Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

сд и к на Eсперанса, да направи еден шопинг, абе да не може кесите до дома да ги довлечка :D
    со среќа да си ги трошите парите, јас ваква :o останав! :D
    Cега не настрве ех ех :cash: :cash: :cash: да бевме на твое место! :wasntme:
    Aлал да ти е мор :)

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Сакам да кажам...

Јасно и гласно, црно-бели филмови!
    Вчера го гледав Love in the afternoon. Каква глума бре, каков филм. Отсекогаш сум обожавала црно-бели филмови. Најпрво мајка ми ме зарази со Џери Луис и Дин Мартин, еј дериште во втора година средно, стануваше во недела во 9 и пол за да ги гледа. Не, не никаква боја, никаква 3д слика нема да ги замени црно-белите филмови. Според мене, баш затоа што покажуваат толку малку се толку добри. Ти будат имагинација 100%.

Е сега тука е и она совршенство, црно-бели фотографии. Кога гледам стари слики абре душава ми се топи. Најозбилно, тие ми зборуваат повеќе од модерниве.
    Колкупати ми рекле, ти си стар човек во душа. Сум, сум. И го гледам светов црно-бело. Ама најубаво е така, можеш толку многу работи за замислиш.

На Strumfeta93, Phyramide, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Сакам да кажам...

СДК дека спиев, и ко што спиев ме фати грч десната нога. Мислам дека го видов господ у пижами. И уште неможам да застанам на таа нога, идам само на едната. х) Ама дека прв пат ми се дешава, се упрпав у гаќи, моите сите спиеа. И кога почнав да пискам.. :x

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.814
    Допаѓања:
    25.442
    Сакам да кажам...

Чудно е како може еден филм да ме замисли, да го мислам пред спиење, да сонувам дека сум дел од него, да седам замислена и да не го вадам од памет, цела ноќ, цел ден..
    И пак ќе го гледам, затоа што ми се допаѓа како се осеќам после тоа, и еве сега у моментов..
    Убаво ми е кога нешто вакво толку влијае на мене, кога ме замислува, кое ме затвора во мојот свет. Сама.
    Кога веќе немам каде...

Денеска сум во обид да направам промена. Ама, ќе пробам. Дали ќе ми успее не знам, ама и не мислам од сега, што биде биде..

http://www.youtube.com/watch?v=vP0ngiMBnas

На SuperGirl2010, Trendafilka и Wild.Child им се допаѓа ова.
  5. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Сакам да кажам...

Џон баш ми се свиѓаше кога беше ваков, кога незнаеше да свириш на гитара и не ти беше гајле дали знаеш да свириш или не си се трудеше како секој нормален човек. Незнам што ми текна, од кога ви немам видено видео.. На ти бацок лепи. :* And, yes we could be more than friends.

http://www.youtube.com/watch?v=2JY2yQEjrPA

6. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Сакам да кажам...

дека сум до уши заљубена у професорот :lol: :inlove:

7. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Сакам да кажам...

Иронија: кога согледуваш дека најголемите патриоти се оние кои трајно од различни побуди ја напуштиле родната грутка.
    :^) |(

На mims-89, esperanca, kate21 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Сакам да кажам...

СДК......денес беше многу многу убав ден.Иако се разбудив со лошо чувство кое долго ме држеше, после одреден момент го снема и се се среди.Ништо не било толку лошо колку што мислев дека ќе биде-мојот живот се состои од многу нови и стари другарки, неодоливо-слатки дечковци и мноогу забава... 8) Премногу сум гладна и уморна, така да сега ќе ме снема од форумов...Само сакав да ви кажам на сите Феминки и Феминци...Бидете Dirty Dancers-уживајте во животот и не размислувајте на ништо :P
    http://www.youtube.com/watch?v=vHJAUuicC0Q&ob=av3e

9. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Сакам да кажам...

СДК
    Кога бев мнооогу помал, многу емотивно ги доживував овие приказни со вакви сцени и посебно музиката. После толку време, нејзиното Височество, Технологијата ми овозможува кратко патување низ времето. Ви благодарам, кој и да го постирал ова на YT.

http://www.youtube.com/watch?v=-OFnFSv-4SA

На Peppermint му/ѝ се допаѓа ова.
  10. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Сакам да кажам...

Кој рече дека есента не е убава бре? Ќе го стрелам... Едвај чекам високите температури да снижат, да се наоблечам еден дождлив ден и со чадорот да излезам и се поврзам со самата себе. Да прошетам по градов без да сретнам некого. Да го осетам мирисот на чај од нане што баба ми го прави секое утро, обидувајќи се да спречи да настинам. Превентива бре, поарно да се спречи отколку да се лечи. Јас ли сум единствениот човек на планетава што сака летото да заврши да да залади бре... Не знам зошто повеќе сакам ете, ми има повеќе душа тоа годишно време.... Шта чешш.... :$

На Monna.Monna, L-enna, la-chicka и 5 други им се допаѓа ова.
  11. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Сакам да кажам...

Лудо да ти кажам најискрено првиот пат, пред 4 година кога доби 240 000, тогаш не можев да поверувам. :x
    Ама сега ми се верува хахах.
    Алал да е на татко ми, а не на мене. Јас ништо не направив, освен сега да потрошам некоја пара. :lol:
    Ех да бевте блиску, да дојдевте да ве частам. Ама ако сакате вие, па дојдете, нема проблем.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Сакам да кажам...

СДК дека секој ден е едно ново патување. А, на него гледам стари и нови работи. За новите не сакам да зборувам сега. Ќе застанам кај старите работи, кои секој ден се повторуваат, а јас никако, ама баш никако не можам да ги сфатам.
    Знаете, тоа е исто како математика, таман ја разбираш задачата, доаѓа погрешен резултат. Со многу погрешни резултати, сфаќаш дека постапките на самото решавање се погрешни.
    И потребна е промена....
    Дали за да научиш нешто мора да се има учител? Или мора постојано да се греши и секојдневно да се соочуваме со тоа?

Мене најголема преокупација ми е најголемото достигнување кое постои - човекот.
    Не сакам да зборувам многу детално на оваа тема. Сакам да ги споменам само оние луѓе, најмилите, во ситуација кога ќе те повредат како никој друг претходно...
    Колку е болно тоа чувство, кога тој, кому си му го доверил дури и животот, му се даваш целиот, секогаш си тука за него, се жртвуваш....., дознаваш дека се` што прави е - те искористува.
    Кога за прв пат од неговата уста излегуваат нови, непознати зборови за тебе, зборови кои летаат како незапирливи стрели и те рануваат точно во најболното место - во срцето.
    А, ти не знаеш што да правиш...да зборуваш...да одиш во напад...да плачиш...да се смееш...да се чудиш..
    Постојат ли зборови кои можат да бидат кажани
    ....??
    Постојат ли зборови кои можат да ја намалат болката...??
    И на крајот решаваш - само да завртиш грб и немо да заминиш по патот, во најголемиот молк, а најголемиот вресок во себе си...да заминиш чекор по чекор, како најголемиот виновник...

На CupCake, Tenna, De-lovely и 3 други им се допаѓа ова.
  13. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Сакам да кажам...

СДК дека даваат реприза на натреварот помеѓу македонија и грција на сител или сител 3 нз кај беше

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Сакам да кажам...

сдк многу ми е смешен дечко ми кога ќе ми каже

што е тоа го довите вејли :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :lol: мисли за го добивте мејли :D
    A баба ми па еднаш, ми вртела и недостапна и вика, која е таа Mери?
    викам каква Mери ма бабо? вика епа ти вртев и ми вика некоја жена дека Mери ја добив :rofl: Xахахаха, да да Mери е!
    :D

На mims-89, Smilly, esperanca и 9 други им се допаѓа ова.
  15. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Сакам да кажам...

СДК дека ќе морам да најдам алтернативни решенија за будење насабајле, освен алармите од двата мобилни телефони. Не смеам веќе да се потпрам на нив. Зошто, о зошто, постои опцијата snooze на нив? За да ја стискам нон стоп, и да се лажам сама себе дека на следниот ќе станам. Јеааааа рајт!
    И пак се успав за на работа. Кога почнале да се огласуваат алармиве, фино лепо сум ги бутнала со рака телефоните од масичката до креветот, си паднале на земја. И ај што паднале, него се расцветале, батеријата на една страна, картичката на друга, делчиња од телефонот на трета.....И во некое бунило и полусон (ма каков полусон, пет/шестини сон) сум се обидела да го средам. Арно ама ништо од тоа. Следно на што се сеќавам е како татко ми панично упаѓа кај мене во соба и ми вика „green.eyes, 8 саат е!“ (веќе треба да сум на работа во оваа минута). А, како што ме дал Господ, да не можам да реагирам во сон-ситуации, (секогаш имам бисери во овие моменти), следува моето „бисерно“ прашање: „стварно?“ Не бе, драга green.eyes, родениот ти татко обожава сабајлечки да ти приредува срцелупање за џабе, онака за забава! :headbang: Тука веќе се освестив и срипав од кревет ко попарена. И почнав да рушам рекорди. Сопствените ги срушив. Се надминав самата себеси, успеав да се нашминкам за 6 минути (сосе ставање леќи :!: ), и сите салтанати и додатоци околу шминкањето. Може и за у Гинис да конкурирам, ако продолжам вака, сигурно ќе стигнам за таму да ме стават. Олеснителна околност е што (сеуште) живеам на 5 минути од работа, па успеав да дојдам во 08:31. Ама битно бонусот за каснење за овој месец го потрошив. Сега ќе морам подисциплинирана да бидам во однос на станувањето сабајле, и доаѓањето на време на работа. Рака на срце, ретко каснам, ама кога каснам.....дебело каснам, што би се рекло. Дефинитивно морам да си набавам од ние глупавите саати чијшто аларм пишти многу јако, да го ставам на другиот крај на собата за да морам да станам да го исклучам. Ми нема спас инаку.
    И то......

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакам да кажам...

Хммм....
    Аривидерчи!!!
    Тоа сакав да кажам!

17. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Сакам да кажам...

My dream, is to fly over the rainbow, so high! [​IMG]

[​IMG][​IMG]

На Monna.Monna, Go-Girl, Smilly и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Сакам да кажам...

..дека многу ми се спие и незнам како ќе излезам |-) :D

19. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Сакам да кажам...

Не очекувам преку ноќ да заборавам нешто што до вчера ми било секојдневие ! ;)

20. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Сакам да кажам...

... бев на плажа, водата претопла, езерото тепсија рамно, зајдисонцето како коктел... пивце и чипс и по некоја победа хант.. нема врска дека е 9ти септември :inlove:

сега, не можам да мрднам, релаксиран ми е секој можен мускул.. ќе заспијам на тастатура..

Од страна ова изгледа прекрасен ден (да, и е) - ама ми фали оно мало љубави! :swear: :@

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.