Форумџика на годината

Сакам да кажам [стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Marley, 17 јануари 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Сакам да кажам...

На сите ли ви е понеделник ваков катастрофален како мојот?!

2. HappyOne

HappyOne Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    Сакам да кажам...

Ако се познава неделата по понеделников, оваа ќе ми биде екстра исполнета ама и интересна. Сабајле кога станав се осеќав како отепана, први час помина јас отепана, втори пак отепана и на голем одмор како да ми светна од никаде некоја сијаличка некој клик како да осетив(не полудувам :lol: ) и оттогаш како сум се разбудила фул оф енерџи цел ден на смеа ми тргна. Дури убаво ми помина часот по историја, а, историјата никогаш не сум ја сакала, да бидам искрена и професорката не си ја сакам ама сменета беше денеска :D Сега ќе си го одржувам расположениево на ниво за вечер, со некоја комедија оф корс. Па мооора да ги бодриме кошаркариве, не смее да ги урне ураганов Русија. Јаки сме ние ќе победиме :muscle:

3. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Сакам да кажам...

Скоро 3 месеци ме немаше на форумов :o Ве читав одвреме-навреме ама немав време за да се вклучам активно во дискусиите. Многу нови теми, нови членови...ма се ми е ново, а сепак познато :) Ми недостигаше фемина и нејзините феминки...па затоа и сега кога се вратив во нашата мила земја, се враќам и овде.

Имајте убав ден ;)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.985
    Допаѓања:
    4.769
    Сакам да кажам...

Понеделник а и секој ден е она што го правите вие. И јас мразам понеделници ама денеска го обожавам. Покрај тоа што застанав на нозе и покажав заби, станав сабајле и се слушнав со либето. До збор неможев да дојдам затоа што не прекина да кажува колку сум му недостигала и колку чекал да дојди и да му го поправат интернетот. Не сум човек што паѓа на слатки зборови или некој што се замара, ама незнам зошто детево ми влегува под кожа и ми се допаѓа што ми ги наоѓа мааните и се труди да ги поправи. Го сакам ама умерено :) <3

п.с. Се надевам и вие ќе сте среќни колку јас што сум во моментов.

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Сакам да кажам...

Мене сега за сега ми е супер :)

6. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Сакам да кажам...

Ужасно ми се спие, ама денов некако убав па не ми се легнува.
    Ќе си изглеам една епизода Хаусче, па у кревет, не можам веќе уморов не се издржува.

7. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    Сакам да кажам...

Екстра ден !!!!!

8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Сакам да кажам...

Драги мои, ве мачам знам дека ве мачам со постови, ама денес едноставно имам многу да кажам, или јас или пола литар горко кафе во мене.

Имам инспирација која тече од мене. Инспирација за пишување, за фотографирање без апарат, за обетки и ланчиња, за играње балет низ дома додека слушам класична музика. Не жалете се на понеделник, според мене тој е само едно мало црно патче кое никој не го сака. Ама ќе стане лебед. Мора да стане лебед.

Се ме смее. И тоа не онака хистерично, него боемски. Едната моја мачка која се плаши од промаја и спие под столов, другата мачка која и го гледа кралството од балкон, помислата на него, помислата на жмурка во 2 саат навечер пред седум години, ако не и повеќе. Еве денес сум боемско дете. Сакам да одам во Турска Чаршија на штикли, да свирам пијано во кабаре, да бидам жена која бесрамно носи панталони, да се качам на Монт Еверест и да викам олееолее иху.

Денес сонувам. Понеделнички.

На thinkerbell, LivingGlam и MacaLove им се допаѓа ова.
  9. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Сакам да кажам...

СДК,

Прикачени фајлови:

• cobain.jpg
      cobain.jpg
      Големина на фајлот:
      36,5 KB
      Прегледи:
      154
    На IndieGirl, Miss-Independent и dancing.queen им се допаѓа ова.
  10. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Сакам да кажам...

Мили мои вашата Марама положи :party:

Деновиве сум позитивна, другарка ми ми вели од неа ми било, ми пуштала позитивна енергија. Не помнам точно колку време ја познавам, но околу три години се. Навидум различни, но одлично фукционираме.

А да и колку и да сум позитивна ама не го можам и не го можам она кога некој ќе фати нов дечко и претходната долга врска ја сведува на кретен и губење време. И не го можам слушањето 5 пати во еден час и влечењето заедно секаде. Луѓето како созреваат бараат некој што ќе биде постојано покрај нив, јас како созревам сфаќам дека сакам некој покрај мене, но си ја сакам и слободата. Можеби зошто со Него фукционирам така, тој таму, јас тука, излегување кога сакаш и со кој и не можам да сфатам 24/7 заедно. Па беше и тој тука, па не го влечев со мене секаде, ни па тој мене. :fubar:

На bittersweet, Strumfeta93, Neytiri и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Сакам да кажам...

СДК дека ќе го скршев штембилот од нервоза, добро бе не ли сфаќаат дека некој не може да работи кога му висат над глава, ќускии! (Плус тоа не може човек да си прочита нешто интересно на интернет, све шпиунажа да се правело)

12. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Сакам да кажам...

СДК станав претседател на класот,конечно ми се оствари една долго посакувана желба 8)

13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Сакам да кажам...

Aj со среќа :clap: .
    Ти требаат живци да знаеш ;)
    Јас бев две ипол години и на крај се откажав од мандатот :P . Пукнав од нервози :lol:

14. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Сакам да кажам...

Зошто им изгледам намќореста,негативна личност на некои? Колку не е така.

Некогаш сум таква со тие што ме нервираат,ама со тие кои ми се мили,секогаш сум добра... :wasntme:

Има периоди кога сите ме нервираат,т.е сите имаме такви..ама воглавно сите ве сакам,и сите сте си мили фини,на свој начин...

Не се нервирајте за беспотребни работи,знам дека има многу тешки моменти во животот,ама кога ќе ги надминете,ќе се смеете колку тоа сте се напињале за ништо...
    Уживајте,смејте се,љубете...Кога немате љубов,сте празни...

На eli25, Smilly, angel92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Сакам да кажам...

Ја добив битката со стомачниот вирус. Понекогаш мислам дека вирусот е врвот на творечката еволуција, џабе ние маркетиншки си се самозалажуваме толкави пропорции на мозок, говор, исправен од, ма сето тоа паѓа во вода пред биолошката организација на тоа злобно само(на црно)населувачко суштество кое не нокаутира и го губиме и исправениот од, говорот - па, кому му се зборува дури вирусот царува, па и мозокот не функционира баш пропорционално на пропорциите :D ...И друго констатирав на тема медицина :D - :!: целулитот треба да се смести во зарази, таман го искоренив на позиција горен карабатак ми се јави на фудбалерски мускул под колено лоциран, :@ . И така и јас и целутитот живи и здрави и весели тој највесел кога го штипнеш, скока ко дресирано кутре...

Туку си мислев колку бил бракот поисплатлива инвестиција во минатото, земаш цар-стануваш царица, маркиз-маркиза, барон-бароница :geek: итн. Сега за едно г-ѓа и не се исплати :D ...Тоа околу шлеп-служба на титули инаку не важи ни ова генерално и глобално за се‘ пр.ако земеш паметен нема шлепање по ист принцип, :D ...

Понеделнички толку имав да кажам. Јас не го мразам првото дете на мајката седмица, бидејќи си велам оваа мора да е поразлична од другите, имајте убава седмица и запомнете ова само понеделнички има ефекАт да се изговори. Се читаме и подоцна па и порано, виртуелни алигатори/ки, ;) .

На Neytiri, Marilyn-Monroe, XMaN и 5 други им се допаѓа ова.
  16. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Сакам да кажам...

СДК имам многу да ви кажувам одамна така долго не сум ви пишувала имав убав викенд со љубовта моја бевме во Грција преку агенција си поминав одлично имавме добра организација интересна маршута и добро друштво.Престојувавме во гратчето Керамоти на шетање во Кавала и еден цел ден на полуостровот Тасос го видовме градот Лименарија и ја посетивме фабриката за злато.Малите селца со нивната архитектура и дават посебна убавина на полуостровот.Песочните плажи и морето се нешто посебно и убаво.Исполнета и срекна се вратив.Колку значи човек од дома да излезе и да си ги наполни батериите.
    Утрово на работа ја слушнав најлошата вест близок мој другар починал и денешниот ден ми е заникаде плакав на глас,погребот бил додека сум била во Грција и планирам да одам дома да изразам сочуство.Ке пијам едно апче за смирување ке биде потресно,а познавајки се себе знам дека тешко ке поднесам.За нашето другарство ке ви пишам во одредената тема кога ке се потсмирам малце.

17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сакам да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=a37bBm8pXSk
    Ооооо прекрасен ден! Алелуја систерс!

Станав рано и морам да признаам дека денов го почнав песимистички со мисла дека накај 13 часот ќе ми се приспие.

Арно ама :!: рано рано си се стокмив, опнав купаќ, се измачкав со креми и само со шорцеви, маичка, патики и очила за сонце тргнав накај најблиската плажа.
    Чекорев покрај таа моја убава сина синевина, рамна како тепсија, и повремено ги слушав пензионерите како се расфрлаат со пофалби за моето „линивче“ :D и шпекулираат дали одам на пешачење секое сабајле или сум тргнала на плажа :D
    Во 10 наутро езерото беше само мое и јас бев само него. Му се слеков, морам да признаам :D и му се фрлив в преграт, лично мое тоа :* Се изнапливав, уживанција. Па излегов да се потсушам малку од малку, облеков тоа што имав да облечам и правец назад.
    On the way back, му го разубавив денот со водената коса и маичка на еден запиен кајчар и предизвикав мала доза на љубомора кај дами постари од мене 15ина години. Што да ви правам де? Што сум јас крива што келнерот, наместо да ви ги слушне порачките и услиши желбите се развртил по мојава позадина?

Дома кога си дојдов си се заљубив по стоти пат во себеси :mm:

А да, за малку ќе заборавев:
    положив поезија!!!
    И нели, како што е редот и како што ветив, следува виртуелна частенка.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

Нема посреќна од мене денес!Имам и уште нешто за радување, ама ај да не му кројам капа на Петко дур не се родил. Може мала да му биде.

Прикачени фајлови:

На bittersweet, SuperGirl2010, BeYourself и 10 други им се допаѓа ова.
  18. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Сакам да кажам...

СДК
    Фала ви, навистина.

Фала што зборувате зад мојот грб, тоа е затоа што сум пред вас, а вие останувате зад мене.

Воопшто не би требало да зборувам, сликата кажува се’.
    :bow:

На Shana и Hipica им се допаѓа ова.
  19. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да кажам...

Ми фали утринскиот пост на Пирамида да ми го разубави будењето.Ми фали работниот постутрински,онака мамурен, на Дафни да ме раздрма.
    Нежниот на Ливинг да ме погали.Сакрастичниот на Сеси да ме насмее,онака шмекерски скришно.
    Ми фали уште некоја догодовштина на Трендафилка.
    Ми фали креативноста на Старфиш и позитивноста на Скај.Збунетоста на Бројче.Хуморот на Мерлинка.
    Мудрата поука на Џули.
    Ми фалеа и Модните комбинации на Роси,ама ете ја...како да ме слушна. :)
    Девојки,Well the hell are you?!
    Магијата....згасна.
    :shake:

На TeddyGrey, Neytiri, mims-89 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Сакам да кажам...

Сакам да му кажам на ова жешково време дека веќе стана ДОСАДНО!!!

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.