Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    2.268
    Сакам да кажам...

Прекрасен почеток и на оваа недела. Колку е убаво кога некој ќе се сети на тебе, кога ќе ти посака да имаш убав ден. Колку е убаво кога ќе ти речат задржи ја таа насмевка на лицето.
    Ехх, ме разнежнија од рани зари :wasntme:
    Имајте убав ден :* :sun: :f: :l:

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Сакам да кажам...

Денес е понеделник,по обичај ги мразам,сите до еден...Но овој ми е посебен.Денес,8 години поминати во љубов :inlove: Иако поминаа толку,сеуште го сакам.Го сакам,дури повеќе од почетокот.Чувствував како со тек на годините љубовта кон него ми се јакнеше ,зрееше.Со сите овие поминати години,ми даваше причина плус да го љубам,толку многу причини ми даде и уште ми дава.Сеуште се будам навечер и го гледам како спие,преубав мој..знам да се стуткам тогаш до него и да го бакнам и прегрнам...секогаш ми возвраќа со насмевка и ме гушка до него...Никогаш не ме оставил сама,кога сите ме оставија тој беше до мене,во најтешкото..
    Ете така пишувајќи,се разнежнив.Пишував вчера еден пост во СДК,знаете дека не цениме што имаме...Така и јас вчера испаднав кучка кон него,а денес замина на службен пат.Иако не заслужувам ми пушти порака дека сака цел живот да го мине крај мене. ;(
    Тоа е и мојата најголема желба.
    Одсабајлечки,вака вљубено.Ми е криво што вчера направив од ништо нешто,ах женски памет...секогаш скокам па велам оп.Колку и да си ветувам дека повеќе нема,пак ми се повторува...

Прикачени фајлови:

На kate21, FBI, n.a.t.t.y и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

СДК добро утрооооооооооооо :*

Повторно станата на десна нога, бреее што ќе беше ова :^) :rofl:
    Ме разбудија зраците на утринското сонце, уште од 7 часот Ани на нозе, опаааа :o
    Ајдее возење ролери покрај кеј, цела стаза :!: Море море што се уморив, ама ако коа не вежбав со време ]:) Ова да ви кажам станувањево рано било многу корисно, зграпчи го денов работава. Се чувствувам некако убаво, исполнето иако сум како овенато кокиче од што сум уморна..

Втора работа, нели се чувствувате убаво кога ќе помогнете некому ?? Токму тоа и го сторив денес.. Денов ми е полн со емоции и луѓе околу мене... Ја чувствувам љубовта и потребата да го имам НЕГО, но ќе почекам уште малку :)

Среќна сум, тоа ми е приоритет во животот.. Се смеам, но сакам и сите околу мене да бидат насмеани :!:

Ви посакувам на сите убав ден, да ви биде исполнет како мојот, среќни, весели и насмеани да го поминете :*

Кој е за кафенце нека повели 8)

Прикачени фајлови:

• cappuccino.jpg
      cappuccino.jpg
      Големина на фајлот:
      18,6 KB
      Прегледи:
      209
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Јас ги сакам понеделниците...
    Сакам и нови почетоци...
    Сакам кога тој ќе ме разбуди
    Сакам кога спие до мене....
    Сакам утринско кафе со две цигари.

Едноставно, немам причина да не го обожавам денов!!!

5. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Сакам да кажам...

Четка потези во мојот ум.
    Тргнувам по патот кој го нацртав.
    Назад вараќање нема, газам напред...

Имајте убав ден...

На FBI, Srekicka, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  6. StarBwoyy

StarBwoyy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    98
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам,понесени сите од успехот на нашава кошаркарска репрезентација денес идам на полагање и едно време се уловив самиот себеси како ја пеам химната пред да почнам со испит!!! :?: :rock: :tmi: |( :D

FTW! :)

7. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Сакам да кажам...

Да, ќе продолжам да ја шминкам реалноста, ќе продолжам со глумата. Зошто секогаш да бидам таа која што прва предизвикува разговор за да се средат ситуациите?

Дали тоа значи дека само јас се грижам, љубам? Ако да, ако тоа претставува мерило за нешто, ќе се повлечам и повеќе нема да се трудам. Никогаш не научив да ги пуштам луѓето што ги сакам да си одат така лесно, зарем требаше?

Зарем требаше при очи да се правам слепа, при уши да се правам глува? Не разбирам.

Премногу долго трае театарскава претстава.. Немам повеќе нерви за да ја проследувам, немам повеќе сила за да ја кријам вистината. Време е да паднат маските, макар тоа значело дека ќе се создаде омраза меѓу најблиските.
    Нека се, нека живеат во сенката на едно убаво минато. Приказната и онака никогаш нема да биде фер и за двете страни. И животот не е, па сепак го живеат.

Изгубете се, не вредите толку колку што претствавувате. Вештачки суштества, ветер и магла..

На x.Daisy.x, julie77, FBI и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Сакам да кажам...

Од кога не сум цртала....
    Штафелајот е празен, палетата рашлакана, боите исушени, а слика нема. Инспирација има!
    Животот ми забега во поинаква димензија, мојата прва љубов гасне, ангелот се откажа од мене. Грешница ќе се вика мојата нова слика. Секој слободен миг ќе водам љубов со четката и ладните нијанси.

Let it be, let it be, let it be, let it be.
    Whisper words of wisdom, let it be.....

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Сакам да кажам...

... ЗУМБАААААААААААА!!!
    Хир ви кам !

И не само што ќе ги уживаме благодетите на тресење на нашите облини , намалување и затегнување на истите, туку ќе ги усовршиме нашите денсерски потези и за Нова година ќе сме главни на подиумот, а воедно секоја една од нас си има некое заборавено ретро парче во плакарот од мама, и на сите до една ни е тесно, бидејќи нашите мами биле екстра цури со нето тежина од 42 кг во тоа време, па се надеваме дека ќе ги прекроиме да одговараат на ова модерно доба, ќе се пикнеме во нив и бесно и жустро ќе го освоиме подиумот за игра!

The girls with a plan!
    :muscle:

Жива сила нема да не сопре!
    :devil:

На teddybear, EleMental, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сакам да кажам...

Ги сакам овие утра (односно веќе пладне) кога дремам пред компјутер со огромна чаша кафе и овошен колач, ве читкам вас и ве лајкувам.....а успат ми прелетуваат слики до вчерашната дружба и се смешкам :D
    Позитивни, забавни луѓе, насмевки, шеги, малку алкохол, некои звуци од недефинирана музика....опуштено брате 8) А не, јас будала ќе се замарам.....ма релаксирано 100% :smoke: (само без цигарчево, антипушач сум) :rofl:

На crazylady, marama, Hiii и 2 други им се допаѓа ова.
  11. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Сакам да кажам...

СДк дека станав негде пред пола сат,и сега дремам пред компјутер,а усте 27 минути имам до почетокот на првиот час нба училиште,а јас абер немам за спреманје.Исто така дека окото и денеска ми е потечено,и не знам како ке одам вака ко некој да ме тепал :@ Грд почеток на оваа недела

12. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Сакам да кажам...

Не, не, нема да дозволам овој период од денот да ми биде сабајле. Од вечерва си легнувам порано и утре си станувам во нормален утрински час. Има да си ги фатам фул последните слободни денови :)

13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

Како што легнав во 5 ипоп сабајлево, добро е што станав сега :yawn:
    А сега имам работа, работа колку ми душа сака :envy: .
    Мистери не џаболебарам. да знаеш :!: :lol:

Надвор временцево е супер.
    Идам прво да испазарам па после се друго.
    Have a nice day :sun:

14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Сдк home alone and.....не знам шо да правам!!!!

WTF :yawn:

Јадење-checked
    кафе-checked
    facebook-checked
    blog-checked
    видеа-checked

And now what to do ?
    Досадно ми е :yawn: :yawn: :yawn:

15. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Сакам да кажам...

Сдк иако не сум била во Африка имам чуство дека таму живеам. Луге се сварив мислам дека во Африка бев а не на училиште :(

16. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Сакам да кажам...

Убедливо мнозинство од луѓето воопшто не мислат, а тие што мислат никогаш не стануваат убедливо мнозинство.

Oва го вели Елиф Шафак и е апсолутно во право.
    Во првиот ред, не сум, но вториов некако не ми пасува! Но, знам. Ако овој свет, воопшто се спасува, тоа е со здрава љубов и пишан збор. Се видовме на Пивофест со водолијана луда, бил во Индонезија и Малезија, ни донесе воздух космополитски и за миг ни отвори дизна, како ние сме работнички што укотвени во скопски асфалт, го мирисаат морето само еднаш на осум дена, а секое некое измеѓу, е само сон... Ми вели: Ете, си, лајт боемџиче! Се смеев. Фотографски едиции, семинарските утре треба да ги доставам и оставам, да лекторирам едно купче раскази. Со Вирџинија Вулф се шлаеме низ центар. Љубиме накај Дебар Маало. Тој ми купува Милка детски чоколатца, јас му носам домашна пица. Се церекаме на семејните глупости. Одеднаш, ништо не е важно, а ни неважно. Точаците ни водат љубов потпрени на балкон. Мене, веќе ми се јасни многу работи, а многу од нив конечно добија боја. Документарци фрчат на ТВ. Маслинките се тркалаат од Грција до овде. Радост за кошаркарката, стрес на работа. Баклава за атер, лезет и мерак од колеги што славеа Рамазан. Сај отиде за Крф, сонча газ, и пие мохито со мраз. Мене прозните изданија ме издаваат. Ама ако. Се женат, мажат, раскинуваат, разведуват.

Каде лежи вистинската Љубов, онаа што не замира? Што се крепи од сопствената сила? Тој одговор не го знам, но можам да го насетам. По ќошиња. Во смеата поради влечките расфрлани на паркет, босите глетки пред да заспиеме. Лажната скромност дека ни е незгодно од комплименти, а би умреле за истите. Скопје, граду мој грд, граду на багерите и скршените соништа! Во тебе творам, и без да морам... :wasntme:

На lunicka, FBI, teddybear и 8 други им се допаѓа ова.
  17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Сакам да кажам...

Јасно и гласно: да, во лето јас пијам чај. Не, не морам, Сакам.

Зелен чај, со многу ѓумбир кој скокотка јазик и лимон. Ја сакам убавината на малите нешта. Простите би рекол некој.

Уживам да си правам интервјуа сама на себе. Во глава, пред огледало, на улица.... прекрасна е оваа моја замислена личност.

Ах, луѓе фолиранти. Преку се ми се дојдени со опсесијава со кошарка. За се е истото, до вчера никој не гледаше кошарка кога игра Македонија, 90% не ги ни знаат ни имињата ни ликовите на кошаркарите ама битно сите ги подржуваат со статуси. Да, да тренд е да си во тренд со трендовските настани.

Во секој случај, поздрав до сите нон блондс, ама и блондс.
    http://www.youtube.com/watch?v=6NXnxTNI ... detailpage

На FBI, teddybear, Marcey и 12 други им се допаѓа ова.
  18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

сдк дека супер си поминав со Oфи и дузи на кафе :lol:

трач муабет, смеење, се на се супер провод!
    и дузи ми остави навистина убав впечаток :D
    :* се надевам дека пак ќе пиеме кафенце :)

На Offspring, Dushica-sk, Strumfeta93 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Сакам да кажам...

Каква мрза ме фатила, аиии тоа чудо едно е.
    Ме мрзи до кај другарка ми да отидам, едно кафе онака мераклиски да си џотнам.
    Стомак ме боли, ноктите ми се подлупени, имам целуличе, синоќа јадев пица (за последен пат во овој период, се додека не вратам во нормала), собата ми е расфрлана... ми се пие кафе... пиев јогурт...
    И за некое време ќе одам да си испазарувам здрава храна. ;) Не бивит ова повеќе.

20. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сакам да кажам...

Убав ден, ме гали и мази со сите свои позитивности. Има топла и посакувана рака, некако позната и домашна. Се оди на подобро, вербата многу ми помогна. Убаво е што во 24 часа црна дебресија и страв, ќе се најде некое зрнце пратено од горе, што ќе ти ја осветли целата душа и одеднаш се’ гледаш кристално јасно - се’ е толку едноставно. Така се чувствувам сега, (пр)осветлено. :)
    Решив да почнам да медитирам, пробав и многу ме смирува. Можам дури и да се заборавам во меѓупросторот подолго време. Само дишам и празна сум, додека сепак нешто се исполнува во мене.
    Го сакам чувството кога се навраќаш со старите пријатели, воскреснувате стари спомени, она детското во мене уште требери и игра, сака да се ослободи од ова скоро возрасно тело.
    Уште не можам да се свестам дека летото замина, не го пуштам, го држам за едно конче од блузата. Ама бега, се лизга, паѓа, а јас неможам ништо да направам.
    Ајде официјално да те поздравам, RIP Summer 2011. ;(

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.