбедно, комфорно, дел од средината... и решив дека ќе продолжам да ги воспитувам децата така како што почнав, и ќе одам на места каде што се чувствувам убаво...

12. tanja6

tanja6 Популарен член

taka ti e toa kaj nas ariel vo nasava makedonija,lugeto ednostavno ne se nauceni da pocituvaat red,pravila i propisi..ne se znae da se zastane kulturno vo red,i da cekas koga ke dojde tvojot,tuku mora da se turka i gazi za poskoro da se stigne na red,nebere ke im izbega negde vozot., :D otidi na lekar primer,ti dremis pred vrata si se zaboravil veke,i ti doaga nekoja i sprint niz vrata a site urlaat po nea..abe katastrofa sme i toa ti e..i neznam dali voopsto nekogas ke se naucime na red..aj da se nadevame,moze so zakonive sega. :D ali ke mora da vovedat zakon i za cekanje vo red..koj saka da vleze preku red 50 evra kazna :D
    a za vospituvanjeto so spomna i jas mislam deka decata treba da se vospituvaat da gi pocituvaat vrednostite,da bidat kulturni i se.
    megutoa treba i da im gi otvorime ocite za toa kakov e svetot i zivotot sega,da ne porastat vo zabluda pa da bidat povredeni koga ke se sudrat so realnosta kako vozrasni luge..samo sekako koga ke dostignat odredena vozrast,nemozes na 6 god.dete da mu gi objasnuvas tie raboti neli,tuku koga ke dojde vreme vo tinejdzerskata vozrast..nasite roditeli rastele i ziveele vo drugo vreme.ne vospituvaa na postenost i cesnost i deka se se postignuva so trud i cesnost i deka cistiot obraz e najgolema svetinja..ama tie se veke nakaj 50 - 60 godinia nie sme nakaj 30 ideme,koga treba da stvarame..ama sega vladeat drugi pravila"zgrabi kolku mozes","zgazi kogo mozes za da postignes poveke" i sl. moralot go zafrlija lugeto vo nekoe kose i faka prasina,go vadime od tamu samo koga ni odgovara..zalosno e deka e taka,ama taka e..cesnite luge koi ne sakaat da kradat,lazat ili manipuliraat(vo koi se stavam i sebesi) rabotat za nekoja mizerna platicka i zivotaraat od den za den..a onie drugite vozat skapi koli,se rasfrlaat so pari,nosat brendirana obleka od pariz,solun ili milano,i mislat kolku se oni toa iznad,poveke nesto od drugite.e smaceno mi e veke..i od zivotarkanjeto,i od mizerijata,i od nadueni faci i od drzavickava nasa napatena..ama taa nie tatkovina..druga nemame..i samo se prasuvam--do koga vaka?

13. Ariel

Ariel Форумски идол

Да, таа ни е татковината. Пред неколку години размислував дали да одам во странство, како што го направија тоа многу мои пријатели, роднини, вклучувајќи го и брат ми, но реков дека ќе останам тука, и ќе се борам да се сменат работите. Сега се прашувам дали одлуката ми беше на место, затоа што животот е премногу краток да го потрошиш за да биде подобро, а тоа најмалку зависи од тебе. Ама се' уште се надевам дека ќе биде подобро, ќе се створи критична маса за промени... или можеби сум во тешка заблуда...

Инаку Тања, 50 евра за одење преку ред малку се, јас би ставила 150 :D ... море 300 стапа, како што ги казнувале порано :lol:

14. tanja6

tanja6 Популарен член

kriticnata masa,sposobnite i nekorumpirani politicari,praviot covek na pravoto mesto,promenata na podobro i jas ja cekam ama dali i koga ke dojde ne znam..
    a za stranstvo eve ke kazam primer od mojov zivot..koga zavrsivme sredno skolo pred 10 godini,imav mnogu zelba da idam za anglija..togas vizite za bebisiterki vo anglija gi delea kako alva..koj sakase da zamine za nekoj mesec praese dokumenti..eden kup moi poznanicki i prijatelki zaminaa.i jas so drugarkite se dogovaravme da ideme..megutoa sto se sluci..moite roditeli ne mi dozvolija..mi velea"ako ides tamu,stranstvo koj znae sto moze da se desi so tebe,mozes da popadnes vo nekoi losi krugovi,ili ke minat godinite a ti ke rabotis kao kelnerka i nikogas nema da postignes neso poveke..sedi tuka,zapisi se na fakultet,zavrsi da stanes covek.." se karavme se raspravavme,ne sakaa da popustat..a jas ne sakav da zaminam protiv nivna volja zasto mi bese strav,si vikav stari luge moze da im se desi nesto od nervoza,posle kako bi ziveela so takov tovar..
    i taka si ostanav jas tuka,se zapisav na fakulttet i zavrsiv..a fabota so fakultetot ne se naoga.nemam jaki vrski,nemam politicka pozadina..i ete rabotam za ic pari po butici,prodavnici i sl,se raspravas so sekakvi luge a platata ne ti stiga za da gi pokries mesecnite troskovi,a kamoli da stavis nekoj dinar na strana,da zastedis da stvoris nesto svoe..koga ke stvaram i jas,da kupam kola primer ili stan ili zastedevina da stvoram za crni denovi so se vika i kako so plata od 8-9 iljadi?nevozmozno..
    a drugarkite moi so zaminaa u anglija eve ednata raboti kako glavna medicinska sestra,drugata vo kancelarija vo edna banka,si go imaat sredeno zivotot,si vozat ubavi koli i sl..a se stranci vo tuga drzava....i se prasuvam koj stana covek?
    ili podobro"kade e covekot?"

15. peperut4ence

peperut4ence Истакнат член

SDK..............Denes e najdosadniot den koj sum go pominala vo posledno vreme....se nadevam utre ke e vozbudliv den :?

16. Shelea

Shelea Форумски идол

СДК... Многу ми е здодевен денов... Ветрови, сонце ич, сончоглед и прошетка колку да се рече...

Тапа скроз, ама ај. Да не се жалам, имам утре нов ден, како што милува и Скарлет О'Хара да каже. Скајпувам наоколу.
    Леле, ми се пие кока кола еј.
    Ми се смени цедето во цд плеерот и ме мрзи сега да станам и да го сменам.
    Башка, главата ме боли ужасно.
    Ах.

17. Marley

Marley Популарен член

SDK...Hipica opravdano ti e ma...i na tebe i na matichnata... :D
    .......nego kazimi zashto nema denes muzika... :worried:hock:
    .......jas imam problem so YouTube...se ubiv od nervoza...
    .......ima li nekoj drug ist problem... :?:

18. Hipica

Hipica Форумски идол

Незнам Марли. Кај мене супер си оди. :?

19. kate21

kate21 Популарен член

Јас имам проблем ама не само со јутуб туку со се.Цел ден кочи.И не само кај мен туку секаде кај што видов по комшии,по роднини :D

20. bona

bona Популарен член

i jas imam problem so internetot, bidejki so 3 max,imam 10 giga, a gi pominav, uste e 21 a jas napraviv 12 giga,kaj mene toa e problemot, proveri i ti mozebi e toa :)

Thread Status:
Not open for further replies.