Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Сакам да кажам...

Сдк...Синоќа дечко ми ме "силуваше" :$
    САКАМ ПАК :rock:

Прикачени фајлови:

На mims-89, Trendafilka и ludoto19 им се допаѓа ова.
  2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Сакам да кажам...

Ја фрлам во вода последната шанса за наше смирување.
    Жал ми е и плачам, ама неможам повеќе да издржам.
    Никогаш не мислев дека некогаш ќе го кажам тоа и ќе се предадам, ама сега го правам тоа.
    Изборот си го правиме сами, ти го направи, а сега се каеш, јас ќе го довршам твојот избор и нема да се покајам за тоа никогаш.
    Фрлам се во оган, толку беше, веќе е готово. Засекогаш.
    Нема да остане никаква трага со текот на времето, тежината веќе ја поминав. Во мојот живот влегоа нови луѓе, еве го, влегува и друг човек заради кој се чувствувам како тинејџерка пред прв бакнеж, нема место за тебе повеќе.
    Го правам изборот сега, го бирам него, а те оставам тебе позади, во минатото, засекогаш.

Песнава ме опишува моментално.
    http://www.youtube.com/watch?v=FlsBObg- ... r_embedded

Се исплакав за да ми олесни затоа што одлуката навистина беше тешка. Сега веќе нема назад.
    Толку беше.

На Ema.Sk, Hopeful, starbucks и 12 други им се допаѓа ова.
  3. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Сакам да кажам...

СДК утре одам за Грција 4-дена викенд супер..................

На roberta-rubi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Сакам да кажам...

... жолчката да му пукне на човек , заедно со пи*ната жила овие неколку денови на форумот.
    Денови наназад читам постови на кои се укажува дека тука имало такви и вакви, да не се преценуваат, да не се потценуваат некои девојки, немало да им се ќути, ќе се стават они во ред, море :muscle: вистината и само вистината ќе не ослободи.

Кој ве стави дежурен пазач на редот и мирот и се дрзнувате постојано да констатирате како некој имал скриени фрустрации, бил здодевен, глупав, ваков или онаков?
    Дали тоа Билката била на еден ден Господ, па делела вакви задолженија, неколку умни примероци од Фемина да ја спасуваат целата женска нација?

Ова веќе премина во курчење, многу пати неосновано, претерана ароганција и невоспитаност.
    Имам чувство дека играва е следна: Јас ќе напишам сега пост како постојат искомплексирани, вакви или онакви, ќе ги направам пуздер, ќе покажам со прсте, пу пу, си кажав - АМА јас таква не сум!
    Јас само кажувам кои се!

Работава - кој прв ќе нагласи за друг дека е искомплексиран, он самот ќе се спаси, т.е. НЕ Е!

Дајте ве молам прекинете со солење памет, оправање туѓи! криви-дрини.
    Да си земеме огледало и сите до една добро да се погледнеме самите себе.

"Па оди си од форумот ако не ти чини, и онака не е форум голема и важна работа!"

Да ми извините од старт - за мене е!
    Со недели раскажувате како некоја ви го земала местото во редот пред шалтерот во УЈП, или како комшивката со кофа вода ви ги упропастила омилените љубичици, а тука поминуваме во просек од 1-2 часа дневно, се соголуваме на милион различни теми... и не, не е голема работа.

Од толку пријатно место, стана арена на надмудрување, фалбаџиство и типично женско просерување до укакување!

На JuLleE, Rock-a-Fella, BoaVista и 34 други им се допаѓа ова.
  5. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Сдк во многу ретки случаеви го сакам шопингот....а во повеќе случаеви МРАЗАМ ШОПИНГ!

Мразам шетање по продавници,препотентни продавачки,соблекувални....

Особено кога треба на вака жешко време да се буткам,трескам,паѓам по тесните пресоблекувалните метар на метар,гз на гз.. :swear:
    А пак за патики олалал убавини времето облечи соблечи....мозочето ми стана варено! :sweat:

И на крај што направив се вратив со празни рачиња ашшшш...
    Не знам што убаво видоа во фармерките како фреки широки,па со рендери па триста чуда епа не купувам 8) .....

today I'm shut down for everyone is not my day :doh: то би и рекла на тие што ме уморија на чат на фб

6. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.928
    Сакам да кажам...

^^^^Комплетно се сложувам со Трендафилка.. Се што треба да направиме е секој да си ја гледа сопствената работа.
    Навистина ми е жал што дури и јас паднав на нечии провокации. И се извинувам ако некој поради тоа се чувствувал непријатно на форумов, но не можев да премолчам.

Вртам нов лист и полнам листата на скролање со оние кои не сакам да ги читам, не планирам да употребам ни загревам ниту еден неврон за оние кои воопшто не заслужуваат одговор. :)
    Форумот ми е филтер и ќе се погрижам да го задржам таков, позитивен и интимен... барем во мојата субјективна перцепција ...

На julie77 и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  7. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Сакам да кажам...

Сдк многу ги сакам животните...сите...ама кучињата :x Не знам дали има нешто послатко од заспано кученце. Сакам да ги гушкам :hug: :mm:

На BoaVista, teddybear, GarpovaV и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Сакам да кажам...

СДК се убаво Трендафилка што напишала, но за жал баш таквите ругачи нема да се пронајдат во тоа мислење, затоа што нели, они се божество.
    Шала на страна, несакам никој да поттикнувам зашто преку глава ми е, можеби т.е. не можеби туку сигурно половината од вас имаат превртувано очи на мои мислења, сум свесна за тоа и дека знам да извадам некој од патики, ама во повеќето случаеви се контролирам да не излезам надвор од границите ниту да исмејувам некој на лична основа. Се случувало да фрлам по некој сарказам кога ми дошло потреба, но во границите.
    Еве, решив и јас да прокоментирам у вези форумов, кога веќе некои решија.
    Комплекси... Кажете ми, кој ги нема? Фрустрации? - Исто. Како можам да седнам јас и да солам памет која е искомплексирана или исфрустрирана кога сум самата свесна за моите лични комплекси и фрустрации? Да речам дека ги немам? Ќе излажам, ќе преминам во фаза на глумење лудило. Седнете си и пред да кажувате кој пати од комплекси, размислете си кои се вашите, и речете си - СТОП! Ќе тргнам од самата себеси, после ќе судам за другите!
    Е така. Останете со здравје.

На pink4ever и enca.69 им се допаѓа ова.
  9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Сакам да кажам...

A вие тргнавте од себеси? ;)

На LivingGlam, Srekicka, mims-89 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.764
    Сакам да кажам...

Веќе и птиците на гранка знаат дека сестра ми вари најубаво кафе. Но, морам да си повторам, го знаете оној мирис кога ве буди нешто што толку многу го сакате, како јас кафе? Веќе поминало 13 часот, а мирисот се шири низ куќава. Милина! Сега и се би дала за едно канче сладолед од Милина.
    Собава ми е урнебес, барем салата да беше ќе си каснев, ане вака да морам да чистам. Вечер имам гости на спиење, кафе во 4 , појадок во 5, филм до 8 и спиње до 15 часот. Ама ја сакам, многу! Ја сака и Тој, за чудо.
    МНогу ми е криво кога на некој не можам да му помогнам со никаква постапка, освен да го ислушам. СЕ чувствувам многу лошо тогаш. Се тешам дека понекогаш и сослушувањето е доволно.

На palavoto.devojce, Cynthia и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.811
    Допаѓања:
    25.400
    Сакам да кажам...

Никогаш нема да научам некои работи. Една од тие е да не планирам. Значи секој пат без исклучок излегува обратно од планот.
    Не, стварно, нема више.. И до сега се што имам испланирано, еве го повлекувам..

Инаку пред малце, само што ја маслосав косава, ми ѕвони другар ми на врата и фацата му беше прајслес кога ме виде.
    Кратко остана, ама ме изнасмеа. Сонце будало.

Денов, по се изгледа ќе биде досаден..

12. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Сакам да кажам...

Колку малку ми е доволно за да ми се разубави денот.
    Една обична, мала вест ми донесе насмевка на лицето.

И го сакам тоа.
    И ги сакам таквите денови.

Есен? Монотонија и тажност? Кој вели така? Чувствувам есенва ќе ми биде мноооогу поубав период од летово.

И сонот почнува да ми се враќа. Тоа е најважно.

На BoaVista, anneyy, De-lovely и 17 други им се допаѓа ова.
  13. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Сакам да кажам...

Сакам да кажам дека си варам компир ке има да си направам салата па што сака нека биде :D :D

14. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Сакам да кажам...

СДК дека овоа црнчево од кошаркава ми е многууу убавоо :inlove: ...аууу какво е срцеее...и има 26 години а јас па со страв отварам википедија си викам сеа над 30 год има...аии коа видов дека имал само 26 :P :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

На Cynthia и Alanna им се допаѓа ова.
  15. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Сакам да кажам...

Преку таквото ми е од сеее!!! :doh:

16. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=b7k0a5hY ... r_embedded

Drench yourself in words unspoken
    Live your life with arms wide open
    To the years where your book begins
    Feel the rain on your skin

No one else can feel it for you
    Only you can let it in
    No one else, no one else
    Can speak the words on your lips

Живејтееееееееееее го животот позитивни и насмеани :) :*

На marama, Smilly и FlameFairy им се допаѓа ова.
  17. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Сакам да кажам...

Counting...six more to go...

18. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.104
    Сакам да кажам...

Не се плашам повеќе.

На CharmedGirl и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  19. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Сакам да кажам...

Сакам есенско да е се‘... :)
    Тука се вклучуваат крцкавите жути лисје љубави, за кои што никогаш не ми отишол в неповрат копнежот да ги газам, шутирам и да предизвикувам шушкање.
    И оние доолги врнежливи вечери, кога тропка по олукот, кога ќе се појави првото хуух на кратко, за утре сонце да огрее.. ама од она со заби, она сонце што лаже - како што имаше обичај да каже мајка ми.
    Па квечерините убави, мили.. кога ќе дувне онака скокотливо и срамежливо ветренцето, ќе ни ги разлее косите, нема да почувствувам осаменост и најсама да сум на светот на таква раноесенска квечерина.
    Ах!
    И јас имам такво некое претчувство дека есенва вреди што ја чекав летово. Есенско дете, шта чеш.
    Есен = почеток на еден убав танц.
    Љубоини.. :)

Друго.. Некои луѓе навистина ми ги вадат зборовите од уста. Не сакам да сум груба или невоспитана, но не постои друг начин за да им се објаснат некои работи. Кога не сфаќа индиректно, директното ќе е дрско. Преку глава ми е од досадни суштества кои мора да ми кажат кога јадат, што јадат, кој филм го гледале, како им поминал денот, што правеле тогаш. Па поради таа причина избегнувам да си најдам партнер, на кој што некако ќе му се оправда сето ова.. но на некој кој што е само пријател.. не можам да му прогледам низ прсти. Или покрени иницијатива - кажи си дека сакаш нешто поише, за фино лепо да те откачам и да ти ги намалам страстите, или намали си ги сам и молчи. Само молчи.

Трето .. нема. Од серии се префрлив на книги, да надокнадам за изгубената имагинација и инспирација.
    И то. Бабаи.

На la-chicka, Monna.Monna и MandyLane им се допаѓа ова.
  20. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Сакам да кажам...

ЕЕјјјј јас пак сум тукааа :D
    Ме немаше 1 ден поради тоа што ми го исклучија нетот но еве ме пакк на старото место
    :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.