Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Сакам да кажам...

Добро утро! Страшно ми се спиее одвај гледам а мајка ми запнала да чистам :@

2. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Сакам да кажам...

Врски. Секој ги има освен глупите (лајк ми). Но :!: понекогаш можеш и да излажеш дека си на некој што си го наслушнал во ходник додека чекаш меѓу 13454 души па дури и фини ќе бидат со тебе :clap: Мора и ние глупите да се снаоѓаме понекогаш :wasntme: И да ви кажам убаво е чувството кога ќе се бутнеш преку ред!

На Iceberg му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Сакам да кажам...

^^И веднаш е поубаво кога некој вака ќе ти посака убав ден, макар и на форум :)

Него шо сакав?! Да пишам...ау да.

Сакам да сум фотоапарат. Сакам да можев да стопирам моменти и да ги претворам во вечност. Сакам да можев да го фатам тоа делче од секунда кое вреди за паметење и да го овековечам. А колку само вакви делчиња од секунда има.
    Затоа ја сакам фотографијата. Сликарот може да ти наслика нешто. Скулпторот да ти изваја 3димензионални кривини, облини, форми и да те натера да почуствуваш нешто. Да се замислиш. Да размислуваш. Да уживаш.
    Фотографијата? Таа создава спомени. Таа те пренесува во реални ситуации. Те внесува во туѓи животи, емоции, перцепции и авантури. Таа е замрзнувачот на животниот фрижидер. Стави го моментот во него и извади го кога ќе посакаш. Свеж и подготвен за консумирање. Солзи, насмевки, згреана душа, скокотливи дланки, наежени раце. Се можеш да доживееш уште еднаш и уште дузина пати.

Шубо! (поздрав до Теодора :hai: ) Не најсериозно, ептен убава работа. Зумирај, заостри, композиција, штрак!
    И доволно е за убавината да ја стопираш.

Ете затоа ја сакам фотографијата, и затоа ги сакам оние кои знаат да создадат добра фотографија а уште повеќе кои знаат да го изберат и замрзнат вистинскиот момент. Животот е можеби неповторлив, но фотографијата која парадоксално е заснована на еден куп физички закони, и те како знае да им пркоси истовремено на истите. Палава низаедна! :)

Сликајте, чкрапајте, меморирајте, спомнувајте. И имајте убав ден. Јас со мојот не знам што ќе правам али наводно сум имала денес славље на името ми убаво :D Епа ај да почастам со по некое бонбонче.

Пефити, пафити, ПУФ!

На srcekrsacka, Theodora, JoxyTheFreak и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Сакам да кажам...

Ме разбуди еден страшен долгометражен сон што ми врза едно 15-16 шамари дека треба малку да се опуштам и да не му ја мислам многу. Како вика Џамбазов? Јас сум во мода, нон стоп сум под стрес. Така некако беше.
    Всушност, на мене се ми е идеално, ама јас сум ти едно биполaрно створење и малку исплашено. Со годините ќе помине ајде. Можеби не!

Утрински туш is ll I need. Бидна и тоа. Сега си седам во бањарка и глумам некој западњачки филм со цигарата до мене. (Но ако дознаат моите дека сум пушила, тоа ќе биде типичен тинејџерски филм). Сега ми фале уште виски... Неееееее.... Малибу ми се пие.

Ама сепак имам седумнаесет години и сум втора смена на школо. Треба да научам филозофија и да смислам оправдание за да не вежбам физичко. Мислам лесно е де, ќе кажам дека имам менструација. Ама сакам да драматизирам ;)

И Нина Симон плус...

http://www.youtube.com/watch?v=klIcu7r46Ig

На innablood, Strumfeta93, Miss-Independent и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Сакам да кажам...

СДК за се има причина! Буквално! И тогаш кога мислиш дека нешто ти се случило онака, без врска, и за тоа имало причина :)
    СДК 2 треба да трчам рано рано по болнициве, да вадам упути триста чуда |( пошо нели кај нас и да те гледаат како умираш, не те допираат. Мора упут да им дадеш |(
    Еве по конкретно на што мислам

Прекрасен ден денеска, имајте убав викенд! :*

6. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Сакам да кажам...

Денес станав малку порано. И што да видам? На ‘венчалниот‘ прст ме искасала оса, и сега немам прст туку бумбарче. И ајде ритуал ко ритуал, утрински - идеме да си отседиме 10тина минути во тоалетот и кога се погледнав во огледало шлог ме мавна. Значи практично е невозможно оса да ме каснала и на чело, а не се сеќавам вчера дека сум си ја мавнала главата на ѕид, онака чисто мазохистички. Од љубов.
    Имам оток и на челото. Од што е, ако дознаам алал нека ми биде.

Неисе.. се случува. Како, немам идеја како, ама се случува.

Се прашувам дали воопшто јас продолжив напред. Еве, премногу работи ми се сменија за една година. Ми е криво, искрено, но тоа е. Се трудев да вратам како што беше, затоа што поубаво ми беше, но не се садат компири со секој. Не сум виновна само јас, за да си ја пунам психата на тој начин.
    Но навистина, тешко е мајкуму. Тешко е да загубиш пријател, да прекинеш децениско дружење. Од каприци. Да беа мои, тие ебани каприци, ќе знаев што да направам. Но ете, не се. Да повредев, ќе се повредев повеќе себеси. Ќе побарав прошка. Но не повредив никому. Боли повеќе од загуба на голема љубов. Од раскинување со дечко. Од идење на забар.

Можеби вака било најдобро. Животот константно ми дава лимони. Не се сеќавам навистина, кога ми дал јаготче, со шлаг. Но свесна сум дека лимоните имаат повеќе витамини, и ќе ми дава и ќе ми дава, се‘ додека не го зајакнам имунитетот. Се‘ додека не ја научам лекцијата.

Летово беше брутално, живеејќи со своите недостатоци, работејќи на себе, сама.. мислам дека значеше тоа за мене. Знам дека сум појака од тоа како што ме гледаат. Не ми е ни битно како ме гледаат. Битно ми е како ќе се постави некој со мене.

И пак на истото прашање. Направив ли еден голем move on? Нејаснотии, неодговорени прашања.. ќе бидам ли она што сакам да бидам? За тоа, треба да излезам од стакленото ѕвоно. Да барам сигурност на најопасните полиња. Сејф плеј не носи голем напредок.
    И овој период, кој очигледно со тешкотии го терам, не го гледам како зло. Туку како предизвик.

На la-chicka, Miss-Independent и Izaabella им се допаѓа ова.
  8. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам да кажам...

Повелете на палачинки со еурокрем и банана, и на ладна цедевита. Совршен спој за почеток на едно совршено утро.
    Не би било толку совршено кога јас не би си го направила такво.
    Сеедно. Битно уживам.
    И додека го гледам брат ми како со сласт лапка палачинки, си викам ... животот е едно големо преубаво срање.
    И денес, петок, не дозволувам да се изнервирам.
    Ќе бидам тоталикус ненервиракус, максималнус опуштеникус.
    :f:

На GarpovaV, srcekrsacka, 2468 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Мразам...ама многу мразам кога комшии ми влегуваат ненајавено.
    Постои ѕвонче.Знаете,онаа работа десно од вратата?! Најчесто има знакче на неа,и испушта крик кога ќе стиснеш.
    Еее тоа,тоа се стиска СЕКОГАШ кога сакаш да влезеш во туѓа куќа.
    На што личи тоа,да влегуваш во туѓа куќа без да заѕвониш,да тропнеш,да викнеш,да мјаукнеш бре?!
    Луѓе без осет аууу...

Ако има феминки кои влегуваат така негде,да ви кажам дека не чини,и дека на домаќините им е крајно непријатно кога ќе се појавите така!

На Special.Someone, crazylady, Tinker-Bell и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Сакам да кажам...

Клучот му е мајката :D

На Special.Someone му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакам да кажам...

Сдк бум бум рум бум бум бум I just shot myself down !
    Абе Кенди Кенди кај ти биле очите .

Ви се скучило некое момче да ви се "пушта" а вие онака ладно крвно да го гледате и само пффф не си ми сипатичен епа I will shot myself down now :clap: :clap:

Кога го видов денес вака останав :o :wasntme: абе се разубавил,ослабнал,насмевка :o прекрасна,а сеуште е толку духовит.
    Зошто бе зошто убавото,доброто секогаш не го гледам дури и кога ми е пред очи :fubar:

НО ! никогаш не е доцна :wasntme: :tmi:
    Нели ? :?:

http://www.youtube.com/watch?v=sEhy-RXkNo0

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Сакам да кажам...

Од кога не сум зирнала на форумот...а многу сакам да го читам.Сие сте прекрасни на свој начин... :)
    А се тоа оти ме мрзи да пишувам,па само читам.
    Убав ден ви посакувам на сите. :*

На Special.Someone му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Сакам да кажам...

Дека многу често сум на мета на чудаци или евентуално мочковци што во ќош си се олеснуваат на сметка на сопствената непривлечност.

Вчера беше врв на Врвоста, кичот, малограѓанштината, наспроти патриотизмот и мојата внатрешна солза, што морам да признаам, си капна, кога ја слушав Бисер Балкански. Не поради нешто друго, ами зошто човекот беше најголем патриот, татко на мој другар и колега, и за жал не е веќе со нас.
    Причините - никогаш доста.

На работа добив зелено сребрен маникир, едночудо пофалби за мојата креативност, ново пенкало и директен пренос од прославата. Можеме ние и уште полошо од тоа. Но, мрчење, кој вели дека е потребно? Затоа ајде - нејсе, помина и тој ден, ко што милуваат Бернајс да речат.
    Си кукумјавчам ко неточна пред монитор, склопив некој текст за на Окно, се удавив во нескафе, а Икар ми праќа светлосни сигнали. Му било важно моето мислење. Даааа, моето око што со шарени лаги ќе ти каже она што сакаш, зарем не? Сешто!
    Кога враќам спомени, се враќаат и соништа. Посилни се од нас, тоа го осознавам повторливо.
    Сакаш да ги снема, ама нема. Умираат само ако умре секоја можна релација. Во Заплет, супер точак и мезиња. Скокам од тема на тема како скакулец. Вчера, испеав две песни на еден роденден, онака, од мерак. Добив хакиран меил од Бис, покана за дипломска плус проштална забава за Чакс во Минхен, комплимент дека сум толку згодна што е дури незгодно, а богами и ветувања за патувања!
    Мачорски пливам во воздухот, тој е спор и мижурка на светлина, двајцата сме тотално изгубени во своите светови, ама тоа функционира. Ќе правиме фотосесија, концептот е негов, јас сум моделот.

Да, судено ми е да бидам пред објектив, на сите можни начини.
    Се’ за уметноста! И за лудоста, без да повреди.

На Neytiri, 1209, Phyramide и 3 други им се допаѓа ова.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

СДК Претеравте!!!

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Сакам да кажам...

... Доста ми е од патриотизам и издигнување на македонштината.
    Дозата потребна за нормално функционирање со крената глава ја наполнив гледајќи кошарка у главном :) Помалку досадна ми станува целава помпа...јас од вчера почнав да собирам конфети, за во случај ако не примат во ЕУ, сакам од „ПАНАДА“ да дадам придонес и јас во среќата и да ги фрлам од балкон. :D

Друг момент бре имам за споделување. Битен, кезачки... :D

Синоќа се превртував како издрогиран пингвин, подуен од смеење. Приказнава ја објавувам со претходна согласност на еден од главните ликови во неа - другарка ми.

...Го меркаше еден локален Аеродромски фраер извесно време, мислам дека се окози додека не го ќари, ама успеа бре.Женетина со големо Ж! 8)

Се муваа, се влечеа, лека полека се кандисаа да се преслушаат и интимно :D
    Секс - убитачен, муабетов клај го извај го...и таман се совземала од тој шок, запалила цигара а момаков ни две ни три туку четири ја кажал историскава реплика:
    „ Сакаш да ме гледаш додека ги полевам цвекињата?“......Оваа додека се свести што сакал да каже авторот да не има некоја свиена метафора, човекот си наполнил едно шише со вода, си излегол на балкон и си ги полевал китките на мајка му бе. :D :D :D

Невероватно...ду ми а фејвр кил ми нау е работава. Киткаџијата е откачен да не ја мислите. :lol:

На Neytiri, Trendafilka, innablood и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=XatzX6WQ ... r_embedded

Добро ви утро, добар ден - кој/а како милува.
    Моментално ја примам дневната доза од Кингсите, го допивам и утринското кафе, подобро кажано, претпладневно. Одамна веќе ги заборавив сите именки пред кои стои тоа утринското ...
    Се' е навика во животов.
    Сме се навикнале на едно и така ќе тераме довека.
    Нема одвикнување, нема покајание, ниту утешение грешним, едноставно самите ние, заедно со тоа човечето во нашиот ум сме одлучиле дека тоа треба така, друго онака и никако на друг начин.
    Епа, штом е така, апелирам до сите, лутината за своите навики да ја чуваат за себе - никој не е вреден да трпи туѓи глупоштарии за ништо, а штом сме творци на нашите навики, самите сме си криви бре!
    Знам дека обраќате очи од мојот пост и си велите - аман, аман од оваа мрчаторка!
    Епа лејдис енд џентлмен, тоа сум јас - кенкаво, мишелесто, женско створење.
    :bow:

На bittersweet, HeartlySmile, Trendafilka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    22.912
    Сакам да кажам...

Дома немам интернет веќе неколку денови, и пукнав! Сега сум на гости кај дечко ми за Гроздоберот, и се надевам убаво ќе биде :) Вие како сте? :*

18. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Сакам да кажам...

Ти се лутам Џен! :@ Да знаеш дека ти се лутам! Абре со Габи си се запустил?! Ц ц ц. Ваква младост, убавина, кариера пред тебе, ти дете ќе гледаш? Она си има едно дете; десет години постара од тебе. Леле, кај ти бил умот. Мачињата ти го изеле или облините на црномурестата. А мене на времето како ме лажеше, криви - дрини си ми продавал. :puke: Сува лепото!

Ај да сте ми живи и здрави, ама што си убав, убав си. :rofl: Пак и тоа детето чувствувам голем слаткиш ќе биде. :D

:lol: :P

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Сакам да кажам...

СДК дека не ми се верува дека го избришаа последното мислење на Дафне во темата Банирани корисници. Епа знаете што јас го прочитав и стварно срам да ви е!
    :puke:

20. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Сакам да кажам...

Зашто му се лутиш бре, баш убав пар си се лујЏето. :D
    Ај со среќа нека им е, долго да си одат. :rofl: :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.